Tübitak Bilim Fuarı Projesi ; Canların Gıdası Kur’An-I Kerim
-
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ile Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Levent Akbaba’yı ziyaret ederek gürültü kirliliğinin canlılar üzerinde bıraktığı olumsuz etkisi üzerine yapılan çalışmayla ilgili bilgi aldı. Kaymakam Bulgurlu, Kur’an-ı Kerim dinletilen bitki diğer iki bitkiye göre 3 kat daha fazla büyümesine yönelik yaptığı çalışma için öğrenci Akbaba, proje koordinatörleri okulun biyoloji öğretmenleri Feriha Taycı ile Nurhan İlhan’ı tebrik ederek projenin genişletilmesine yönelik bütün çalışmalara destek vereceklerini kaydetti.
İmam hatip lisesi öğrencisi Levent Akbaba’nın TÜBİTAK Bilim Fuarı için hazırladığı ‘Canların Gıdası Kur’an-ı Kerim Projesi’ örtü altı seracılıkta kullanılacak. Peki proje nasıl yapılmış?
Üç tane kap. Hepsi aynı ölçüde, özellikte.
Her birinin içine üçer fasulye tohumu konur.
Suları eşit verilir. Hepside Güneş alan bir yere konur
Aynı hizada, aynı ortamda tutulur.
*
Kaplardan birincisine…
Sekiz saat arayla Kur’an-ı Kerim ayet sesi;
İkincisine, Arabesk-Rap müziği verilir.
Üçüncüsüne ise hiç ses verilmez.
*
20 günün sonunda…
Kur’an-ı Kerim dinletilen kaptaki fasulye 31 santime;
Sessiz ortamdaki fasulye 13 santime ulaşır.
Gürültülü Arabesk-Rap müziği verilen fasulye ise bırak filiz atmayı, çimlenmez bile.
*
Bu deneyi Antalya Manavgat İmam Hatip Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Levent Akbaba yaptı. Projenin adına “ Canlıların gıdası Kur’an-ı Kerim” koydu. İddiası:
“ Çiftçiler serada yetiştirdikleri bitkilere Kur’an-ı Kerim dinleterek daha kısa zamanda daha bol mahsul alınır. Gönüller zikrettikçe huzur bulur, bereketli olur”
*
Öğrencinin proje danışmanları Feriha Taycı. Okulda Biyoloji öğretmeni. İşin sırrını şöyle anlatıyor: “Derste sık tekrarladığım iki ayet var. Buradan esinlenerek projeye niyetlendik. Ve sonunda gerçeği gözler önüne serdik” diyor.
Diğer danışman Biyoloji Öğretmeni Nurcan İlcan ise, "aynı yöntem diğer bitkilerde de uygulanırsa aynı sonuç alınacağını" söylüyor.
*
Söz konusu deney, TÜBİTAK yani Türkiye Bilimsel Teknik Araştırma Kurumu’nun Bilim Fuarı’nda sergilendi. Haberi, Türkiye’nin en geniş haber ağına sahip ajansı yurtiçi ve yurtdışına duyurdu.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, öğrencinin elini sıkıp, tebrik ettiler.
Kaymakam Bulgurlu, başarıyı şöyle yorumladı:
“ Güzel sözün bitki üzerindeki etkisini gördük, Bu yöntem Meyve ve sebze üretiminde uygulamaya konmalı” dedi.
Kaynak:
http://www.bugun.com.tr/son-dakika/imam-hatipli-ogrencinin-projesi--haberi/642101
http://www.haberler.com/imam-hatipli-ogrencinin-projesi-kaymakam-bulgurlu-4672687-haberi/ -
Gercekten muthis bir proje daha once google nasil akil edememis hayretler icindeyim.
-
Zaytung sandım yemin ediyorum
-
Bitkilerin gelişmesindeki etkiyi beyinlerin gelişmesinde gösterememiş.
-

The bomb has been planed.
-
Birde klasik müzik koysalarmış
-
zumsuk bunu yazdı
Birde klasik müzik koysalarmış
Did you mean?
http://www.dailymotion.com/video/x9kw06_caprice-palace-reklam-muzigi_music
-
fasulye tohumu kadar beyin yok bunlarda
-
Israilden gelen genetigi ile oynanmis tohumlara da tevrat mi dinletsek napsak acaba
-
japon bir bilim adamının bu tarz bir çalışması vardı. çeşitli sesler dinleterek su molekküllerinin şekil değiştirdiğini falan resimlemişti, kitabını okumuştum bi ara.. zaten bu bilnen bir şey. uyumlu seslerde daha fazla gelişme oluyor. ben ortaokul zamanındayken hoca derdi ki, iki bitki yetiştirin, birine hep iyi şeyler söyleyin birine hep kötü şeyler söyleyin ve bir süre sonra aradaki farka bakın..
tubitak olayına gelince, maalesef bu badem bıyıklıların bilim anlayışı da tipik günümüz arap bilimi. bu nasıl oldu? Allah yarattı de geç.. bakalım sonumuz nasıl olacak..
unbalanced tarafından 11/Ağu/13 13:10 tarihinde düzenlenmiştir -
Bilim ispattır dostlar. Tersini ispatlayın. Verilerle konuşun laflarla değil.