folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cemaatçiler Orduya Mı Sızıyor?



Cemaatçiler Orduya Mı Sızıyor?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Kasım/2008
    Erkek

    tigin59 bunu yazdı:
    -----------------------------

    bana doğrusunu anlatsana

    2- ordu siyasete karışmasın diyen sizler, bu konuda cok titiz TSK nin tedbirlerini neden beğenmiore?


    -----------------------------

    http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=3378

    Örtünme ile ilgili bilgiyi burdan alabilirsin.. Dinimizce farz olan şekilde kimseyi şu zamanda ne Üniversitelere ne de Askeriyeye almıyolar...

    Neyse ben bu mevzuyu tartışmaktan baktım, okuyun araştırın yaaaa :)


    There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tigin59
    tigin59's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ocak/2009
    Erkek

    ZoktriP bunu yazdı:
    -----------------------------

    tigin59 bunu yazdı:
    -----------------------------

    bana doğrusunu anlatsana

    2- ordu siyasete karışmasın diyen sizler, bu konuda cok titiz TSK nin tedbirlerini neden beğenmiore?


    -----------------------------

    http://www.sorularlaislamiyet.com/subpage.php?s=show_qna&id=3378

    Örtünme ile ilgili bilgiyi burdan alabilirsin.. Dinimizce farz olan şekilde kimseyi şu zamanda ne Üniversitelere ne de Askeriyeye almıyolar...

    Neyse ben bu mevzuyu tartışmaktan baktım, okuyun araştırın yaaaa :)


    -----------------------------
    haklısın hoca kendi açından. ama diyorumki hiçbi solcuda türban takmıyor? anlamışındır umarım


    öğle yemeğini yemez o marinada kesti hızı, mühendis değil sanki jigolo.iremde üzdü onca kızı,az saplamadı çuvaldızı,bir nogay vardı bilir o.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Spyware__007
    Spyware__007's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ocak/2006
    Erkek

    bu konuya dair edindiğim bilgiye göre ;

    hiçbir grup örgüt tarikat üyesi ne olursa olsun hiçbirşekilde okulu bitiremiyor bitirenler warsada istisna oyüzden fazla uğraşmasınlar

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek

    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    tarihi okumamışsın bilmemişsin naraları atana bak. hayatında hiç nutuk okumamışsın kesin. git önce Atatürkün Nutuğunu oku.

    yani bişey bilsen gam yemiycem.o murat bardakçıları bırak Atatürk varken Nutuk varken diğerlerine gerek yok.

    islam dininini anayasadan kimler çıkardığını bilmeyecek kadar tarihi bilmediğini iyi anlıyoruz. sonrada tarihi bilmiyorsun ayağı çekiyorsun.

    bak önce tarihi öğren.

    Türkiyenin dini islamdır ibaresi 1928 yılında anayasadan kaldırıldı tamam mı. bi bok bilmeden yazma. haa bu islam ibaresini sorusunu bana aynı f tipi örgütten bi arkadaş söylemişti. bende ona aynen oğlum salakmısın Türkiyenin dini islamdır ibaresi 1928 yılında kaldırıldı dediğimde hadi ya öyle olur mu hiç inanmıyorum ya sana demiş tamam bana inanmıyorsan git araştır dediğimde haklıymışsın lan demişti.

    Devletin dini olmaz.bunu kafanıza sokun.demokrasi ayağı çekip dinci faşizmi uygulamakta üstünsünüz.Devrim şehidi kubilayı öldüren senin desteklediklerin dinci bezirganlar yapmıştır. sonrasında abdi ipeçki sonrasında uğur mumcu sonrasında muammer aksoy sonrasında ahmet taner kışlalı sonrasında necip hablemitoğlu sonrasında danıştay saldırısı hepsi Türkiye Cumhuriyeti Devlerimlerini savundukları için karanlık gericiliğe karşı aydın geleceğin yolunu gösterdikleri için katledildiler. bunuda sizin desteklerinizin yaptığı apaçık bellidir. ve malesef destekledikleriniz sayesindede bu aydınların katilleri bulunamadı yada serbest bırakıldı.

    ben bildiklerimi apaçık yazıyorum. sizler örgüt maşalıklarının emirlerini yazıyorsunuz fark bu.

    deniz gezmişi öldüren ulusalcılardı değil mi? o dönemde hükümette ulusalcılar vardı dimi yesinler senin kaşar sallamalarını.amerikan emperyalizmine karşı çıktıkları için Bağımsızlık istedikleri için 68. filoyu denize döktükleri için cezalarını kesen dinci bezirgan yönetimidir.bu dinci bezirgan yönetimdeyken kimle işbirliği yapıyordu amerikayla öldürülmelerini kim istedi amerika...ve bugünde hükümette amerika destekli hükümet var..yani değişen birşey yok. öğren öğrende deniz gezmiş kendisinin anlattığı videoyu izle de kimlerin yaptığını anlarsın belki.

    http://www.turksolu.org/video/denizgezmis.htm

    edit: vahdettin vatan hainidir fetullahta vatan hainidir. rte ve gulde görevleri bitsin onlarda öyle anılacaktır.


