folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Cemaatçiler Orduya Mı Sızıyor?



Cemaatçiler Orduya Mı Sızıyor?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    ZoRKaYa bunu yazdı:
    -----------------------------

    66albay bunu yazdı:
    -----------------------------

    bugüne kadar masonlar cirit atmış  orduda. asıl onları dert edinmeliyiz. örnek:

    http://www.samanyoluhaber.com/h_336434_mason-ustadi-generale-buyuk-tepki.html

     


    -----------------------------
    o gazetenin haberleri pek okunmaya değer değil...


    -----------------------------
    Dar ve kısır düşüncelere sahip olduğundan olaya sadece bir boyuttan bakıyorsun. Cemaatlerin orduya sızma konuları tartışılırken masonların sızma politikasını sadece "okunmaya değer değil..." diye bir düşünceyle cevaplandıramazsın. Bu yanlış. Her kolpa habere aldanıp her yere cemaat sızıyor gibi düşüncelerde yanlış. Kişisel düşüncelerini barındırıp bir kişi poliste olur askerde. Ama toplu bir örgüt olarak bu kadar sızdıklarını düşünmüyorum. Bu orduda gözle görünür bir durumdur ve gerekeni yaparlar...

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2009
    Erkek

    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    copy-paste kaygusuz. böyle devam. hiç bozma.

    senin gibiler işine gelmeyince karşındakini fettullahçı, şucu bucu, faşist, komünist, hain ilan ederler. sende türünün tüm özelliklerini taşıyosun.

    aman sakın bi objektif düşüneyim. şu 10 dvd mi bırakayım deme. mesela sadece nutuğu oku. kazım karabekiri, rauf orbayı veya karşıt görüşlü-yandaş görüşlü başka kimseyi okuma. aferin sana. 


    maalesef ben sana benzemiyorum. arkadaşlarımın arasında ateist de var, komünist de var, cemaatci de var. yani fikirler ayrıdır dostluklar ayrı. kimse kimseye hakaret etmez fikirleri yüzünden.

     

    dünyayı 10 dvd den gören tartışma kültüründen yoksun, tartışmayı hakaret etmek sanan insan.


    c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    66albay bunu yazdı:
    -----------------------------

    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    copy-paste kaygusuz. böyle devam. hiç bozma.

    senin gibiler işine gelmeyince karşındakini fettullahçı, şucu bucu, faşist, komünist, hain ilan ederler. sende türünün tüm özelliklerini taşıyosun.

    aman sakın bi objektif düşüneyim. şu 10 dvd mi bırakayım deme. mesela sadece nutuğu oku. kazım karabekiri, rauf orbayı veya karşıt görüşlü-yandaş görüşlü başka kimseyi okuma. aferin sana. 


    maalesef ben sana benzemiyorum. arkadaşlarımın arasında ateist de var, komünist de var, cemaatci de var. yani fikirler ayrıdır dostluklar ayrı. kimse kimseye hakaret etmez fikirleri yüzünden.

     

    dünyayı 10 dvd den gören tartışma kültüründen yoksun, tartışmayı hakaret etmek sanan insan.


    -----------------------------

    dünyayı 10 dvd den gören diye bir beyin var karşımda. 10 dvd den gördüğüm filan yok. senin o arkadaşın vahdettin vatan haini değildir dedi. bende Atatürkün padişahın yaptıklarına karşı söylediklerini göstereceğim diye delil koyacağım dedim. niye kafan başka anlıyor...

    kazım karabekir demişken vahdettin kazım karabekir paşaya Atatürkü tutukla emri çıkarır karabekir paşa Atatürkü tutuklamaya giderken Paşam yanındayız der...bunu bilirmisin sen...vahdettini değil Milli Mücadeleyi başlatan Atatürkün yanında olur. bu sadece kazım karabekirle değil. 600 yıl Osmanlı etrafında yaşayan halk ne olduda Atatürkü seçti burasıda var elbet...padişah ülkeyi satmış yurttan kaçmış millet ölüme mandacılara teslim edilmiş..

    merak iyidir okuyacağız öğreneceğiz...amerikan ingiliz mandası hariç.onlar sahtekardırlar.ikiyüzlü satılmışlardır.

