Tüyleriniz Diken Diken Olacak...(+18)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi
    shockman bunu yazdı:
    -----------------------------

HolySeclorum bunu yazdı:
    Abartı şeyler bunlar,tırsıyosanız sizde bir problem var demektir :S Sanki gidip gelen varmış gibi birde öldükten sonra neler olacağını falan yapmışlar :S Ona bakılırsa Mısır'ın Ölüler Kitabı'ndada birsürü şey yazıyo...

HolySeclorum Kardeşim sana güzel bir Soru madem Bunları dedin o bakımdan, Peki İçimizdeki Tapma ihtiyacını nasıl karşılayacağız, o olmaz bu olmaz gidipte gelen yoksa inanmam felan diyoruzda her şeyi geçtik İnsan Doğasında varolan tapınma ihtiyacını nasıl giderecez. Varsayalımki Doğru düşünüyorsun o halde Tanrının varlığını içimizde neden hissediyoruz, bence varki Tapınma ihtiyacı sürekli Duyuyoruz Varki Korkuyoruz.  

elemanin dedikleri ile senin dediklerin iki farkli seyler madem ihtiyaç var taparsin madem hissediyorsun inanirsin ama böle ucuz yöntemlerle korkuyla beyin yikamayla inandirmak olmaz aksine soguturlar dinden adami

millette öle seyler anlatiyo ki sanki komisyon alacak birini korkutup namaz kildirinca

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    KrypT bunu yazdı:

shockman bunu yazdı:

HolySeclorum Kardeşim sana güzel bir Soru madem Bunları dedin o bakımdan, Peki İçimizdeki Tapma ihtiyacını nasıl karşılayacağız, o olmaz bu olmaz gidipte gelen yoksa inanmam felan diyoruzda her şeyi geçtik İnsan Doğasında varolan tapınma ihtiyacını nasıl giderecez. Varsayalımki Doğru düşünüyorsun o halde Tanrının varlığını içimizde neden hissediyoruz, bence varki Tapınma ihtiyacı sürekli Duyuyoruz Varki Korkuyoruz.

Konu yine zilyonlarca kez tartışılan şeylere doğru gidiyor ya :\

Genelleme yapma arkadaşım, benim içimde doğaüstü varlıklara tapınma ihtiyacı yok. Tanrının varlığı falan da hissetmiyorum. O zaman ben insan değil miyim? Bu bahsettiğin şeyleri hissediyorsun çünkü küçük yaşından beri etrafında bunu gördün, duydun ezan sesleriyle büyüdün. Bilinçaltına yerleşmiş bir olay. Tanrı korkusu, ölüm korkusu, karanlık korkusu hepsi birdir, şu dünyada tek korku vardır o da bilinmeyenin korkusudur.

Hocam Teşekkür ederim Son Cümlen çok anlamlıydı, Geniş bir şekilde Konuyu araştırıyorum, Yakında Konu hakkında Atesit ve Dindar kardeşlerimizi Aydınlatabileceğim Geniş Anlatımlı bir makale yazacam inşallah, Parapisikoloji kısmında araştırmalarım sürüyor, Bulgularımı yakında paylaşacağım sizler le, tabi Kitaplardan da Derlemelerim olacak, Mantıklı Derlemeler olacak. inşallah Tam Çözemezsekde Çözüme yakın gelebilecek kadar bişileri aralayabiliriz. Bilinmezlik beni Korkutuyor Keza. 

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı:

dini ocu gibi gostermek yerine birazda sevgiyle yaklassaniz ya.

ne zaman dini bir video izlesem hepsinde, oleceksin, g.tunu bocekler yiyecek, sunu yaparsaniz bu olacak, bunu yaparsaniz boyle olacak,
    cayir cayir yanacaksiniz, sulu kofte gibi haslanaca, tavuk gotu gibi kizaracaksiniz.

bu video yu izleyen bir cocugun psikolojisini dusunmek bile istemem.

bu video yu izledikten sonra buyuyup gunahkar olacagima oyleyim kurtulayim diye kendini oldurmesi icten bile degil.

insanlarin iyi olmasi icin iyilik yapmasi icin illa kotu seyleri mi gostermek lazim. 

dinde zorlama yoktur tamam da bu video ne ? adamin icinden gelmiyorsa yapmak bu video yu izledikten sonra yapsa ne yapmasa ne ?

adam bu sefer namazi cehennemde yanmayayim, gotumu bocekler yerken hissetmeyeyim diye kilacak ?

peki namaz kilmanin amaci bu mu olmasi gerek ? Allah icin degilde bu amaclar icin kilmaya baslayacak... 

Ya kardeş haklısında şuda bir gerçek cennet cehennem var bunlarıda görmezden gelemezsin ayrıca seninde bu şekilde provakasyon yaptığını düşünüyorum.Belki insanlar korkup imana gelecek hrkez illa severek imana gelecek diye birşeymi var sebepleri niye tatışıyorsun gereksiz yere bunlar ayetlerle açıklanan gerçeklerin temsili görüntüleri değilmi? 

