Türkiyede İşsizlik Yoktur
-
by_Tet bunu yazdıcrafty bunu yazdı
adanadayım fabrikada çalışması için 800 tl maaş yemek sigorta servis veriyorum eleman bulamıyorum... iş-kurdan gelen de abi evrakları imzala da ben gideyim diye geliyo
800 tl'ye kaç saat çalışacak hocam? Ne iş yapacak? En önemlisi sen çalışırmısın?
tabiki hocam hemen söyleyeyim saat 7 de işe başlıyor saat 9:30 da çay molası 15 dakika diyoruz ama erken kalktıkları için çoğu kahvaltı yapmadan geliyor kahvaltı yaptıkları için bu 20-30 dakikaya kadar cıkıyor saat 12-13 arası öğle yemeği molası bir de saat 15 de 15 dakikalık bir çay molası var saat 17 de paydos toplamda 9 saat felan. ben iş verenim ancak işciler ile birlikte bende çalışıyorum yani yapamadığım bir işi başkasından istemiyorum. bims briket asmolen üretimi yapıyoruz bunların istiflenmesi olayında çalıştıracak adam bulamıyoruz
-
gozkopat bunu yazdı
genelleme yapamazsın yapmanda yanlıs
suan ıssızlerın cogu onlısans ve lısans mezunu pıtırcıklarımız bunlar en az 23 25 yaslarında bunlar evlenecek kıra odeyecek 8 9 bın lıra kyk dan aldıgı krediyi odeceyecek ha gunde 70 80 vereceksen degıl fırmanın tısortunu ıc camasırıda gıyen olur
ıs var tıkla gor googleye bak
sahada calısacak elemanlar
cagrı merkezınde calısacak elemanlar
kıpa da calısacak sendıkasız elemanlar
gecici fıber optık kablolomada calısacak elemanlar
kaldırım ve asfalt onarım bakımında calısacak elemanlar
oyle ıste ıs var gotur calıssın unı mezunu cocuk neden okudu o zaman 4 5 sene veya 2 sene
Muhasebeci ihtiyacımız var, 1000-1500 lira arası veriyoruz, sigortası yatıyor, öğle yemeğini veriyoruz, çalışma saatleri esnek, erken gelip erken çıkar, geç gelir geç çıkar, yasal saatleri doldurur haftada gider.
Yok arkadaş yok!.. çalışacak eleman yok.
ön muhasebeye bakacak, fatura kesecek, kargo takip edecek, borç alacak takip edecek, işi de bu..
Muhasebeciye ne kadar vermemiz gerekiyo onu bir söyleyin de biz mi yanlış yapıyoruz onu bilelim, (Not CV'lerindeki maaş beklenteleri %80 oranında 1000-1500 arası)
-
crafty bunu yazdıby_Tet bunu yazdıcrafty bunu yazdı
adanadayım fabrikada çalışması için 800 tl maaş yemek sigorta servis veriyorum eleman bulamıyorum... iş-kurdan gelen de abi evrakları imzala da ben gideyim diye geliyo
800 tl'ye kaç saat çalışacak hocam? Ne iş yapacak? En önemlisi sen çalışırmısın?
tabiki hocam hemen söyleyeyim saat 7 de işe başlıyor saat 9:30 da çay molası 15 dakika diyoruz ama erken kalktıkları için çoğu kahvaltı yapmadan geliyor kahvaltı yaptıkları için bu 20-30 dakikaya kadar cıkıyor saat 12-13 arası öğle yemeği molası bir de saat 15 de 15 dakikalık bir çay molası var saat 17 de paydos toplamda 9 saat felan. ben iş verenim ancak işciler ile birlikte bende çalışıyorum yani yapamadığım bir işi başkasından istemiyorum. bims briket asmolen üretimi yapıyoruz bunların istiflenmesi olayında çalıştıracak adam bulamıyoruz
Hocam çalışıyorum demişsin saat 16:24:) hadi onu geçtim 800 tl az değil mi allah için söyle. Gerçi adanada kira durumu filan bilemem fakat ben olsam daha iyi bir iş arardım en ama en son çare (artık benden bir bok olmaz dediğimde) 800 tl'ye boyun eğerdim.
-
kaanstain bunu yazdı
dalga mı geçiyosun sen ya,
erkeğin maaşı sorulmaz söylenmez de gözüne sokmak zorundayım,
bilgisayarcıda çalışırken 900TL alıyordum ayda (lisede)
Üniversitede ekstaralar dahil 1200ü buluyor,
Turizm işinde paranın anasını belliyordum, yani öyle böyle değil!.. ben rehberlik yapıyordum,(Turizm işinde 800lira + sigorta'dan başlar ortalama maaş 1100 veriliyor birçok yerde.,
Şimdi de makine mühendisliği son sınıftayım, her yaz stajdan sonra aynı fabrikada çalışıyorum, bu 3. yılım, mühendis maaşından az bi maaşım var.
Asgari ücretle geçiniyor bu ülkede birçok aile, çoluk çocuk bakılabilirmiymiş,
ağzımı bozduracaksınız ille
Hocam kusura bakma yanlış birşey demek istememiştim. Ben sadece işsizliğin olma nedeninin ücretlerin az olmasına bağladım. Ve bu ücretler bu rakamlar ortadayken "iş var, çalışan yok millet yatıyor" demenin yanlış olduğunu belirtmek istedim.
