folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum

Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JustRulz
    JustRulz's avatar
    Erkek
    MagaraAdami bunu yazdı
    JustRulz bunu yazdı

hoca biri bitiyor diğeri başlıyor en sonunda sıkacam kafana o olacak : )

sürekli biryerlerimde problem var bana az düşündürecek

hafiften rahatlatacak evde kullanabileceğim ağır olmayan sakinleştirici

tavsiyesi verir misin..

İlaç önerisinde bulunmam doğru olmaz hocam. Ama essitalopram etken maddesi içeren ilaçlardan yazdırabilirsin kendine hocam. :) Rahatlatır baya..

dostum uğraşamam doktorla neyse parası alayım çıtlat hafif birşeyler tesekkurler cevap için ..

http://1ile0.blogspot.com.tr/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zasox
    zasox's avatar
    Erkek

sen bize en iyisi bi üfürükçü öner :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DNA-X
    DNA-X's avatar
    Erkek

geçen doktora gittim bağırsaklarım irritabl sendroma yakalanmış bu hastalık hakkında geniş bilgi almak istiyorum mümkünse.

Hâla çömez.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    theagartaman
    theagartaman's avatar
    Erkek

ortostatik hipotansiyon var galiba bende doktora gitmedim çok bilgisayar başında durunca yada hareketsiz kalınca sonra ayağa kalkınca

baş dönmesi , göz kararması (3-4 saniye) , düşme (2 kez oldu olduğu gibi yere yığıldım biri 5 yıl önce diğeri 2 yıl önce) bunlar oluyor. 

bazen kendiliğinden geçiyo 5-6 ay hiç bişey olmuyo sonra tekrar başlıyo tekrar geçiyo ne zaman başladı bilmiyom en az 7-8 yıl falan olmuşdur var mı bunun bir tedavisi ?

bununla bi alakası var mı bilmiyorumda bazende bir şeye çok odaklanınca şiddetli baş dönmesi oluyo sanki 10 şiddetinde deprem oluyor gibi sonra geçiyo (bu nadir oluyor)

hipermetrop var bir de bende gözlük takıpda iyileşen birini hiç görmediğim için takmadım gözlük, doktorada gitmedim orta okuldan beri var okul zamanı hafif ilerliyodu yaz tatilinde düzeliyodu

ben dikkat etsem kitap pc falan az kullansam bu kendi kendi kendine iyileşir mi  ?  birde bu gözlüklerin bi faydası var mı bana geçici bir çözüm gibi geliyor.

bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

kafam çok kaşınıyor bu aralar, saç diplerim, tırnakladıkça sanki kepek gelecekmiş gibi ama gelmiyorda, kaşındıkça kaşınıyor. Duş aldığım yeri, sıcaklığı, suyu, şampuanı, saç kremini falan değiştirmedim. Stresten mi başka bişey mi var aceba?

edit; kepek de düşüyormuş fazla kaşıyınca

noname tarafından 22/Eyl/15 02:33 tarihinde düzenlenmiştir

...said addicted.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

Benzeri sorulmuş mu diye tüm soruları okudum buraya kadar geldim :) 

Konu hem bizim için hem sizin için çok yararlı olmuş.

Benim sorunum 2012'de askerlikte Hepatit B hastalığı bulaştı.

Tanısı Viral Hepatiti B..
    Geçen yıl biopsi oldum kara ciğerde orta derecenin üzerinde hasar çıktı ilaca başladım Ternavir (Ternofovir disoproksil) her gün aksatmaksızın kullanıyorum.

3 ayda bir kontrole devam ediyorum.
    İlk sonucum -> HBV DNA (KANTITATIF) >989400000 kopya/mL  
    ALT= 117
    AST= 55

2 ay önceki sonucum -> HBV DNA (KANTITATIF) 168 H kopya/mL 0 - 0 HBV DNA (KANTITATIF) 29 H IU/mL 0 - 0
    ALT= 37
    AST= 27

kan sonuçlarım bu halde ama hala stresli zamanımda yada yorulduğum zaman yada bazen sebepsiz ciğerimde ağrılar oluyor. doktora söylüyorum (akdeniz tıp fak.'inde asistan desek daha doğru olur)
    ağrıların karaciğer bölgesinde olur öyle normal diyo.
    ilacın yan etkilerinden midir bilemiyorum aşırı uyuyorum ve aşırı halsizlik ve ağırlık var üzerimde.
    bazen biopsi olduğum bölgede aşırı ve sürekli ağrı oluyor. müdahale edemiyorum.
    yediğim şeylerde ağrı yapabilecek şeyleri kendim keşfettim onları yemiyorum ama iyi gelecek şeyler nelerdir pek de bir fikrim yok. (enginar dediler yiyorum)

benim isteği çok yorulunca yada stresli olunca bu ağrılara nasıl müdahale edebilirim ? 
    birde bu sonuçlara göre ciğerimdeki orta derecedeki hasar azalmış mıdır ? aşırı uyuma ve halsizliğe nasıl engel olabilirim ? uyuyunca dünyayla alakamı kesiyorum. 
    en az 12 saat uyuyorum bu sıkıntılarımdan dolayı işten çıkmak zorunda kaldım aktif bir işim vardı.
    12 saat boyunca uyuyorsam 1 kere bile uyanmıyorum ne tuvalet ihtiyacı için ne su ne yemek ihtiyacı için.

doktora (asistana daha doğrusu, hocalarını görmek nasip olmadı) sorunca dinlen diyo. çalışmak zorundayım tedavi için sigorta para lazım diyorum. dinlenerek çalış diyo.