    -----------------------------

    senin gibi tarihsel olayları günümüz değerleriyle yargılayan ve yüzeysellikten başka hiç birşey bilmeyen, derine inmek işine gelmeyen insanların vahdettin'e hain demesine şaşmamak lazım aslında.
    Atatürk'ün nutukta vahdettin hakkında söylediklerini biliyorum.Osmanlı hanedanının sınır dışı edilmeside bu konuyla bağlantılıdır.Atatürk tarafından Vahdettin'in eleştirilmesinin ve hanedanın sınırdışı edilmesinin tek sebebi, insanların hanedanı ve vahdettin'i yeniden sahiplenmesi olasılığı, onları geri istemesidir.yani bir nevi cumhuriyeti hazmettirme çabasıdır.ve gayette mantıklıdır.sevgili Atam zekasını konuşturmuştur.ama o zekayı asla anlayamayacağın için, ömür boyu herkese kolaylıkla hain yaftası yapıştırabilirsin.kolay olan o zaten.o hain.bu hain.şu hain.ama kaygusuz hazretleri(!) vatansever, vatanperver ve büyük milliyetçi.(!)

    Aynı Atatürk'ün, Vahdettin'in ölümünden sonra söylediği ''iyi bir vatanseveri kaybettik, istese topkapı sarayındaki hazineyi kullanıp öyle bir ordu kurup dönerdi ki...'' sözünden haberdar mısın ? gerçi kime soruyorum.haberdar olsan dahi neye yarar ki ? bir kere kafaya yerleşmiş.kalıp aynen orada.VAHDETTİN HAİNDİR.Atatürk mezarından dirilse, Vahdettin hain değildir dese yine işinize yaramaz.

    Vahdettin'in güttüğü denge politikasının aynısını Atatürk'te yapmıştır.o zaman Atatürk'te mi haindir ? kuvayi milliye döneminde isyanları bastırmak için yanına çektiği doğu aşıretlerine verilen vaatler.meclis'in kurulma noktasında geçen ''meclisin kuruluş amacı saltanatı ve hilafeti korumaktır'' sözleri ??? bunlara diyecek birşeyin var mı ? Atatürk'e bu yaptıklarından dolayı hain diyebilir misin ? demen lazım.çünkü aynı politikayı güden Vahdettin'e hain diyorsun.

    Atatürk o dönemde en mantıklısını ve en iyisini yapmıştır.bazı güruhlara yakın durmadan, onlara istediklerini vermeden asla ve asla başarılı olması gibi bir durum yoktu.çünkü tek başınaydı.ve denge politikası güttü.çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu.olayı sadece savaştı kazandı olarak algılamayın.adeta bir zeka savaşı verdi ve kazandı.dediğim gibi bunun bir benzerinide Vahdettin yaptı.

    biraz tutarlı olan.Vahdettin'e hain yaftası yapıştırmak, Atatürk'e de aynısını söylemektir.lafınızın nereye gideceğini iyi bilin.işinize geleni hain, işinize gelmeyeni vatanperver yapmayın.

    gelelim Türkiye'nin dini islamdır ibaresinin kalkması mevzusuna.şimdi çok çok ileri zekalı arkadaşım, ben sana Türkiyenin dini islamdır yasası daha dün anayasadan çıkarıldı gibi birşey söyledim mi ? hakaret etme seviyesizliği ve terbiyesizliğine değinmiyorum bile.ama okuduğunu anlamaman apayrı bi eksin.anlamıyorsun bide anladığını iddia ederek hakaret ediyorsun.seviyesizlikten başka birşey değil.din-i islam ibaresinin kaldırılması ismet paşa'nın çabaları sonucunda olmuştur.askerliğine hayran olduğum, ama siyasetçiliğini vasat bulduğum ismet paşa'da sizin zihniyetinizdendir.bundan sonra okuduğumu anla öyle yorum yap.anlayamıyorsan bana söyle ben sana tekrar tekrar anlatırım.

    deniz gezmişi asanlarda, muhtıra verenlerde, her türlü darbe yapanlarda sizin zihniyetinizdir.chp ve ulusalcı kisvesi altındaki zihniyeti iyi inceleyin.her darbede ordu şakşakçılığı yapmışlardır.


    sizin gibi artık azınlık olmuş ve yok olmaya yüz tutmuşların zihniyetinde kimin hain olarak anılıp anılmadığı inanki Türkiye genelinin umrunda değildir.seçim sonuçları bellidir.hain dediklerini sevenlerde bellidir : ) hiç bişeye gücü yetmeyen sadece kenardan bağıranlar da bellidir : )

    ve sana son notum...hakaret etmeden konuş.zekan yetmiyorsa cevap yazma.tezlerini çürütmemi hakaretlerinle kapatamazsın.rezilliğine rezillik katma.efendi ol.