Kusura bakmayın işçi hakkını almıyorsa boyun eğip elhamdülillah demiyecek.! Uğraşacak çabalayacak daha fazlası için ondan sonra elhamdülillah diyecek.
Senin çalıştığın işlerin değeri eminim 900 tl değildir. Buna eminim. Biz bu yüzden işsizlik var diyoruz. Yoksa yazın benim daha 17-18 yaşındaki toy arkadaşlarım bile "işe" giriyor çalışıyor. Sabah 9 Akşam 12 500-600 tl ile. İş var yav bu ülkede işsizlik yok diyor.
-
Tengri bunu yazdı
işsizlik yok zaten işçinin hakkını vermeme yeme var. İşçinin hakkını adam gibi versen ne işsizliği olcak.
doğru teşhis
adam işçisine 1 tl fazla verse damarları kopacak sanki.elektronik mezunuyum liseden.üretim tecrübem var
girdiğim elk. üretim işleri oldu hatta birinde 9-10 yıl çalıştım sözde elektronik mezunuyuz ya en fazla haftada
1 gün lehim dizgi montaj ya yapardım ya yapmazdım gerisi paketleme pres matkap taşıma hamallık araç yükleme......
kapandı sonunda ne tazminat nede sigorta tam
şimdilerde firmalarda moda taşeron firma anlayışı kendi personeline 1000 tl ücret ödüyor şahıs taşeron aracılığıyla giriyorsun
asgari ücret aradaki farkı taşeron firma cebe indiriyor
kızdığım bir noktada hangi firmaya gitsen adam diyorki çalışma saatlerimiz 08.00-18.30 cumartesi genel olarakta 13.00
benmi yanlış hatırlıyorum haftalık 45 saat hep hikaye yani firmalar adamı haftalık 1-2 gün fazladan 700 tl ye çalıştırmaya uğraşıyorlar insanı
-
vasıfsız elemana kimse iş yok diyemez. adamlar it gibi çalışıyor iki kuruş para alıyor. tam patron kafası yani sorun olmaz bir tane daha alır. iş ilanlarına bakın ne kadar çok vasıfsız eleman hatta yetiştirmek için eleman arayan var görürsünüz. kesinlikle bu konuda çalışan sıkıntısı var. zaten genel olarak türkiyede ara eleman sıkıntısı yaşanıyor.
ama şimdi diğer konuya gelirsek bu ülkede onbinlerce lisans mezunu işsiz var. eğer bu insanlara git amelik yap, tuvalet temizle, anketörlük yap vs. dersek, onlarda gidip yaparsa, türkiyede işsizlik yok diyebiliriz. ama o kadar okuyupda vasıfsız çalışacak adamında ben amk.
önemli olan bu işte. asıl buna bir çare bulmak lazım. yoksa herkes karnını doyurur kimse açlıktan ölmez, elbet bir iş bulur.
sivil tarafından 08/Ağu/12 16:41 tarihinde düzenlenmiştir -
by_Tet bunu yazdıcrafty bunu yazdıby_Tet bunu yazdıcrafty bunu yazdı
Hocam çalışıyorum demişsin saat 16:24:) hadi onu geçtim 800 tl az değil mi allah için söyle. Gerçi adanada kira durumu filan bilemem fakat ben olsam daha iyi bir iş arardım en ama en son çare (artık benden bir bok olmaz dediğimde) 800 tl'ye boyun eğerdim.
hocam aynı zamanda buro işlerine de bakıyorum o yüzden mesai yapar gibi onlarla birlikte istif yapmıyorum kaldı ki yorulup dinlenen adama da neden oturuyosun demiyorum abartmadığı sürece... adanada ev kiraları 150 den başlar 1000 liraya kadar cıkar aylık 1000 tl nin üzerinde ev kirası yok zaten... ayrıca çalışan adam zaten vasıfsız eleman + piyasada bu elemanlar ortalama olarak 600-700 civarı calışırken ben 800 veriyorum bilmem anlatabildim mi ;)
-
crafty bunu yazdıby_Tet bunu yazdıcrafty bunu yazdıby_Tet bunu yazdıcrafty bunu yazdı
hocam aynı zamanda buro işlerine de bakıyorum o yüzden mesai yapar gibi onlarla birlikte istif yapmıyorum kaldı ki yorulup dinlenen adama da neden oturuyosun demiyorum abartmadığı sürece... adanada ev kiraları 150 den başlar 1000 liraya kadar cıkar aylık 1000 tl nin üzerinde ev kirası yok zaten... ayrıca çalışan adam zaten vasıfsız eleman + piyasada bu elemanlar ortalama olarak 600-700 civarı calışırken ben 800 veriyorum bilmem anlatabildim mi ;)
Arkadaşlar adana'da yakıt sıkıntısı da yok, yılda 1-2 ay soba yakılıyor :)
Hocam mühendis lazım mı :D
edit:imla
Kaan tarafından 08/Ağu/12 16:44 tarihinde düzenlenmiştir -
türkiyede issizlik yok gercektende..
iş begenmeme var..
Birde amk patronlari Asgari ücrete cok calistirma derdinde. ..
-
birde şöyle bir yöntem var firma hangi kategoride açılmış ise yönetici kadro diye ilgili mezuniyetten bir iki
kişi yeter deniyor gerisi vasıfsız aranıyor,alınıyor
ne gerek varki kurslardan liselerden ünilerden mezun yetişmiş personel almaya