folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Türkiyede İşsizlik Yoktur

Türkiyede İşsizlik Yoktur

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Erkek
    selo-g bunu yazdı

Kesinlikle adamım Türkiyede işsizlik diye bişi yok. Sadece burnu havada olanlar çok. bizimde tantuni dükkanı var garson arıyoduk 35 tl günlük kışındı adam geldi ben gömlek giyerim buranın kıyafetini giymem dedi. iki üç gün idare ettik sonra güle güle.

yeriniz nerde ?

matematik24.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    tahrefk bunu yazdı

Bunlar Türkiye yi sadece batıdan ibaret sanıyorlar.

:) Ben Adana'lıyım gözüm..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

iş var beyler, ama öyle iş varki adam seni sömürürüm diyor, aylık 720 veririm üstüne hiç bişi vermem diyor, yaz kış sabahtan akşama kadar 10cmx10cm uzunluğu 10metreye kadar olan (4metreden sonra 2 kişi taşınır) lamineleri taşıyorsun, çalışan var mı var

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Michael
    Michael's avatar
    Erkek

herşey işçide bitiyor zaten patronun hiç suçu yok değil mi konuyu açan mürid?

patron 100 kazanıyor işçiye 1 veriyor Allahsız 100 kazanıyorsan ver işçiye 3-4 bakalım o işçi asgari ücretli gibi mi yoksa senin evladın gibi mi çalışıyor..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Michael
    Michael's avatar
    Erkek
    Uyuz bunu yazdı

Çevremde o kadar insan varki hepsi işsiz güçsüz neden çalışmıyorsun diye sorduğumda yok parası az yok bana çok uzak yok çalışma saatteri bana göre değil.

İstedikleri parayı sorduğumda herkez ağzını 1500 tl ile açıyor ve bu para 2500 tl ye kadar çıkıyor. 

Paraya ihtiyacı olan insan 600 tl de olsa 900 tl de olsu durmaz çalışır (Benim gibi). 

İşsizlik bu yüzden var.

senin gibi ülkede bir milyon olsa patronların sırtı yere gelmez.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    MaviGozluDev bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı

Öyle düşünürsen yok tabi. Amk 700 tl ile iş beğenilmez tabi. 400 tl'si kiraya gidecek etmeyin eylemeyin günlük 10 tl için 10 saat çalışılır mı? Siz genç olduğunuzdan (bende 1996'lıyım mevzu yaş değil) biraz kendinize göre düşünüyorsunuz. Hani 1000 TL para oo kral para lan adamı deli eder gibicesine. 2 çocuğunuz ve bir de karınız olduğunu düşünün? İşsizlik var tabi olmaz olur mu. Millet 1000 lirayı işsizlik maaşı olarak alıyor(örneğin almanya bin euro fakat geçim standartları falan filan direk bin lira diyelim)

Özet: Yanlış düşünce.

hocam almanya da tanıdık var mı? eskiden 700 euro idi şimdi düşürdüler diye biliyodum işsizlik maaşını

Var hocam amcamlar var + komşu filan var daha 1-2 hafta oluyor konuşalı 1000 euro dediler. Ama eyalet sistemi olduğundan değişebiliyormuş. Ayrıca eskiden 6 ay veriliyordu. Şimdi kalkmış o. Bir de bu evin tamiri olsun döşemesi olsun çoluk çocuğun çokluğuna göre ev olsun veriliyormuş herşey. Bunları kendileri söyledi. Birisi mainzde diğerini bilmiyorum.

işsizlik maaşı düşmedi arkadaş doğru söylüyor bizimde aile akraba var almanyada.. hollandada var orda 1300-1400 euro civarında işsizlik maaşı.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

kardeş patronların sırtı yere gelemz değil adamda kazanuıcak vergi ödücek bilmem ne herkes kaçırıo kaçırmıyom ben diyen yalan söler.

ama MODERN KÖLELİK var artık :| kulak arkası edicem lafı belki ama asgari ücretle çalışan bi adam büyük şehirlerde zor geçinir tekse neyse ama evliyse yazık günah adama da patron der vermem hükümet desen 40 lira zam verir oda elini boğazına sokar adamın geri alır.

herkese derler bas bas bağırırlar seviceniz işi yapın diye amk bizde seviilicek iş ya amsabaşıdır ya da eylemsizliktir :S fazla çalışmadan gelicek paradır.

hem patron hemde işçi hatalıdır! İş çok Beğenen Yok!

Living Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tahrefk
    tahrefk's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı
    tahrefk bunu yazdı

Bunlar Türkiye yi sadece batıdan ibaret sanıyorlar.

:) Ben Adana'lıyım gözüm..

Adana da pek doğu sayılmaz.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Erkek

En büyük şehirden en küçüğüne kadar bakın İlk 10'dan sonrakilerde iş yok beyler Türkiye de ki illerde 10 tane değil 81 tane amk . 

Ya illeri azaltıcaksın fabrikaları yayıcaksın yada oralara devletin fabrika açıp işçiyle birlikte çalıştırmasını sağlıcaksın.

700 tl ye 14 saat çalıştığımı biliyorum kendi yaptığım işte iş var para veren yok verende ucuza çalıştırıyor .

Patronları koruyan arkadaşlar şunları bilmiyorlar herhalde sadece parayı ve masa başı iş istiyorlar demişler bazıları 

Günde 12 saat  2 saat mesai yapmanı istiyor ediyor 14 saat.

Geliyor bağırıyor çağırıyor hızlı  çalış diyor 

İşler acil diyor Cumartesi öğlene kadar olan çalışma saati akşama çekiyor

700 tl verip sigorta yapmıyor 

Bi işe girdim hastanede broşür işi zabıtaya yakalanınca broşür başı 5 tl ceza ve hastane sorumluluk kabul etmiyor sikerim böyle işi 

Merhabaaaaa
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    solutionman
    solutionman's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

Hani diyorlar ya Türkiyede işsizlik  işsizlik diye.Hah o işte bence yalan.Bilinçsiz patron var kötü iş var ama işsizlik yok.Nie böyle düşünüyorum?

Bizim bi dönerci dükkanımız var biz motorcu arıyoruz dün bi çocuk geldi.Neyse anlaştık falan ertesi gün adam işe başlayacaktı bizim t-shirtleri görünce yok ben onları giymem dedi.Nie diyoruz ? Bana ters.Adam sanki mankenlik yapacak.T-shirt olarak kastettiğimde beyaz bir t-shirt üstünde dükkanın ismi yazıyor.

Ali Babanın yeri vs gibi.

Başka bir olay bi gün yine bi arkadaşla konuşuyoruz adam 2 senelik programcılıkdan mezun ama bildiği hiçbişey yok dreamweaverde template kurmakdan başka adam diyor ki geçen iş görüşmesine gittim adamlar bana yol parası + yemek verdiler ama ücret düşük diye kabul etmedim.Dedim ne kadar verdiler bekliyom 600 falan dicek diye adam dedi ki bin tl.

Adam yeni mezun hiç bir iş tecrübesi yok ve mesleki bilgisi 0 adam bin tl maaşı beğenmiyor.Tekrar dediğim gibi işsizlik yok.Diploma alınca yüksek rakamlarla başlamak isteyen az çalışayım cok kazanayım diyen işsizler var.

Valla konunun tamamını okumadım ama okul bitiripte 600 TL ye çalışmam.Ayıp. 600 TL ye komilik yapsa gene kazanır ozaman neden okudu bu adam?... Limon satar daha iyi. İşsizlik var ama şöyle kalifiye adam yok boş adamada iş yok:D

Toplam Hit: 8349 Toplam Mesaj: 87