folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Zaman Gazetesinin Logosu Ve Bilinçaltına İşlenen Gerçek



Zaman Gazetesinin Logosu Ve Bilinçaltına İşlenen Gerçek

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    illa video izleyecekseniz alın bunu izleyin

    http://www.youtube.com/watch?v=YKA2SIu8Bkg&feature=related

    bop planını unutmayın amerikanın bop planı işliyor hala...Allah başımızdakinin canını aldığı an bop bitmiştir. işimiz Allaha kaldı beyler yoksa ortadoğu çok pis olacak bizede sıçrayacak bu bizde bunun acısını çekeceğiz milletçe artık uyanma buna dur deme zamanı geldide geçiyor

     

     

     

     


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Buremba
    Buremba's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Haziran/2006
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    Buremba bunu yazdı

    zumsuk bana bunlar tarafsız, hiç yalan haber de yayınlamamışlar diyebileceğin bir yayın organı gösterir misin?

    bu arada ben o küçümsediğin gazeteyi okuyup da şimdi çok başarılı işlere imza atan adamlar veya erdoğan'ı sevmeyen adamlar tanıyorum. zaman içinde tarikatçiye dönüşmeyenlerden bahsediyorum evet.

    Bilinçli şekilde sürekli yayın yaparak halk üstünde yanıltıcı haberlerle propaganda yapmak var ( bu gazete ister yanlı ister karşıt olsun fark etmez), birde yanlış haberler olanlar var. 

    Yalan haberi bilinçli şekilde çıkartan her gazete, yayınlayan her kurum "haberci" ahlakına uymuyor demektir. Zaten karşı durduğum kısımda tam olarak bu. Her haberi takip ederim ama hepsine inanmam. MEsela hüseyin aygün kaçırıldı dedni. Farklı görüşlere sahip olan herkes birşey söyledi. Hangisi doğru bilmiyorum.

    Fakat hüseyin aygün'ün kişisel demeçlerine baktığımda (Atatürk suçlu vs.. gibi  bir sürü saçmalığına) kendisinin bir pkklı olduğuna inanıyorum. Chpnin başındaki adam zaten chpnin çizgisinin içine sıçtığı için bu tür aptalları partisine sokabileceğini düşünüyorum.

    Fakat olay tam olarak nedir ? Bir sürü şey okudum (evet tarikatçilerinde yayınladığı haberleri) ve birine inanmayı red ettim. Bana propaganda gibi geldi. Ama kesin konuşamam.

    senin kanıt olarak sunduğun linklere baktım, öyle haberler pek propaganda yapmaya yönelik hareketler değil. tamamen insanları yanlış yönlendiren bir haberlerine de rastlamadım.

    pek gazete okuyan birisi değilim ama izlenimlerime göre zaman'ın üslubu diğerlerine göre daha yumuşak gibi, öyle tahrik edici başlıklar yayınladıklarına hiç şahit olmadım desem yeridir. berbere filan gittiğimde de eğer gazeteler arasında zaman'ı görürsem genelde onu alıp okuyorum. sebebi de hem dediğim gibi üslubunun daha yumuşak olması hem de tipografisinin diğer gazetelerden kat kat üstün olması.

    bana sorarsan her gazete bir nebze de olsa kendi kurucularının kendi fikrini insanlara empoze etmek amacıyla kurulmuştur zaten. hatta bi laf var, ilk gördüğümde hoşuma gitmişti: düşünmek taraf olmaktır. gazeteler senin de bildiğin gibi bir bilim yayını olmadığından kişisel düşünceleri barındırabilir ki bence bunda etik olarak hiçbir sorun yok.

    ama senin sorunun insanlarla bence dostum. bu ülkede herkes zaman'ı kimlerin bastığını biliyor. kimi kendini o düşüncelerine adadığından okuyor kimi de sırf olaylardan genel olarak haberdar olmak için okuyor; yani her yazılana kesin doğru gözüyle bakmıyor. kusura bakma, alınmayacağını düşünerek söylüyorum bunu; sen de bu insanlara beyinsiz diyerek kendini basmakalıp ve basit bir insan olduğunu gösteriyorsun. derdin düşünce akımıysa ona saldır, derdin gazeteyse ona saldır ama gidip de onca insana hakaret etme.