     


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek

    kaygusuz ne oldu seviyeyi düşürdün yine ?

    siz sürekli başkalarının fikirlerini yansıttığınız için, milleti de kendiniz gibi sanmanız doğal.ama merak etme senin gibi, ben sana hakaret etmeyeceğim.sadece aptal lafını sana iade ediyorum.

    neyse dönelim konumuza.

    nutukla ilgili önceki sayfada yazmıştım.ama tekrardan özet niteliğinde yazayım.

    cumhuriyetin ilk yıllarında, henüz cumhuriyet rejimi ve dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti'ni henüz hazmedememiş ve eskiye dönüş isteyen bir kesim vardı.ve bu kesim oldukça güçlü.

    bunların güçlenmesini ve hedefe ulaşmalarını engellemek için bazı tedbir yollarına gidilmiştir.

    bunlardan birincisi Osmanlı Hanedanının sınırdışı edilmesidir.

    ikincisi cumhuriyet döneminin halifesi Abdulmecit'in halifeliğinin elinden alınarak yurtdışına sürülmesi.(çok haklı bir karardır çünkü yeniden Osmanlı'daki rejime dönmek isteyenler kendisinin etrafında kenetlenmeye başlamıştır)

    üçüncüsü sistematik olarak Osmanlı izlerini silmek ve insanlara o dönemi kötü yansıtmaktır.

    tekrar söylüyorum.bunların hepsi o günün şartlarında yapılmış doğru olan şeylerdir.ki tarihe baktığımızda, örneğin rus çarlığının devrilmesine baktığımızda, çarlık ailesinden herkesin kurşuna dizildiğini görürüz.ki bu da doğru yapılmış bir harekettir.yeni rejimi hazmettirmek amaçlıdır.ve Atatürk farkını göstererek daha kolay bir yola gitmiş sadece sınırdışı etmiştir.kan ve şiddete başvurmamış, sistematik olarak düşünce ve fikirlerle Osmanlı izlerini yok etmeye çalışmıştır.

    peki bunun için ne yapmıştır ?

    birincisi nutuk...nutukta Atatürk Vahdettin'i suçlamıştır.ve Osmanlı Hanedanı'nın yüzyıllarca milleti esir ettiğini söylemiştir.
    evet söylediğim gibi bunlar hep rejimi hazmettirmek amaçlıdır.

    şimdi gelelim Atatürk ne derse ben ona inanırım düz mantıklığına ve yüzeysel düşünememene sevgili kaygusuz.

    aynı Atatürk kuvayi milliye döneminde, doğu bölgesindeki isyanları bastırmak için, bölgedeki aşıretlere kürtlerle ilgili bazı vaatler vererek yanına çekmiştir.örneğin diyap ağa.kendisi dersim-koçgiri aşireti lideridir.ve meclis açılırken olsun, kurtuluş savaşı sürecinde olsun her zaman Atatürk'ün yanındadır.kendisine verilen vaatler belgelerle ortadadır.ama Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte o vaatlerin yerine getirilmediği de ortadadır.

    Atatürk'ün meclisi kurma aşamasında söylediklerine bakalım.diyor ki meclisin kurulma amacı saltanatı ve hilafeti korumaktır.ama aynı Atatürk saltanatı kaldırıyor, rejimi değiştiriyor ve hilafetide tarihe gömüyor.

    mesela cumhuriyetin kurulmasıyla doğu bölgesinde çıkan isyanlar şu söylediğim kürtlerle ilgili mevzudan dolayıdır.ve önceki sayfalarda örneğini verdiğin, kazım karabekir'le Atatürk'ün arasının açılması...bu da hilafet ve saltanatla ilgili verilen vaatlerin tutulmamasıyla alakalıdır.aynı konudan dolayı Mehmet Akif Ersoy'la da arası açılmıştır.Topal Osman'la da...

    dediğim gibi bunlar dönemin ortamıyla yargılayınca çok doğru yapılan hamlelerdir.bunları senin gibi, bugünün ortamıyla yargılasak hepimiz Atatürk'ten soğuruz.ama şükür ki yüzeysellikten kurtulduk.derinlemesine düşünebiliyor ve bu doğrultuda makaleler, kitaplar okuyabiliyoruz.düşünebiliyoruz.Atatürk o vaatleri vermese, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurabilecek miydi ? tek başınaydı.o kesimleri başka türlü yanına alabilecek miydi ?