    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek

    KaptanMagaraAdami bunu yazdı:
    -----------------------------

    İslam dini ne zaman Türkiye Cumhuriyeti anayasına konmuştu ve ne zaman çıkarıldı? Eğer böyle bir şey varsa Laiklik İlkesi nedir?

    Budalalık ne kadar onmazsa laf ebeliği de o kadar onmaz.


    -----------------------------

    ilk anayasada koyuldu, 1928'de çıkarıldı.laiklik ilkesinin anlamını bilmeyenlerden birini daha görüyorum karşımda.laiklik devletin dinsizleşmesi değildir.laiklik devlet işleriyle, ruhani işlerin ayrı kollardan yürütülmesidir.sizin gibilerin anladığı gibi olsaydı eğer laiklik, bugün diyanet işleri başkanlığı doğrudan devlete bağlı olmazdı.camiler devlet kurumu, imamlar devlet memuru sayılmazdı...

    laikliğin sizin anlayabilceğini anlamıyla tanımı, devlet hakkında hiç bir karar, islamiyet esaslarına göre alınmaz.umarım anlamışsındır.

    hakaretine cevap olarak sana hakaret etmicem : )


    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek

    tigin59 bunu yazdı:
    -----------------------------

    1903 bunu yazdı:
    --------------------------- 

     

    birşeyi daha kafanıza iyi sokun.kimseye fikirleri yüzünden hakaret edemezsiniz.sizin bazı şeyleri düşünebilme hakkınız varsa, karşınızdakininde vardır.kimsenin aklındaki düşünceyi ve fikri söküp alamazsınız.buna muktedir değilsiniz.


    -----------------------------
     sana bu fikirleri kim soktu?


    -----------------------------

    neden sordun ? senin kendine ait fikrin yok mu ? sürekli birileri fikir mi sokuyor sana ? zihninde öyle mi fikirlere sahip oluyorsun da beni de kendin gibi sanıyorsun ?


    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2009
    Erkek

    tigin59 bunu yazdı:
    -----------------------------

    mqstar bunu yazdı:
    -----------------------------

    ozoglan bunu yazdı:
    -----------------------------

    kendi dininden bu kadar korkan başka 1toplum varmı acaba dünyada.. :(

    bakın arkadaşlar yıllarca bize kürt-türk alevi-sünni dinci-laik şimdide ulusalcı-akp li die böldükçe böldüler.bu gruplar birbirine nefretle bakar oldu.bırakın askerini akpsini fetullahını kendinize bakın.eğer suçlu arıyorsanız inanın hepimiz suçluyuz.hele 1anayasayı okuyun herkes hergün suç işlio.askere gelincede şu açıdan bakın : namaz kılan orduda barınamıyor,yemin töreninde bile askerin anası,bacısı türbanlı diye alınmıyor.ve özellikle dini bayramlarda askerlere izin yok ama yahudi personelin dini bayramlarda izin kullanabilmesi üzerine emir var.ister kabul edin ister etmeyin ordunun varlığına hiç 1lafım yok ama başındaki zihinyet türk insanından kopuk 1yapıda ve çözüm bekliyor


    -----------------------------
    Bunun için çözümün ney? ozoglan düzelmiyor ne yapacaz kimse suçu kabullenmiyor herkes başkasına çuvaldız batırıyor

     


    -----------------------------
    ozoglanın deidklerinin bir kısmna katılıyorum.ordunun türbanlıları yemin törenine katılmamasi haklidir.cnkü o türban tam bir yobazlıktır.dikkat edersen başörtüsünü(başın altından bağlanan,ve harbici olan)  içeri giriyor. g*tten uydurmaya gerek yok.ayrıca türban siyasi bir simgedir bunu kimse inkar etmesin

     


    -----------------------------

    1- varsayalımki türban siyasi bir simge; ve anladığım kadarı ile bu sana göre dinci dediğin akp li tayfanın simgesi. o zaman chp rozeti takıp okulda dolaşan hocalarda siyasi simgeyi kamu alanına taşıyo. onlarında alınmaması lazım kampüse....