    hakikaken onların okulunda okuyup da onların gazetelerini okuyan insanları o dediğin tarzda insanlar olarak mı görüyorsun yoksa saldırmak için mi dedin bilmiyorum ama yurtdışında fizik alanında profesöründen tut yazılım alanında büyük işler başarmış tanıdıklarım var. o gazeteyi okuyanlar o gazeteden ibaret değil yani bilesin.

    derdinin kimle veya neyle olduğunu baştan söyle ki o şekilde konuşalım sorun varsa, ama lütfen bu şekilde hitap etme hiçbir topluluğa.

    edit: yazım yanlışları

    Buremba tarafından 23/Eyl/12 03:55 tarihinde düzenlenmiştir

    . . .. . ... .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2007
    Erkek
    blackglove bunu yazdı
    yanak bunu yazdı
    nessaj bunu yazdı
    blackglove bunu yazdı

    arkdaş da vincinin şifresini okurken gerçek bunların hepsi yaşanmış diyoruz da bumu saçma geliyorr neyse saygılar

    bi saniye sen ciddi ciddi inandın mı?

    Bu konuyu açtığına göre :)

    ben aşırı bir komplo teoristiyim yani bence görünen köy uzakta değil misali herşey ortada zamanın tirajına reklamına statlarda tabelaalra bakarsan ve sadece kendi gerçeklerinin empoze etmeye çalıştıklarını kavrarsan anlarsın ne demek istediğimi

    ozaman kalk 2 rekat namaz kıl, af dile.


    seni 4 kere döverim yarın 🤙
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Ağustos/2011
    Erkek

    yuhh zaman gazetesi için konuda yazılanların çoğunu okumadım şunu bilirim tasarım olarak gazetesine onem veren tek yer hatta 5N1K yerine 5N1K + 1T olarak çıkan gazetedir bilen müridler var +1T etkinliğini filan güzel bir etkinliktir :) saçmalıktan ibaret 


    Hatasız Kod Olmaz... :)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    saybirs
    saybirs's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Temmuz/2009
    Erkek

    bunu yapanın aklını sikeyim ben

    tersten okuyucundada namaz çıkıyo-yahudilikle ne alakası var o zaman ?

    saçma

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BLOODHOUND
    BLOODHOUND's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Aralık/2009
    Erkek

    iyi güzel demişsinde :) bu idda ne zamandan beri var?ve zaman gazetesinin kuruluş yılı israil in kuruluş yılıyla aynımı :)) ya tamam böyle şeyler benim ilgimi çok çeker fakat bu birazcık garip geldi bana...


    https://t.me/pump_upp
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2003
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı
    Amd-x bunu yazdı
    blackglove bunu yazdı
    yanak bunu yazdı
    nessaj bunu yazdı
    blackglove bunu yazdı

    arkdaş da vincinin şifresini okurken gerçek bunların hepsi yaşanmış diyoruz da bumu saçma geliyorr neyse saygılar

    bi saniye sen ciddi ciddi inandın mı?

    Bu konuyu açtığına göre :)

    ben aşırı bir komplo teoristiyim yani bence görünen köy uzakta değil misali herşey ortada zamanın tirajına reklamına statlarda tabelaalra bakarsan ve sadece kendi gerçeklerinin empoze etmeye çalıştıklarını kavrarsan anlarsın ne demek istediğimi

    ha bi bu eksikti forumda tam oldu, hoşgeldin gardaşşş.