    çok doğru yapmıştı...

    şimdi tekrardan gelelim sana.sen hala ben Atatürk nutukta ne yazmışsa ona inanırım, doğrusu o dur diyorsan, şu yukarda söylediklerimi Atatürk yapmıştır.o zaman onlarda yüzde yüz Atatürk'ün fikirlerini yansıtmaktadır.olaya yüzeysel bakarsak Atatürk kürtçüdür.artı olarak şeriatçıdır.ve saltanatçıdır.

    Vahdettin'in ölümünün ardından söylediği, ''iyi bir vatanseveri kaybettik, istese topkapı sarayındaki hazineyi alır öyle bir orduyla dönerdi ki...'' sözüne ne diyorsun ?

    herşey belgeli ve nettir.Atatürk, Vahdettin ile görüşmesini Rıfkı Atay'a anlatmıştır.hatta yanılmıyorsam 1926 yılında anlatmıştır.o görüşmenin belgelerinide bugün sanıyorum ki arasan çok sevdiğin google'da bulabilirsin.Atatürk Vahdettin ile görüşmesinde oda krokisini bile çizmiştir.ne görüştüklerini bizzat kendisi yazmıştır.bunları istediğin yerde bulabilirsin.

    dediğim gibi yapılan bazı şeyler, söylenen bazı sözler dönemin ortamına göre, taktik ve strateji amaçlı söylenmiştir.böyle olması gerekiyordu.ve başarılı da oldu.Atatürk zekasını konuşturdu.ve bize, yüzyıldır her kesim tarafından yıkılmaya çalışan ama sapasağlam, dimdik yerinde duran Türkiye Cumhuriyet'imizi armağan etti.

    sayın kaygusuz.ben tarih bölümü öğrencisiyim.bunu senden çok daha fazla şey biliyorum manasında söylemiyorum.kimin ne bildiği belli olmaz.belki benden çok daha fazla şey biliyor olabilirsin.ama ben tarihle ilgili yüzlerce kitap okuyorum.binlerce belge görüyorum.bir o kadar makale görüyorum.Türkiye'de tarih bilimini gerçek anlamda her kesimden alıyorum.cumhuriyetçisinden de alıyorum, hanedancısından da.ve emin ol neyin ne olduğunu iyi biliyorum.

    senin yaptığın basit birşeydir.nutuk ne yazarsa ben ona inanırım ?!?! tarih ve Atatürk nutuktan ibaret değildir bunu sakın unutma.ve nutuk sadece Cumhuriyeti hazmettirmek amaçlı yazılmış bir kitaptır.ve başarılı da bir kitaptır.Atatürk'ün özgeçmişi falan değildir.

    dikkat et anlattığın şeyler hep lise kitaplarında geçen şeyler.Atatürk oraya gitmiş de, kazım karabekir kendisine paşam yanındayız demiş de vs.vs.peki sonradan aralarındaki çatışmanın sebebi nedir ? bunun hakkında bi fikrin var mı ? yok çünkü lise kitabından ibaret tarih bilgin.ve tabi 10 dvd'lik nutuk.

    emin ol tarih bu değil.


    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    Hocam bugün görmüyor musunuz tonlarca darbe planlarıını faili mechul subaylar gidip yetiştiriyor millete..

    Ne sanıyorsunuz ordunun hiçbirşeyden haberi yok mu?

    Ordu asla darbe planı yapmaz mı?

    Yapar elbette ama bunu durduk yere yapmazlar bir planları doğrultusunda yapar. Orduda birşeyler karıştırıyor.

    Ama cemaatçi subaylar bilgi sızdırıyor.

    Bunları görememeniz imkansız...

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Nisan/2007
    Erkek

    Atatürk ne derse ona inanırım diye birşey diyen oldu mu ? Nutukta vahdettine ülke parçalanırken neler söylediklerini niye yazmıyorsun? aynı basma kalıp cümleleri yazıp duruyorsun. dur zamanı gelsin gerekli olan boşlukları ben tamamlayacağım.

    vahdettin haindir. bin kere haindir bu kadar. aynı şekilde feytullahta haindir. ben böyle görüyorum göreceğimde. bu ülkeyi cemaatçiler tekrar 90 yıl sonra hiç mücadele verilmemiş gibi aynen amerikan mandalığını kabul edelim diyen kim olursa onun yanında olacağız sizin niyetiniz zaten belli vahdettini göklere çıkardığınızdan...

    morty@ Polis lerde cemaat evlerinden hazırlanıp feytullahın polisi olarak anılması manidardır.