    2-türbanın veya başörtüsünün bağlanmasına dikkat çekmişsin ya peruk takanlara bile takan okullar var. bilgin olsun...

    3- herzaman için ve herkes için özgürlüktür felsefem.... çünkü başörtülülere yapılan baskının ileride açıklara yapılmayacağının garantisi  herkese özgürlükle olur. baskı baskıyı doğurur. yani birinin alkol alıyor diye dışlanması da yanlış, alkol almıyor diye dışlanması da yanlış. kira sözleşmesine evde alkol içmeyeceğine dair madde ekleyen ev sahibi biliyorum.

    4- ordu o anaların yetiştirdiği evlatlarla var. eğer bi devletin geleceği kafana bağladığın bezparçasına göre tehlikeye giriyorsa o devletin vay haline.... bizim devletimiz bu kadar zayıf bi devlet değil. aksine büyük potansiyel sahibi.işte bu yüzden kürt-türk alevi-sünni sağcı-solcu gibi şeyleri ısıtıp ısıtıp getiriyolar önümüze. aman biz birbirimizle sırt sırta veripte tekrar kuvvet bulmayalım diye, bunların tepesine çökemeyelim, aman bizi KIÇI KIRIK BİRLİĞİNİZE ALIN diye yalvarıp duralım diye.  


    c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek

    aynen katılıyorum.türban bir siyasi simgeyse, tüm siyasi simgelere aynı yasaklama getirilmeli.ki buna hiç gerek yoktur.zira türban siyasi bir simge falan değildir.

    türban sadece insanların inanışları doğrultusunda kafalarına taktığı birşeydir.bunu kuranda var mı yok mu diye araştırmaya gerek yok.çünkü varlığı veya yokluğu kimseyi inandırmaz.önemli olan, türbanın islam dinince gerekli olduğunu düşünenlere, dini ritüellerini yerine getirme ve istediğini düşünme özgürlüğü verilmesidir.belki de gerekli değildir.ama ne önemi var  ?

    türban yobazlık falan değildir.türban insanların fikirleri ve inanışları doğrultusunda giydikleri birşeydir.ve bu kimseyi ilgilendirmez.asıl yobazlık, bu meseleyi yobazlık olarak görenlerin yaptığıdır.


    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    türban Türk kültürü değildir.türban başörtüsüde değildir.yeni çakma moda süsüdür.erbakanın irandan çaldığı kopya ettiği Türkiyeye lanse etmeye çalışmasından sonraki gelişen durumdur. ben böyle görüyorum. akpnin siyasi simgesidir.kimsenin türbanla uğraşı yokken akp türbanınızı mahvetmiş içine sıçmıştır adeta.heleki sokaklarda kot pantolonlu boyalı avret yerleri belli olan gösterişli giysi giyenlere hiçte iyi bakıldığını sanmıyorum

    türbanı yada kilodunuzu kamu alanı dışında ne giyerseniz giyin. laikliği kabul etmeyen beyinler bilselerdi laiklik olmadığı bi ülke de yaşasaydık millet birbirini öldürürdü..

    sizler 50 yıl geçsede türban türban diye bağıracaksınız. çünkü nemalanmak hoşunuza gidiyor.dini kullanan dinci : dini satan piyasaya sürenler kadar bu milletin başına bela kimseden gelmemiştir geçmişe bakınca...kepazelik..

    mesela kızın karnı aç.ekmeğe muhtaç sen bu kıza türban dersen senin boğazına yapışır dalgamı geçiyorsun seni öldürürüm der...başlarım türbanınıza benim karnım aç sırf sizin menfaatiniz için açlıktan öleyimmi derdi..Vatan işgal edilirkende türban türban diyen budalalar oldukça çoktur...türbanı ibadet yerine koyan hasta kafalarda çoktur...

    devlet din devleti değil.TÜRKİYE CUMHURİYETİ Devletidir...

    din bir vicdan işiyse devletin dini yoksa kimseye sen bunu yap emri vaki görevi yoktur...herkes istediğini seçmekte hürdür.

    ben sgk ya 10 lira katılım ücreti verirken kimse bana türbanlımısın değilmisin diye sormuyor. kazığı sokuyor.


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek

    Vahdettin - Atatürk mevzusundan ayarı yiyen arkadaşımızın türbana sıçrayışı : ))

    kimsenin türbanla uğraşı yokken ? hımmm.senelerdir başında türban olan insanlar rahatlıkla her alana girebiliyordu demek ki ? öyle ya.akp bozdu herşeyi : ) türban'ın akp ile birlikte siyasi simge olması sonucu, artık türbanlılar heryere giremiyor.haklısın evet...

