folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum

Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ReyiZ
    ReyiZ's avatar
    Erkek

hocam kafam çok terliyor avayip yani çok terliyorum ama ayaklarım üşüyor çorap giyiyorum.kansızlık felanmı var acaba

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Hocam ankilozan spondilit, akne fulminans ve keloid hastasıyım. TR de şuana kadar çözüm bulabilmiş değilim. Bi ara kortizon aldığımda fulminanslar keloid'e dönüştü. Şimdi 1-2 tane çıkıyor haftada yerini keloid'e bırakıyor. Ankilozan spondilit kalçamda ve omurgada mevcut. Öneri alabilirim :)

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

bende sorayım o zaman hocam 

normal günlük yaşamımda hiçbir sıkıntı yok tatil dolayısıyla bıraktım ama haftada 3-4 kardiyo + güç egzerszi programım ve düzenli ( isteyerek olan ) kilo verme temposundayım bu durum içinde 1 tane sıkıntım var o da belki ayda bir belki 2-3 haftada 1 otururken ayağa kalkarken böbreklerde bir ağrı oluşuyor kalmayacakmısım gibi geliyor 2-3 tane öldürecek gibi ağrıyor sonra yavaşça geçiyor ve kayboluyor. bu nedir ne olabilir ? 

ikincisi ise 

5-6 saat aç kaldığımda sol avuç içim uyuşuyor ağrıyor aç kalmaya devam edersem bütün enerjim bitiyor uyuşma artıyor ve serçe parmağa yayılıyor ( ailede diyabet öyküsü mevcut insülin direnci de mevcut ) 

ayrıca günde 3-4 litre susadığım için su içiyorum tanı ne koyarsın 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Sanırım 3 yıl önce apandist ameliyatı olmuştum, geçen hafta torlak bir arkadaşla güreşirken beni 8 10 kere yere vurdu, hala apandist ameliyatı olduğum yer ağrıyor, arada hafiften bir kusma hissi geliyor, doktora gittim jöle gibi bir şey sürdü midemde bağırsaklarımda üstten alet dayayıp dolaptırdı bir şey yok dedi, bir de dün farkettim ki dışkıda kan var ve hala da ağrıyor, acaba oranın yeniden açılma ithtimali olmuş olabilir mi?

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MagaraAdami
    MagaraAdami's avatar
    Erkek
    BlackApple bunu yazdı

üniversite hastaheneleirnde komple check-up yaptırabiliyor muyuz? her bölümün doktoruna gidip kontrol için geldim diyerek mi yaptırmamaız gerekiyor

özel hastahane gibi danışmaya söyleyince ilgileneceklerini sanmıyorum

Devlet hastanelerinin ve üniversite hastanelerinin yoğunluğu sebebi ile ben check-up yaptırıcam derseniz sizinle kimse ilgilenmez. Tek tek doktorlara çıkıp rutin kontrol ve tahlil yaptırmak istiyorum derseniz sizin için check-up olmuş olur. Ama onlarda çok detaylı istem yapmayacağı için yine istediğiniz sonuca ulaşamazsınız.

Check-up olayı en iyi özel hastanelerde yapılmaktadır. Tabi buda biraz maddiyatı etkiliyor.

Ama devlet hastanelerinde check-up yaptırmak isteyenler için;

Dahiliye - Tam kan sayımı, karaciğer enzimleri, hormon eliza testleri
    Göğüs hastalıkları - Akciğer filmi veya tomografisi
    Beyin cerrahı - Beyin tomografisi
    Üroloji - İdrar tetkiki ve karın ultrasonu
    Kardiyoloji - EKG ve efor testi

Bunlar yaptırıldığında hemen hemen tüm detayları ile vücudunuz incelenmiş olur.

MagaraAdami tarafından 21/Eyl/15 01:24 tarihinde düzenlenmiştir

~tıp doktoru
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Migren nöbeti için tavsiyen var mı ? Majezik deme işe yaramıyor.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baracuda81
    baracuda81's avatar
    Erkek

Genetik olmamasına rağmen saçlarımda bu sene inanılmaz dökülmeye başladı. Saç köklerinden dökülüyor ve seyrelmeye başladı. 15 kilo verdim bu yaz. Benim tahminim bir şeyler eksik  bünyede.(vitamin, demir ...) Vücut kendini bu şekilde belli ediyor. Bu arada yaş 34.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MagaraAdami
    MagaraAdami's avatar
    Erkek
    ReyiZ bunu yazdı

hocam kafam çok terliyor avayip yani çok terliyorum ama ayaklarım üşüyor çorap giyiyorum.kansızlık felanmı var acaba

Kansızlık o belirtileri vermez sadece. Çabuk yorulma, sürekli yorgunluk hali, baş dönmesi gibi şikayetleriniz var mı? Her hangi bir hastanede veya acil serviste Hemogram baktırıp sonuçlarını paylaşırsanız net bilgi verebilirim.

