Tüyleriniz Diken Diken Olacak...(+18)
-
bir insanı bu sekilde din kullanarak etkilemek cok basit... ve yıllardır hristyanların kullandıgı bu yontemi artık muslumanlarda kullanmaya basladı.. etkilenmedim, etkilenmemde... ölümü bilen tek kişi vardır... ölüm anında yasananları bilen tek kişi vardır.. oda bu sekilde video yapmas... bunlar mı biliormus, bole mi olurmus, külliyen yalan.. polemik yaratmak icin deil kendi fikrim oldugu icin yazıorum.... lutfen tartısma konusu olmasın.. birinsan ile 1. din 2. siyaset hakkında tartısmam... sizde ole yapın. dusunceler ozgur, tartısma yasak olsun :)
-
underzero bunu yazdı:
-----------------------------NetBABA bunu yazdı:
-----------------------------
Ya kardeş haklısında şuda bir gerçek cennet cehennem var bunlarıda görmezden gelemezsin ayrıca seninde bu şekilde provakasyon yaptığını düşünüyorum.Belki insanlar korkup imana gelecek hrkez illa severek imana gelecek diye birşeymi var sebepleri niye tatışıyorsun gereksiz yere bunlar ayetlerle açıklanan gerçeklerin temsili görüntüleri değilmi?
-----------------------------beni taniyanlar provakatif yazilar yazmadigimi bilirler.
simdi video ya gelecek olursak,
Allahi insanlara sevdirmek icin korkuyu mu one surmek dogru olur, yoksa sevgiyi guzelligi mi ?
Allah sana Kuran-i Kerim diye kitap gondermis, acip onu okumayan, ogrenmek icin hicbirsey yapmayan bir insana dini bu sekilde anlatirsan nasil imana gelecek ?
yani gonullu olarak mi isteyerek mi yapacak ?
yoksa zorla istemedigi halde "g.tumu bocek yemesin, olurken aci cekmeyeyim, diger tarafa gidersem ates bi tarafimi yakmasin" diye mi yapacak bunu ?
hangisi daha makbuldur ?
ben yolda giderken bir tas gorsem o tasi insanlar takilip dusmesin diye kenara alirim, Allah gorsun sevap kazanayim insanlara iyilik yapmis oldugumu melekler gorsun diye degil.
ben bu tasi hangi maksatla kenara koyarsam makbuldur ?
işte bende bunu diyorum cehennem var azap var bunlar gerçek olan şeyler ve kuran ve hadislerle de sabittir bunlar gerçekler görmemezlikten gelmemeliyiz haksızmıyım tamam kötü gösterilmesin anlıyorum ama böcükler cücüklerde gerçek demi ? -
bu videoları çok önceden izlemiştim..bi arkadaşım neden oldu.bu tür şeyleri normalde izleyemem.yanımda konusulmasına bile iizin vermem.19 yasındayım ve bu videoları izledğimde kısa bi süre kendime gelemedim.gece rüyalarıma giricek aynı rüyayı görücem diye korktum.yanı abartmıslarmı bilmiyorm.yada öyleyse bile -ki bunu demek hoş değil- o anı ztn bi gun yasıycaz.sonucta her canlı ölümü bi gün tadıcaktır...
ama o videoda bi cümleden çok etkilendim
" pişman olmaksa tövbe etmek günaha,senn izzetine y.ederimki pişmanım Allah'ım."
-
ed_a bunu yazdı:
-----------------------------bu videoları çok önceden izlemiştim..bi arkadaşım neden oldu.bu tür şeyleri normalde izleyemem.yanımda konusulmasına bile iizin vermem.19 yasındayım ve bu videoları izledğimde kısa bi süre kendime gelemedim.gece rüyalarıma giricek aynı rüyayı görücem diye korktum.yanı abartmıslarmı bilmiyorm.yada öyleyse bile -ki bunu demek hoş değil- o anı ztn bi gun yasıycaz.sonucta her canlı ölümü bi gün tadıcaktır..
" pişman olmaksa tövbe etmek günaha,senn izzetine y.ederimki pişmanım Allah'ım."
-----------------------------zaten ben de gereken uyarıyı yapmıştım bunun için
ayrıca videolar tabii ki gerçek olamaz ama en azından inananların inandığı kaynağın belkide amatörce çekilmiş görsel bir bölümü tabii ki herkes bunları yaşamayabilir.Ama bu kimsenin yaşamayacağı da anlamaına gelmez değil mi ?
-
diener bunu yazdı:
ed_a bunu yazdı:
-----------------------------bu videoları çok önceden izlemiştim..bi arkadaşım neden oldu.bu tür şeyleri normalde izleyemem.yanımda konusulmasına bile iizin vermem.19 yasındayım ve bu videoları izledğimde kısa bi süre kendime gelemedim.gece rüyalarıma giricek aynı rüyayı görücem diye korktum.yanı abartmıslarmı bilmiyorm.yada öyleyse bile -ki bunu demek hoş değil- o anı ztn bi gun yasıycaz.sonucta her canlı ölümü bi gün tadıcaktır..
ayrıca videolar tabii ki gerçek olamaz ama en azından inananların inandığı kaynağın belkide amatörce çekilmiş görsel bir bölümü tabii ki herkes bunları yaşamayabilir.Ama bu kimsenin yaşamayacağı da anlamaına gelmez değil mi ?
