Türkiyede İşsizlik Yoktur
-
Şimdi şöyle bir şey var. Patron mantığı ayrı, işçi mantığı ayrı. İşçi diyor bu amına koduğum bana 900 lira para veriyor it gibi çalıştırıyor, patron diyor stopajı sigortası ben bu adama 1700 lira veriyorum bir bok yaptığı yok hala şikayet ediyor.
Vasıfsız elemanın maaş konusunda sesini çıkarması belki doğru değil fakat bir çok mühendislik bölümünden mezun arkadaş ya işsiz ya da 1000-1200 liraya çalışıyor. Mühendisliğin para etmediği bir ülkede yaşıyorsun zaten, o kadar oku, zaman, emek + 4 yıllık masrafın, sonra 1000 liraya işe başla. Amorti bile etmiyor amk. E patronda diyor 2000-2500 lira ediyor bu pezevenkin masrafı. Demekki sorun ekonomide, ne işçide ne patronda.
-
Dediklerin doğru fakat,her işsiz bulduğu ilk işi kabul edecek diye bir şey yok.Tabi ki kimi ücretleri beğenmeyecek.Kişi kendine yatırım yapmıştır,dışarıdan bakarsın belli olmaz fakat beşeri sermayesi yüksektir.Kendince 5 bin TL diyorsa,bu rakam da gerçekçi ise tabi ki altına çalışmayacak.Bu demek değildir ki,o kişi işsiz değil :) Senin söylediklerin gibiler ve gerçek anlamda işsiz(genetik okumuş TR de iş arıyor yok gibi) olanların toplamı işsizliği oluşturuyor zaten.Sonuç olarak gayet normal durum yani,anormal bir şey değil,kaldı ki olması da gerekendir,bu dediklerin işsizlik tanımının içinde zaten :)
-
Öyle düşünürsen yok tabi. Amk 700 tl ile iş beğenilmez tabi. 400 tl'si kiraya gidecek etmeyin eylemeyin günlük 10 tl için 10 saat çalışılır mı? Siz genç olduğunuzdan (bende 1996'lıyım mevzu yaş değil) biraz kendinize göre düşünüyorsunuz. Hani 1000 TL para oo kral para lan adamı deli eder gibicesine. 2 çocuğunuz ve bir de karınız olduğunu düşünün? İşsizlik var tabi olmaz olur mu. Millet 1000 lirayı işsizlik maaşı olarak alıyor(örneğin almanya bin euro fakat geçim standartları falan filan direk bin lira diyelim)
Özet: Yanlış düşünce.
-
boyle munferit olaylarla yola cikip ulke ekonomisine yonelik tespitler yapmak hos degil. bu tarz dusunce yapisi en cok balkon gobekli patronlarin ve hukumetin hosuna gidiyor.
sagda solda bir suru ilan var, bazi sektorlerde isci bulunamiyor dogru ama hep boyle basit isler oluyor. kimseyi tutamadiklari icin surekli isci sirkulasyonu oluyor. issizligi bu tarz islerle aciklayamazsin. Eger universiteden mezun olan adamlar rahatlikla kendi alaninda is buluyorsa issizlik yoktur diyebilirdik. ama is olan sektorler hep asgari ucretle deyim yerindeyse sikecek adam arayan veya egitimsizlere yonelik seyler oluyor..
-
Diğer şehirleri bilmem de..
İstanbulda herkez masa başı istiyor..
a.k üretimi kim yapacak
-
VBDream bunu yazdı
Şimdi şöyle bir şey var. Patron mantığı ayrı, işçi mantığı ayrı. İşçi diyor bu amına koduğum bana 900 lira para veriyor it gibi çalıştırıyor, patron diyor stopajı sigortası ben bu adama 1700 lira veriyorum bir bok yaptığı yok hala şikayet ediyor.
Vasıfsız elemanın maaş konusunda sesini çıkarması belki doğru değil fakat bir çok mühendislik bölümünden mezun arkadaş ya işsiz ya da 1000-1200 liraya çalışıyor. Mühendisliğin para etmediği bir ülkede yaşıyorsun zaten, o kadar oku, zaman, emek + 4 yıllık masrafın, sonra 1000 liraya işe başla. Amorti bile etmiyor amk. E patronda diyor 2000-2500 lira ediyor bu pezevenkin masrafı. Demekki sorun ekonomide, ne işçide ne patronda.
sorun vergiyi dayayan devlette.
bakın türkiyede verginin ne kadar ağır olduğu ile ilgil bir video, izleyin:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h_7FJjkY2l8
-
by_Tet bunu yazdı
Öyle düşünürsen yok tabi. Amk 700 tl ile iş beğenilmez tabi. 400 tl'si kiraya gidecek etmeyin eylemeyin günlük 10 tl için 10 saat çalışılır mı? Siz genç olduğunuzdan (bende 1996'lıyım mevzu yaş değil) biraz kendinize göre düşünüyorsunuz. Hani 1000 TL para oo kral para lan adamı deli eder gibicesine. 2 çocuğunuz ve bir de karınız olduğunu düşünün? İşsizlik var tabi olmaz olur mu. Millet 1000 lirayı işsizlik maaşı olarak alıyor(örneğin almanya bin euro fakat geçim standartları falan filan direk bin lira diyelim)
sen mevzuyu anlamamışsın arkadaşı '2 yıllıktan yeni mezun oldu' hiç bişi bilmiyo evli değil çoluğu çocuğu yok sadece bu tarz kişilere laf söylüyo geniş düşünüğünde sen haklısın ama şu anda dar düşünüyoruz.
-
by_Tet bunu yazdı
hocam almanya da tanıdık var mı? eskiden 700 euro idi şimdi düşürdüler diye biliyodum işsizlik maaşını
-
MaviGozluDev bunu yazdıby_Tet bunu yazdı
hocam almanya da tanıdık var mı? eskiden 700 euro idi şimdi düşürdüler diye biliyodum işsizlik maaşını
Var hocam amcamlar var + komşu filan var daha 1-2 hafta oluyor konuşalı 1000 euro dediler. Ama eyalet sistemi olduğundan değişebiliyormuş. Ayrıca eskiden 6 ay veriliyordu. Şimdi kalkmış o. Bir de bu evin tamiri olsun döşemesi olsun çoluk çocuğun çokluğuna göre ev olsun veriliyormuş herşey. Bunları kendileri söyledi. Birisi mainzde diğerini bilmiyorum.
-
adanadayım fabrikada çalışması için 800 tl maaş yemek sigorta servis veriyorum eleman bulamıyorum... iş-kurdan gelen de abi evrakları imzala da ben gideyim diye geliyo