Web / Grafik Tasarım Anılarınız

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PoLiZei
    PoLiZei's avatar
    Erkek

Yaşım 16-17 irc ile çok haşir neşirim bir yanda da sitelerle uğraşıyorum bir adamla tanıştım bana host sitesi yap dedi bende tmm dedim hazır html sitelerden bi tane düzenledim kastım bişeyler para alacağız ya heyecanlıyımda 250 tl istemiştim:) nys yptm adam 1. gün dedi makineyi daha almadım bekle 2. gün bekle falan bu konuşmalar msnde oluyor tabi profil resmi hiç eksik olmuyor adamın kendini polata benzetiyordu:) her seferinde bana nasıl yeni resmin falan diyordu bigün bu ite bi kızdım tipin aynı kıçıma benziyo dedim kamerası açıkken:) ondan sonra sildim kayboldu:) uğraştığımızla kaldık:)

PoLiZei tarafından 18/Ağu/12 01:10 tarihinde düzenlenmiştir

Hayat paylasmaktır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ASLIYUCE
    ASLIYUCE's avatar
    Erkek

direk web/grafik tasarımla alakalı değil ama şunları kesinlikle okumalısınız (: http://sesgetirsin.tumblr.com/

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek
    wm-t bunu yazdı

Arkadaşlar edindiğim tecrubelere göre kesinlikle eşe dosta Web sitesi yapmayacaksın.

Geçenlerde bi tanıdık lalelide bi tekstil firması açtı. gömlek takım falan satıo. Bana da dedi ki  "bi web sitesi lazım ürünlerin fotoğraflarını çekip internete koycam, sen yap parayı falan hallederiz".

Buna bi tane .com domaini aldım, "Bana dedi hepsini alalım sonra başkası almasın"

neyse ben .com .net .org uzantılarına adamın markasını 2 yıllık regledim.

Bitane de host aldım hepsi zaten 200 tl tuttu,sonra siteyi yaptım, logosunu yaptım adam bana fiyatı konuşmaya gittimde demez mi 350 tl ye anlaşalım.

Bide derken öyle bi sırıtıo ki sanki 200 tl almam gerekio da 150 tl de adamın gönlünden koptu sanarsın. Bana sadaka verio sanarsın.

Neyse dedim hadi bu tanıdık bişi demiyim siteyi yaptım açtım,

Sonra bu bide bana telefon açtı bizim dükkana gel 100 tane gömlek var ben sana fotoğraf makinası vericem fotoğrafları çekip siteye koyarsın, Adama diyorum abi sitenin paneli var sana şifreleri verdim sen ordan giricen kendin yüklicen,
    adam ben anlamam sen yapcan die tutturdu. Sanki web sitesi yaptık die kölesi olduk adamın.

Parayı zaten alamadıydım daha dedim artık mecburen gideyim hem şunu da halledeyim parayı da layım geleyim.

Neyse fotoğrafları da çektik, Siteye de attık sonra tam parayı alcam adam çıkarttı 100 dolar verdi.
    Bide yine sırıta sırıta sanki sadaka veriyo o.ç.

Lan dedim 350 tl demiştik noldu dedim, ya işte şöyle sıkışığım böle sıkışığım falan filan...
    Parayı alamadım, 200 tl masraf yaptım 180 tl para aldım adama site yaptık zararlı çıktık aq.
    Parayı artık alamıyorum da.
    Tanıdık olmasa siteyi kapatcam ama tanıdık diye bişey demiyorum.

Arkadaş eşe dosta akrabaya site YAPMAYACAKSIN.

kardeş kusura bakma ama senin tanıdık dediklerin sana sadaka verip köle muamelesi yaparken aynı tanıdık. kapat gitsin ya siteyi lanet olsun de 

işte öyle
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RhiFaT
    RhiFaT's avatar
    Erkek

bende yıllarca site yaptım bir tane müzik market sahibine html ile tasarımı 20 kere değiştirerek site yaptım adam her seferinde değiştirtiyodu bende o zaman lise 1. sınıfa gidiyorum ticaret tecrübesi sıfır. 

neyse adam meğer web tasarımı bilgisayar gibi şeyler öğrenmek istiyormuş site de işin bahanesi.

bence web tasarımı işi lanet bir iş kendiniz proje yapıp netten rekalmdan para kazanın

işte öyle
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek
    RhiFaT bunu yazdı

bence web tasarımı işi lanet bir iş kendiniz proje yapıp netten rekalmdan para kazanın

kesinlikle sana katılıyorum..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

freelance çalışan herkes bu tarz şeyler yaşayacaktır. :) 

Bi proje için facebook kapak tasarımı yaptık.. Ajans müdürü yok şu olsun yok bu olsun bunu ekleyelim derken tasarımın ağzına sıçtı ve güzel olmadı dedi işi iptal etti. Oysaki benim yaptığım güzeldi :F

sonuç olarak tasarımcı siz misiniz müşteri mi belli değil. 

Daniel-Koo tarafından 18/Ağu/12 19:40 tarihinde düzenlenmiştir

ne diyon?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek
    wm-t bunu yazdı

Arkadaşlar edindiğim tecrubelere göre kesinlikle eşe dosta Web sitesi yapmayacaksın.

Geçenlerde bi tanıdık lalelide bi tekstil firması açtı. gömlek takım falan satıo. Bana da dedi ki  "bi web sitesi lazım ürünlerin fotoğraflarını çekip internete koycam, sen yap parayı falan hallederiz".

Buna bi tane .com domaini aldım, "Bana dedi hepsini alalım sonra başkası almasın"

neyse ben .com .net .org uzantılarına adamın markasını 2 yıllık regledim.

Bitane de host aldım hepsi zaten 200 tl tuttu,sonra siteyi yaptım, logosunu yaptım adam bana fiyatı konuşmaya gittimde demez mi 350 tl ye anlaşalım.

Bide derken öyle bi sırıtıo ki sanki 200 tl almam gerekio da 150 tl de adamın gönlünden koptu sanarsın. Bana sadaka verio sanarsın.

Neyse dedim hadi bu tanıdık bişi demiyim siteyi yaptım açtım,

Sonra bu bide bana telefon açtı bizim dükkana gel 100 tane gömlek var ben sana fotoğraf makinası vericem fotoğrafları çekip siteye koyarsın, Adama diyorum abi sitenin paneli var sana şifreleri verdim sen ordan giricen kendin yüklicen,
    adam ben anlamam sen yapcan die tutturdu. Sanki web sitesi yaptık die kölesi olduk adamın.

Parayı zaten alamadıydım daha dedim artık mecburen gideyim hem şunu da halledeyim parayı da layım geleyim.

Neyse fotoğrafları da çektik, Siteye de attık sonra tam parayı alcam adam çıkarttı 100 dolar verdi.
    Bide yine sırıta sırıta sanki sadaka veriyo o.ç.

Lan dedim 350 tl demiştik noldu dedim, ya işte şöyle sıkışığım böle sıkışığım falan filan...
    Parayı alamadım, 200 tl masraf yaptım 180 tl para aldım adama site yaptık zararlı çıktık aq.
    Parayı artık alamıyorum da.
    Tanıdık olmasa siteyi kapatcam ama tanıdık diye bişey demiyorum.

Arkadaş eşe dosta akrabaya site YAPMAYACAKSIN.

okurken ben sinirlendim o derece 

kapat hoca o siteyi bi şekilde .. server yanmış senle beraber herkes gördü ebesinin *mını falan de :)

Toplam Hit: 7503 Toplam Mesaj: 68