3D Yazıcılar Hakkında Öneri FDM - SLA
-
Yaptığım bazı modeller :) yavaş yavaş öğreniyoruz.

-
Bende birkaç deneme yaptım ilk aldığımda, fakat bu aralar uğraşamıyorum. cihaz k1

-
Geçen ay ben de bambulab a1 combo aldım gerçekten çok eğlenceli ve keyifli bir hobi. Bence cihazın tek sıkıntısı renkli baskıda çok fazla filament israf etmesi ama modeli çoğaltıp basarsanız daha az israf yapıyor. bunu çözerlerse inanılmaz iyi bir ürün olur,

Vault-boy

Xbox controller standı

gamahawk tarafından 16/Eki/24 10:18 tarihinde düzenlenmiştir -
NoktaliVirgul bunu yazdı
İlk denememin sonuçlarını paylaşıyorum:
Suyla yıkanan reçine candır. İş bitince tablayı alıp alt kattaki wc'ye gidiyorum. Bir güzel suyun altına tutuyorum. Akan suyun altında parçaları çıkarıyorum tabladan. Sonra yıkayıp kurulayıp takıyorum yerine.
tableflip'in kalibrasyon şeyini yapıp exposure ayarını belirledim. 3 tane yaptım ve güzel bir çıktı aldım. tamamdır dedim.
low poly pokemon bastım. asit yıkama yaptığımız tabancanın pimini bastım. ancak bu pim elle bile kırıldı, küçük parça olduğu için sanırım. pokemonlardan pikaçunun kuyruğu kırılmıştı elimle. tekrar bastım o kırılmadı. ilk yaptığım fazla kürlenmiş olabilir?
arduino+step motor+mantar tencere altlığı kullanarak bir döner tabla yaptım. bir kutunun içini alüminyum bant ile kapladım. uv lambayı içine koydum. curing station yaptım. 4-5 dk kürlemek yetiyor.
kürledikten sonra, eğer destek parçalarının çıkıntıları kaldıysa ince zımpara yapın. hatta suyun altında yapın zımpara işini. çok temiz bir yüzey oluyor.
Henüz boyama aşamasına geçtim diyemem. nezih kitapevindeki uygun fiyatlı faber castel akrilik boya almıştım. hiç güzel olmadı. başka boya alıp deneyeceğim.
4 tane pokemonu bir kerede bastım. tek de bassanız 4 tane de bassanız aynı süre geçiyor.
anycubic uygulamasını da kullandım, chitubox da kullandım. chitubox hoşuma gitti.
pürüzsüzlük isteyen sla, dayanım isteyen fdm aldın arkadaşlar.
başka deneme şansım olmadı. iş yerinde masada biribirmize bakıyoruz.
NoktaliVirgul tarafından 16/Eki/24 10:40 tarihinde düzenlenmiştir -
inek çok şirin görünüyor :D
güzel baskılar
Renkli baskılarda işi hızlandırmak ve atık olayını önlemek için şöyle bir çözüm bulmuş Prusa
5 farklı başlığı var makinenin
Bambu lab bakalım nasıl bir şey çıkartacak harika bir şey yaparlar eminim.
-
NoktaliVirgul bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdı
İlk denememin sonuçlarını paylaşıyorum:
Suyla yıkanan reçine candır. İş bitince tablayı alıp alt kattaki wc'ye gidiyorum. Bir güzel suyun altına tutuyorum. Akan suyun altında parçaları çıkarıyorum tabladan. Sonra yıkayıp kurulayıp takıyorum yerine.
tableflip'in kalibrasyon şeyini yapıp exposure ayarını belirledim. 3 tane yaptım ve güzel bir çıktı aldım. tamamdır dedim.
low poly pokemon bastım. asit yıkama yaptığımız tabancanın pimini bastım. ancak bu pim elle bile kırıldı, küçük parça olduğu için sanırım. pokemonlardan pikaçunun kuyruğu kırılmıştı elimle. tekrar bastım o kırılmadı. ilk yaptığım fazla kürlenmiş olabilir?
arduino+step motor+mantar tencere altlığı kullanarak bir döner tabla yaptım. bir kutunun içini alüminyum bant ile kapladım. uv lambayı içine koydum. curing station yaptım. 4-5 dk kürlemek yetiyor.
kürledikten sonra, eğer destek parçalarının çıkıntıları kaldıysa ince zımpara yapın. hatta suyun altında yapın zımpara işini. çok temiz bir yüzey oluyor.
Henüz boyama aşamasına geçtim diyemem. nezih kitapevindeki uygun fiyatlı faber castel akrilik boya almıştım. hiç güzel olmadı. başka boya alıp deneyeceğim.
4 tane pokemonu bir kerede bastım. tek de bassanız 4 tane de bassanız aynı süre geçiyor.
anycubic uygulamasını da kullandım, chitubox da kullandım. chitubox hoşuma gitti.
pürüzsüzlük isteyen sla, dayanım isteyen fdm aldın arkadaşlar.
başka deneme şansım olmadı. iş yerinde masada biribirmize bakıyoruz.
Normal reçine kolay kırılıyor o yüzden tough reçine alıp normal reçineyle karıştırıp deneyesim var,bazen figürler de sorun oluyor bu yüzden.
-
Buda benim son yaptıklarım.
https://www.instagram.com/p/DA4R72Pouky/?igsh=MWZ4NGd0Y2oycG02Yw==
Bide bunlar var

KaptaN tarafından 16/Eki/24 21:45 tarihinde düzenlenmiştir