Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
hocam kafam çok terliyor avayip yani çok terliyorum ama ayaklarım üşüyor çorap giyiyorum.kansızlık felanmı var acaba
-
Hocam ankilozan spondilit, akne fulminans ve keloid hastasıyım. TR de şuana kadar çözüm bulabilmiş değilim. Bi ara kortizon aldığımda fulminanslar keloid'e dönüştü. Şimdi 1-2 tane çıkıyor haftada yerini keloid'e bırakıyor. Ankilozan spondilit kalçamda ve omurgada mevcut. Öneri alabilirim :)
-
bende sorayım o zaman hocam
normal günlük yaşamımda hiçbir sıkıntı yok tatil dolayısıyla bıraktım ama haftada 3-4 kardiyo + güç egzerszi programım ve düzenli ( isteyerek olan ) kilo verme temposundayım bu durum içinde 1 tane sıkıntım var o da belki ayda bir belki 2-3 haftada 1 otururken ayağa kalkarken böbreklerde bir ağrı oluşuyor kalmayacakmısım gibi geliyor 2-3 tane öldürecek gibi ağrıyor sonra yavaşça geçiyor ve kayboluyor. bu nedir ne olabilir ?
ikincisi ise
5-6 saat aç kaldığımda sol avuç içim uyuşuyor ağrıyor aç kalmaya devam edersem bütün enerjim bitiyor uyuşma artıyor ve serçe parmağa yayılıyor ( ailede diyabet öyküsü mevcut insülin direnci de mevcut )
ayrıca günde 3-4 litre susadığım için su içiyorum tanı ne koyarsın
-
Sanırım 3 yıl önce apandist ameliyatı olmuştum, geçen hafta torlak bir arkadaşla güreşirken beni 8 10 kere yere vurdu, hala apandist ameliyatı olduğum yer ağrıyor, arada hafiften bir kusma hissi geliyor, doktora gittim jöle gibi bir şey sürdü midemde bağırsaklarımda üstten alet dayayıp dolaptırdı bir şey yok dedi, bir de dün farkettim ki dışkıda kan var ve hala da ağrıyor, acaba oranın yeniden açılma ithtimali olmuş olabilir mi?
-
BlackApple bunu yazdı
üniversite hastaheneleirnde komple check-up yaptırabiliyor muyuz? her bölümün doktoruna gidip kontrol için geldim diyerek mi yaptırmamaız gerekiyor
özel hastahane gibi danışmaya söyleyince ilgileneceklerini sanmıyorum
Devlet hastanelerinin ve üniversite hastanelerinin yoğunluğu sebebi ile ben check-up yaptırıcam derseniz sizinle kimse ilgilenmez. Tek tek doktorlara çıkıp rutin kontrol ve tahlil yaptırmak istiyorum derseniz sizin için check-up olmuş olur. Ama onlarda çok detaylı istem yapmayacağı için yine istediğiniz sonuca ulaşamazsınız.
Check-up olayı en iyi özel hastanelerde yapılmaktadır. Tabi buda biraz maddiyatı etkiliyor.
Ama devlet hastanelerinde check-up yaptırmak isteyenler için;
Dahiliye - Tam kan sayımı, karaciğer enzimleri, hormon eliza testleri
Göğüs hastalıkları - Akciğer filmi veya tomografisi
Beyin cerrahı - Beyin tomografisi
Üroloji - İdrar tetkiki ve karın ultrasonu
Kardiyoloji - EKG ve efor testiBunlar yaptırıldığında hemen hemen tüm detayları ile vücudunuz incelenmiş olur.
-
Migren nöbeti için tavsiyen var mı ? Majezik deme işe yaramıyor.
-
Genetik olmamasına rağmen saçlarımda bu sene inanılmaz dökülmeye başladı. Saç köklerinden dökülüyor ve seyrelmeye başladı. 15 kilo verdim bu yaz. Benim tahminim bir şeyler eksik bünyede.(vitamin, demir ...) Vücut kendini bu şekilde belli ediyor. Bu arada yaş 34.
