Türkiyede İşsizlik Yoktur
-
solutionman bunu yazdıu235 bunu yazdı
Hani diyorlar ya Türkiyede işsizlik işsizlik diye.Hah o işte bence yalan.Bilinçsiz patron var kötü iş var ama işsizlik yok.Nie böyle düşünüyorum?
Bizim bi dönerci dükkanımız var biz motorcu arıyoruz dün bi çocuk geldi.Neyse anlaştık falan ertesi gün adam işe başlayacaktı bizim t-shirtleri görünce yok ben onları giymem dedi.Nie diyoruz ? Bana ters.Adam sanki mankenlik yapacak.T-shirt olarak kastettiğimde beyaz bir t-shirt üstünde dükkanın ismi yazıyor.
Ali Babanın yeri vs gibi.
Başka bir olay bi gün yine bi arkadaşla konuşuyoruz adam 2 senelik programcılıkdan mezun ama bildiği hiçbişey yok dreamweaverde template kurmakdan başka adam diyor ki geçen iş görüşmesine gittim adamlar bana yol parası + yemek verdiler ama ücret düşük diye kabul etmedim.Dedim ne kadar verdiler bekliyom 600 falan dicek diye adam dedi ki bin tl.
Adam yeni mezun hiç bir iş tecrübesi yok ve mesleki bilgisi 0 adam bin tl maaşı beğenmiyor.Tekrar dediğim gibi işsizlik yok.Diploma alınca yüksek rakamlarla başlamak isteyen az çalışayım cok kazanayım diyen işsizler var.
Valla konunun tamamını okumadım ama okul bitiripte 600 TL ye çalışmam.Ayıp. 600 TL ye komilik yapsa gene kazanır ozaman neden okudu bu adam?... Limon satar daha iyi. İşsizlik var ama şöyle kalifiye adam yok boş adamada iş yok:D
Bir daha oku o zaman ne yazmışım ve ne kadar gereksiz bir yorum attığını anla : )
-
Millet doğru yolu bilmiyorki arkadaş bizimkiler asmanın salkımlarına direk yapışıp üzümleri yemek istiyorlar ama bilmiyorlarki o üzümlerin yetişmesi için budama lazım ilaç lazım bakım lazım anlatabildim umarım
-
Hocam kendi mesleğim adına konuşuyorum.
Mühendislik okuyorlar. Okuldan mezun oldukları gibi 2000-3000 TL maaş bekliyorlar.
Adamın önüne projeyi koyduklarında apışıp kalıyor.
Bana kalırsa 3-4 yıl tecrübeyi edindikten sonra kendini satıcaksın piyasaya. Yoksa direk mezun adama bende 1000 TL veririm.
Niye tecrübesi yok. Tecrübeyi işi bende öğrenicek.
-
Branxian bunu yazdı
Hocam kendi mesleğim adına konuşuyorum.
Mühendislik okuyorlar. Okuldan mezun oldukları gibi 2000-3000 TL maaş bekliyorlar.
Adamın önüne projeyi koyduklarında apışıp kalıyor.
Bana kalırsa 3-4 yıl tecrübeyi edindikten sonra kendini satıcaksın piyasaya. Yoksa direk mezun adama bende 1000 TL veririm.
Niye tecrübesi yok. Tecrübeyi işi bende öğrenicek.
Adam haklı, buna takılmamak için ne yapmalı, çalışmalı..
Seneye mezun oluyorum(mak.müh) en az 3000 maaş istiyorum,
Ha bunu nasıl istiyorum, yazın okuldan çıktığım gibi gidip fabrikaya çalışıyorum,
bakın halen çalışıyorum daha memlekete gitmedim, bayramda gidecem inşallah.
Stajı naylon yaparsın, uygulamadan kaçarsın, sonra da herkes tecrübeli eleman arıyo, herkes öyle ararsa biz nasıl iş bulacaaazz, der oturursun kıçının üstüne..
Okurken yazları boş geçirmemek gerek, hele ki sanayi olan bir şehirde mühendislik okuyorsanız kışın bile çok fırsat değerlendirilebilir..
