Uykusuzluk Denemesi / Başlangıç: 8 Mayıs 2008 Saat:12:15
-
Bence uyku insanlar için bir sorun.. hayatımızın 3de 1 ini uyuyarak gecirdigimizi varsayarsak büyük bir sorun.. Lise yıllarımda sabahlara kadar bilgisayar basından kalkmazdım okula gidecegimde otobusde 1 saat uyurdum oda bana dersleri gayet güzel dinleyecek kadar enerji verirdi (Matamatik derslerinde uyuya kalırdım bazen ama oda haftada 2 dersti zaten) eve dönüşde de 1 saat uyurdum otobusde ki bu bana bütün gece evde bilgisayar basında kalabilecek enerjiyi de saglardı. Şuan günde yaklasık 4 saat kadar uyuyorum kendimi zorlamadıkca da daha fazla uyuyamıyorum. Elimden gelse hiç uyumayacam ama enaz 1 saat uyumak lazım sistemin kendini toplamasi lazim :)
-
burda o deneme olmaz benim aklıma gelmişti bu işi irc de yapacağız mesela ara sarı yoklıyacaz birbirimizi uyuyomu uyumuyomu diye ;)
-
ben demiştim ama uğraşacağın şeyler bitince sıkılacan diye :)
saat 6 ya doğru demek ki yapacakların bitti :) sonra ewde az bişey dollandın sonra yatağa usulca uzandın değil mi :)
işte dediğim gibi yapacaklar bitince uyku kaçınılmaz oluyo :)
-
abi yapalım msn de veya irc de
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
burda o deneme olmaz benim aklıma gelmişti bu işi irc de yapacağız mesela ara sarı yoklıyacaz birbirimizi uyuyomu uyumuyomu diye ;)
-----------------------------genede yüzyüze olmadan %100 ispatı olmaz.ne malum benim yerime dönüşümlü olarak başkasının cevap yazmayacağı?
edit:başarınca 1 ay sonra falan ben birebir reelde ispat yapçam size.
-
Omnuarliti bunu yazdı:
BiLGeN bunu yazdı:
-----------------------------ya son yolladığın post a takıldım şimdi fenomeni açıklarmısın bana nedir içilio mu o
yok yani bazı insanların üstün yaratıldına inanıosan
şöle sorayım üstün yaratılmayan insanlar ne halt yemeye yaratıldı dimi ama(çok yalnızım be tahribat: )
(bknz. sözlük olarak artık tahribatı kullanmak)
-----------------------------Yanlış anlamışsın asla üstün yaratılmış, ayrıcalıklı yada ari ırk diye bişey demiyorum.Her insanda potansiyel olduğunu ama geliştirilmediğini anlatmak istiyorum.mesala bi toplum düşün konuşma bilmiyor.meramını hareketlerle anlatıyorlar.bu toplumda doğan bebek konuşma öğrenirmi.el cevap: hayır.aynı şekilde uykuyu bilen toplumda yetişen çocukta uykuyu öğrenir.uyumamayı unutur.unutmayın ki biz dünyaya ilk geldiğimizde uyanıktık.hiç dünyaya uyuyarak gelen bi bebek duydunuz mu?
HRM fenomeni içilio mu demişin.bi bakıma doğru içiliyo.yenmiyo.bu işi başarırsam 2.aşamada ona geçecem zaten :D bilmeyen arkadaşlara anlatayım hikayeyi:
Hindistanda himalaya taraflarında biri var adı Hira Ratan Manek.adam bi sene yaylaya çıkıyo himalaya dağına (benim hipotezime göre atmosfere yakın olduğu için uzay radyasyonundan etkilenip dnada mutayon oluyo) kendi olayı şöyle anlatıyo: dağada kendimle başbaşa kaldım yemektin soğudum ve yemeye olan ihtiyacım kalmadı.günde 2 kere güneşe bakarak meditasyon yapıyorum(batarken ve doğarken) sadece çay kahve su olayım var.gıda almadanda güneşten belenerek yaşanabilir.
sonra adam çeşitli bilim kuruluşlarına zarf atıyo beni inceleyin açlık kalksın dünyadan.benim de yararım olur mutlu oluruz hessabı.kimse ilgilenmiyo.en sonunda NASA adamı testlerden geçiriyor.100 küsür gün harbiden adam çay kahve (şekersiz) su olayında tabi NASA dumur oluyo.ama maksatları uzaya giden astronotların gıda yükünü azaltmak.sonunda adamı ülkesine geri gönderiyolar.basındada azbi yer bulmuştu vakti zamanında.
-----------------------------dikkate alıp cevapladığın için teşekkür ederim
(ama fenomen kelime anlamı fln biçiminde tam olarak ne demek hala anlamış değilim)(benim olayım fenomen nedir ne değildir öğrenmek istiyorum bilgilendiren olursa sevinirim)
olayın yanlış bi anlaşılma olduğuna da sevindim
mutlu mesut uykusuz günler : )(böle bişeyi başarırsan diğer insanlardan ortalama 1,5 kat fln yaşamış olacağına göre (tabi erkenden göçüp gitmessen) bari kendini geliştirmeye bak bu arada)
hala insanların sağlıklı bir yaşam için en az 4 en fazla 6 saat uyumasınıda öneriyorum haberiniz ola (bide az yemek yiyin)
-
be_cool bunu yazdı:
-----------------------------yillar once bir sahisla tanismistim bu sahis uyuyamiyordu gercekten uyuyamiyordu ama uyumusgibide enerji dolu oluyordu nasil desem her isini normal yapiyordu bu bir hastalik turu demisti az kisiye oluyormus ama kotu yanida bazen 2 gunde bir filan aniden bayiliyormusun 20 dk en fazla uyuyormusun ama en fazla 20 dk dedi bu yuzden araba kullanamiyordu
bu hastaligin ismini hatirlamiyorum bir arastir yardimci ola bilir sana yalnis bende 2 3 gun uykusuz kaldim cogu kez pc yuzunden ama bastan soyleyim sarhos gibi oluyorsun dalginlik unutkanlik konusma bozuklugu dikkatsizlik basliyor bir zombigi oluyorsun. sonundada yikilip kaliyorsun.
iddaya giriyorum 5 gun dayanamazsin dayansanda cok ciddi saglik ve fiziki bozukluklar olacak cunki okuldada ogretildigigibi uyku sirasinda kaslardaki toksinler atilir vucuttan ve bor cok fanksiyon uyku sirasinda gerceklesir ama bahsetigim sahis yapabiliyorsa sende alistira alistira yapa bilirsin ama uyumakkadar guzel seymi var dusunsene ;d
-----------------------------bu hastalığın adı "insomnia" gibi bişeydi sanırım..ve bu hastalık yüzünden yıllarca uyuyamayan insanlar war :S:S:S
-
İnsomnia deyince aklıma Anoreksia Nevrosa geldi..o da biçeşit şaft kayDırma şekli :D
-
Omnuarliti bunu yazdı:
İnsomnia deyince aklıma Anoreksia Nevrosa geldi..o da biçeşit şaft kayDırma şekli :D
--------------------------iyi uykular.
-
nası gidio uyumadınmı halen :D
biyerde okuduydum insan uyurken enerji depolamıyor , yemeklerden aldığı enerji yeiormuş.
Uyku sadece hormonlar , ve birde gün içinde neler yaşadığın , günleri ayırdedebilmen ve ruh için gerenkliymiş.
Yani zarar edebilirsin :|
Sanırım burda okumuştum , tahribatta =)
Hadi kolay gele..