    Programmer in multisu olmasin lan.?

    ahahah valla ben de aynısını düşünüyorum :D


    Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jawsap67
    jawsap67's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Eylül/2007
    Erkek

    zaman okuyanda bilinç olmadığına göre bilinçaltı mesajda olamaz


    Düzen hayatından memnun, düzülen ne zaman değişecek
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    Konuyla ilgili fikrime gelirsek ; "blackglove" , dostum bu şeyleri seviyorum. Psikoloji, propaganda, bilinçaltı mesajları falan. Bulabildiğim güzel kitpaları almaya çalışıyorum. İnternetten falan bulabildiğimde okuyorum. 

    Her nekadar taşlama amacıyla bilinçaltı mesajı için bilinç gerekir dediysemde maalesef bunun bilinçaltı mesajı olduğunu sanmıyorum. Uzman değilim fkat neden öyle olduğunu açıklayayım (evet zaman gazetesi okuyucularının çoğunun bilinçsiz olduğunu hala düşünüyorum)

    ----

    Bilinçaltı için çağrışım yapması gerek. O kadar çok şey söylenmiş ki, bu kdar karmaşık olmaz bilinçaltı mesajı. Bak bir kaç örnek ;

     

    --------

    Gördüğün gibi bunlar açıklanması gereken şeyler değil. Sadece gözden kaçanlar. Gösterdiğinde başka birşey açıklamana gerek kalmıyor. Bunu bilincin fark etmiyor, fakat bilinçaltı direkt fark ediyor. Bu yüzden dizilerde, televizyonlarda görünen Apple bilgisayarlar şunlar bunlar ilk bakışta fark etmesende (ben nerdeyse her izlediğimde bilgisayar markasına bakıyorum), markalaşma açısından önem taşıyor.

    ---

    Gelelim ne anlatmak istemiş olabilirler ?

    Zaman son reklamlarında tarafsız olduğunu ve her kesime hitap ettiğini söylüyordu (ben inanmıyorum). 

    "zaman" gazetenin adı. Etki edebilecek en güzel şey saat yada kum saatidir (başka şeylerde bulunabilir ama 1000 kişiye sorsan ilk cevaplar saat ayda kum saati olur). Bu yüzden güzel bir şey seçip kum saati seçmişler. 

    Renklere bakarsan mavi ve turuncu. Birbirine karşıt iki renk. Burda her iki tarafa hitap ettiğini göstermek istemiş. Kum saati iki tarafın tam kesiştiği yerde. Eğer kum saatinin iki yanına bakarsan yarıklar var.

    Yarıklarda görebilceğin gibi üst ve alt birbirinin sınırı geçmiş. Ne sayesinde ? kum saati sayesinde. Yani her iki tarfa hitap ediyoruz, birbirinle kaynaştırıyoruz mesajı vermeye çalışmışlar.

    --------

    Tabi ki mavi kısmın uzun olması eğer bu tarz bir fikirleri varsa, başarılı olmayacakları anlamına gelir. Çünkü iki tarafa eşit mesafede değil. 

    Uzman değilim, belki durum böyle değildir. Fakat markalaşma, pazarlama, propaganda gibi konularda öğrendiklerimle yorumlamaya çalıştım.

    ---

    Benim için ; coca cola yazısına aynada bak, eğ, bük, kafanı %30 açıyla çevir, götüne sok sonra allah ve peygambere hakaret göreceksin ne kadar mantıklıysa buda onun kadar mantıklıdır.

    Bilinçaltı mesajları ekstra açıklama gerekiyorsa bilinçaltı mesajı değildir. Bilinçaltı mantıklı değildir. ÖYle bilimem kaç bilinmeyenli denklemleri falan çözüp anlamaz. Sadece gözün kaçırdığı detayları kabullenir. 

    Şahsen ben israilin haritasını bilmiyordum. Türkiye'nin %90'ıda o şekilde burun olduğunu hatırlama. O zaman etkisiz bilinçaltı mesajı vs.. gibi bir çok konuda çürütülebilir.

    Yani olmamış bence.

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    byhewal
    byhewal's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Ocak/2010
    Erkek

    Hahaha  xD Bunu yapana Sakin beyaz demeyin a. kyar siyah cikartir :D

Toplam Hit: 13313 Toplam Mesaj: 92