folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 3D Yazıcılar Hakkında Öneri FDM - SLA

3D Yazıcılar Hakkında Öneri FDM - SLA

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

https://www.youtube.com/watch?v=3-rPn0a56WE 

biraz daha ilham olsun... hadi iyi geceler size yarın iki adet 3,5 x 10mt prefabrik montajlayacağım, 3d printing ile ben uğraşsaydım yapacağım şeyler bunlar olurdu.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek
    wert bunu yazdı

3d programlarla aram iyi zamanında cinema 4d ve rhino üzerinde profesyonel olarak çalıştım şimdide bu 3d işler için ücretsiz diye fusion kullanıyorum ama alışkın olduğum için rhino daha cazip geliyor

ben parçalarım problem değil lakin 3d printerlar için  nerelerden  nasıl parçalamam gerektiğini bilmiom şimdilik kafadan elindeki mızrak ve kalkanı ayırdım. sonrada kol bacak gövde ayırmaya üşendim 

onun haricinde creality k1c var

metal görünümlü değil bayağı metal baskıdan bahseiyor

bende böyle bir imkanımız olduğunu bilmek güzel duruma göre değerlendilebilir izlediğim bir videoda bayağı regular 3d printera uygundur diyordu :)

https://www.youtube.com/watch?v=RlbzBVlAZ6g

arada bulamadığım şey baskıdan sonra fırınlama vs gibi bir süreç varmı  (ki var muhtemelen) ve ev imkanlarıyla yapılırmı

(sormamın sebebim basf hayvan gibi bir kimya firması acaba filamenti 200 derece aktive olan bir malzeden yapıp onda sonra oda malzemede metal parçacıklarını birleştiren bir reaksiyonmu başlatıyor gibi bir süreçmi var diye düşündüm çünkü video bir yerde baskılarını 1.2 gibi bir orana göre scale edin sonradan küçülecek  shrink olacak diyordu neyse aradığım detaylı bilgili bir türlü bulamadım :) )

olmadı carbon lu filamentlere bakarım 

birde bu abinin kanal güzel işin teknik tarafına bakıyor

hangi filling metodu hangi filament daha dayanıklı vs vs 

https://www.youtube.com/@CNCKitchen

Benim bildigim bu tür filamentlerde baskıdan sonra işlem yapmana gerek yok çünkü 220-260 derecede eriyen filament içinde ki metal görünümü salgılıyor. Bakınız carbon-pa-silk gibi. Ama nozzle önemli ve filamentin sartlarida var. Abs gibi dusun kapali kasa ister mesela. Bende x1carbon combo var iki tane daha carbon abs petg disina cikmadim. 

SYL 184
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek
    RETRET bunu yazdı

https://www.youtube.com/watch?v=3-rPn0a56WE 

biraz daha ilham olsun... hadi iyi geceler size yarın iki adet 3,5 x 10mt prefabrik montajlayacağım, 3d printing ile ben uğraşsaydım yapacağım şeyler bunlar olurdu.

Buna benzer baska seyler var bastımda bekliyor öpmtaj iste :) 

SYL 184
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    wert bunu yazdı

3d programlarla aram iyi zamanında cinema 4d ve rhino üzerinde profesyonel olarak çalıştım şimdide bu 3d işler için ücretsiz diye fusion kullanıyorum ama alışkın olduğum için rhino daha cazip geliyor

ben parçalarım problem değil lakin 3d printerlar için  nerelerden  nasıl parçalamam gerektiğini bilmiom şimdilik kafadan elindeki mızrak ve kalkanı ayırdım. sonrada kol bacak gövde ayırmaya üşendim 

onun haricinde creality k1c var

metal görünümlü değil bayağı metal baskıdan bahseiyor

bende böyle bir imkanımız olduğunu bilmek güzel duruma göre değerlendilebilir izlediğim bir videoda bayağı regular 3d printera uygundur diyordu :)

https://www.youtube.com/watch?v=RlbzBVlAZ6g

arada bulamadığım şey baskıdan sonra fırınlama vs gibi bir süreç varmı  (ki var muhtemelen) ve ev imkanlarıyla yapılırmı

