Web / Grafik Tasarım Anılarınız
-
lisedeyken kebapçılara barter karsiligi website yapıyordum. 1 aylık kebap fix menüsü karsiliginda anlasıyorduk asdjkhaskd ne günlerdi :D
-
şu an yaşadığım olay. Yemin ederim levye alıp gidicem. yahu . bana dedi ki 4 tane sabit sayfa olsun. Ana sayfa / Hakkımızda / Ürünlerimiz / İletişim. Bu kadar dedi yaptım gittim. demez mi veritabnı ekle ordan ürün seçenekleri olsun solda kategoriler olsun tasarımı şöyle olsun şurası böyle olsun diye. 2 ay dır uğraşıyorum bıktım ya. Hiç bir web tasarımcının yapamayacağı şeyleri yaptığımı düşnüyorum bazen ya. PHP dava açacak bana yakında diye düşünmeye başladım. BIKTIM yok mu düzgün bi müşteri bi kere de istediğini yaptıkan sonra şunu şöyle yap demesin ya. En iyisini yapıyorum yok aga. Rent a car script yok piyasada yapıyorum avis yanında halt eder belki. hızlı rezervasyon u kaldır diyo bana ulen zaten script in özelliği o yaaaa.
-
Clickanddie bunu yazdı
şu an yaşadığım olay. Yemin ederim levye alıp gidicem. yahu . bana dedi ki 4 tane sabit sayfa olsun. Ana sayfa / Hakkımızda / Ürünlerimiz / İletişim. Bu kadar dedi yaptım gittim. demez mi veritabnı ekle ordan ürün seçenekleri olsun solda kategoriler olsun tasarımı şöyle olsun şurası böyle olsun diye. 2 ay dır uğraşıyorum bıktım ya. Hiç bir web tasarımcının yapamayacağı şeyleri yaptığımı düşnüyorum bazen ya. PHP dava açacak bana yakında diye düşünmeye başladım. BIKTIM yok mu düzgün bi müşteri bi kere de istediğini yaptıkan sonra şunu şöyle yap demesin ya. En iyisini yapıyorum yok aga. Rent a car script yok piyasada yapıyorum avis yanında halt eder belki. hızlı rezervasyon u kaldır diyo bana ulen zaten script in özelliği o yaaaa.
işi alırken anlaşmıyormusunuz
-
hehe web tasarım işi ömrümde gördüğüm en iğrenç ve en teferruatlı işlerden bir tanesi. En güzeli sadece kendi hobin için öğreneceksin..
-
neler yaşamadım ki :D adamlar full html5+css3 tasarım asp+mysql kodlama yapıyorum adam diyorku illamki serranda olsun :D dedim ben çalıp çırpma iş yapmam ama özellik bakımından aynı şeyleri çıkartırım. tamam dedi. neyse yaptık ettik. sonra gittim. bu seferde ebesinin nikahına benzesin. neyse dedim ufak düzenleme yaparak çözerim. hallettim. bu seferde serranda iyiydi aslında demezler mi :D deliricektim vallaha :D adamlara outlook kurulumunu anlatan video gönderiyorum tek tek arıyorlar hala :D admin panelli site yapıyorum adamlara referans ekliycekler beni arıyolar :D dedim paneliniz var yapın. beceremeyiz diyorlar :D salakmısın sen kardeşim firmanın logosunu seçiceksin masaüstünden sonra firma adıını yazıcaksın kaydet diyceksin :D daha neler neler :D adamı fitil ederler bunlar :D
-
rebellisch bunu yazdıClickanddie bunu yazdı
işi alırken anlaşmıyormusunuz
anlaşıyoruz da teslim etmeye gidince anlaşmamışız gibi oluyor :D
-
parayı almaya gidiyorum 100 lira şimdi veriyorum 100 lira da yarın vericem çünkü incelemem lazım eğer beğenmezsem vermem diğer 100 lirayı diyen bi adam vardı işin sonunda 900 lirasını almıştım :D hıgıhıgıhıhıg ama o para çıktı gidip kaza yaptım 700 lira masraf çktı arabada oda öyle gitii :D
-
CEO bunu yazdı
hehe web tasarım işi ömrümde gördüğüm en iğrenç ve en teferruatlı işlerden bir tanesi. En güzeli sadece kendi hobin için öğreneceksin..
Aynen öyle
-
Tanıdığım vasıtasıyla hatırı sayılır bir mobilya firmasının web sitesinin dizayn ve kodlamasını yapacaktım. Görüşmek için telefonla randevulaştık. Gittim görüşmeye elemanın kızı oradaydı. Müşteriyle ilgilenmesini bekledikten sonra yaklaşık 30dk sonra görüşmeyi yaptık taslak ve neyin nasıl olacağı üzerine bir karara vardık. Ben onlara söyledikleri şekilde 2-3 taslak hazırlayıp belirlediğimiz bir günde bunları göstereceğimi söyledim.
Taslakları hazırladım. Anlaştığımız gün gittiğimde ne firmanın sahibi ne de kızı oradaydı. Muhattap olabildiğim tek kişi oradaki yardımcı kadındı. Neyse bekleyeyim dedim yine müşteri falan takılıyordur gelir. Yaklaşık 1 saat hatta daha bile fazla bekledikten sonra masasına bir not bırakıp taslakları mail olarak göndereceğimi ve oradan bana dönüş yapmalarını söyledim.
İşte o günden sonra bekle allah bekle ne bir cevap, ne bir telefon hiç bir ses seda çıkmadı. Tasarım konusunda bana dönüş yapsınlarki bende kodlamaya geçip kalan işleri tamamlayayım diye bekledim o arada da hiç bir şey yapmadım. Neyse en sonunda 15 gün kadar geçtikten sonra dayanamayıp artık ben telefonla aradım. Neredeyse tanımayacaklardı. Web tasarımcı diyince akılllarına geldi.
Dedim prototip noldu yorumunuzu bekledim 15 gün oldu falan. Bana söyledikleri şey tasarımları kardeşime gösterdim pek içimize sinmedi. E dedim o zaman içinize sinmeyen yerleri söyleseydiniz veya direk beğenmedim deseydiniz haberim olsaydı yeni bir tane hazırlar veya tamamen işten vazgeçerdik beklemezdim dedim. Afedersin falan filan geçiştirdiler. Tamam öyleyse iyi günler dedim kapattım.
Bir daha da hiç bir şekilde muhattap olmadık. Yaptırmak istedikleri sistemi daha önceden bir web tasarım firmasına sormuşlar. Aldıkları fiyat 5000 lira olmuş. Ben yine makul bir fiyata hazırlayacaktım kendileri de biliyordu bunu. Neyse olan oldu güzelde ders oldu. Benimki de böyle garip bir anıdır :)
-
çok kere kapora almadan başayıpta iş bittikten sonra işten vazgeçen, almayan kişilerle karşılaştım.
bir de iş bittikten sonra üstüne şu da olsun bu da olsun diyen insanlar var. nefret ediyorum, tiksiniyorum. pislik insanlar. farkını ver diyince öyle anlaşmadık derler ama iş biter şunu da ekle bunuda ekle. ebenin amı yani.
neyse deveye diken insana ziken yaranırmış derler. öyle öyle öğreniliyor bu işlerde.
bende ticari çöm. sınıfındaydım artık işi öğrendim.