folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum

Sağlık Sorularınızı Yanıtlıyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    murdery
    murdery's avatar
    Erkek

zoretanin ve roaccutane (isimleri sanırım bu) bu haplar hakkında ,endikasyonları hakkında ve gerçekleşme ihtimalleri hakkında ne biliyorsun hocam...

sivilce içinmiş .. sivilce için en uygun ve en etkili çözüm nedir ?

cevaplarsan sevinirim hocam :D

BİR TIKLA BE https://www.youtube.com/watch?v=I5DOCwqBuzk
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    AnaMuhalefet bunu yazdı

@Lupin'in hepatit sorusundan çağrışım yaptı.

Hepatit A(sineksiklet etkisiz versiyon), Hepatit B(yorucu,süründürücü) , Hepatit C (öldürücü sanırım) aşısı olmak gerekir mi acaba?

Senle alakalı olmayacak şekilde ibnenin birinden ya da eşyasından, oradan buradan vs. bunlardan birinin bulaşma riski var mı? Hayatını etkiliyor bu tarz hastalıklar, çat bir gün bakıyorsun misal Hepatit B li olmuşsun. Ciddi bir risk bence. O yüzden bunların aşıları falan var galiba da onları da önermiyorlardı sanki aklımda öyle kalmış ( Habertürkte canlı yayına çıkan prof abimiz grip, hepatit gibi aşıları pek önermiyordu sanırım )

Bu konuyu bir aydınlatırsanız (yanlış-kulaktan dolma bilgilerimizi de düzeltmiş oluruz) sevinirim.

Aynen sormak istediğim işyerinde dışarıdan yemek alıyoruz  çeşit çeşit adamin hazirladiği şeyler

sonradan öğrendim mesela biri hepatitmis

Son zamanda içimi kurcaliyor

Aşı vurunmak istiyorum tedbiri

nasıl olacak prosedürler nedir

Bunu sırasıyla söyler seniz memnun olurum

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Hocam bu ilaca girer de bunun icinde kalkip doktora gidecek zamanim yok, gece calisiyorum bir ayin cogunlugunda. Kahveler filan hic bi caciga yaramiyo artik, redbull icmekte istemiyorum her gece her gece kalple ilgili sorun yarattigini okudum bi kac yerde.

Onerebilecegin ilac olur, ot çöp filan karisim bisey olur farketmez, gece uyku getirmeyip sabah oldugunda da mal gibi bi hale sokmayacak dinç tutacak bi önerin var mı ?

Edit. Aciktan yazmayim dersen pm ile de yapıstırabilirsin.

NoToLeRaNcE tarafından 24/Eyl/15 03:36 tarihinde düzenlenmiştir

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

gelebilecek hertürlü soru ile güzel bilgi antremanı yapıyorsun  :) iki taraf memnun teşekkürler

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

1 soru daha sorum . bende aşırı terleme var . Ama sole 15 dk koşun .işte o benim normal halim.camide n geldim evle cami arası 150m hal bu. otomatik olarak sosyal hayatı her şeyi etkiliyor

ne yapabilirim . hangi bölüme başvurmaliyim  . 

içki yok . Sigara yok . 

Minimalist Değilim Tembelim
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilinmeyen
    Bilinmeyen's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Hocam bu ilaca girer de bunun icinde kalkip doktora gidecek zamanim yok, gece calisiyorum bir ayin cogunlugunda. Kahveler filan hic bi caciga yaramiyo artik, redbull icmekte istemiyorum her gece her gece kalple ilgili sorun yarattigini okudum bi kac yerde.

Onerebilecegin ilac olur, ot çöp filan karisim bisey olur farketmez, gece uyku getirmeyip sabah oldugunda da mal gibi bi hale sokmayacak dinç tutacak bi önerin var mı ?

Edit. Aciktan yazmayim dersen pm ile de yapıstırabilirsin.

aynen bu öneri bana da lazım

00.00 - 08.00 arası %5 ışıklı %95 karanlık bir ortamda oturmadan ayakta dinç tutabilecek gözleri kaydırmayacak refleksleri iyi bir ayarda tutabilecek fazla sağlığa zararı olmayan önerilere açığım.

benim yaptıklarım: çalışma saatinden 3-4 saat önce spor ve ağırlık çalışması, öncesinde ve sonrasında protein tozu, çalışma saatlerinde şekersiz bol filtre kahve, arada kahve-kola, kullanmadığım halde sigara, arada dumanı gözüme tutuyorum :), ve yanımda çalışma arkadaşım ve ortam müsaitse muhabbet

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

Hocam yanagimda kizariklik var  ilk önce Kaş'ımın kenarındaydı sonra sağ yanağımı az bir şeyde sol yanağımı kapladı sıcakta daha da kızarıyor Ermeni hastanesinde bir doktora gittim Gül hastalığı dedi krem verdi rose yazıyor kremde birde kozmetik krem verdi geçmez bu dedi çözümü yokmu dedim lazerle yüzündeki o damarları öldürüyorlar % 80 azalır dedi 

krem ne işe yarıyor peki dedim büyümesini engeller dedi sıcağa çıkma cart curt sıcak içme filan istersen pm ile resmi göndereyim çok moral bozucu ne yapmalıyım Nasıl sıfırlarım bunu neden olmuş olabilir 

Motosiklet kullanmaya başladıktan sonra oldu bağlantısı var mıdır ? 

Arada hafifde olsa kaşınıyor 

belli olmasın diye fondaten ile kapatıyorum ocağına düştüm doktor

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maldonado
    Maldonado's avatar
    Erkek

Buraya yazamadim pm attim hocam .

Simdiden tesekkurler ederim 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pikacu
    Pikacu's avatar
    Erkek

Ağız kokusunun engellenmesi için ne önerebilirsin?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam mesleği seviyorsun heralde =) yenisin diyedir. Doktor arkadaşlara sağlık sorusu geldiğinde kaçıcak delik arama eğilimindeler genellikle.

Bende birşey sorayım,

Ben düzensiz besleniyorum, günümün çoğu hareketsiz PC başında geçer, hergün pizza, dondurma, fast food yiyerek 34 yaşıma geldim. (Sigaram alkolum yok sadece) buna rağmen turp gibiyim ve sağlıklıyım. Çok nadir hasta olurum ve ağrıdan acıdan ölecek hale gelmeden hastaneye gitmem, ilaç almam. doktor verirse verilenin yarısını almaya çalışırım.

Bu hayat tarzına rağmen hergün daha sağlıklı ve enerjik olduğumu hissediyorum.  Böyle nereye kadar devam edebilirim? Sence bir noktada patlar mı bu hayat tarzı? yoksa vücut ortama uyum mu göstermiştir?

Bir de acaba bedenimi hiç kullanmadığım için ve bu yaşa kadar minimum hareket edip oturduğum için hiç yıpranmamış olabilirmiyim? Böyle bir teorim var ne dersin?

HolyOne tarafından 25/Eyl/15 10:49 tarihinde düzenlenmiştir

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 37598 Toplam Mesaj: 281
soru sağlık a sağlık sorunu