Web / Grafik Tasarım Anılarınız
-
Hocalar yıllar önce birçok web tasarım işi yapan biri olarak görmediğim insan çeşidi kalmadı. 50 tl bütçe ile custom site yapmak isteyenimi dersiniz, site tasarımı yaptınız diye outlook ayarlarını öğrenmek için telefonunuzu 50 kişiye vereni mi dersiniz, Referanslar sayfasında 9 tane logonun yeri için 10 kere toplantı yapanı mı dersiniz, 1 ay süre verip işi teslim edince işe bakmadan teşekküler gerek kalmadı diyeni mi... Her tipte angutu gördüğümü düşünüyorum.
Fakat kaçırdığım bir çeşidi varsa sizin deneyimlerinizden öğrenmek isterim çünkü genelde baya komik tipler çıkıyor. Hem de daha çömez (yada bilgi olarak prof ama ticari olarak çömez) arkadaşlar bunlara karşı hazırlıklı olurlar. hiçbir web tasarım kitabında yazmayan işin püf noktalarını öğrenirler.
-
dogrudan yasadıgım bir olayı hatırlamıyorum su an ama r10'daki bir elemanın mesajını bizzat görmüstüm.
50 türk lirası karsılıgında facebook scriptini oldugu gibi kurduracak eleman arıyordu ve oldukca ciddiydi.
-
-
inşaat firmasına site yapmıştık gayet güzel olmuştu sonra bunlar saçma saçma şeyler isteyip tasarımın içine etmişlerdi . bütün projeyi boşa yapmışım gibi gelmişti .
bir keresindede benim bir tanıdık özel bir web sitesi yaptırdı bir firmaya adamlara parayı verdik falan site bbi elimize ulaştı her istediğimiz var fakat kullanışlı değil misal haber giriyoruz ama haberi silemiyoruz ve düzenliyemiyoruz . haberlerde sayfalama yok gibi işte ne ararsanız var mal mal. sonra ben gittim bu adamların yaptığı siteyi çöpe atıp iş acele olduğundan bir haftada eksiksiz bir site yaptım. ayrıca adamlar siteyi 2 ayda yapmışlardı ( daha doğrusu yapmamışlar hiçbişi)
-
ArduouS bunu yazdı
Onu görünce aklıma geldi zaten biraz konuyu çalmış gibi oldum da tam aynısı değil =)
HolyOne tarafından 15/Ağu/12 19:39 tarihinde düzenlenmiştir -
HolyOne bunu yazdıArduouS bunu yazdı
Onu görünce aklıma geldi zaten biraz konuyu çalmış gibi oldum da tam aynısı değil =)
yakın :)
-
http://www.youtube.com/watch?v=l2u_zvV0xW0
http://www.youtube.com/watch?v=DkiVY7lYTsk
http://www.youtube.com/watch?v=HyTpzgAW5NA
Bahsettiğim bu tarz adamlar yani
-
Wordpresse tasarım giydirmek için bikaç kişiyle görüştüm.
The-ExTaCy tarafından 15/Ağu/12 20:17 tarihinde düzenlenmiştir
Tasarım giydirmek derken psd değil. CSS ve image dosyaları hazır.
Sadece tema kodlamasını yapcak.
Gelen teklifler şöyle.
1- Full psd ile yaparız. 600-700 liraya olur
2- Tasarım giydirmek 600 lira istediğiniz şekilde editlersek 1000 lira olur.
3- 500e hallederiz
Ee böyle web tasarımcılar varken 50 diceksinki 200e halledesin:) -
burayı rezerve ediyorum yazacak çok şeyim var...
-
siz yazın yaşadıklarınız ki biz de su sıcakmıymış önceden öğrenelim tedbir getirelim. by_Tet tarafından 15/Ağu/12 20:33 tarihinde düzenlenmiştir
-
Siteyi bitirdim ve nete attim akabinde musterinin dukkanina gidip kullanis seklini ogretmeye calisiyorum. O sira telefonun sarji azaldi ve cantadan usb kabloyu cikarip bilgisayara taktim sunum sirasinda sarj olsun istedim. Nese isim bitti topladim herseyimi musteriyede dedimki aynen gosterdigim gibi yaparsiniz benden sonra sizde. Adamda karsiliginda usb kabloyu cikardin ama biz nasil giricez siteye dedi. Wtf? Not:: odemesini tam ve zamaninda yapmisti :-)