folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkçe İbadet Hakkında..

Türkçe İbadet Hakkında..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Noyan
    Noyan's avatar
    Erkek
    -

Akıllı insan her düşündüğünü söylemez ama her söylediğini düşünür.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    70 milyon uz çoğunluğu hemen hemen tamamı müslüman olan bir ülkeyiz...Arapça okuyor ibadet ediyoruz...Anlamadan nasıl ibadet ediliyor şaşarım...Türkçe ibadetin arkasındayım..sonuçta insanlarımız anlayabilecekler....En basitinden orta okul çağımda arapça kuran okurdum namaz dua falan hacıydık yani...Sonra 3 kez Tükçe meal okudum...Sonuç inandığım şeyi anlayacağım dilde okudum...anladım...aklıma takılanları sordum cevap alamadım....SONUÇ: Muahmmet kaybetti ....

Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

aslında varya türkçe ibadet arapça ibadet sorun olmamalı bence

şunu söyleyim ben kendi ailemden bilirim yani aklı başında insanları dizin gülerler resmen annem ve kardeşime

çünkü duaları ezberliyolar böyle sonra namazı kıl oh ne ala şimdi söyleyeceklerim şunlar

1.arapça olduğundan mı bilmiyorum duaların anlamlarını bilmiyoruz öğrenmek istemiyoruz. sanıyoruz ki böyle biri var yanımızda haa bu anlamını bilmese bile ibadetini yapmış buna sevap verelim biz diyo.

Araplara oh ne ala adamların kendi dili nası olsa ister istemez anlayacaklar anlamlarını. adam alacak eline kuranı ne meale ihtiyacı var ne bişeye en güzel şekilde yaşayacak dinini

bide bize bakın annem şimdi kuran okuyacak mesela kuranı okur bitirir ama sorsamki ne okudun ne anladın 2 kelime laf edemez çünkü sanki bir sihirli sözcükmüş gibi arapça dualar ezberleniyor

bi düşünün bi robot yaptınız duaları ezberlettiniz hareketleri ezberlettiniz sonra başlattınız namaz kıldırmaya

bu robotun yapay zekası yok yalnızca bu kodladığınız şeyleri yapıyor . şimdi soruyorum size bu robotun insandan farkı nedir ? şudur : insan düşünebilen bir varlık olmasına rağmen ne yazıkkı bu konuda ne yaptığını bilmeden davranıyor. tamam kardeşim namazınızı arapça kılın ezanı arapça okuyun ama ne olursa olsun bunu anlamını bilin! yaptığınız şeyi farkında olun. yoksa ne kadar siz uğraşırsanız uğraşın bu bir oyun deil! şunu yaparsan sevap olur yapmazsan günah olur diyemezsiniz bu Allahla kul arasında olan bişeydir. onun için diyeceğim şudur ki isteyen namazını türkçe kılar söyler bence bu günah deildir ama sünnettir arapça indirilmiştir arapça okunmalıdır diyebilirsiniz

islamiyet anadoluda doğsaydı bu sefer türkçe olacaktı bu seferde kolaylık bizde olacaktı haksız mıyım ?

Zimbabwe
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TugrulBaba
    TugrulBaba's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    seninde dediğin gibi "Gerçek görecelidir"

tahribat.com/murid/tugrulbaba
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

TugrulBaba bunu yazdı:

seninde dediğin gibi "Gerçek görecelidir"

doğru veya yanlış ozaman bunu baştan söylemen gerekiyodu hoja alakasız oldu şimdi

Zimbabwe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    decameron
    decameron's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Bilgi/Destek Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Turul belliki dinini gerçekten yerine getiren , dinen bağlı birisisin. Ama şunu bilki , dediklerimizin hiçbirisinin YAHUDİ'likle alakası yoktur. Kuran-ı kerim SADECE TÜRKÇE OLACAK demedik. Yahut sadece TÜRKÇE OKUNMALI demedik. Ben şahsi görüşümü dile getirdim. Ben faşist değilim , hiç bir ırkı küçümsemiyorum.. Ama arabistan vs. acınası durumdalar.. Ömrüm yetmez ama bileceğimki , ileride açlıktan kokacak bir ulus. O petrolleri bitince ne olacaklar nicedir halleri. Konuyla alakasız diyecekler olacaktır, olsun diye ekledim, turulun dedikleride alakasız konu ile. Yok yahudi vs yazmış çizmiş. Yahudilikle ne alakadır hoca allaşkına. Varmı kuranın bir kenarında sadece arapça okunur bu kitap diye bir ek. Duasıda, namazıda bence okunur ve okunabilmelidir. Buna Turulbaba CAİZ DEĞİLDİİİR!!! diye bir itham veremez diye düşünüyorum.
    Caiz değil ise ne olacak ? Cezası nedir ? Türkçe okuduğun için cehennemde yanacakmısın ? Yada Türkçe , yahut dilsiz isen. Okuyamıyorsan ne olacak ? Adamın dili dönmüyor belki arapçaya. Amaaa yoooook Turul CAİZ değildir dedi. Ve doğru dedi... Haklısın turul çooook yaşa hacım.

