TSK Nin 27 Nisan Tarihli Basin Aciklamasi
-
Borsa şirketlere sürekli gelir sağlamaz. Sadece hisse senedi ihracında bir kereye mahsus para kazandırır, hisseler halka arz edildikten sonra artık şirket borsadan 1 lira bile almaz ve hisse senedi sahibine de 1 lira bile vermez. Sıcak para dediğin para ülkeye gelir senin sermaye ve para piyasandan paradan para kazanır ve gider, götürdüğü para getirdiği paradan kat ve kat fazladır. Sermaye Piyasasının Temel Kuralı birisi kaybeder diğeri kazanır dır. Yabancı Sermaye Kaybetmediğine göre kaybeden kim oluyor? bunu da iç ve dış borçlanmaya tutarlarına bakarak görebiliriz.
Şu anda gösterilen istikrar sanal, cari açık kapanmadıkça borç batağından çıkılamaz! bununda yolu tüketimden çok üretim dir. Üretim için de sanayi ve tarımın güçlendirilmesi gerekir. Ülkede sanayinin de tarımında hali sıçık vaziyette, üretim yapma kabiliyeti var ancak ürettiğin malı satma kabiliyetin yok çünkü üretilen malın maliyet fiyatı ülke dışından gelen aynı ürünün satış fiyatından yüksek, bunun temel nedeni de üretim faktörlerinin yurt dışında ucuz, bizde ise korkunç derecede yüksek olması, en büyük yükü de enerji maliyeti ve vergiler çekiyor.
Simdi ben bu yazıyı 4 sene ekonomi 2 sene de masterını yapmış birisi olarak 100 sayfaya kadar çıkarabilirim ama ne gerek var!
Senin sıcak para dediğin şeyin günü kurtarmak dışında hiçbir yararı yoktur, sıcak para sana sürekli zarar verir. İhtilal olsa ekonomi çökermi hayır hiç bir şey olmaz. Ama şu olur İthal malların fiyatı artar gümrük duvarları iner, holding patronları yurt dışına kaçar bunların mallarına el konur, dış ve iç borç ertelemesi yapılır, dolar yukarı doğru fırlar dolar borçları en düşük seviyedeki gün borcuna sabitlenir üzerine yasal faizler getirilir. neyse bu konu uzun başka bir başlık açmak gerekli.
-
şu kadarcık açıklamadan bile ne kadar korkmuşlar (: sürekli televizyona çıkıyorlar başbakının durumu iyi, çok rahatlar falan diyorlar (:
-
Abu baştan beri diyoruz ama anlamıyoruz abu aynen kendimiz ?
Mustafa Kemal Atatürk ' e 1995 de eşek diyen şerefsiz bu.Sonra Gazi ünivertise rektörüne veli midir vecimidir getiren bu.daha sonra Paşa ya bu adam dedi diye onu alanda bu! ikiyüzlülük = 1
yine 95 de Türkiye de laik lik kalmadı diyerek biz bunu çağdaşlaştırıcaz sözünün arkadasında molla rejimini kurmak isteyen bu.Başbakan olduğunda laik im diyen bu.
Biz de salağız öyle değilmi?
Amerika daha ne kadar kullanacak bunu bakalım.Amerika kullandıkdan sonra öldüren bi yapıya sahip tıpkı Saddam gibi.
Zeki Sezer bugün konuştu ağlayacaktım aq.
Kutsal dinimizi kullanıpta ülkemizi sömüren bu insanların insafı ordumuza kalsın.
-
Lemuria bunu yazdı:
-----------------------------
ya beni bilen bilir gayet Atatürkçü ve Anti RTE bi insanım Akp'ninde a.q bu ayrı konu , kafama sadece şu takılıyor müslüman bi ülkede çocukların ilahi okuması veya kur'an okuma yarışmasının tertibatı niçin anormal olarak yansıtılıyor , ve bu olay sitede bazı kişiler tarafından tasvip ediliyor,şimdi bi küçük çocuğun kur'an öğrenmesi ülkenin irtica tehlikesi altında olduğunumu gösterir şimdi ben namaz kılıp kur'an okuorm ben irticai bi tehditmiyim hadi bunu örnek olarak verdim aranızda namaz kılan kur'an okuyan arkadaşlar veya yakınları vs. vardır bunlar irticai tehditmidir , veya onlar ayrı konu biraz daha bireyselliğe kaçıor diipte Akp şurda burda dergah kurmuş namaz öğretior kur'an öğretior derseniz bunun içinde sorarım bu irticai tehditmidir , yani benim merak ettiğim mesele bu tmm AKP belki irtica yanlısı olabilir alkol ve eğlence merkezlerine getirmek istediği kısıtlamalardan dolayı ben bunu söylüorm ama kur'an ve ilahi okunması niçin bu kadar anormal gelior anlamış değilim ...
Dostum bu ülkenin değerleri bellidir.Kimse bu değerlere asla karşı değildir ( Milli ve Manevi Değerler ).Sorun bu değerlerin birbiriyle çatışma noktasına getirip , bu karmaşadan pay çıkarmaktır.En azından bizim buralardan biliyorum . Kutlu doğum haftası , ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gününe kadar işlendi.Ya millette şöyle bir zihniyet mevcut
Akepe yi eleştirince sanki din karşıtıymışız gibi bizim adımızı koymayı hemen biliyorlar.O zaman sende dini duyguları sömürüp rant peşine koşma.
