Turk Liramizin Yasidigi Acinasi Kayip
-

vaziyetler çok kötü
-
Borsa tarihinde ilk kez 115 bin puanı gördü. Aselsan'ın hisse senetleri son 10 ayda %167 değer kazandı. Objektif olan duruma bu açıdan da bakabilir.
-
MATH bunu yazdı
Borsa tarihinde ilk kez 115 bin puanı gördü. Aselsan'ın hisse senetleri son 10 ayda %167 değer kazandı. Objektif olan duruma bu açıdan da bakabilir.
Subhanallah.

-
MATH bunu yazdı
Borsanın %70 i yabancıların senlik bişey yok zaten adamlar alış satışta stopaj bile ödemezler o aıdan bizim sevineceğimiz bişey göremiyorum
-
Dow Jones'de bile hisselerin önemli bir kısmı yabancılara ait. Suudi Arabistan'da tutuklanan prensin bu borsada 30 milyar dolarlık hissesinin olduğu ortaya çıktı.
Amerikalıların, borsamızın önemli bir bölümü yabancılara-araplara ait, diye üzüldüklerini sanmıyorum.
-
MATH bunu yazdı
Dow Jones'de bile hisselerin önemli bir kısmı yabancılara ait. Suudi Arabistan'da tutuklanan prensin bu borsada 30 milyar dolarlık hissesinin olduğu ortaya çıktı.
Amerikalıların, borsamızın önemli bir bölümü yabancılara-araplara ait, diye üzüldüklerini sanmıyorum.
Borsanın yükselmesinin sebebi içeride dönen par hacminin genişlemesi. Borsaya ne kadar çok para girerse hisseler o kadar çok yükselir. Bu demek değildir ki Gsmh yükseliyor. Sen elindeki şirketleri yabancılara sattıkça ülke içine giren para yükseliyor ama ülke olarak kolunu bacağını satıyorsun. Halka ve dış şirketlere arz edilecek elde avuçta doğru düzgün bi aselsan kaldı. Onu da satsınlar sonra ülkece çökelim.
-
MATH bunu yazdı
Üzül ve sevin diye yazmadım onları hocam senlik bişey yok yani o borsada onu diyorum konudan uzaklaşmayalım
Borsa daha geçen sene 70 bine çakılmıştı ama ne sen ne ben etkilendik mi bundan ?
Ama dolar 3.90 olunca ağız burun dağılıyor değil mi herşey dolara endeksli çünkü bu ülkede senin borsanın reel karşılığı yok onu diyorum menkul kıymet kağıt üzerinde on defa alır satarsın yani
Mesela Petrol 27 Dolara çakılmıştı gene geçen yıl ve tüm dünyada büyüme rakamları tavan tavan gidiyordu TR de bundan faydalandı ama şimdi petrol 57 dolara dayandı ve enflasyon tavan tavan gidiyor .
Bunların dışında gecelik faiz geçen yıllarda %8-9 bandında geziyordu ama şimdi %13-14 bandına oturdu nerdeyse %60 gibi bi artış var ve bu tamamen senin emeğinden çalınıyor sen hala borsa 115 bin diyosun .Seninki kölelerin efendilerinin parasını saymasına benziyor hocam
-
Borsa sadece zengine kazandırmaz.
Fakire de kazandırır.
Ocak'ta dolar satın almış olsan 3,87 liradan almış olacaktın. Bugün satıp zarar edecektin.
Ancak örneğin Aselsan'dan Ocak'ta senet almış olsan 100 liran bugün 267 lira olacaktı.
Sovyet Rusya döneminden kalma ekonomik anlayışı terk etmek lazım, elbette doğru tarafları var ancak büyük ölçüde yanlış.
-
MATH bunu yazdı
Borsa sadece zengine kazandırmaz.
Fakire de kazandırır.
Ocak'ta dolar satın almış olsan 3,87 liradan almış olacaktın. Bugün satıp zarar edecektin.
Ancak örneğin Aselsan'dan Ocak'ta senet almış olsan 100 liran bugün 267 lira olacaktı.
Sovyet Rusya döneminden kalma ekonomik anlayışı terk etmek lazım, elbette doğru tarafları var ancak büyük ölçüde yanlış.
Fakir diyosun Aselsan alsa diyosun hala çok farklı şeylerden bahsediyoruz hocam .)
-
Öyle bir kesim varki konuştukca şok geçiriyorum, örnek veriyorum 3 ay önce araba almış 100 bin liraya arabası şu an 110 bin olmuş gerizekalı acayip seviniyor aracım 10 bin değer kazandı diye,