Yurt Dışında Okumak?
-
S.a sayın muridler mürideler,
bir okuma aşkı geldi lisans,master ne varsa okuyacak azmi hissediyorum içimde,
bu sene bilgisayar programcılığı 2. siniftayım önlisans bitiyor,
yurt dışında okumaya karar verdim, dil öğrenmek ve yeni insanlar, yeni yerler tanımak görmek için,
work and travel yapmayı düşünüyordum ondan vazgeçtim sanırım bakalım,
bana önerebileceğiniz, daha önce bu şekilde okumuş arkadaşlar varsa lütfen yazssınlar tecrübelerini,
nerede okudular, hangi ünüversitede tabi en önemlisi o üniye nasıl gittiler yanı kazandılar,
zorluklar, hangi üni daha iyi olur benim için daha kazançlı olurum,
tabi birde gittiğim ülkenin türkleri sevme derecesi en önemlisi yoksa 1 yılıma mal olur bunu bilmessem zaten yaş 24 :)
evlenmek yada para kazanmak gibi bi derdim yok şimdilik çok şükür o yüzden okulun süresi pek önemli değil,
okuyabildiğim kadar okumayı düşünüyorum adam gibi bir yerlere gelene kadar en azından,
şimdi sizlerden 2 dk ınızı ayırıp bildiğiniz tecrübe ettiğiniz bilgilerinizi bana yol göstermesi için yazmanızı rica ediyorum,
şimdiden herkese çok teşekkürler.
-
sana bu konuda yardımcı olabilirim hocam. önlisans okuduğun için muhtemelen yüksek lisans programlarına kabul edilmeyeceksin. Ama toplam kredin 180 ve fazla ise benim okulda yüksek lisans yapma şansın var, tabi eksik olan lisans düzeyi derslerini vermek kaydıyla..
onun haricinde avusturya da bir okul tavsiye edebilirim lisans için. ama dil almanca o yüzden almanca hazırlık şart ..
-
unbalanced bunu yazdı
sana bu konuda yardımcı olabilirim hocam. önlisans okuduğun için muhtemelen yüksek lisans programlarına kabul edilmeyeceksin. Ama toplam kredin 180 ve fazla ise benim okulda yüksek lisans yapma şansın var, tabi eksik olan lisans düzeyi derslerini vermek kaydıyla..
onun haricinde avusturya da bir okul tavsiye edebilirim lisans için. ama dil almanca o yüzden almanca hazırlık şart ..
hocam senin okul adı ne nerde okuyosun nasıl gittin ne okuyosun ? yaşam şartları ? lisans tamamlamasamda olur sıfırdan hiç üniversite okumamış gibide başlayabilirim sorun yok dediğim gibi süre sıkıntım yok şuan
-
hocam lisans tamamlamadan nasıl yüksek lisans yapacaksın ki :)
şimdi dil bilgin nedir öncelikle, dersleri geçebilir misin? ben ingilizce okuyorum .. bazı üniversiteler dil yeterliliği istiyor. yani toefl, ielts gibi sınavlardan puanın olmalı. Ama benim üniversite bunu kişiye bırakmış yani adamların düşüncesi şu, dil bilmiyorsa anlamıyorsa onun sorunu bu, kalacak olan o.. o yüzden öyle dil şeyi istemiyor.
ama başvuru süreci falan çok sancılı geçiyor ve çok uzun sürüyor ben 3 ay uğraştım.. ondan önce kabul edilmedim meğer AB ülkesi dışından gelenlerin başvuru süreci daha erken bitiyormuş, o yüzden sıkıntı çıkmıştı bi dönem kaybettim..
Ayrıca maddi anlamda nasıl geçineceksin? burası çok pahalı bir ülke (isviçre), ve kaldığım kantonda yabancı öğrenciler ancak 1 yıl sonra o da haftada max 15 saat çalışabiliyor ki yabancı arkadaşlar arasında tek iş bulan benim o da benim yazılım tecrübem sayesinde yoksa kebapçılarda bile iş bulmak zor.. işin tuhafı vatanından gelmiş adama sana daha çok tekme atmaya çalışıyor.
daha kolay olarak avusturyayı önerebilirim sana. bir süre almanca hazırlık okursun sonra lisans okursun. genelde computer science 3 yıl sürüyor lisans. yüksek lisans ise 1.5 yıl.
avusturyada çalışmak daha kolay, eski sınıf arkadaşım orada okuyor ve çalışıyor..
