folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Turk Liramizin Yasidigi Acinasi Kayip

Turk Liramizin Yasidigi Acinasi Kayip

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

" Göt kafalı insanlar konuştuğunu sanarlar ama dışardan görülen vaziyet sıçtıklarıdır. " güzel söz oldu favlayın:) Dolar falan kimin umrunda kardeş amaaaaaan sen de yani. Sanki amerikada yaşıyoz bizene dolardan türkiyede biz dolar kullanmıyok ki dolar kullananlar düşünsüz. Ne sıkıyorsunuz canınızı bu saçma şeylerle. Ama tabi amerikaya gidecek arkadaşlar için sıkıntı olabilir ama dert etmesinler ameriko bozo koskonoyor. Osmanlı torunuyuz biz hey yavrum heyyyy. Abdulhamit en iyilerdendi len mq. Ne çıplak resmi ya? Padişahlar öyle şeyler yapmaz len mq. Ne içkisi ya padişahlar müslümandı len mq. İstanbulu fetettik sıra avrupada len mq. Dış mehtaplar bizle uğraşıyor olum. Tabbi laaaan manyak bizi kıskandıkları için pkk musallat ettiler. Deli misin yaa hepsi biz güçlü oldumuz için. Bugün savaş çıksa büssürü savaş aletimizz var len mq . Ne F16 kodları olum  yok öyle bişey  füze müze atamazlar yalan onlar dünya düz olduğu için bikere teğet geçer bizi. Yaa bırak cahilsiniz yaaa.

next next next install
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emrah20
    emrah20's avatar
    Erkek
    Aramızda hala kapitalizmi savunanlar var. Şu ana kadar kapitalizm size ne kazandırdı ? 600 liraya her tür ihtiyacınızı karşılayabilek bir telefon alabilecek durumdayken size 4000 tl'ye borç ile hiç bir gereği olmayan bir İPhon aldırdı. Ve siz kendinizi mutlu sanıyorsunuz. Ülkenin temeli kapitalizme dayalı olduğu sürece, onlarmış yada bizimkilermiş, hiç bir şey değişmez. Düdüğü hep başkaları öttürür.

Kendisini Hacker sanan zibidilerden değilim.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sürpriz komutan
    qoqo
    qoqo's avatar
    Erkek
    MATH bunu yazdı

Borsa sadece zengine kazandırmaz.

Fakire de kazandırır.

Ocak'ta dolar satın almış olsan 3,87 liradan almış olacaktın. Bugün satıp zarar edecektin.

Ancak örneğin Aselsan'dan Ocak'ta senet almış olsan 100 liran bugün 267 lira olacaktı.

Sovyet Rusya döneminden kalma ekonomik anlayışı terk etmek lazım, elbette doğru tarafları var ancak büyük ölçüde yanlış.

Fakir de 167 lira kar ederek çok zengin oldu artık rahatça gidip altına Bmw 5.25 çekebilir.

Allah gösterse de o taşak geçtiğin insanların yerine düşsen biz de sana şu söylediklerini söyleyip pişkin pişkin gülsek.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    qoqo bunu yazdı
    MATH bunu yazdı

Borsa sadece zengine kazandırmaz.

Fakire de kazandırır.

Ocak'ta dolar satın almış olsan 3,87 liradan almış olacaktın. Bugün satıp zarar edecektin.

Ancak örneğin Aselsan'dan Ocak'ta senet almış olsan 100 liran bugün 267 lira olacaktı.

Sovyet Rusya döneminden kalma ekonomik anlayışı terk etmek lazım, elbette doğru tarafları var ancak büyük ölçüde yanlış.

Fakir de 167 lira kar ederek çok zengin oldu artık rahatça gidip altına Bmw 5.25 çekebilir.

Allah gösterse de o taşak geçtiğin insanların yerine düşsen biz de sana şu söylediklerini söyleyip pişkin pişkin gülsek.

Bugün baktığımızda Fakir denilecek kişi 3 çocuklu ve asgari ücretli çalışan birisidir. Kaldı ki 2K maaş alıp 3 çocuklu aile yi zor geçindirenler var doğal olarak. 

temel ihtiyaçlar giderildiği zaman elde para kalmıyor. Fakirin yaşamaya bile hakkı kalmıyor bu durumda. 

500 kira

250 faturalar

250 mutfak

100 ekmek

150 çocukların yol parası okul için

20 şerden 60 lira 1 ay lık çocuk harçlıkları

1310 TL en minimuma indirdik.  90 lira kaldı. 90 liraya anne baba masrafları karşılanacak mecbur. Kışın yakacak masrafını karşılayamayacak bu para ile giyecek ihtiyaçları falan zaten siktret. Ayağına ayakkabı desen en ucuz bot 100 lira.  falan filan işte daha aklıma gelmeyen masraf vardır illaki. Fakirin şansına sokayım ki dünyaya gelmiş . 

next next next install
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Adamlar yüzde 35 kitleyle seçimleri yönlendiriyor, ülkeye adım adım vahabi şeriatını geliyor siz tutmuş dolar euro ekonomi iyi kötü bunun peşindesiniz :) gençler kaçın gtünüzü kurtarın.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

aynı durum macaristanda da oldu. geldiğimde 1 tl 160 forintti. şimdi 1 tl 69 forint olmuş.

benim işime geliyor yalan yok. türkiyeye geldiğimde kazandıgım para daha çok değerli oluyor. tatil fln daha kolay oluyor fakat türkiye açısından çok kötü bi durum. üzülüyor muyum? hayır, ailem olmasa üzülecek birşeyimde olmaz. hayata bi kere geliyorum salak salak insanlar için kendimi feda edemem. ayrıca neden başkaları için çabalayalım. adam yattıgı yerden başkasının kazandırdığı refahı neden hak etsin. herkes çalışsın çabalasın kalkınmaya çalıssın.

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_HC
    By_HC's avatar
    Erkek

Suriye lirası bile değerleniyor Zloty'ye hiç şaşırmıyorum. Üniversiteyi polonyada okumuş türkiyeye gelmiş bir arkadaşım var iş yerinde. Polonya'ya dönmeye çalışıyor :) 

Kendisi de hep üniversite yıllarında saçtığı zloty'lerden bahseder.

HC
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkroques61
    darkroques61's avatar
    Erkek

Üretmeden tüketmenin bir bedeli olacaktı ama bu kadar erken beklenmiyordu..

Kendine İyi Bak ..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Amatör Üye
    cptprice
    cptprice's avatar
    Erkek

Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı’nda.

Ne sen bunun farkındasın, ne polis farkında

cptprice tarafından 08/Kas/17 15:45 tarihinde düzenlenmiştir

zaman bir bitmeyen çölmüş, ölenler ölmeden ölmüş ve zâten ölmemek zülmüş, neden inkârı beklersin? gönül bir at, zaman gemdir; o gem her derde merhemdir ne azgın bir cehennemdir; ne hâlâ nârı beklersin!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek

Durun şimdi birde şehir hastaneleri özelleştirilsin. O zaman görün ekonomi nasıl şaha kalkacak. 

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
Toplam Hit: 7879 Toplam Mesaj: 68
#lira