(sormamın sebebim basf hayvan gibi bir kimya firması acaba filamenti 200 derece aktive olan bir malzeden yapıp onda sonra oda malzemede metal parçacıklarını birleştiren bir reaksiyonmu başlatıyor gibi bir süreçmi var diye düşündüm çünkü video bir yerde baskılarını 1.2 gibi bir orana göre scale edin sonradan küçülecek  shrink olacak diyordu neyse aradığım detaylı bilgili bir türlü bulamadım :) )

olmadı carbon lu filamentlere bakarım 

birde bu abinin kanal güzel işin teknik tarafına bakıyor

hangi filling metodu hangi filament daha dayanıklı vs vs 

https://www.youtube.com/@CNCKitchen

Prusa ile İstediğin gibi böle bilirsin istediğin yerlere girinti çıkıntı koyabilirsin hatta parçaladığın şeyi yerinden çıkarttığında yerine oturabilmesi için kılavuz koyabilirsin internette videoları var bakabilirsin detaylı olarak

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

Aradan geçen 6 ay sonrasında yazıcıma kavuştum arkadaşlar :D 

Bambu Lab A1 Combo modelini aldım ne zamandır buraya mesaj atacam aksatıyorum anca yazıyorum.

Gerçekten çok güzel bir cihaz 

Öneri ve bilgi paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. :)

OCEANUS tarafından 13/Ağu/24 19:23 tarihinde düzenlenmiştir

KNOWLEDGE IS POWER!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek
    OCEANUS bunu yazdı

Aradan geçen 6 ay sonrasında yazıcıma kavuştum arkadaşlar :D 

Bambu Lab A1 Combo modelini aldım ne zamandır buraya mesaj atacam aksatıyorum anca yazıyorum.

Gerçekten çok güzel bir cihaz 

Öneri ve bilgi paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ederim. :)

Cok iyi seçim yapmışsın dostum. Güzel baskıların olsun. 3Dtürk ün whatsapp kanallarına katılmanı öneririm :)

SYL 184
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek
    Freak bunu yazdı

Cok iyi seçim yapmışsın dostum. Güzel baskıların olsun. 3Dtürk ün whatsapp kanallarına katılmanı öneririm :)

Sağol hocam teşekkür ederim :) olur hocam katılırım 

AMS olması gerçekten çok güzel bir şey 4 farklı rengi koy hepsi hazır 

Daha yolun başındayız bakalım Bambu Studio öğrenme aşamalarındayız ayrıca ücretsiz olan Autodesk Fusion varmış onun üzerinde çalışıyorum :)

illustrator dan logo tarzı baskı almak için svg formatını Blender yerine Autodesk Fusion a aktararak yaptım Blender dan daha kolayıma geldi sanki

Blender extrude işlerinde bazen can sıkabiliyor Fusion da böyle bir sorun yaşamadım gibi ama bakalım zaman gösterecek.

KNOWLEDGE IS POWER!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek

https://www.printables.com/model/864-garden-irrigation-spray-system-garten-bewasserung-
    yazlıkta bundan bastım iş gördü :) 

birde contalarınıda bundan yaptım 

https://www.esun3d.com/elastic-tpe-83a-product/

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek
    OCEANUS bunu yazdı
    Freak bunu yazdı

Daha yolun başındayız bakalım Bambu Studio öğrenme aşamalarındayız ayrıca ücretsiz olan Autodesk Fusion varmış onun üzerinde çalışıyorum :)

illustrator dan logo tarzı baskı almak için svg formatını Blender yerine Autodesk Fusion a aktararak yaptım Blender dan daha kolayıma geldi sanki

Blender extrude işlerinde bazen can sıkabiliyor Fusion da böyle bir sorun yaşamadım gibi ama bakalım zaman gösterecek.

extruder tıkanmalarına cok dikkat et :)

ams olayı harika. biraz fazla zaman ve malzeme gidiyor ama olsundu...

SYL 184
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Freak bunu yazdı
    OCEANUS bunu yazdı
    Freak bunu yazdı

extruder tıkanmalarına cok dikkat et :)

ams olayı harika. biraz fazla zaman ve malzeme gidiyor ama olsundu...

Sla nın tadını hiçbişi vermiyor 😀😀🔥

Toplam Hit: 20909 Toplam Mesaj: 138
yazıcı 3d yazıcı fdm sla