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

ağbi bir sürü safsata var ama önemli değil insanlık artık altın çağa adım attı yakında bunların hepsi kökten bitecek.

aslında dinlerde anlatılmak istenen şey tam olarak bu değil ama işte ne yapacaksın herşey gibi dejenere olmaya mahkum...

antikky nin verdiği videoyada bakın makarna senin neyine a.q git evinde ye suratını kapatıyon erkeklerin içinde makarna yiyon işe bak ilginç...

neyse herkesin inancı kendini bağlar :)

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek
    içim karardı bunlar nekii

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    shockman bunu yazdı:

Hocam Teşekkür ederim Son Cümlen çok anlamlıydı, Geniş bir şekilde Konuyu araştırıyorum, Yakında Konu hakkında Atesit ve Dindar kardeşlerimizi Aydınlatabileceğim Geniş Anlatımlı bir makale yazacam inşallah, Parapisikoloji kısmında araştırmalarım sürüyor, Bulgularımı yakında paylaşacağım sizler le, tabi Kitaplardan da Derlemelerim olacak, Mantıklı Derlemeler olacak. inşallah Tam Çözemezsekde Çözüme yakın gelebilecek kadar bişileri aralayabiliriz. Bilinmezlik beni Korkutuyor Keza.

Kolay gelsin ustam, bence bu tartışma eğer olurda kıyamet koparsa anca o gün biter. Sen devam et çalışmana, kormana gerek yok çünkü zaten çözülebilecek bir konu değil ama elbet birilerine yardımı dokunacaktır makalenin. Önemli olan da bu değil mi zaten?

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asi
    Asi's avatar
    Dişi

Hep yanarsın çarpılırsın diye korkuyla büyütüldük. Büyüklerimiz hiç bir zaman iyi güzel olandan bahsederek dini bize anlatmadı kaldıki bir çok insan gelenek göreneklerle dini karıştırmıştır gelenekleri dinin emri olarak görmüşlerdir. Şunları izleyip yanmıyım diye namaz kılsa ne olurki kalbinde inanç olmadıktan sonra boş Allah kimin ne niyetle ibadet yaptığını bilir. Kaldıki şu videolardan zerre etkilenmedim sadece aptalca buldum inanç insanın kalbindedir.

Atatürk'ün dediği gibi;

"Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz."

ama biz  bu videoya ve zihniyete muhalifiz

Doğuşumdaki tek olağanüstülük Türk olarak dünyaya gelmemdir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek
    Asi bunu yazdı:

Hep yanarsın çarpılırsın diye korkuyla büyütüldük. Büyüklerimiz hiç bir zaman iyi güzel olandan bahsederek dini bize anlatmadı kaldıki bir çok insan gelenek göreneklerle dini karıştırmıştır gelenekleri dinin emri olarak görmüşlerdir. Şunları izleyip yanmıyım diye namaz kılsa ne olurki kalbinde inanç olmadıktan sonra boş Allah kimin ne niyetle ibadet yaptığını bilir. Kaldıki şu videolardan zerre etkilenmedim sadece aptalca buldum inanç insanın kalbindedir.

Atatürk'ün dediği gibi;

"Din, bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye muhalif değiliz."

ama bu videoya muhalifiz

İlk izlemesinde korkuyla kılar belki ama sonraki dönemlerde içine Allah sevgisi düşmeyeceği ne malum yaa.Bunada sen garanti veremezsin

evet inanç insanın kalbindedir eğer korkmuş ve sonucunda ibadet etmişse yine inanmış olur çok iyi biliyorsunuzki birşeylerin vesile olması gerekiyor iman etmeye

ayrıca senin çevrendekiler seni korkutmuşlar diye herkez de korkutulmuş olamaz genellemen çok bayat ve tutarsız.

hörmetler siz yazın kararsızlıklarınızı ben inşallah hepsine cevap yazarım :D

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    qaMbLer
    qaMbLer's avatar
    Erkek

ant2 nin verdigi videodaki yorumlara bakın

adam yazmıs

seriatsavar nicki :D

hadydi şeriatcılar bugunlerde durgunsunuz canlanın canlanın neşemizi bulalım :d  

Burdan bütün kızlara sesleniyorum. Malın Varsa Zekatını Vereceksin Kardeşim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    graywolf
    tulu
    tulu's avatar
    Dişi
    NetBABA bunu yazdı:
    Asi bunu yazdı:

Atatürk'ün dediği gibi;

ama bu videoya muhalifiz

İlk izlemesinde korkuyla kılar belki ama sonraki dönemlerde içine Allah sevgisi düşmeyeceği ne malum yaa.Bunada sen garanti veremezsin

evet inanç insanın kalbindedir eğer korkmuş ve sonucunda ibadet etmişse yine inanmış olur çok iyi biliyorsunuzki birşeylerin vesile olması gerekiyor iman etmeye

ayrıca senin çevrendekiler seni korkutmuşlar diye herkez de korkutulmuş olamaz genellemen çok bayat ve tutarsız.

hörmetler siz yazın kararsızlıklarınızı ben inşallah hepsine cevap yazarım :D

asi'ye katiliyorum ayrica NetBABA olasiliklardan bahsetmeye kalkarsak örnekler bitmez ki çocukluktan beri korktugun birinden sonra içinde nasil sevgi uyanacak onuda merak ediyorum ben kendime ve çevreme bakiyorum da kim zorla birseyleri yapmis ise ilerde kendine güvenince bazi seyleri sorgulayinca neyi neden yaptigini anlamayinca o tür seyleri birakiyor uzaklasiyor.. ama ilerde uzun uzun düsündükten sonra içinden geldigi gibi davranirsan neden içinde iyi seyler hissetmiyesin ki
Toplam Hit: 12239 Toplam Mesaj: 91