Web / Grafik Tasarım Anılarınız
-
Hocalar zamanında özellikle ticareti bilmediğim zamanlarda baya gereksiz zaman harcadım. Almanyadaki bir Türk gazetesinin sitesini yapma hatasında bulundum bir dönem. Adam ne istese beğenirsiniz. Web tasarımı editlenebilir olsun ve gazetenin bire bir aynısı html olsun istiyor.
Ulan gazetenin yapısı ile html aynı şeymi =) nasıl oturtayım hergünkü gazeteyi oraya. Neyse bir html editor koydum tabi adamlara yetmedi orada tablolara oturtamadılar dediler sen yap bende mal mal dilini bile bilmediğim gazeteyi geçirdim taa ki paramı alamayacağımı anlayana kadar =) sonra bıraktım ucunu.
Ara ara yazarım. bu arada neredeyse marka olmayan hiçbiryere web tasarım yapmadığımı belirteyim. bakkal manav ile uğraşmadım hiç fakat internetin çok erken zamanlarında girdiğim ve bu işlerin satışını (ne ben ne başkası) doğru dürüst bilmediğim için insanlara anlatmak zor oldu.
-
Hep tasarım-reklam olayları konuşulduğunda aklıma gelen şey bu oluyor, beğeneceğinizi düşünüyorum
hezarfen tarafından 16/Ağu/12 00:42 tarihinde düzenlenmiştir
http://www.youtube.com/watch?v=f4qwv5FZ-vU&feature=related -
Template Monster'dan 70 dolara aldığım mavi yeşil tonlu sitenin bannerına eşşek gibi puntoyla ve kırmızı renkle telefon yazmamı istediler. Bi ton dil döktüm yapmamak için ısrarcı davrandılar mecburen yaptım. O gün bugündür lazlarla çalışmıyorum ( Üzerinize alınmayın sözüm meclisten dışarı :)) )
Ayrıca yazdığım bi portalımsının pdf döküm alan kısmı var, sistemi kullanan 20 civarında personel mevcut. Bana telefon geliyo:
-Pdf çıktı alamıyorum bilgisayarımdan,
-Şirkette falanca hanım alabiliyor mu?
-Evet alıyolar ben kendi bilgisayarımdan alamıyorum.
-Peki bunun benim yaptığım siteyle alakası olabilir mi?
Sonra jeton düşüyo şirketteki bilgi işlem elemanına dönüyolar.
Bazen sisteme yeni modül eklenmesi gerekiyo. Nası bişi istediklerini anlatmalarını istiyorum.
-Şurda bi buton olsun adımızı girelim (input text)
-Şurda bi buton olsun tarihi aktif edelim(checkbox)
Şurda bi buton olsun.......
herşey buton gözlerinde :D -
2006 lı yıllarda hazır forum kurarak heyk yapar bazen de mahallenin cocuklarına 3-5 lira karsılıgında site kurardık :) Alper hatırlar:)kokain vardı o zamanlar daha kimler kimler... Geçen sene fena wordpress kasıyodum.Kendime site tasarlamaya karar verdim.Tahribattan bir sürü arkadaş sabah akşam yardımcı olurdular.Belki hatırlayanlar olur.Güzel bi site yaratmıştık ,şimdi yok.Web işlerinden anlamam fakat wordpress kurulumu editleme işlerini kısmen de olsa uğraşa uğraşa öğrenmiştim.O zamanlar hatrı sayılır bir sürü arkadaşa wordpress kurduğumu hatırlarım.Tabi ki ücret karşılığı olmadan.O aralar photoshopa da sarmıştım kendi çapımda bişeyler yapıyordum tabi.Gezi afişleri,logo vb şeylerle zaman geciriyordum.Yine buradaki arkadaşlarn bircoguna kendi cevreme ve tahribata özel bişeyler yapmışlıgım oldu. Pek sıradışı olmadı ama bende anlatmak istedim:)
-
Müşteriden baya bi kapora aldım :)
ve müşteri kayboldu :) Sanırım Türkiye'de ilk benim başıma gelmiştir.
-
bi keresinde bir ehliyet firmasına hoş bir site yapmıştım sade. adam beğenmedi 3 4 kere değiştirdik sitesinin tasarımı. sonra kendisi photoshopda kesip biçmeyi öğrenmiş mavi sarı kırmızı karışık her ton bulunan bir tasarım yapmıştı. meğersem böyle canlı renklerle 3em boyutlu kalın yazılarla kullanıcının dikkati çekiliyormuş. sonra da bana gelip şöyle samimi bir şekilde söyle, benimki mi güzel oldu seninki mi güzel oldu diye sormuştu. işi bitirdim, parayı aldım. 2 gün sonra hosta girip bir yeri bozdum. ardından beni aradı sorun var diye, dedim sen iyi biliyorsun hocam düzeltirsin sonra kapadım.
-
SPY-CX5 bunu yazdı
Müşteriden baya bi kapora aldım :)
ve müşteri kayboldu :) Sanırım Türkiye'de ilk benim başıma gelmiştir.
onu bulursan bana da yollasana hocam onu ya :d
-
abi 100 lira verip radyo sitesi yaptırmaya çalışanımı dersin php yazıcam bide radyoda orjinal olcak :) 150 tl için 7 kere sıfırdan tasarım değiştirtenimi dersin :)
-
Full rezervasyonlu otel sistemi yapıp , ilk haftadan sistemi bozanlaramı yanayım , googledan başka bir site açıp bunun gibi olucak diyenlere mi :)
Hiç bir ilgi göstermeyip siteyi beğenmiyorlar birde. Boğulası insanlar :)
Misyon vizyon felan hiçbirşey kalmamış. :) -
Web anlamında çalışıtığım kurumsal firmanın elit müşterileriyle iş yaptığımız için bu tarz sorunlar olmadı. ama ne cahil insanlar tanıdım bir ben bilirim. :)
birgün telefon çalar.
- iyi günler ben filanca firmadan bilmem kim mailimizi açamıyoruz
+ mail adresinizi alabilirmiyim ? nasıl giriş yapmaya çalıştınız hata felan mı aldınız ?
- gokleye giriyorum oraya yazıyorum ama maillerimi okuyamıyorum
+ bir ışık patlaması bende :D size servis açıyorum arkadaşlar ilgilenecek efendim :D :D
Adam İnterneti, Maillerini yada bilgisayarla ilgili herşeyini gokle üzerinden yapıldığını sanıyormuş meğersem :D
Ama web işiyle uğraşmak gerçekten zor. Sistemi saatlerce yazmak, tasarlamak bir kenara ,adres çubuğuna kendi sitesinin adını yazamayan insanlarla muhattap oluyoruz ve iş yapıyoruz :D
izleyici tarafından 16/Ağu/12 11:52 tarihinde düzenlenmiştir