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tR0jaN
    tR0jaN's avatar
    Erkek

tbt'de sağlam adam yok mu olm bune herkeste bir sorun var 

TÜRK insanı kağıt para gibidir, ışığa tut içinde "ATATÜRK" yoksa sahtedir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slanger
    slanger's avatar
    Erkek
    HeYeT bunu yazdı

Hacı abi sen ner ara tıp okudun ben anlamadım :S o buluştuğumuzda ne yspuordun ?

http://www.tahribat.com/Members/KaptanMagaraAdami nick benzerliği sanırım :d
    @MagaraAdami hocam teşekkürler.
    5 yaşında apandis ameliyatı olmamdan önce patlamış ve patladıktan sonra doktorlar 2 gün bekletmiş beni. bekletme sebepleri de patlasa dayanamazdı demeleriymiş. sonra 17 gün hastanede yatmak zorunda kalmışım bu da böyle bi anımdır işte bunu bilmenin de belki bi gün faydası olur diye söyleyim dedim :D

slanger tarafından 22/Eyl/15 05:47 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

hocam beslenme ile ilgili sürekli insanlara önerdiğim şeyler var. asla gidip raftan hazır çikolata cips vb şeyler almam. insanlara aşağıdaki beslenme şekillerini öneriyorum.

tamamen doğru yoldayım sanırım.

rafta duran herhangi bir şekerli yiyecek yerine > tahin pekmez. (hem daha lezzetli hem süper besleyici)

fast food yerine > baklagillerle yapılmış ev yemekleri. babalar gibi ev yemeği. bakagillerin kusursuz bir yiyecek olması

kahvaltıda kavanoz ürünleri yerine > gazeteye serilmiş biber domates salatalık. mis gibi yeşil zeytin.

hazır süt daniolar yerine > doğal sütü meyve ile karıştırıp içmek.

çaya iğrenç beyaz şeker yerine > doğal bal damlatmak. yada direk ham kahverengi şeker koymak. zaten sinekler doğal şekeri daha çok severler.

pakatlenmiş sebze yerine > bulunabildiği kadar taze sebzenin gözüne vurmak.

canın her çekttiğinde alkollü bira yerine > üzüm şarabı. 

nasıl ? ben doktor olmalıydım değilmi hocam ?

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dhmm
    dhmm's avatar
    Erkek

Hocam ben 4 soru sromak istiyorum muimkunse

SORU 1 : Simdi gecti lakin gecen soyle bir durum olustu. bir muddet sirtimin tam ortasinda elektrik carpiyor gibi bir his oluyordu. ve sanki orasi carpilmis ta bu carpilma orada saga sola yayiliyor gibi anlik. Bu bitti . Sonra da gogsumun tam ortasinda garip bir agri basladi. Tabi cokta soguk su iciyorum.

NOT : 2 ameliyat gecirdim lakin alakasiz. Kilo oldugu icinde tedirgin olduguma soruyorum. Bir arada acile gitmistim sol kaburgada agri vardi. Bir sey cikmadi. Farkettim ki hep sol tarafa donuk yatiyorum. Isim bilgisayarla bu arada. Hareketsizim cok asiri :)

SORU 2 : Tamamen bildiklerim ve merak ettigim icin soruyorum. Agrikesiciler , hocam tedavi etmez dogru mu ? Sadece vucudun o anki bir anormallige verdigi tepki olan agriyi yok eder dimi ? Ve bilincsizce kullanilan agri kesiciler tehlikeli degil mi ? Mesela apandisit ameliyati oldum. Ya oradaki doktor veya bir yerde duydum. Agri kesici alirsan pataldigini bile anlamazmissin. Dogru mu ?

SORU 3 : Antibiyotikler... Ufakken amoxil denen antibiyotigi veriyordu annem doktora falan sormadan. Bence bu yanlis ama bagdemcikler afedersin ikidebir sisiyorsa her hafta doktora gitmek sikintiydi. Simdi benim cocuk doktorum diyor ki. Bir antibiyotigi 6 gunden asagi kullanmamak gerek. Cunku sonra ise yaramiyor diyo . Peki neden ? Bir aciklar misin ?

SORU 4 : Oglumda alerjik burun tikanmasi var. Tukriyede nasil derler bilimiyorum. Burada "allergiki rinitida" derler (Yunanistanda yasiyorum ve tiptaki cogu terimi anliyorum. Eski Yunancadan geliyor :) ) Buna ne yapilabilir hocam. Birde burun etleri de var. Alerjik oldugu icin burnu kesinlikle almazlar dediler. Bende buyumesini bekliyorum. Buyuyunce delikler buyudugu icin sikinti olmazmis... Sizin fikriniz ney ?

Ozgurluk aslinda her istedigini yapabilmek degildir, istemedigini yapmamaktir. // Verdigin degeri gormeyince, gordugun degeri ver !!! // Hayatin herkes icin bir bavulu vardir !!! // Dusmek gerekir bazen hayatta; kalkmayi ogrenebilmek icin
Toplam Hit: 37590 Toplam Mesaj: 281
soru sağlık a sağlık sorunu