    Aldananlar aldanmaktan zevk aldıkları için hile ortaya çıkmıyordu Tolstoy
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    Atatürk ne derse ona inanırım diye birşey diyen oldu mu ? Nutukta vahdettine ülke parçalanırken neler söylediklerini niye yazmıyorsun? aynı basma kalıp cümleleri yazıp duruyorsun. dur zamanı gelsin gerekli olan boşlukları ben tamamlayacağım.

    vahdettin haindir. bin kere haindir bu kadar. aynı şekilde feytullahta haindir. ben böyle görüyorum göreceğimde. bu ülkeyi cemaatçiler tekrar 90 yıl sonra hiç mücadele verilmemiş gibi aynen amerikan mandalığını kabul edelim diyen kim olursa onun yanında olacağız sizin niyetiniz zaten belli vahdettini göklere çıkardığınızdan...

     


    -----------------------------

    Vahidettin haindir. Ama hangi konularda haindir? Ülkeyi emperyalizme terk etti. haindir. Ülkenin şerefi, haysiyetiyle oynadı haindir. Ama aynı zamanda kurtuluş mücadelesine somut olarak olmasa da Osmanlı heyetide yardım etti. Bu da göz ardı edilmemeli. İstanbuldaki kaç depodan mermi ve mühimmat kaçırıldı ama kimsenin ruhu bile duymadı mı sanıyorsunuz? Duyanlar var fakat duyanlar bunları itilaflara yetiştirmedi gözyumdu.

    Yani değişik bir hain oluyor... Tam hainde deil fakat hain... İş biraz felsefeye kaçtı.. :D

    AYrıca polis ilgilendirmez beni feytullahtan banane dengesiz herifin teki...

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    66albay
    66albay's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Aralık/2009
    Erkek

    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    66albay bunu yazdı:
    -----------------------------

    kaygusuz bunu yazdı:
    -----------------------------

    copy-paste kaygusuz. böyle devam. hiç bozma.

    senin gibiler işine gelmeyince karşındakini fettullahçı, şucu bucu, faşist, komünist, hain ilan ederler. sende türünün tüm özelliklerini taşıyosun.

    aman sakın bi objektif düşüneyim. şu 10 dvd mi bırakayım deme. mesela sadece nutuğu oku. kazım karabekiri, rauf orbayı veya karşıt görüşlü-yandaş görüşlü başka kimseyi okuma. aferin sana. 


    maalesef ben sana benzemiyorum. arkadaşlarımın arasında ateist de var, komünist de var, cemaatci de var. yani fikirler ayrıdır dostluklar ayrı. kimse kimseye hakaret etmez fikirleri yüzünden.

     

    dünyayı 10 dvd den gören tartışma kültüründen yoksun, tartışmayı hakaret etmek sanan insan.

     


    -----------------------------

     

    dünyayı 10 dvd den gören diye bir beyin var karşımda. 10 dvd den gördüğüm filan yok. senin o arkadaşın vahdettin vatan haini değildir dedi. bende Atatürkün padişahın yaptıklarına karşı söylediklerini göstereceğim diye delil koyacağım dedim. niye kafan başka anlıyor...

    kazım karabekir demişken vahdettin kazım karabekir paşaya Atatürkü tutukla emri çıkarır karabekir paşa Atatürkü tutuklamaya giderken Paşam yanındayız der...bunu bilirmisin sen...vahdettini değil Milli Mücadeleyi başlatan Atatürkün yanında olur. bu sadece kazım karabekirle değil. 600 yıl Osmanlı etrafında yaşayan halk ne olduda Atatürkü seçti burasıda var elbet...padişah ülkeyi satmış yurttan kaçmış millet ölüme mandacılara teslim edilmiş..

    merak iyidir okuyacağız öğreneceğiz...amerikan ingiliz mandası hariç.onlar sahtekardırlar.ikiyüzlü satılmışlardır.

