folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Turk Liramizin Yasidigi Acinasi Kayip

Turk Liramizin Yasidigi Acinasi Kayip

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

Merhabalar. Olayin hicbir sekilde ekonomik, siyasal v.b. boyutuna girmeden size yasadigim tecrubeyi anlatmak istiyorum.

4 senedir Polonya'ya gidip gelmekteyim. Polonya Zloty'si ve Turk Lirasi'nin durumunu aktaracagim. Benim gordugum manzara tek kelimeyle vahim.

2010 yilinda 2 zloty 1 tl'ye denk gelmekteydi. 2013 yilinda Turk Lirasi ve Polak Zlotysi kuru  1.70'di.  2014'de yani benim gittigim yil ise 1.5 zloty 1 turk lirasina denk gelmekteydi. 

2014'de 1 dolar 3.2 Zloty'e denk gelmekteydi.  Ayrica 1 dolar 2 Turk Lirasina denk gelmekteydi.

Forumda az once soyle bir yazi okudum ''Bu arada elaman kıymalı yumurta yapmak için Bim'den ucuza satılan kıymadan almış. Paketi açtık et kokuyor. Kediye verdik kedi bile 2 sefer kokladı beğenmeyip yemedi. Ucuz etten uzak durun.''

O yuzden etten ornek vermek aklima geldi.  Polonya'da  ben gittigimde yarim kilo dana kiymanin fiyati hatirladigima gore o zamanlar 6-10 zloty'di.  Yani 4-7.5 lira gibi birseydi.

Bir de suanki duruma bakalim. Burda et kiyma hala ayni et kiyma. Kiymanin yarim kilosu hala 6-10 zloty.  Turkiye'deki fiyatlarin durumunu ise zaten biliyorsunuz soylemeye gerek yok.

Suan 3.6 zloty 1 dolar.  Turk lirasi pek? 3.88 

Bir de PLN TRY bakalim. Suan polonya zloty'si ve Turk Lirasi'nin durumu nedir biliyor musunuz? 0.97 Polonya Zloty'si 1 Turk Lirasi yapiyor. Yani Zloty Turk Lirasi'ni gecmis durumda!

Bunlari Polonya'yi ovmek icin soylemedim.  Kici kirik Polaklar kadar olamamisiz. 
    Yani hala yok oyle yok boyle oldu diyen arkadaslara sesleniyorum. Bence kafanizi topraktan cikarma vakti geldi. 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    O Şimdi Astek
    deja-vu
    deja-vu's avatar
    Erkek

dış mihraplar, kılışdaroğlu, fetö

aklıma gelen, aşırı sağcı kesimin - gerçi bu seçmen kitlenin %80'i ne olduklarını da bilmiyor - diline pelesenk olmuş kelimeler. Cevapların bunlar hocam.

Burada AKP'ye oy veren var biliyorum. Sitenin IQ seviyesinin yüksek olduğunu da düşünüyorum.

Fakat bir insanın sikildiğini anlaması için daha ne görmesi lazım onu bilmiyorum.

Perşembe benzine,  haftasonu da motorine otomatik! zam beyler.

Almanya Fatihi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adeleks
    adeleks's avatar
    Erkek

doların yükselmesini dış mihraplara bağlayan düştüğü zaman ise bunu hükümetin başarısı olarak gören zihniyet olduğu sürece daha çok zamlar görürüz 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Su veren itfaiyenin hortumunu...

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Foxxxxxx
    Foxxxxxx's avatar
    Erkek

Tv den haber izleyip kılıçtan oğlunu yuhlayıp CB alkışlayan insanların seçtikleri insanlar tarafından yönetilirsen olacagı bu bizim durumumuza ancak yapılanları eleştirmek şimdiye konuşmaya başladığımızda 10 koyun alıp güdmeye başlasaydım şu an üretime bir faydam olurdu ne yapıyorum dışardan alıp bir başkasına satıyorum kim kazanıyor bana bu malı dolarla satan birde ben kim kaybediyor ürünü alan döngü bu şekilde sürüp gidiyor 

Babamı namaz kılmış, dua ederken görünce Benim için de dua et deyiveriyorum Ve babamın cevabıyla sarsılıyorum Kendisi nerede, derse, ne diyeyim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Isin ilginc yani, "ben dolarla mi alisveris yapiyorum yeaoee" diyen comarlara kizarken, basimizdakiler, S&P kredi notumuzu haksiz yere dusurdu, ey bati gucumuzu sinamaya kalkma filan diye maval okuyor.

Elimizdeki her bir cep telefonu, bilgisayar, altimizdaki araba ABD'ye Almanya'ya opucuk vererek girmiyor ulkeye...

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marad10a
    marad10a's avatar
    Erkek

Ama yol yabdı.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek
    marad10a bunu yazdı

Ama yol yabdı.

Adolf Hitler'in seçim afişi değil miydi o ?

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RaAmLis
    RaAmLis's avatar
    Erkek

Sadece türk parası değil türk insanı da değer kaybediyor malesef.

Hayattaki amacını bulamayan, bulmaya yaklaştığını hissettiğinde ise alıkoyulan bu yüzden herşeyi oluruna bırakan ama bunu da beceremeyen kişi.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DaSpOnGe
    DaSpOnGe's avatar
    Erkek

hocam bunu anlamak için polonyayla kıyaslamana gerek yok

her sene en az 1 kere pazara çıkan insan bile bu ne fiyatlar anasını sikeyim diyor

bizimkiler ağır tayyipçi sabah kahvaltıda eskiden 300 liraya markete gidince neler alırdım şimdi yemin ediyorum 5 parça bişey aldım para bitti diyor

bu daha hiç bir şey de değil biraz daha alım gücü düşsün anamız biraz daha ağlasın

ama ben %100 eminim ben hep 50 liralık mazot atıyorum arabaya diyen adamlar mı desem kafalar mı desem artık ne desem, yüzünden bir bok olmayacak şu ülkede

You think you've travelled far and never seen the stars :)))
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Florenzi bunu yazdı

Su veren itfaiyenin hortumunu...

Toplam Hit: 7868 Toplam Mesaj: 68
#lira