Üniversite öğrencisiyken tüm kapılar açılıyor, mezun olunca kimse kapıdan içeri sokmaz sizi,
Mühendislik okuyan arkadaşlara tavsiye, Tübitak 2209 programına proje gönderin, lisans öğrencilerinin desteklendiği tek program, ve taşşaklıdır da.. CV'de güzel durur. İlgilenenlere bilgi verebilirim.
http://www.tubitak.gov.tr/sid/524/pid/453/cid/25905/index.htm
http://www.tubitak.gov.tr/sid/458/cid/14651/index.htm
-
Çoğu patron geçinen adam dışarda çalışsa daha çok para kazanacak belki, herşey öyle güllük gülistanlık değil, işverene sövmek kolay ama öyle işçiye bir verip 100 kazanan çok azdır
-
niye yok diye sorarsan kimse iş beğenmiyor der..
beğenmez tabi amk
ben neden çıktım işten
tekniksat rft: makina başındna alıp paketlemeci yaptılar sesim çıkmadı
koca depoyu toplamaya adam bulamadılar beni tuttular ve gıcık bir usta başı yüzünden çıkıyım
yıldız mekatronik : ilk başlarda güzeldi işler düzelmecyince de taşeronluk yapıp elektrik işi aldılar şanitytede
çıkarım tabi amk millet kendine köle arıyor.
800 tl maaşla ( ki ben parayı önemsemem )
şanbtiyede çalışılmaz.
-
doğrudur türkiyede işsizlik yok ama işsizler var ,
bu işsizlerin ortak özelliği bir iş yapacak vasıfa ya da eğitime sahip olmamaları ve işsizliği birilerinin onları işe almaması olarak algılamaları
amınakoydukları eğitim sistemimizin mahsülleri olan bizler eğer kendimize X bir işi yapmayı öğrenim ya da deneyimler sonrası katamadıysak iş bulma olasılığın yok
ha bide asgari ücrete çalışcağıma evde yatarım diyenler var , hali hazırda yük olabileceği bir ailesi ya da birileri varsa , kendilerine göre haklılar tabi adamlara bişi de denmez
vida sıkmayı bilmeyen makine mühendisleri , bilgisayar görmemiş yazılımcılar yetiştiriyoruz başarıyla sonra da 4 sene okumuş(en azndan kendini öyle gören) adama gel 600tl ya çalış diyolar
-
Bir sigorta şirketi düşünün, çalışan kişiye 600 TL sabit + sigorta veriyor ama çalışan ek gelir elde edebiliyor. Çalışanının ortalama geliri 1300-1400 TL arası.Evi işyerine 50 metre, yemeğini evinde yiyebiliyor ve günlük maks. 8 saat çalışıyor, ( genelde bilgisayarda oyun oynuyor, komşu esnafla tavla atıyor vs. ) günün istediği saati evine gidip gelebiliyor bu çalışan ve yıllık izin gibi bi sıkıntısı yok ( 2 hafta tatilden sonra 1 hafta çalışıp 2 hafta daha tatil yapabiliyor üstelik maaş ve sigorta aynen devam). Bu kişi aynı şartlarla işçi arıyor ama 4 yıldır bulamıyor.
İşyerinin cirosu 2011 yılı 300.000TL. Sabit fatura gideri 600 TL/Aylık, işyeri kirası 600 TL/Aylık, Muhasebeci gideri 260 TL /Aylık . Sizce işverenin aylık geliri nedir ?
Maaşı az mı buldunuz? Eğer bu soruya cevap verebilirseniz esas sorunun işçiden mi, işten mi, işverenden mi yoksa başka bişeyden mi kaynaklandığını anlayacaksınız.
-
türkiye de çalışmayan inasn iş bulamıyor maalesef. başka bir işi sadece çalışırken elde edebiliyorsunuz o yüzden zaten şöyle bir mantık var "başka iş bulmadan işten ayrılmam "
-
Benim arkadaş var. Çocuk bildiğin mal ama haftada bir restorant değiştiriyor ggarson olarak. Birinden kovuluyor öbürüne. Kötü yerler de değil oralar. Hemen buluyor işi.. İş beğenen iş bulur bence..