TSK Nin 27 Nisan Tarihli Basin Aciklamasi
-
Eet $imdi benden de 1 $eriatcı cıkardınız.Bravo!
Nerden biliorsunuz ortamı germek icin oldugunu bu toplantıların yada kutlamaların.Hic katıldınızmı?Ben katılmadın katılan arkadaş varsa ortamı ambiyansı bı anlatsın ne denmiş ne konuşulmuş.Unutmayın ki bu ulkenin %90 dan fazlası müslüman.Ve siz icinde bulundugunuz topluma neden bu kadar art niyetli yaklaşıyorsunuz?
O peygamber hepimizin Peygamberi,Ataturkun de hepimizin oldugu gibi.
Bu 2 yüce kişiligi karşı karşıya getirmenizin bir anlamı yok.23 nisanda cumhuriyeti kutladıgımız gibi Peygamberimizin dogum gununude kutlayabiliriz.
Aklınızdan art niyeti silin ve tarafsız bakmaya çalışın.
-
o kadar diyorum şu siyasi yazılara yorum yapmayayım,yazmayaym diye yine içindeym işte eee peki noldu ne dedişti hiç bişe..
ne karşımdaki benim fikrime değer verdi nede ben onun belkide her iki tarafta haklıdırda bi 3. kişi ortalığı karıştırıordur...
neyse ben biraz dışarda arkdş. takılayım.. açık hava ii gelir
ha bu arada compünün yazı geldi aklıma..
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=&folderid=36241
-
Deca hocam ilk olarak bu konuyu actigin icin tsklerimi sunarim ..Zumsuk seninde yorumlarini okudum ..
sizlere canl gönülden katilmakla beraber ..Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 ok'unu benimsemis ..ve bu dogrultuda ilerleyen bir gencligin oldugunu bilmek güzel ve gurur verici.. Sömürücü ve Emperyalist ülkelerin Kukla insanlarina karsi tepkilerimiz cig gibi büyüyor "Ne mutlu TÜRKÜM diyene ve Laik olana"
-
herseysanal kardesim yazdiklarinin altina alintidir ifadesini koysaydinya. alinti yaptigin kiside benim diyeceksen o baska.
heyet kardesim henuz 19 yasinda oldugun yaziyor darbe oldugu zamanlari bilmezsin, sikiyonetim zamanini bilmezsin, duyduklarinla bilirsin, bende cok iyi hatirlamiyorum ama animsiyorum.
o zamanlar darbe olmasaydi ulke de adam kalmazdi. kimin kimi vurdugu, kimin kimi oldurdugu belli degildi. hergun onlarca catisma, kavga, yuruyus, miting vs oluyordu.
ulke kamplasmaya baslamisti, sagcisi solcusu birbirine giriyordu, kardesi kardese vurduruyorlardi.
darbeyi ovmek amacli degildir yazdiklarim, darbe ulkeyi birkac yil geriye goturdugu gercektir,
ama gerekli olmasaydi darbeyi yapanlar ulke bi 10-20 yil geriye gitmesini cok mu istiyorlardi darbe yaptilar saniyorsun.ulkenin uzerinde yine oyunlar oynanmaktadir. uyanik olmak gerek.
ne var kardesim 23 nisanda yarisma yapiliyorsa diyen arkadaslar, bu siradan yapilan olaylar yarismalar vs degildir. bu bir ulkenin temellerine yapilan bombali saldiridir. senin icin siradan bir olay ama onun altinda yatan gercekler o kadar ince dusunulmustur ki oyle hesaplanmis oyle ayarlanmistir ki, sen ben bakinca "ne var kardesim siradan bir etkinlik iste" diyoruz.
-
he bide ozman darbe yapılmasının buyuk bi sebebide sagcı-solcu kavgası degilmiydi, simdi boyle birseymi var, darbe, darbe die bagırıolar.
-
hitbaytar bunu yazdı:
-----------------------------
he bide ozman darbe yapılmasının buyuk bi sebebide sagcı-solcu kavgası degilmiydi, simdi boyle birseymi var, darbe, darbe die bagırıolar.
darbeyide yanlış biliyorsun ki..Darbe sağcı solcu kavgası için yapılmadı.Bir etkendi herkez birbirini öldürdü anayasa cumhuriyet laiklik tehlikedeydi.İsteyen bu ülkede istediğini öldüremezdi.Birisi cinayet işler kaç hafta uğraşılır ancak herkez cinayet işlerse ne olur ?Etrafınızda varsa bu nedenle hapis yatmış kişilere sorun.Susacaklar hata yaptıkların söyleyecekler.Benim etrafımda var 8 sene yatmış afla çıkmış fakat diyor çok yanlıştı bir kere konuştu bir daha siyasete bulaşmadı.O zaman görenler daha iyi anlatır anayasa vs.. her türlü şey kısaca rejim dediğimiz olay (Cumhuriyet,demokrasi..) tehlike altındaydı.Şu an nasıl oluyor diyorsun söyliyim laik düzende demokrasi ile yonetilen bir Cumhuriyet var.Fakat altta alttan şeriate çevriliyor.Cumhur başkanının harika acıklaması var okumanı tvsiye ederim.