-
ReyiZ bunu yazdı
hocam kafam çok terliyor avayip yani çok terliyorum ama ayaklarım üşüyor çorap giyiyorum.kansızlık felanmı var acaba
Kansızlık o belirtileri vermez sadece. Çabuk yorulma, sürekli yorgunluk hali, baş dönmesi gibi şikayetleriniz var mı? Her hangi bir hastanede veya acil serviste Hemogram baktırıp sonuçlarını paylaşırsanız net bilgi verebilirim.
cache bunu yazdıHocam ankilozan spondilit, akne fulminans ve keloid hastasıyım. TR de şuana kadar çözüm bulabilmiş değilim. Bi ara kortizon aldığımda fulminanslar keloid'e dönüştü. Şimdi 1-2 tane çıkıyor haftada yerini keloid'e bırakıyor. Ankilozan spondilit kalçamda ve omurgada mevcut. Öneri alabilirim :)
Size özel mesaj göndericem hocam. :)
asiminnesli bunu yazdıbende sorayım o zaman hocam
normal günlük yaşamımda hiçbir sıkıntı yok tatil dolayısıyla bıraktım ama haftada 3-4 kardiyo + güç egzerszi programım ve düzenli ( isteyerek olan ) kilo verme temposundayım bu durum içinde 1 tane sıkıntım var o da belki ayda bir belki 2-3 haftada 1 otururken ayağa kalkarken böbreklerde bir ağrı oluşuyor kalmayacakmısım gibi geliyor 2-3 tane öldürecek gibi ağrıyor sonra yavaşça geçiyor ve kayboluyor. bu nedir ne olabilir ?
ikincisi ise
5-6 saat aç kaldığımda sol avuç içim uyuşuyor ağrıyor aç kalmaya devam edersem bütün enerjim bitiyor uyuşma artıyor ve serçe parmağa yayılıyor ( ailede diyabet öyküsü mevcut insülin direnci de mevcut )
ayrıca günde 3-4 litre susadığım için su içiyorum tanı ne koyarsın
İlk sorunuzun cevabı zorlamaya bağlı kas spazmı olabilir hocam. O ağrı böbreklerden değil, muhtemel omurgadan geliyor hocam. Fizik tedaviye görünmeni öneririm bu şikayetin için.
İkinci ise; B vitamini depolarını ölçtür hocam. B vitamini eksikliği belirtisi gibi duruyor. B12 alabilirsin bu şikayetin için.
3 - 4 litre su ihtiyacı olması çok fazla hocam. Açlık kan şekerine baktırmanı öneririm.
RETRET bunu yazdıSanırım 3 yıl önce apandist ameliyatı olmuştum, geçen hafta torlak bir arkadaşla güreşirken beni 8 10 kere yere vurdu, hala apandist ameliyatı olduğum yer ağrıyor, arada hafiften bir kusma hissi geliyor, doktora gittim jöle gibi bir şey sürdü midemde bağırsaklarımda üstten alet dayayıp dolaptırdı bir şey yok dedi, bir de dün farkettim ki dışkıda kan var ve hala da ağrıyor, acaba oranın yeniden açılma ithtimali olmuş olabilir mi?
3 sene önce olduğunuz ameliyat yeri açılmaz. Dışkıda kan olduğunu nasıl farkettiniz? Kıpkırmızı bir kanama ise o bağırsaktan gelmez, anüs bölgesinden gelir. Hemoroid veya anal fissür var mı?
-
Hocam bende bir senedir falan vitiligo olusmaya basladi suan sadece ellerimde ve baldirimda var tedavisi yok deniliyor doktora gittim bi kere bir krem verdi ama kullanmadim. Siz ne onerirsimiz? Nasil bir yol izlemeliyim?
-
mkyb bunu yazdı
Migren nöbeti için tavsiyen var mı ? Majezik deme işe yaramıyor.
Migren için bana göre en iyi tedavi yöntem kortikosteroid, antihistaminik ve kuvvetli ağrı kesicilerin bir arada damar yolundan verilmesidir. Acil serviste bana migren ile başvuran hastalarıma uyguladığım en net tedavim bu. İlaç önermem uygun olmayacağı için sadece genelleme ile söyledim. Acil servise gidip bu ilaçlardan istiyorum dediğinizde doktor arkadaşlar o ilaçları uygulayacaktır.
Evde ise karanlık ve sessiz bir odada çift ağrı kesici alıp uyumaya çalışmanız olacaktır.
baracuda81 bunu yazdıGenetik olmamasına rağmen saçlarımda bu sene inanılmaz dökülmeye başladı. Saç köklerinden dökülüyor ve seyrelmeye başladı. 15 kilo verdim bu yaz. Benim tahminim bir şeyler eksik bünyede.(vitamin, demir ...) Vücut kendini bu şekilde belli ediyor. Bu arada yaş 34.
Kilo kaybı, saç dökülmesi olması sizin düzensiz ve yetersiz beslendiğinizi gösteriyor. B12 vitamini almanızı öneririm. Ayrıca eczaneden alacağınız Bemiks adlı ampulü kırıp şampuanınıza karıştırın. Saçlarınızı güçlendirecektir.