Web / Grafik Tasarım Anılarınız
-
HolyOne bunu yazdı
garga: evet orda bi hata olmuş.
Bu katalog girme meselesine gelince sözleşmedeki herşeye limit koymak önemli.
Şeyh hala yazmadın başından geçen olayları :) 1 taneyle sınırlı değildir kanımca ama ......
-
3-4 tane yazdım sanıyorum.
En çok karşılaştığım sorunlar şunlar. Adam size firma adı telefon fax verir ve tasarım olarak mynet gibi bir tasarım ister.
Yazı varmı şirket hatkkında ? yok.
Fotoğraflar varmı? yok
logo varmı? yok
Neyini tanıtmak için site istion aq =) ben mynetin tasarımının boş kalan yerlerine ne koyayım? contact, mail... ee anasayfada ne olacak?
Animasyon ister flash yaparsın adam browserinda açamaz.
Yeni webcilerin işi bence daha zor çünkü seo falan duymuşluğu var son kullanıcıların. millet googleda ilk sırada çıkmak istiyor. Ben de açıklıyorum. hocam orada ilk sırada çıkmak hürriyetin manşetinde çıkmak istemenden farklı birşey değil bu bütçe ile. google dediğin şey en çok satan gazeteden daha çok ziyaret ediliyor şeklinde açıklamaya çalışıyorum.
-
Bu arada ufak bir otele yaptığım sitede aynı sorunlarla karşılaştım. O zaman fotoğaf çekip gönderelim dediler. ertesi hafta fotoğraflar geldi. Adamlar resmen içinde temizlik malzemeleri varken falan odaları çekmişler , temizlik yapılırken heralde. mutfakta yerde bi damacana var ortalık leş gibi. dışarıdan fotoğrafta güneş arkadan gelmiş siyah bir bina silueti var. yandan çektiğinde sıvasız tuğla duvar fotoğrafı var.
sanki adam kimse gelmesin de yanlız kalayım istiyormus gibi fotolar atıyor
-
Heralde en iyisi hiç bu işe girmemek :P Ben çıldırırdım hocam ya hem bana oldukça large bi düzen lazım filan haydin hayırlısı bakalım. Diğer arkadaşlar da yazarsa böyle iyi olur. Hem acayip sarıyor :)
-
Az önce anımlara bir anı daha eklendi :) Aylık destek verdiğim bir otel sitesi ile olan mini mailleşmem
Onlar:
"Merhaba Cem,
.........................
...................
Seninle bu hafta bir toplanti yapabilirsek sevinirim.
Acil olarak ....... ile gorsel ve .............. siteden cikartirsan sevinirim.
Ödemeni de geldiginde yapalım. Sanirim 2 aylık birikti.
Senden bilgi bekliyorum.
İyi calismalar."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Buda ben
"
Merhaba,
1 yıllık zaman içerisinde istisnasız her ay bana yaşattığınız ödeme problemleri yüzünden firmanız ile çalışmama kararı aldım.Sitenizin FTP giriş bilgileri alttaki gibidir."
Ben zaten bu meslekle uğraşma kararı alırken amacım millete site yapmak değil kendi projelerimdi, sonra para lazım vs vs dedik hal bu boyutlara geldi
-
bir nakliyatcıya site yaptım flash adam bana dedi ki bu sitede yazı az falan neyse ben yazı ekledim falan siteye site animasyonlu falan normal bişey oldu.Sonra dedi ki bana bu sitedeki yazıların harfleri cok büyük sonra ben fontları küçülttüm en sonunda dedi ki bu tasarım kötü.Hay mk dedik değiştim tasarımı baska bir tasarım yaptım sıfırdan html.Bu seferde basladı ben bunuda beğenmedim vs vs en sonunda kapattım adamın sitesini 50 tl yolladı ( 100 tl yollaması gerekiyordu ). Bende bu parayı aldıkdan sonra öbür 50 tlyi daha istemedim sitesinide google indeksden sildim bıraktım.Herşey adil şu vaziyetde bence.
-
Bunların zaten her işi acildir. bi tek ödemelerin aciliyeti yoktur.