Cumhuriyet,sosyalizm, faşizm,şeriat bunlar rejimdir yani ülkenin yonetiliş biçimidir.İşte bunlar değiştirilmeye çalışıldığında herşey yapılır fakat elde avucta yapacak birşey kalmadığında durumda çok vahimse tek çare budur.Anlata bildim mi ?Biz neden bas bas bağırıyoruz.
edit:biraz komik durumda değil misin yukarda darbede işkenceden şundan bundan bahsediyorsun fakat sonra gelip şimdi böyle birşey mi var diyorsun.Önemli değil bilmemek değil öğrenmemek ayıp.İşte benim karşı çıktığım nokta bu sana birşeyler bildiğini sanıp anlatmaya çalışıyorum fakat sen hala darbenin başka yonlerini ele alıyorsun ölme şu bu.Ben sana diyorum hepsini bütün olarak ele al.Sen ısrarla bir kısmından bahsediyorsun.
Daha sonrada kalkıp darbenin tam ne olduğunu bilmediğin bir soruyu yoneltiyorsun.Birşeyi savunacaksanız yada karşı çıkacaksanız önce sanki o felsefeyi benimsemiş gibi öğrenin sonrada karşı çıkın yada savunun derim..
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------hitbaytar bunu yazdı:
darbeyide yanlış biliyorsun ki..Darbe sağcı solcu kavgası için yapılmadı.Bir etkendi herkez birbirini öldürdü anayasa cumhuriyet laiklik tehlikedeydi.İsteyen bu ülkede istediğini öldüremezdi.Birisi cinayet işler kaç hafta uğraşılır ancak herkez cinayet işlerse ne olur ?Etrafınızda varsa bu nedenle hapis yatmış kişilere sorun.Susacaklar hata yaptıkların söyleyecekler.Benim etrafımda var 8 sene yatmış afla çıkmış fakat diyor çok yanlıştı bir kere konuştu bir daha siyasete bulaşmadı.O zaman görenler daha iyi anlatır anayasa vs.. her türlü şey kısaca rejim dediğimiz olay (Cumhuriyet,demokrasi..) tehlike altındaydı.Şu an nasıl oluyor diyorsun söyliyim laik düzende demokrasi ile yonetilen bir Cumhuriyet var.Fakat altta alttan şeriate çevriliyor.Cumhur başkanının harika acıklaması var okumanı tvsiye ederim.
Cumhuriyet,sosyalizm, faşizm,şeriat bunlar rejimdir yani ülkenin yonetiliş biçimidir.İşte bunlar değiştirilmeye çalışıldığında herşey yapılır fakat elde avucta yapacak birşey kalmadığında durumda çok vahimse tek çare budur.Anlata bildim mi ?Biz neden bas bas bağırıyoruz.
bende zaten sebep olarak gösterdim, sadece ondan dolayı yapıldı demedim, zaten aksama kadar tartıssak bişey olcanıda sanmıyorum, logout oluorum isim war hadi eyw. -
HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------yani o zaman her zaman böylemi olacak birader her cumhuriyet tehdit altına girdiğinde, olduğunda olma ihtimali olduğunda "darbe" söylemleri mi gelecek gündeme..bilgisyara format gibi bişe bu galiba işin kötü yanı virüsleri silerken sistem dosyalarınıda alıp götürüyon benim anladığım bu hoca. 30 yıl önceki sanryo tekrarlanıor.. bu nedir böyle aynı filmi tekrar izlemek keşke film olsa bu sefer gerçek..
-----------------------------cumhuriyetin temel öğelerinden yoksun yaşayacağımıza her seferine bu filmi çekeriz daha iyi. millet te akıllı olsun abuk subuk adamları seçmesin. TSK neyin Türkiye'nin yararına olacaığını bilir merak etme.
-
Tartışırız bir sorun yok, tartışmazsan sorun içinde bekleticeğine dışarı çıkar en azından herkes birbirini anlasın.
_RaPsTaR_ o kutlamalara katılıyorum, 23 Nisana kasten denk getirildiğini de herkes biliyor, kimse bunu anlamayacak kadar salak değildir onun için kendini fazla yorma.
Müslümanlıkla kimsenin bir sorunu yok, sorun kendini müslüman diye tanıtıp bu işten rant elde etmeye çalışanların kışkırtmasıyla gaza gelip abuk subuk şeyler yapan, karşıdan tepkiyi alınca da tepkinin geldiği yere yine dini temel hareket noktasıymış gibi gösteren, aslında ne olup bittiğinden haberi bile olmayan, kukla gibi hareket ettirilen kullanılan inancı sömürülen kesimin uyanamamasıdır.
Tabi bunları anlatınca sana karşındakinin saldırı tipi yine kendisine müslümanlığı referans (mış) gibi gösterip sanki kendisi müslümanlığından dolayı böyle yapıyomuş gibi olacaktır. Arabistanlı Lavrensın da Anadoluda hocalık yaptı Arabistanda da İngilterenin Haklarını savundu, bu iş hep böyle... gireceksen dinden gireceksin.
-
T.s.k ilk önce kendi kapısının önünü temizlesin sonra sağa,sola ve ülkeyi kurtarmaya soyunsun.Anayasada kendilerine biçilen görevleri yapsınlar siyasi olayları siyasetcilere ve halka bıraksınlar kenarda her zaman elinde kılıç ve baltayla bekleyen bir güç konuımunu bıraksınlar madem o kadar kudretli bu ordu kendilerininde dediği gibi üç-beş capulcuyu halletsinler 23 yıldır ne ıktıdarlar ne sıyasetcıler geldı dedıgım gıbı ılk önce kendı ıclerını bır temizlesinler sonra sıra sıyasete ve ülke kurtarmaya gelir gecenin kör karanlığında siteye ültümaton yazmakla buyuk ordu olunmuyor.Şu an içinde bulunulan durum hoş yada değil ama buna mudahale hakkı halkındır.