     


    -----------------------------

    aferim aferim böyle hakaretlerle devam.  işte böyle isteğin cümleleri cımbızla çekip sadece onlara cevap ver. sakın işine gelmeyenlere cevap yazma. yağ gibi üste çık. ben kazım karabekir atatürk düşmanıdır filan demedim. bunu anlamadığın için de sana senin üslubunla "vay beyinsiz" filanda demiyorum. 

    bak şimdi en basit, sıradan bir insanın anlayacağı bi şekilde yazayım:

    kazım karabekir  paşanında eserleini oku. paşayı örnek olarak verdim. ona takılma. başka kişileri de okumanda hiçbir beis yok. o döneme farklı pencerelerden bak. yani sadece tek kaynağa bağlanma. (cevaplarını kinle yazıyorsun.)

    demek istediğim seninle bir tarikatin şeyhinden başkasına itibar etmeyen biri arasında fark olsun. kabul ediyorum bu son kısım biraz karmaşık bi anlatım tarzı kullandım. muhtemelen yine acayip bi cevap yazacaksın ama:

    sen sana fikirleri ters gelen birinin yazılarını, kitaplarını okuyormusun. yada kavga etmeden zıt görüşlü biriyle tartışabilirmisin.

    bakalım  bu yazıyı nasıl tersinden anlayacaksın.  


    c farz , java sünnet, msdn kutsal kitaptır, f1 yardımcın olsun. Cumaya gittim dahada gelmem
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1903
    1903's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Temmuz/2006
    Erkek

    hala bana nutukta vahdettin'e neler söylediklerini anlatıyor ya : ) yazdığım yazıyı 5 dk'da okuyup yorumlaması yetmiyormuş gibi, ne yazdığımdan haberdar olmadığını da belli ediyor.bari insan iki cümlesine bakar da, cevap yazarken ona göre sallar.

    tamam hoca gel senle bir hain listesi çıkaralım..

     

    1-vahdettin

    2-abdullah gül

    3-recep tayyip erdoğan

    4-fethullah gülen

    5-akp'yi destekleyen herkes

    6-tarihi her alanı ve bölümünden okuyan ve ona göre yorumlayan herkes

    7-vahdettin hain değil diyenler

    8-fethullah gülen'i seven herkes.

    9-senle tartışmaya giren herkes.

    gelelim büyük vatanseverlere...dış güçlerin oyununa gelmeyenlere.vatanın yılmaz ve yıkılmaz koruyucularına.

     

    1-kaygusuz

    2-kaygusuz

    3-kaygusuz

    4-kaygu....

    böyle gider...

    hainsayar gibisin adeta.vatan sana minnettardır.


    gücüne güç katmaya geldik.formanda ter olmaya geldik.Beşiktaş seninle ölmeye geldik BEŞİKTAŞ !
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Ocak/2009
    Erkek

    1903 bunu yazdı:
    -----------------------------

    hala bana nutukta vahdettin'e neler söylediklerini anlatıyor ya : ) yazdığım yazıyı 5 dk'da okuyup yorumlaması yetmiyormuş gibi, ne yazdığımdan haberdar olmadığını da belli ediyor.bari insan iki cümlesine bakar da, cevap yazarken ona göre sallar.

    tamam hoca gel senle bir hain listesi çıkaralım..

     

    1-vahdettin

    2-abdullah gül

    3-recep tayyip erdoğan

    4-fethullah gülen

    5-akp'yi destekleyen herkes

    6-tarihi her alanı ve bölümünden okuyan ve ona göre yorumlayan herkes

    7-vahdettin hain değil diyenler

    8-fethullah gülen'i seven herkes.

    9-senle tartışmaya giren herkes.

    gelelim büyük vatanseverlere...dış güçlerin oyununa gelmeyenlere.vatanın yılmaz ve yıkılmaz koruyucularına.

     

    1-kaygusuz

    2-kaygusuz

    3-kaygusuz

    4-kaygu....

    böyle gider...

    hainsayar gibisin adeta.vatan sana minnettardır.


    -----------------------------

    Hoca bu ülkede iki tane hain vardır...

    1-) Atatürk ve silah arkadaşlarına. şehitlerimize hakaret eden

    2-) Vatan toprağını hiçe sayan....

    Vatranseverlerde toprağı için ölecek adamlardır...

Toplam Hit: 24575 Toplam Mesaj: 196