Bırakın artık insanların duygularıyla oynamayı.
-
herseysanal bunu yazdı:
T.s.k ilk önce kendi kapısının önünü temizlesin sonra sağa,sola ve ülkeyi kurtarmaya soyunsun.Anayasada kendilerine biçilen görevleri yapsınlar siyasi olayları siyasetcilere ve halka bıraksınlar kenarda her zaman elinde kılıç ve baltayla bekleyen bir güç konuımunu bıraksınlar madem o kadar kudretli bu ordu kendilerininde dediği gibi üç-beş capulcuyu halletsinler 23 yıldır ne ıktıdarlar ne sıyasetcıler geldı dedıgım gıbı ılk önce kendı ıclerını bır temizlesinler sonra sıra sıyasete ve ülke kurtarmaya gelir gecenin kör karanlığında siteye ültümaton yazmakla buyuk ordu olunmuyor.Şu an içinde bulunulan durum hoş yada değil ama buna mudahale hakkı halkındır.
foruma yazdığı cevapları bile c/p olan bi adamın kendi fikirlerinin oluşması biraz fazla bi beklenti.underzero sana gereken cevabı vermiş.son olarkata ekleyeyeim;
akp iktidara gelmeden önce Türkiyede ki ve kuzey ıraktaki terör kampları yok edilmişti.örgüt işi siyasi yollara vurmaya çalışıyordu.akp geldi hem siyasi hem savaş yollarını deniyorlar.savaşarak başarılı olamıyorlar siyasetle oluyorlar.merak etme bu ordu kudretli olmasaydı bu orduya laf atanlar babalarını bilemezlerdi ; )
-
Eğer birisi canını,malını,bastığı toprakları,onurunu,namusunu kısaca burda olan herşeyini koruyan TSK'ya dil uzatmaya cüret ediyorsa ben onun insan değil hayvan yerine bile koymam.Bu ülke için gece gündüz çarpışan,soğukta sıcakta siz sıcak yataklarınızda uyurken hayatını riske atan insanlara laf atıyorsanız bu ülkeden defolun gidin!
-
FireX bunu yazdı:
Eğer birisi canını,malını,bastığı toprakları,onurunu,namusunu kısaca burda olan herşeyini koruyan TSK'ya dil uzatmaya cüret ediyorsa ben onun insan değil hayvan yerine bile koymam.Bu ülke için gece gündüz çarpışan,soğukta sıcakta siz sıcak yataklarınızda uyurken hayatını riske atan insanlara laf atıyorsanız bu ülkeden defolun gidin!
-----------------------------+1
TSK İçime su serpti ayrıca.
Bir an bir öğrenci olarak,geliceğimden endişe duymaya başlamıştım.
-
pazartesi dolar+euro uçacak. kokusu geliyor burnuma.
-
vakkas bunu yazdı:
pazartesi dolar+euro uçacak. kokusu geliyor burnuma.
sizin gibi her yazılı metni darbe olacak diye yaygaraya veren olursa çıkar tabi ki.Bak sizde söylediniz ne güzel devletimiz var hapşursak dolay yükseliyor.. -
firex dediklerin doğru yalnız sorun şurda
demokratik bir ülkede,parlamentonun emrinde olan bir kurum,siyasi parti gibi siyasete müdahale etme hakkına sahip değildir.o kurumun adı t.s.k.mi c.h.p.mi.
işte bu olduğu için ortam gergin yoksa hiçbişey olmazdı chp yüzünden işler karşıyor türkiyeyi zarara sokuyor adam
yazıklar olsun DYP ANAP kendi geçmişlerini unutmuş kominist olmuşlar akp ninde hay ben a.q biboku beceremediler gitti
dyp menderesin kemiklerini sızlatıyor anapta özalın kemiklerini suratlarına türkürmek isterdim hele eylül ayı gelsin millet onlara cevabını verecektir adam kendi partisinden vekilini ihraç ediyor yazıklar olsun oyunu ister verir ister vermez anayasa serbestliği var özerktir vekiller ne oluyorda kendi vekilini dışlıyor parti haini diyebiliyor yıllardır sağ kolu olan bir vekile hain diyebiliyorsa ben şüphe duyarım anavatanda kendini bi bk sanıyor ha daha dün neydi bugün ney
müridler doğru oturalım doğru konuşALIM eğri değil bi dikkat çekin akp yi görüyoruz 353 tane sanırım vekili var çoğunluk onlarda mecbur gül olacak bu işi zorlamanın vatana faydası değil zararı olacaktır o zaman chp aday göstersinde ona versinler oy e niye çıkaramıyor çıkarsın erkekçe rezil olcam diye yapamıyor dyp ye kim versin oy onada az anap hele 20 vekille ne yapmak istiyor dangalak anap
AÇIK ŞEKİLDE GÖRÜLMEKTEDİR Kİ AKP VEKİL BAKIMINDAN ÜSTÜNDÜR CHP TÜRKİYEYİ BÖLMEYE KAOSA GÖTÜRMEKTEDİR
MİLLET BUNU YAPANLARA HESABINI AĞIR ÖDETİR MİLLET ASLA UNUTMAZ.