Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum
-
manhyak bunu yazdı
Hocam bendede sürekli balgam yutkunma sorunu var. Miğde bulantısıda yapıyor.
Marka olarak deyilde hangi etkenlere sahip ilaç kullanmalıyım ? Suda çözünen balgam sökücü aldım ama pek işe yaramadı.
Asetilsistein grubu ilaç kullanabilirsiniz hocam. Ama doğal yollarla atmaya çalışşın. Bol sıvı tüketmeniz yoğunluğu azaltacaktır. Bol su için ve baharatlardan uzak durun.
-
Sa bende basur ve sanirim anal fissur var. Yaklasik 10 yil önce muayene olmuştum makattan bi alet soktu muhteşem bi aci yasadim basur olduğu söylemişti. Simdi de rahatsizligim devam ediyor ama muayene olmaya korkuyorum. Muayenesi nesil oluyor sende gitmeli miyim, bi de makatta yoğun kil var o da terle birlikte sikintiyi artiriyor. Makattaki killari jiletle almak istemiyorum. Tüy dökücü krem vs ise yarar mi? Tesekkur ederim şimdiden.
-
hocam ben bu mide ile bağırsakları çıkartıp atmak istiyorum mümkün müdür bıktım vallahi kaç senedir reflü ve gastrit midir nedir onunla boğuşmaktan . Sürekli yanımda reni hap var. Midem yanma yaptıkça kullanıyorum . Aslında son iki üç aydır reflü den şikayetçi değildim. Bağırsaklar şişer zorlarsa mideye baskı yapıp hafif yanma yapıyordu boğazda ama geçen hafta ne olduysa yine azdı. Fena yakıyor boğazıımı. Yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ama ne yapıcam bilmiyorum. Gaz problemi zaten işte özellikle deli ediyor beni. Sürekli şişkinlik. Her istediğinde de wc ye gidemiyorsun. Dışkı genelde açık renkli. Kırmızı et az yiyince olurmuş ama yesem de öyle biraz ve şu hep var. Mesela wc den çıkıyorum sanki hala tuvaletim varmış gibi oluyor. ishal olsam bile gacur gucur ses geliyor ama wc den çıkınca hepsi atılmamış gibi az da olsa şişlik hissediyorum. SAnki bağırsak bir yerden daralmış da yukardan baskı gelirse bir kısmı geçiyor bir kısmı kalıyor gibi. Özellikle ramazanda ağrı olurdu ıkınmayla bir şey olmazdı afedersin. Akşam yemekten sonra zaten ishal yapar biraz öyle rahatlardım.
doktora tabi ki gittim. Karaciğer değerleri sınırın az üzerinde çıkmıştı. ultrasonda baktılar hafif yağlanma var demişti. İlaç veriyorlar bağırsaklar rahatlasın diye o da ishal yapıyor. Bir orta yolunu bulamadım. Ne tavsiye edersin
Ayıp şeyler var lan herkes okumasın :@
-
sagliksorulariniz.com u aldım :)) yakında bi soru cevap sitesi yaptırıyım bari.
-
kuytul bunu yazdı
Sa bende basur ve sanirim anal fissur var. Yaklasik 10 yil önce muayene olmuştum makattan bi alet soktu muhteşem bi aci yasadim basur olduğu söylemişti. Simdi de rahatsizligim devam ediyor ama muayene olmaya korkuyorum. Muayenesi nesil oluyor sende gitmeli miyim, bi de makatta yoğun kil var o da terle birlikte sikintiyi artiriyor. Makattaki killari jiletle almak istemiyorum. Tüy dökücü krem vs ise yarar mi? Tesekkur ederim şimdiden.
A.selam. Tuvalet işleminden sonra yıkarken elinize küçük çıkıntı, meme ucu gibi şeyler geliyorsa yüksek ihtimalle hemoroid olmuşsunuzdur. Bunun için fitiller mevcut rahatlatacak. Onları kullanabilirsiniz hocam. Ayrıca fissür ise onunda ne derecede olduğunu bilmek lazım. Bi genel cerraha muayene olursanız elle muayene edebilir. İlla alet ile muayene edecekler diye birşey yok. Ayrıca kılları almak için tüy dökücü kullanabilirsiniz ama yine çıkarken büyük sıkıntı yaşatır. Tavsiyem hiç ellemeyin.