Arapça dine eveeeet... Hadi hepimiz imzamızın sonuna arapça sözler ekleyelim ne dersiniz ?

Turul baba okuyor nede olsa. Caizdir koyak öğrenmeyen kalmasın arapça.

Etinden korkanın kemiğini sikeyim!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kreston
    Kreston's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    DecaMeroN bunu yazdı:

Turul belliki dinini gerçekten yerine getiren , dinen bağlı birisisin. Ama şunu bilki , dediklerimizin hiçbirisinin YAHUDİ'likle alakası yoktur. Kuran-ı kerim SADECE TÜRKÇE OLACAK demedik. Yahut sadece TÜRKÇE OKUNMALI demedik. Ben şahsi görüşümü dile getirdim. Ben faşist değilim , hiç bir ırkı küçümsemiyorum.. Ama arabistan vs. acınası durumdalar.. Ömrüm yetmez ama bileceğimki , ileride açlıktan kokacak bir ulus. O petrolleri bitince ne olacaklar nicedir halleri. Konuyla alakasız diyecekler olacaktır, olsun diye ekledim, turulun dedikleride alakasız konu ile. Yok yahudi vs yazmış çizmiş. Yahudilikle ne alakadır hoca allaşkına. Varmı kuranın bir kenarında sadece arapça okunur bu kitap diye bir ek. Duasıda, namazıda bence okunur ve okunabilmelidir. Buna Turulbaba CAİZ DEĞİLDİİİR!!! diye bir itham veremez diye düşünüyorum.
    Caiz değil ise ne olacak ? Cezası nedir ? Türkçe okuduğun için cehennemde yanacakmısın ? Yada Türkçe , yahut dilsiz isen. Okuyamıyorsan ne olacak ? Adamın dili dönmüyor belki arapçaya. Amaaa yoooook Turul CAİZ değildir dedi. Ve doğru dedi... Haklısın turul çooook yaşa hacım.

Arapça dine eveeeet... Hadi hepimiz imzamızın sonuna arapça sözler ekleyelim ne dersiniz ?

Turul baba okuyor nede olsa. Caizdir koyak öğrenmeyen kalmasın arapça.

ne yazıyo la yukarda kötü bişey yazmıyodur işallah :P

Zimbabwe
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RemotE
    RemotE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

TurulBaba insandır o caiz dediqi herşey bizim için caiz olmalıdır Neden çünkü ermiş ve görmüş bir insanki caiz değildir diyor yaşasın büyük insan Tugrulbaba o nickinin altındakini boşuna yazmamışlar biliyorum çünkü gerçekten sen Baba insansın senin yolundan ilerleyelim yazalım arapça böylesi caizdir .. Aşağıdaki yazdıklarımdan zerre bişey anlamıyorum anlıyorsan namert olayım bu imansa bu dinse bu caiz se ben böyle dinide böyle iman nıda kabul etmiyorum ben türksem eğer bece yarabbim benim gönülden ibadetimi türkce de yapsam kabul edicektir belkide etmez ama Benim için caiz olan kendi dilimde ibadettir..

Bizi Satanı Biz Bedavaya Veririz..! http://www.intikal.org - http://www.ohbea.com
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Archon
    Archon's avatar
    Erkek

öncelikle dünyanın hiçbir yerinde din hakkında bu gibi tartışmaların olduğu bir ülke olduğunu sanmadığımı söyleyerek başlamak istiyorum.

ibadet başlığı altında neredeyse sadece namaz ve kuran okumak geçmiş öncelikle bu konuyu açalım benim anlatımım pek iyi değildir ama,

vakti zamanında bir hanımın çok susamış bir köpeği gördüğünde ayakkabısını çıkarıp kuyudan ayakkabısıyla su çekip köpeğe su vermesi üzerine muhterem bir zatın rüyasında cennetle müjdelenir. Buradan benim çıkardığım yeri geldiğinde ihtiyacı olana yardım etmek te bir ibadettir.

Bu örnekleri çoğaltabiliriz gönülden inanarak içimizden bir kere Allah dememiz bile kurtuluşumuza vesile olabilir. Bunun yanında 5 vakit namaz kılan hacı bir insanın cehennem de cayır cayır yanacak ta olabilir çünkü herkesin kalbini allah bilir. bu şekilde dışarıdan müslüman gözüküp te kalbinde iman olmayanlara münafık denir ve imansız olduğunu açık açık belirtmekten daha kötüdür bu durum.(neyse bu konumuz değil.)

yani ibadet türkçe de yapılmaz arapça da yapılmaz ibadet kalple yapılır birisini gördüğünüz de içtenlikle günaydın demekte bir ibadet olabilir. çünkü müslüman kardeşinin iyiliğini istemek sevaptır.

