Yeter Artık Herkes Rap Yapmasın!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Bak kardeşim hala bana kuyruk acısı vs. diyip duruyorsun. Sana gereken cevabı verdim anlamadın. Demek ki senin bi kuyruk acın var sürekli bu salakça şeyleri yazıp insanları yönlendirmeye çalışıyorsun.

HolyDemon la ne konuştuğumu söyliyim. İmzasından sonunda bi forum açtığını düşündüm ( Uzun süredir uraştığını okumuştum bikaç konuda) Girdim , siteye üye olmadım fakat konuları incelerken AmoR nickli birinin altında bana ters gelen yazılar gördüm. Herhalde başka birisi açmıştır diye HolyDemon a pm attım, silmesini istedim. İlk başta nicki değişti sonradan hocam biz araştırdık sensin dedi, bende ben olmadığımı, ya aynı baglantıyı kullandıgım komsumun yada baska birinin olabilicegini söyledim. Ispatla sileyim dedi ve bende boşver kalsın dedim. Ne yapayım komsumun imzalı itirafnamesinimi getireyim? Yada TT dan iplerimi incelettireyim? Velhasılı kelam böyle eğleniyorlar demek ki diyip  bu konu burda neticelenmiştir diye düşündüm fakat sen hala neyin peşindesin anlayamıyorum. 

Yorumuma gelince. Ben orda Rap müzik yapanları eleştirmedim ve rap müziğide eleştirmedim. Senin düşündüğünün tam tersine bunların olmasının güzel, daha yararlı olucağını belirttim ve bana göre yanlış olan  yorumunu eleştirdim. Fakat cevabına bak! Ben rap-metal kavgasına dönüştürücek bi mesajmı yazmışım ki beni bunla ve üstte yazılanlarla suçluyorsun?

Sabahtan beri senin şu saçma kuyruk acısı muhabbetine ve içi boş benzetmelerine katlanıyorum tahammül sınırlarını zorlama!

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

ben başka bir gözle baksam nasıl olur bana kızrmısın bilmiyorum. MÜZİK Evrenseldir, Rap, hip hop, punk, rock,metal vırt cırt ne olursa olsun hepsininde kendine ait özellikleri var ve dinleyici kitleleirne sahiptir. hiç bir tür diğer müzik türüne yakın değilse karşılaştırmak saçmalık ötesinden aşka bişi değil ROCK & Metal i Karşılaştırabiliriz mesela arada tonlar oynadığı için 2 sininde neredeyse içiçie müzik türleri olduğu için içiçe derken TON farkı tabiki de var...ama bi RAP & METAL karşılaştırılamaz hiç bir yönden bu saçmalıktan başka bişi değildir bana göre. birbirinden ap ayrı 2 tür, ve bi 2 müzik arasında karşılaştırma yapılamaz haa şöle yaılır metal bunu temsil eder rap bunu temsil eder savunur vs vs.

2- Abi nie bu son zamanlardabir dışlama söz konusu oldu yok rock çı yazmasın yok metalci yazmasın emre aydın pop dinleyen yaklaşmasın hele pinhani dinliosanız filan aman diim kafga ederik bak..Alıp veremediğiniz nedir bide anlayabilsem tam olucak :Sherkesin kendine ait bir kulağı var ister arabesk dinler ister pop ister rap ister metal adama ne diceksiniz"ıyyy nasıl dinliyosun" mu? yaa adam belki sadece dinleyiciyse içerikle ilgilenmiyosa ? olamazmı. Triumph un söylediklerinide yabana atmayın sadece müziği dinlemek ona ilgi duyduğunuz onunla ilgilendiğiniz ve iyi anladığınız anlamına gelmez.

edit : anti ilk mesj ında güzel bir eleştirisel yaklaşımda bulunmuşsun aslında kendi fikrini icra etmişsin "seviyeli"olarak devam edilebilicek bir konu aslında güzel bir noktaya değinmişsin. şuncu buncu olmak değilde şarkı sözü rap te nasıl olur onu kavramk lazım...

Living Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fivestar
    fivestar's avatar
    Erkek

Triumph bunu yazdı:
    -----------------------------
    yeni terimler kazandırmadım.türkçede bu cümlenin tam karşılığı olmadığı için kullandım.tıpkı cover gibi,debut gibi,single gibi,split gibi,pogo gibi,wall of death gibi vs...şayet müzikle yüzeysel olarak değilde edimsel olarak ilgileniyorsan ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.sinirin cahilanesi olmaz cahilin siniri olur.o da nasıl diye sorarsan git rapperların arasına rap müzikden soğudum de.alacağın tepki bu dediğime örnek olur.ama gidip babana aynısını söylesen birşey demez.ister kabul et ister etme rap müzik senin bir zaafın. arabeskçilerinde,metalcilerinde aynı zaafları var.hayatının odak noktası olan rap müziği daha bilinçli şekilde dinlersen o zaman daha sağlam rap müzik dinleyicisi olursun.metalciler,rockçılar,punkçılar içinde aynısı geçerli.eğer 10/15 yıl daha bu müziğe katlanabilirsen ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın.
    Güzel bir açıklama bence bu tavsiyelere uymanı tercih ederim.bu konu aslında herkes rap degil de herkes şarkı yapmasın olarak degişmesi gerek bugun ajdar denen adamı bile dinleyen varsa mc-serkan ı hayde hayde dinleyen vardır .. ki 2side ayrı kategoride