Liquid bunu yazdıhocam ben bu mide ile bağırsakları çıkartıp atmak istiyorum mümkün müdür bıktım vallahi kaç senedir reflü ve gastrit midir nedir onunla boğuşmaktan . Sürekli yanımda reni hap var. Midem yanma yaptıkça kullanıyorum . Aslında son iki üç aydır reflü den şikayetçi değildim. Bağırsaklar şişer zorlarsa mideye baskı yapıp hafif yanma yapıyordu boğazda ama geçen hafta ne olduysa yine azdı. Fena yakıyor boğazıımı. Yediklerime dikkat etmeye çalışıyorum ama ne yapıcam bilmiyorum. Gaz problemi zaten işte özellikle deli ediyor beni. Sürekli şişkinlik. Her istediğinde de wc ye gidemiyorsun. Dışkı genelde açık renkli. Kırmızı et az yiyince olurmuş ama yesem de öyle biraz ve şu hep var. Mesela wc den çıkıyorum sanki hala tuvaletim varmış gibi oluyor. ishal olsam bile gacur gucur ses geliyor ama wc den çıkınca hepsi atılmamış gibi az da olsa şişlik hissediyorum. SAnki bağırsak bir yerden daralmış da yukardan baskı gelirse bir kısmı geçiyor bir kısmı kalıyor gibi. Özellikle ramazanda ağrı olurdu ıkınmayla bir şey olmazdı afedersin. Akşam yemekten sonra zaten ishal yapar biraz öyle rahatlardım.
doktora tabi ki gittim. Karaciğer değerleri sınırın az üzerinde çıkmıştı. ultrasonda baktılar hafif yağlanma var demişti. İlaç veriyorlar bağırsaklar rahatlasın diye o da ishal yapıyor. Bir orta yolunu bulamadım. Ne tavsiye edersin
Ayıp şeyler var lan herkes okumasın :@
Hocam öncelikle mide problemleriniz için stresten uzak durmalısınız. Stres mide hastalıklarını tetikleyen en büyük düşmanlardan biridir. Ayrıca yiyecek ve içecek olarak önerim asitli içeceklerden, kahve ve nescafeden, baharatlardan, yağlı yiyeceklerden, çikolatadan, taze soğandan, salatalık ve domatesten, alkolden uzak durmanız. Bunlara 1 - 2 ay dikkat ederseniz mide şikayetleriniz azalır. Yatarken yüksek yastık kullanın ve yatmadan önce bir kaç saat birşey yemeyin. Yatarken 1 bardak ılık süt içmeniz yine rahatlatacaktır. Aynı zamanda süt dışkılamanızı kolaylaştırır.
h2run bunu yazdısagliksorulariniz.com u aldım :)) yakında bi soru cevap sitesi yaptırıyım bari.
Hayırlı olsun. Açın siteyi, destek olurum. :)
-
Bu kadar mı sorular? Bu gecede aktif gider diye düşünüyordum. Bitirdik tüm hastaları sanırım :)
-
MagaraAdami bunu yazdı
Bu kadar mı sorular? Bu gecede aktif gider diye düşünüyordum. Bitirdik tüm hastaları sanırım :)
peki bu ortostatik hipotansiyon hakkında bilgi verir misiniz biraz
birde benim ayak başparmağının tırnağı uzayınca köşeleri ete zarar veriyor napıcaz bunu futbol falan oynayamıyom topa vurunca acıyo
-
theagartaman bunu yazdıMagaraAdami bunu yazdı
peki bu ortostatik hipotansiyon hakkında bilgi verir misiniz biraz
birde benim ayak başparmağının tırnağı uzayınca köşeleri ete zarar veriyor napıcaz bunu futbol falan oynayamıyom topa vurunca acıyo
Ortostatik hipotansiyon genelde ani hareket sonrası ortaya çıkan ve kısa süren tansiyon düşmesidir. Bununla birlikte kişi baş dönmesi, göz kararması yaşar. Ayrıca daha ileri olarak bazı kişiler kısa süreli baygınlık geçirebilir veya düşebilir. Ortostatik hipotansiyon belli bir nedene bağlı değildir. Yorgunluk, hareketsizlik, uzun süre hep aynı pozisyonda durulması buna sebep olabilir. Ayrıca sıvı kayıplarıda buna sebep olabilir.
Ayak tırnaklarını düz kesin hocam. Oval kesilen her tırnak ayak parmağına batar. Ayrıca sıkı değil, biraz daha bol ayakkabı giymenizi öneririm.
-
hocam, uykudan uyanınca kalbim çok hızlı atıyor, internetten baktım panik atak vs. diyorlar 3-4 ay önce kalbimin çarpıntısına uyanmışlığım var nedir sebebi, panik ataksa panik atağı biraz açıklarmısın teşekkürler şimdiden
-
akmarky bunu yazdı
hocam, uykudan uyanınca kalbim çok hızlı atıyor, internetten baktım panik atak vs. diyorlar 3-4 ay önce kalbimin çarpıntısına uyanmışlığım var nedir sebebi, panik ataksa panik atağı biraz açıklarmısın teşekkürler şimdiden
Sizin bi kardiyologa gidip ritim holter taktırmanız gerekmektedir hocam. Anca o zaman panik atak veya farklı bir çarpıntı olduğu anlaşılır.