Uykusuzluk Denemesi / Başlangıç: 8 Mayıs 2008 Saat:12:15
-
şuan bir rüyadasın hatta
-
abi uykusuz kalmak marifet değildir uykusuz iken yaptıkların marifettir.
einstein 10 saat uyurmuş ama yaptıklarını anlatmama gerek yok sanırım ?
ha şöyle bir şey var eğer illa uykusuzluğu yeneceğim diyorsan doktorlara falan sorma imkansız derler :D uyumayan birini görüncede imkansız ama oluyor derler vs.vs.
kalp atışlarını yavaşlatırsan ve beyin olarak alfa dalgası durumuna geçersen zaten uyumana gerek kalmaz buna yoğunlaş bence başarırsın.
fakat beyninde ilk zamanlar sorun çıkabilir bence bir anda değilde alıştıra alıştıra yaparsan senin için faydalı olur.
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------abi uykusuz kalmak marifet değildir uykusuz iken yaptıkların marifettir.
einstein 10 saat uyurmuş ama yaptıklarını anlatmama gerek yok sanırım ?
ha şöyle bir şey var eğer illa uykusuzluğu yeneceğim diyorsan doktorlara falan sorma imkansız derler :D uyumayan birini görüncede imkansız ama oluyor derler vs.vs.
kalp atışlarını yavaşlatırsan ve beyin olarak alfa dalgası durumuna geçersen zaten uyumana gerek kalmaz buna yoğunlaş bence başarırsın.
fakat beyninde ilk zamanlar sorun çıkabilir bence bir anda değilde alıştıra alıştıra yaparsan senin için faydalı olur.
-----------------------------alıştıra alıştırayı düşündüm ama ben kendimi şimdi hazır hissediyorum.şimdi oku atarsam hedefi 12 den vuracakmışım gibi bi his var içimde.
-
millet can sıkıntısından nelerle uğraşıyor..
-
birader amacın ne bilmiyorum ama yapmak istediğin şeyin çok zor bir şey olduğunun farkındasındır umarım.
gerekli malzemeler listesinde nescafe classic, yada burn + nescafe + aspirin kokteyli falan önermeyeceğim. sana ortak noktan olan çok sağlam bir aradaş lazım. biz iki kişi 72 saat pc başından kalkmadan iki kişi Ultima Online oynadık fakat 24 saat kesintisiz uyudum bu olayın peşine.
seninde kafa dengi bir eleman bulman ve ortak bir noktanız olan meşgale bulman lazım. bünyen çok zayıf düşüyor daha sonra. her şey sana çok zor geliyor. normal yaşantında -öğrenciysen okul hayatın falan yada başka şeyler- çok sıkıntı çekeceğini bilmeni isterim. sigara kullanıyorsan yanında en az iki paket sigare her zaman bulunsun çünkü normalden fazla sigara tüketiceksin.
kolay gelsin diyorum.
ps. geçmişe baktığımda bu 72 saatlik zaman diliminin ne kadar boşa gittiğini anlıyorum. umarım sende bir kaç gün sonra aynı sıkıntıya düşmezsin. ilerleyen saatlerde -48 saatten sonra- yapacak bir şey bulamayacaksın. film izlemni önermeme çünkü oturduğun yerde uyuklarsın. -
arkadaşım insan beyni karanlık ortamda melatonin adlı hormonu salgılar öyle uykun delir. yani bu hormon tamamen insanın doğasında olan bir şey.
ama az uyuyacağım dersen anlarım. "Sadece Aptallar 8 Saat Uyur" diye bir kitap var onu oku bence. kitap hikaye şeklinde anlatıyor anlatacağını. kitaba göre insan bebekken ailesi tarafından bazen zorla uyutuluyor. çok ağladı "uykusu gelmiş ondan ağlıyor" derler uyuturlar zorla. yaramazlık yaparsın "uykusu geldi ondan yaramazlaştı" derler uyuturlar zorla sallayarak falan. hatta otobüste, trende falan neden uyuklarız çoğumuz? bebekken uyumadan önce sallandığımız için. Şartlı refleks yani. Kitabın savunduğu şu "8 saat uyku sadece toplumun dayatmasıdır, 4 saat uyku bir insana yeter". bilimsel çalışmalara göre de insan için 4 saat uyku yeterliymiş günde . kitabı al oku bence. uyku saatlerini aşama aşama azaltmayı falan öğretiyor çok güzel bir kitap. hikaye gibi, masal gibi olduğundan bir çırpıda bitiyor.
ben kitabı okudum ama uyku süremi azaltmaya çalıştım mı? Hayır. Çünkü işime gelmiyor:D
-
blackhammer bunu yazdı:
-----------------------------
birader amacın ne bilmiyorum ama yapmak istediğin şeyin çok zor bir şey olduğunun farkındasındır umarım.
gerekli malzemeler listesinde nescafe classic, yada burn + nescafe + aspirin kokteyli falan önermeyeceğim. sana ortak noktan olan çok sağlam bir aradaş lazım. biz iki kişi 72 saat pc başından kalkmadan iki kişi Ultima Online oynadık fakat 24 saat kesintisiz uyudum bu olayın peşine.
seninde kafa dengi bir eleman bulman ve ortak bir noktanız olan meşgale bulman lazım. bünyen çok zayıf düşüyor daha sonra. her şey sana çok zor geliyor. normal yaşantında -öğrenciysen okul hayatın falan yada başka şeyler- çok sıkıntı çekeceğini bilmeni isterim. sigara kullanıyorsan yanında en az iki paket sigare her zaman bulunsun çünkü normalden fazla sigara tüketiceksin.
kolay gelsin diyorum.
ps. geçmişe baktığımda bu 72 saatlik zaman diliminin ne kadar boşa gittiğini anlıyorum. umarım sende bir kaç gün sonra aynı sıkıntıya düşmezsin. ilerleyen saatlerde -48 saatten sonra- yapacak bir şey bulamayacaksın. film izlemni önermeme çünkü oturduğun yerde uyuklarsın.
-----------------------------Sİgara ve alkol kullanmıyorum..
önerdiğin diğer bütün şeylere gelirsek ilk mesajımda da belirttiğim gibi bunu yapacaksam hayatımda fazla bişey değişmeden yapacam..
edit:en büyük başarı ölçütüm budur yani
-
erken uyumaya alısık olmadıgım ve sabah 7de kalkmak zorunda oldugum için
gunde yaklasık 4-5 saat uyuyorum
staj,okul veya dershaneden birine gitmedigim bi gun oldugunda rahat 13-14 saat uyuyorum
insan beyni ve vucudu belirli bi sure uykuya dinlenmeye ihtiyacı var
bu ihtiyacını karsılayamadıgında insanın ruh hali ve vucudun duzeni bozuluyo
staja gittigim gunler bir şey yapmadan 1saat oturamıyorum yoksa hemen uyku moduna geciyo vucut uyukluyorum ayakta
-
değişik insanlar değişik fikirler=)
-
Guinness Türkiye Fahri Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural hangi tv programı olduğunu hatırlamıyorum ama günde sadece 2 saat uyuduğunu söylemişti.