Ağırdır sevmelerim her yürek taşıyamaz, büyüktür umutlarım her omuz kaldıramaz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BLaCkH4cK
    BLaCkH4cK's avatar
    Erkek
    Malesef öyle bir ses kartı birde mikrafon alan herkes rapper kesiliyo İstanbul Attack'ın şarkısında Kasırga diyo zaten ''herkes dissci herkes mevlana herkes gangsta komedyen komik saçma sapan rap yapıyoruz diye gelmeyin lan'' yani malesef bir tane free beat indiriyolar sonra zaten üstüne oturtamıyolarda dümdüz okuyolar sonra albüm ep yok efenim mixtape durum vahim yani :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ceza ve sago dışında rap yapanların bazılarının rap yapmasını takma

aksine dinleme eğer onlar hala piyasada duruyolarsa dememkki dinleyenleri var

onlarada o zmanda sen karışamazsın

ebedi devlet
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    darkii
    darkii's avatar
    Erkek
    Cartel'in turkiyeye geldiği yılları yeni yetmeler hariç herkes bilir dimi arkadaslar..Turkiyede rap kulturu yayılmadı veya seven yok diyede kimse onyargıda bulunamaz bence.. Grup dağıldıktan sonra adam akıllı rap yapan birkac kisi cıktı one sadece...Erci-e gruptan ayrıldı karakan ve diğerleri kendi basına bir album cıkardı ama eskisi kadar tutmadı..Ama CARTEL tek basına hepsini bir grup altında toplayan bir ev gibiydi zaten cartel=şebeke demek..Neyse kısa ozgecmisten bahsetmek istedim..İlk cıktıgı donemlerde rap kelimesının anlamını bilmeyen insanlar bile bu şarkıya kaptırıyordu ekranlar basında kendini cunki turklukten bahsediyor ama bahsederken alışılagelmisin dısında bir muzik turunu yapıyorlardı.. Simdi gunumzde cok az kisi hatta yok denecek kadar az kisi rap müzigin kavramını anlıyor..Antidoksanın dediği gibi hep bu züppe takımı yuzunden.. Cankan -Fuat şudur budur rap yapıyorum diye piyasaya cıkarsa bu oluyor.. Giyim tarzı bol diye kimse rapper değildir.. Herkimki aksini idda ediosa tiz kellesi vurula dotune kazik çakila bu boyle biline...Sözlerim silahlarım...

Sözlerim Silahlarim! İmza Kajmer...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek

darkii bunu yazdı:
    Cartel'in turkiyeye geldiği yılları yeni yetmeler hariç herkes bilir dimi arkadaslar..Turkiyede rap kulturu yayılmadı veya seven yok diyede kimse onyargıda bulunamaz bence.. Grup dağıldıktan sonra adam akıllı rap yapan birkac kisi cıktı one sadece...Erci-e gruptan ayrıldı karakan ve diğerleri kendi basına bir album cıkardı ama eskisi kadar tutmadı..Ama CARTEL tek basına hepsini bir grup altında toplayan bir ev gibiydi zaten cartel=şebeke demek..Neyse kısa ozgecmisten bahsetmek istedim..İlk cıktıgı donemlerde rap kelimesının anlamını bilmeyen insanlar bile bu şarkıya kaptırıyordu ekranlar basında kendini cunki turklukten bahsediyor ama bahsederken alışılagelmisin dısında bir muzik turunu yapıyorlardı.. Simdi gunumzde cok az kisi hatta yok denecek kadar az kisi rap müzigin kavramını anlıyor..Antidoksanın dediği gibi hep bu züppe takımı yuzunden.. Cankan -Fuat şudur budur rap yapıyorum diye piyasaya cıkarsa bu oluyor.. Giyim tarzı bol diye kimse rapper değildir.. Herkimki aksini idda ediosa tiz kellesi vurula dotune kazik çakila bu boyle biline...Sözlerim silahlarım...

aynen öyle abi ya :| 12-13 yasında veled gelmiş artistlik yapıo bol giyinip flan. amk diosn     kültürümüzü bu özentiler mi tanıtıyo ?"...

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

Triumph bunu yazdı:
    antioksidan; kendini her ne kadar die hard rapper zannetsen de; burdan bakılınca yorumlarında bariz şekilde eleştirdiğin o özenti güruhun bir üyesiymiş gibi çocuksu bir tavır,cahilane bir sinir görünüyor

Yeni sıfatlar yaratmanıza gerek yok. RAP ve RAPPER kavramını diğer müzik türlrinde ki gibi basamaklandıramssın.

Var etmeye çalıştığın bir terimi bu şekilde örneklendirmen komik olmuş :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

darkii,lafını balla kesme gereği duydum..Fuat'tan bahsetmişsin..Bildiğimiz Fuat mı?Fuat Ergin-Batı Berlin mi?

Ihımmm..Hocam Cankan'ın yanına Fuat'ı nasıl yazarsın yahu?İnsafsızlık olmadı mı? 

Çekil,Önümden Çekil...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek
    Fuat  isminin RAP ile ilgili konu başlıklarında geçmesi bile anormal bir durum.
Toplam Hit: 10125 Toplam Mesaj: 80