     

    laikliği anlayabilecek kapasitesi olmayanların türbanı yasaklaması çok doğal.ve bu arkadaşların uzantılarının gerek forum ortamında olsun, gerek reel hayatta olsun bu durumu savunması da çok doğal.Atatürk'ü bu ülkenin yüzde kaçı anlıyor ki zaten ? Atamın annesinin başındaki zaten bu arkadaşlara gereken kapak niteliğinde.ama hala gerçekleri görememek farklı bi meziyet.bu meziyet için onları can-ı gönülden kutlarım.

    Atatürk ve milliyetçilikten nemalananlar, ben Atatürkçüyüm herkesi hain ilan edebilirim diyenler herkesi kendileri gibi zannetmekte haklılar.türbandan nemalanmak ? benim 70 yaşında babaannem türbanın nesinden nemalanabilir ki ? bugün ordu evinde bi düğün olsa babaannemi almayacaklar.yok şöyle bağla, yok böyle bağla.

    babaannem demeyecek mi ? yahu kardeşim benim dini inanışım bu.bu belki islam dininde gereklidir, belki gerekli değildir.ne önemi var ? önemli olan ayetleri benim yorumlamam, veya kim yorumladıysa ona inanma özgürlüğüm değil mi ? ve ben bu doğrultuda kafama türbanı geçirirsem buna kim karışabilir ?

    laikliğin bir nevi din özgürlüğü olduğunu henüz kavrayamayan arkadaşlar ne cevap verecek babaanneme ?

    hayatında din konusunda ne araştırmış, kuran'ı okumuş mu, kaç tane alimin kitabını okumuş, hadi alimi geçtim kaç tane ilahiyatçının kitabını okumuş belli olmayan, hatta bu durum muamma olan insanların, türban'ın kurandaki yeri hakkında fetva vermesine şaşmıyorum.çünkü bu arkadaşların profillerine bakıldığında, önlerine binlerce kanıtın serildiği herhangi bir siyasi, tarihi veya yargıda olan hukuki durumu kabullenmediği de görülebilir.onun için uğraşmak beyhudedir.boşa çabadır...

     

    laikliği devletin dinsizliği olarak algılayanlarla ne kadar tartışılabilinir ? Atatürkü kavrayamamış olan insana, biz kendi fikirlerimiz nasıl kavratabiliriz ?

    bu tür insanlara, Atatürk'ün gerektiğinde camiye girip hutbe okuduğunu, gerektiğinde sayfalarca kurandan örnekler verdiğini, dinimizi övdüğünü anlatsan ne fayda ? bunu günümüzde bir başbakan yapsa laikliğe aykırı bulacak bu kişiler, Atatürk hakkındaki bu mevzuları neden görmezden gelir ?

    dinsiz bir devlet anlayışında diyanet işlerinin ne işi vardır ? imamlar neden devlet personelidir ? camiler neden kamusal alan gibidir ? buna cevap verebilirler mi ? veremezler.çünkü laikliği bilmiyorlar.

    ama ben o arkadaşlar için kısa özet geçeyim.laiklik sadece ve sadece din ve devlet işlerinin ayrı kollardan yürütülmesidir.yani bu şu demektir.DEVLET HİÇ BİR KARARINI DİNİ AYETLERE VEYA RİTÜELLERE GÖRE ALMAZ.VE BUNA GÖRE YASALAR KOYMAZ.
    bu laikliğin, devletin dinsizliğiyle aynı şey olmadığının göstergesidir.hala da anlamıyorum diyorsunuz, size rahmetli Atamın mezardan çıkıp anlatması gerekir ki, o zamanda anlayacağınız şüpheli.yoksa Atam ironi mi yapıyor ?!? diye düşünebilirsiniz.

    nolur daha fazla kemiklerini sızlatmayın Atamın.din düşmanlığınızı, türbana olan kininizi Atatürk üzerinden sürdürmeyin.genç diğmalara Atatürk'ü kötü birisi olarak tanıtmayın.onu dinsiz olarak göstermeyin.

    son olarak.laikliği sonuna kadar kabul ediyorum.ama bu arkadaşların beynindeki tanımla değil.direkt Atamın tanımıyla.ayrıca türbanın türk kültürü falan olmasına da gerek yoktur.direkt müslümanlıkla alakalıdır.müslümanlıkda arap topraklarında doğup yeşerdiği için, arap kültürüyle benzerlik göstermesi, takdir edersiniz ki olağandır.

     


    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
Toplam Hit: 24577 Toplam Mesaj: 196