Bir diğer öğrendiğim şey ise kadınlarla iş yapmamak. işi yada projeyi sizden isteyen kadınsa aman bulaşmayın çok ukalalar ve hem tasarımcı hem teknik uzmandırlar hemde herşeyleri ACİL dir
-
nişantaşında bir modacının internet sitesini tasarladım. işi alırken sağlam referans edinebilmek açısından yüksek ücret talep etmedim.
neyse kuştur böcektir kafasında ne varsa çizdim ince çalıştım oluşturdum. çok beğendil benim de içime sinmişti zaten.
2-3 ay geçti yeni koleksiyonları gereği tasarımın değiştirilmesini istedi :|
işin en başında güncelleme ücreti adı altında herhangi bişe söylemediğim için iş elimde patladı. izah etmeye de dilim varmadı.
şimdi canları sıkılsa arıyolar sadece internetle ilgili değil sigortaları atsa bana soruyolar.
diyeceğim şudur ki işin en başında çizgileri çok iyi çekmek gerekiyor. herşeyi oturup konuşmak yazılı sunmak lazım.
ama bana güzel ders oldu şimdi kime web sitesi yapacak olsam bikaç tane teknik terim sallıyorum. direk işin parasını konuşuyorum. referansları gösterip işime de karışmalarına engel oluyorum. kafa rahat.
-
Arkadaşlar edindiğim tecrubelere göre kesinlikle eşe dosta Web sitesi yapmayacaksın.
Geçenlerde bi tanıdık lalelide bi tekstil firması açtı. gömlek takım falan satıo. Bana da dedi ki "bi web sitesi lazım ürünlerin fotoğraflarını çekip internete koycam, sen yap parayı falan hallederiz".Buna bi tane .com domaini aldım, "Bana dedi hepsini alalım sonra başkası almasın"
neyse ben .com .net .org uzantılarına adamın markasını 2 yıllık regledim.
Bitane de host aldım hepsi zaten 200 tl tuttu,sonra siteyi yaptım, logosunu yaptım adam bana fiyatı konuşmaya gittimde demez mi 350 tl ye anlaşalım.
Bide derken öyle bi sırıtıo ki sanki 200 tl almam gerekio da 150 tl de adamın gönlünden koptu sanarsın. Bana sadaka verio sanarsın.
Neyse dedim hadi bu tanıdık bişi demiyim siteyi yaptım açtım,
Sonra bu bide bana telefon açtı bizim dükkana gel 100 tane gömlek var ben sana fotoğraf makinası vericem fotoğrafları çekip siteye koyarsın, Adama diyorum abi sitenin paneli var sana şifreleri verdim sen ordan giricen kendin yüklicen,
adam ben anlamam sen yapcan die tutturdu. Sanki web sitesi yaptık die kölesi olduk adamın.Parayı zaten alamadıydım daha dedim artık mecburen gideyim hem şunu da halledeyim parayı da layım geleyim.
Neyse fotoğrafları da çektik, Siteye de attık sonra tam parayı alcam adam çıkarttı 100 dolar verdi.
Bide yine sırıta sırıta sanki sadaka veriyo o.ç.Lan dedim 350 tl demiştik noldu dedim, ya işte şöyle sıkışığım böle sıkışığım falan filan...
Parayı alamadım, 200 tl masraf yaptım 180 tl para aldım adama site yaptık zararlı çıktık aq.
Parayı artık alamıyorum da.
Tanıdık olmasa siteyi kapatcam ama tanıdık diye bişey demiyorum.Arkadaş eşe dosta akrabaya site YAPMAYACAKSIN.
wm-t tarafından 17/Ağu/12 14:29 tarihinde düzenlenmiştir -
Benim en komiğime giden bana gelen işlerin %80 i ya ajanslardan ya da Flashçılardan geliyor. O zaman sen ne boka yarıyorsun, neden kendine Flashçı diyorsun, zaten olay orada onlar Flashçı ben Flash geliştiricisiyim.
Ayrıca 100 yıllık yalandanda bıktım. "Bu fiyat yüksek, daha uygun bir fiyat ver daha projelerimiz var seninle çalışırız."
Boktan muhabbetler, şu an tamamen sipariş iş yapmayı bıraktım, sadece kendi projelerimi hayata geçireceğim.
kvasir tarafından 17/Ağu/12 15:07 tarihinde düzenlenmiştir