cache bunu yazdı

Hocam ankilozan spondilit, akne fulminans ve keloid hastasıyım. TR de şuana kadar çözüm bulabilmiş değilim. Bi ara kortizon aldığımda fulminanslar keloid'e dönüştü. Şimdi 1-2 tane çıkıyor haftada yerini keloid'e bırakıyor. Ankilozan spondilit kalçamda ve omurgada mevcut. Öneri alabilirim :)

Size özel mesaj göndericem hocam. :)

asiminnesli bunu yazdı

bende sorayım o zaman hocam 

normal günlük yaşamımda hiçbir sıkıntı yok tatil dolayısıyla bıraktım ama haftada 3-4 kardiyo + güç egzerszi programım ve düzenli ( isteyerek olan ) kilo verme temposundayım bu durum içinde 1 tane sıkıntım var o da belki ayda bir belki 2-3 haftada 1 otururken ayağa kalkarken böbreklerde bir ağrı oluşuyor kalmayacakmısım gibi geliyor 2-3 tane öldürecek gibi ağrıyor sonra yavaşça geçiyor ve kayboluyor. bu nedir ne olabilir ? 

ikincisi ise 

5-6 saat aç kaldığımda sol avuç içim uyuşuyor ağrıyor aç kalmaya devam edersem bütün enerjim bitiyor uyuşma artıyor ve serçe parmağa yayılıyor ( ailede diyabet öyküsü mevcut insülin direnci de mevcut ) 

ayrıca günde 3-4 litre susadığım için su içiyorum tanı ne koyarsın 

İlk sorunuzun cevabı zorlamaya bağlı kas spazmı olabilir hocam. O ağrı böbreklerden değil, muhtemel omurgadan geliyor hocam. Fizik tedaviye görünmeni öneririm bu şikayetin için.

İkinci ise; B vitamini depolarını ölçtür hocam. B vitamini eksikliği belirtisi gibi duruyor. B12 alabilirsin bu şikayetin için.

3 - 4 litre su ihtiyacı olması çok fazla hocam. Açlık kan şekerine baktırmanı öneririm.

RETRET bunu yazdı

Sanırım 3 yıl önce apandist ameliyatı olmuştum, geçen hafta torlak bir arkadaşla güreşirken beni 8 10 kere yere vurdu, hala apandist ameliyatı olduğum yer ağrıyor, arada hafiften bir kusma hissi geliyor, doktora gittim jöle gibi bir şey sürdü midemde bağırsaklarımda üstten alet dayayıp dolaptırdı bir şey yok dedi, bir de dün farkettim ki dışkıda kan var ve hala da ağrıyor, acaba oranın yeniden açılma ithtimali olmuş olabilir mi?

3 sene önce olduğunuz ameliyat yeri açılmaz. Dışkıda kan olduğunu nasıl farkettiniz? Kıpkırmızı bir kanama ise o bağırsaktan gelmez, anüs bölgesinden gelir. Hemoroid veya anal fissür var mı?

~tıp doktoru
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csfrt
    csfrt's avatar
    Erkek

Hocam bende bir senedir falan vitiligo olusmaya basladi suan sadece ellerimde ve baldirimda var tedavisi yok deniliyor doktora gittim bi kere bir krem verdi ama kullanmadim. Siz ne onerirsimiz? Nasil bir yol izlemeliyim?

ruh eşi çok sıradan, bana suç ortağı lazım.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MagaraAdami
    MagaraAdami's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Migren nöbeti için tavsiyen var mı ? Majezik deme işe yaramıyor.

Migren için bana göre en iyi tedavi yöntem kortikosteroid, antihistaminik ve kuvvetli ağrı kesicilerin bir arada damar yolundan verilmesidir. Acil serviste bana migren ile başvuran hastalarıma uyguladığım en net tedavim bu. İlaç önermem uygun olmayacağı için sadece genelleme ile söyledim. Acil servise gidip bu ilaçlardan istiyorum dediğinizde doktor arkadaşlar o ilaçları uygulayacaktır.

Evde ise karanlık ve sessiz bir odada çift ağrı kesici alıp uyumaya çalışmanız olacaktır.

baracuda81 bunu yazdı

Genetik olmamasına rağmen saçlarımda bu sene inanılmaz dökülmeye başladı. Saç köklerinden dökülüyor ve seyrelmeye başladı. 15 kilo verdim bu yaz. Benim tahminim bir şeyler eksik  bünyede.(vitamin, demir ...) Vücut kendini bu şekilde belli ediyor. Bu arada yaş 34.

Kilo kaybı, saç dökülmesi olması sizin düzensiz ve yetersiz beslendiğinizi gösteriyor. B12 vitamini almanızı öneririm. Ayrıca eczaneden alacağınız Bemiks adlı ampulü kırıp şampuanınıza karıştırın. Saçlarınızı güçlendirecektir.

~tıp doktoru
Toplam Hit: 37589 Toplam Mesaj: 281
soru sağlık a sağlık sorunu