-----------------------------,ama bu videonun hazırlandığı ülkelerde reklamlarda namaza çağrılan(ezan sırasında) insanların baska şeylerle uğraştıklarında hep bu sahneler gösteriliyor.bizler inkar ve isyan içerisinde değilizki..Türkiyede böyle bişey yapılsa dinsel kriz yaşanırdı.küçük çocukların bu tür videoları izlediğini düşünemiyorm bile.ben bile öle çok etkilendimki.daha yumusak bi video çekilebilirdi.azrailden şeytandan hele hele o tabutun üstündeki köpekten..günahkar olanlar ztn azabını çekicek.bu videodakiler ztn hepimizin bildiği tahmin ettiği bi gün yaşamaktan korktuğu şeyler.bence daha korkuyla değil daha hafif bi videoyla çağrı yapılabilirdi.öyle bi video hazırlanmıski sanki herkes tüm insanlar inkar ve isyan içinde.
-
diener bunu yazdı:
ed_a bunu yazdı:
-----------------------------,ama bu videonun hazırlandığı ülkelerde reklamlarda namaza çağrılan(ezan sırasında) insanların baska şeylerle uğraştıklarında hep bu sahneler gösteriliyor.bizler inkar ve isyan içerisinde değilizki..Türkiyede böyle bişey yapılsa dinsel kriz yaşanırdı.küçük çocukların bu tür videoları izlediğini düşünemiyorm bile.ben bile öle çok etkilendimki.daha yumusak bi video çekilebilirdi.azrailden şeytandan hele hele o tabutun üstündeki köpekten..günahkar olanlar ztn azabını çekicek.bu videodakiler ztn hepimizin bildiği tahmin ettiği bi gün yaşamaktan korktuğu şeyler.bence korkuyla değil daha hafif bi videoyla çağrı yapılabilirdi.öyle bi video hazırlanmıski sanki herkes tüm insanlar inkar ve isyan içinde.Oysa namazın insana nasıl bi huzur verdiği yansıtılabilirdi? değilmi?
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------rene çık ortaya! sen yaptın biliyorum, bu adamlar gerçek değil, sen üyelikler açıp bunları yazdın dalga geçmek için, yoksa bunlar gerçek olamaz :|
ulan ne günlere kaldık ya :S
-----------------------------öncelikle kişisel eleştri düzeyinde değiliz herkes inanıncında inanmamasında özgürdür ama buna ne ben ne sen karışamassın sen inanmıyorsundur Allahsız köpek diyemem ben sana bu videoyu koyana teşekkür etmişim videoyu beğenmişimdir şakamı bu yada diyemessin biraz olgun olmaya davet ediyorum
-------------------------------
Demek adamın biri gelip sizi daha fazla korkutsa iki dakkada tanrınızıda satarsınız...
"Haşaaaa! Haşaaa!"
----------------------
nasıl bir inanca sahipsin bilmiyorum ama benim Allah'tan başka korktuğum varlık yok eğer istersen sana sapına kadarda ispatlarım din değiştirmek dinle dalga geçmek gibi çocuk oyuncağına benzemez lütfen başkalarının inançlarına saygu duy.sen de ben inanıyorum diyorsan dalga konusu gibi cevap verme adaplı ol
-
Neyzen Tevfik ne güzel anlatmış....
Ne ararsin tanri ile aramda!...
sen kimsin ki orucumu sorarsin?
hakikaten gözün yoksa haramda
basi açiga niye türban sorarsin?
raki, sarap içiyorsam sana ne.
yoksa sana bir zararim, içerim.
ikimiz de gelsek kildan köprüye,
ben dürüstsem sarhosken de geçerimherkezin dini,inancı kendine kardeşim.haybeye kapışmayın.
kalp kırmayalım,yapıcı olalım.
ali,veli inanmıyormuş banane
ayşe,fatma inanırmış gene banane.herkes baksın dalgasına.
-
sumer bunu yazdı:
-----------------------------Neyzen Tevfik ne güzel anlatmış....
ben dürüstsem sarhosken de geçerimherkezin dini,inancı kendine kardeşim.haybeye kapışmayın.
-----------------------------Aynen bu türban meselesinde de inanç meselesindede bu şiiri dikkate alsa inasanlar bir sorun olmayacak ne yazık ki böyle olmuyor çarşaflı türbanlıya öcü muamelesi yapılıyor ayrıca Allahtan biraz daha fazla korkanlar veya sevenler (aynı anlamda söyledim) de nedense yalnıştaymış gibi lanse edilmeye çalışılıyor.
Bu sözlerim genele söylenmiştir bu şiiri yazan arkadaşımla ilgi alakası yoktur ...
-
NetBABA bunu yazdı:
sumer bunu yazdı:
-----------------------------Neyzen Tevfik ne güzel anlatmış....
-----------------------------Aynen bu türban meselesinde de inanç meselesindede bu şiiri dikkate alsa inasanlar bir sorun olmayacak ne yazık ki böyle olmuyor çarşaflı türbanlıya öcü muamelesi yapılıyor ayrıca Allahtan biraz daha fazla korkanlar veya sevenler (aynı anlamda söyledim) de nedense yalnıştaymış gibi lanse edilmeye çalışılıyor.
Bu sözlerim genele söylenmiştir bu şiiri yazan arkadaşımla ilgi alakası yoktur ...
-----------------------------evet benim anlatmak istediğim nokta da o