şimdi gelelim ayrım noktasına günaydın demek yerine selamün aleyküm deseydiniz ne olacaktı? o zaman sünneti yerine getirmiş olacaktınız. (sünnet: peygamber efendimizin sürekli veya ara sıra yaptığı şeylere denir.) kuran' ı kerimi türkçe okuyan arkadaşlar belki bilirler. Allah Haşr suresinde "peygamber size ne verdi ise onu alın ne yasak etti ise ondan vazgeçin." yani selamün aleyküm demek arapçadır ama daha makbul olması arapça olmasından değil onu peygamber efendimizin kullanmasından kaynaklanmaktadır.

dediğimiz gibi ibadet demek sadece namaz kılmak veya kuran okumak değildir. ibadet neredeyse gün içinde yaptığımız her şey olabilir. bunun olmasında niyet en önemli unsurdur sen eğer Allah'ın rızasını kazanmak için namaz kılacaksan buyur kıl hiç kılmamaktan iyidir kalbinde o istek ve iman olduktan sonra allahuekber de ellerini bağla türkçe değil istersen hiçbirşey okuma hiç kılmamaktan iyidir. şüphesiz Allah merhamet sahibidir.

Buradan Türkçe namaz kılınabilir diyen arkadaşlara sesleniyorum lütfen 2 rekat namaz kılın ama gerçek bir huşu içinde kalpten iman ederek sonra içinizden geçirin bu ibadet nasıl yapılmalı diye ve kalbinizin sesini dinleyin.

Son olarak kur-an ı kerim in türkçe okunması konusuna değineceğim. kesinlikle türkçe kuran okunmaz demiyorum okunur buda bir ibadettir ama din dersinde mutlaka hocanız bir kaç kere söylemiştir kuran ayrıca en güzel sözdür. Allah kelamıdır. ama türkçeye çevirildiğinde o tılsımını kaybediyor aynı şeyi tekrar söyliyeceğim lütfen abdussamed adlı kişiden çok kısa bile olsa kur-an ı kerim i arapça olarak dinleyin bulun bir yerlerden bu arada şunu unutmayın kur-an okumak sünnettir ama dinlemek farzdır yani abdüssamed'i dinlediğinizde farz olan bir ibadet yapmış olacaksınız ve bu sizin ahiret gününde karşınıza çıkacaktır inşallah.

daha söyleyecek çok şey var mutlaka ama şimdilik bu kadar yeter heinize hayırlı ramazanlar diliyorum.

eğer bana ulaşmak istiyorsanız

MSN: archon@cigicigi.com

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Archon
    Archon's avatar
    Erkek

burada bazı arkadaşların araplarla, müslümanların müslümanlarla,terörizmin özdeşleştiğinden bahsetmiş ve bu durumdan rahatsız olmuşlar peki siz yenilen bir takımın oyuncusu olduğunuzda o takımın formasını çıkarıp sahanın dışına mı çıkıyorsınız veya karşı takımın formasını mı giyersiniz yoksaa bunca zamandır aslında doğru takımda olmalarına rağmen takımın yaptığı yanlışlardan dolayı geriye düştüğünü görüp bu yanlışları bulup düzeltip oyunu lehinize çevirmeye mi çalışırsınız. bu gün bizim görevimiz islamı en iyi şekilde yaşayıp her ne din ve milletten olursa olsun tüm dünayaya örnek olmak islamın haksız yere adam öldürmeyi en büyük suçlardan saydığını tüm dünayaya inandırmak araplara temiz olmanın islamın en önemli düsturlarından olduğunu öğretmek bilim ve teknolojide ilerleyip kendimizi onlara kabul ettirmek değilmidir. dünyanın şu anki hakim güçlerinin de geceleri en çok rüyasına girip te yataklarından osmanlı tokadı yemiş gibi fırlatan da bu değilmidir. endülüs emevilerini, osmanlı devletini güç bela çıkarttıkları yere sokmak istememeleri bundan değil midir?

bırakalım birbirimizi yemeyi

eğer çok merak ediyorsak açalım islam fıkhı ansiklopedisini okuyalım.

islamda yanıtlanamayacak soru yoktur 10 ciltlik fıkıh ansiklopedisi ve "ben ümmetime kur-an ve sünneti bıraktım bunlarda bulamadıkları cevabı vicdanlarında bulurlar" cümlesine yakın anlamda bir hadis-i şerif bunun en büyük kanıtıdır.

Buradan çağdaşlık vseayirin arkasına sığınıp nefsine yenik düşen ve okuyup öğrenmeye üşenenlere selam ederim.

Toplam Hit: 14322 Toplam Mesaj: 71