-
hocam azerbaycan nasıldır ? okumak için
-
Atakan bunu yazdı
hatırladığım kadarıyla
http://tahribat.com/Murit-Homer/
bu arkadaş azerbaycandan okuyor/yaşıyor. ona sorabilirsin
-
tavsiyem dili burada adam gibi öğrenmeden hiçbir yere gitme! yada önce orada dil kursuna git. ama burada temellerini güçlendir dilin oradaki kurs sadece adaptasyon olsun sana.
-
unbalanced bunu yazdıAtakan bunu yazdı
hatırladığım kadarıyla
Hocam para konusu sanirim sorun yasamam cunku o konuda babam sagolsun senin yillik giderin ne kadar oluyor peki ?
Hocam derslere gelecek olursak gecerim cunku meslegimi bilgisayari gercekten cok seviyorum. Ve isvicrede kac yilda tamamlarim egitimimi ? Bide rica etsem arkadasina sorarmisin orda nasil kac para lazim yillik biraz bilgi alirmisin ?
-
caagroup bunu yazdı
tavsiyem dili burada adam gibi öğrenmeden hiçbir yere gitme! yada önce orada dil kursuna git. ama burada temellerini güçlendir dilin oradaki kurs sadece adaptasyon olsun sana.
Dedigim gibi zaman kaybetme sansim yok malesef o yuzden sorun degil orada bi sekil hallederim dili seneye kesin bi yerlerde okula baslamak istiyorum sayin muridler.
-
emnimax bunu yazdıunbalanced bunu yazdıAtakan bunu yazdı
hatırladığım kadarıyla
Hocam para konusu sanirim sorun yasamam cunku o konuda babam sagolsun senin yillik giderin ne kadar oluyor peki ?
Hocam derslere gelecek olursak gecerim cunku meslegimi bilgisayari gercekten cok seviyorum. Ve isvicrede kac yilda tamamlarim egitimimi ? Bide rica etsem arkadasina sorarmisin orda nasil kac para lazim yillik biraz bilgi alirmisin ?
bakalım ya benim bu sene sınav var eğer birşeyler ters giderse orda okumayı düşünüyorum bizim anne tarafı o taraflardan göç etmişler macırlar yerli konuşmamız eşki türkçe zaten sıkıntı çekmem konuşmada ondan düşünüyorum
-
emnimax bunu yazdıunbalanced bunu yazdıAtakan bunu yazdı
hatırladığım kadarıyla
benim şuan kaldığım yer biraz şehir dışı ve öğrenciler için olduğundan ve çok fazla dışarı çıkamadığım için (çok yoğunum bu aralar) masraf değişiyor. bir de zorunlu sigorta yaptırıyorsun onun da en ucuzunu yaptırdığım halde ortalama olarak aylık masraf
kira = 295 chf
yol = 65 chf
sigorta= 78 chf
yemek = 500-600 chf
iş için yol= 100 chf
yani yaklaşık masrafım aylık 1000 frankı geçiyor da 2500 tl civarı sanırım.. Ama yakın zamanda başkente taşınacağım oradaki kiralar ve hayat daha pahalı..
Ayrıca dönem başı okul için 800 chf ödemen lazım o da 1700 tl falan ediyor. okulun ne kadar sürede biterden önce kabul edilip edilmeyeceğinin bir garantisi yok. edilirsen sana lisans dersleri verecekler ama ne kadar verecekler bilmiyorum. yüksek lisans 1.5 yılda bitiyor, senin lisansını da 1 yıl desek toplamda 2.5 yıl gibi bir sürede yüksek lisans mezunu olursun normal akışında tamamlarsan..
avusturya buraya göre pahalı değil ama okul ücreti daha pahalı. 700 euro civarı olması lazım dönem başı. Bir arkadaşım da polonyada yüksek lisans yapıyor o da bu civarlarda ödüyordu belki biraz daha fazla... ama polonya çok daha ucuz bir ülke..