Türkiyede İşsizlik Yoktur
-
Hani diyorlar ya Türkiyede işsizlik işsizlik diye.Hah o işte bence yalan.Bilinçsiz patron var kötü iş var ama işsizlik yok.Nie böyle düşünüyorum?
Bizim bi dönerci dükkanımız var biz motorcu arıyoruz dün bi çocuk geldi.Neyse anlaştık falan ertesi gün adam işe başlayacaktı bizim t-shirtleri görünce yok ben onları giymem dedi.Nie diyoruz ? Bana ters.Adam sanki mankenlik yapacak.T-shirt olarak kastettiğimde beyaz bir t-shirt üstünde dükkanın ismi yazıyor.
Ali Babanın yeri vs gibi.
Başka bir olay bi gün yine bi arkadaşla konuşuyoruz adam 2 senelik programcılıkdan mezun ama bildiği hiçbişey yok dreamweaverde template kurmakdan başka adam diyor ki geçen iş görüşmesine gittim adamlar bana yol parası + yemek verdiler ama ücret düşük diye kabul etmedim.Dedim ne kadar verdiler bekliyom 600 falan dicek diye adam dedi ki bin tl.
Adam yeni mezun hiç bir iş tecrübesi yok ve mesleki bilgisi 0 adam bin tl maaşı beğenmiyor.Tekrar dediğim gibi işsizlik yok.Diploma alınca yüksek rakamlarla başlamak isteyen az çalışayım cok kazanayım diyen işsizler var.
-
işsizlik yok, iş beğenmeme var artık.
-
sadece işsizlik değil hiçbir şey yok canını sıkma.
-
2-3 olaya bakarak "Türkiye'de işsizlik yok" diye genelleme yapmak bence çokta sağlıklı değil.. evet iş beğenmemek diye bi durum vardır.. bizde mezun olur olmaz işe girdik , maaşımızda iyi sayılırdı ama koşulları beğenmedik çıktık bitti gitti.. daha iyi bi iş bulabilecekken, maaşı aynı olsada koşulları daha iyi olacakken niye devam edeydim o işte.!?
bende buraya çevremden 2-3 tane iş arayıpta bir türlü bulamayan bulduğundanda 2 ay sonra çıkarılan tanıdıkların örneklerini yazıp "Türkiyede gerçekten işsizlikvar" diye yazarsam hangimizin genellemesi doğru olacak :) :)
görüşmeye gelen elemean sorunlu bi tipmiş belli ki tişört giymem vs diye, zaten işe almamanız daha hayırlı onu, dükkandan çıkar o tişörtü felan çıkarır o :D -
Kesinlikle adamım Türkiyede işsizlik diye bişi yok. Sadece burnu havada olanlar çok. bizimde tantuni dükkanı var garson arıyoduk 35 tl günlük kışındı adam geldi ben gömlek giyerim buranın kıyafetini giymem dedi. iki üç gün idare ettik sonra güle güle.
selo-g tarafından 08/Ağu/12 15:18 tarihinde düzenlenmiştir -
geçen elektronikçiye gidip rj11 kablosu istedim neymiş bu rj11 bakalım diyip önündeki dergiyi kurcalamaya başladı.sonra dedim hani modemle telefon arasında bi kablo varya.aldığım cevap ne olsun hee telefon kablosu desene çok teknik konuşuyosun sen de (kıh kıh)
:(
-
selo-g bunu yazdı
Kesinlikle adamım Türkiyede işsizlik diye bişi yok. Sadece burnu havada olanlar çok. bizimde tantuni dükkanı var garson arıyoduk 35 tl günlük kışındı adam geldi ben gömlek giyerim buranın kıyafetini giymem dedi. iki üç gün idare ettik sonra güle güle.
hocam bak ikinizde yemek hizmeti sektöründen örnek veriyosnuz.. çok yakın arkadaşımın kendimi bildim bileli lokantası var, yıllardır akşamım da sabahımda orda geçti.. belki 10 senede 100 işçi değiştirmiştir.. paketi gelir 3-5 gün açlışır bi tırt bahane sunar çeker gider.. sorunlu adma napıcan.. bu tarz hizmet sektörü yerlerde, heleki retoran dönerci lokanta vs çalışanı genelde çok sıkıntılı olur.. örneğin bahsettiğim mekanda, açıldığı günden beri çalışans adece 1 personel var, geri kalan 10-15 personel habire değişiyo.
-
herkes üniversite okuyor,memleketin yarısı bilgisayar mühendisi,sorsan powerı gösteremeyecekler kasada :D
Antivirüs yüklemeyi dahi bilmeyen türler var :D
Hal böyle olunca adamlar sanki çok nitelikli elemanmış gibi ben üniversite mezunuyum yiieea diyolar. İşte 3-5 milyarla işe başlamayı düşünüyolar. İş beğenmiyolar.
Birçok kişiden duyuyorum gelen eleman kaçıyor diyolar. İş beğenmiyo kimse,kendine yakıştıramıyo sanki kendisi mükemmel işler başarmış gibi.
-
kalifiye adama iş yoktur tr'de amele işi her zaman bulunur kim ne derse desin :W
okul okuyan adam boşta kalır zilyon tane öğretmen şu an atama bekliyor diğer müh. hemşire 2.yıllık filan saymıyorum bile
ayrıca elemanın çalışması baz alınmıyor sigorta baz alınıyor işsizlik konusunda
Kreyzi tarafından 08/Ağu/12 15:22 tarihinde düzenlenmiştir -
olur öyle şeyler ben olsam bende giymem hacı insanları neden zora sokuyonuz ki damalı eşek gibi gezmeyi kim ister
-
neyse ciddi bir yorum yazayım. hoclar siz şimdi büyük ihtimalle istanbul veya başka bir büyük şehirdesin, anadolunun küçük il ve ilçelerini gezin de görün işsizliği, 350-400 tl maaşla hem de sigortasız çalışanları görün de ondan sonra konuşun.