folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 3D Yazıcılar Hakkında Öneri FDM - SLA

3D Yazıcılar Hakkında Öneri FDM - SLA

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

Yaptığım bazı modeller :) yavaş yavaş öğreniyoruz.

KNOWLEDGE IS POWER!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheMayk
    TheMayk's avatar
    Erkek

Bende birkaç deneme yaptım ilk aldığımda, fakat bu aralar uğraşamıyorum. cihaz k1

Sperm Gibi Adamlar Var İnsan Olma İhtimalleri Milyonda Bir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gamahawk
    gamahawk's avatar
    Erkek

Geçen ay ben de bambulab a1 combo aldım gerçekten çok eğlenceli ve keyifli bir hobi. Bence cihazın tek sıkıntısı renkli baskıda çok fazla filament israf etmesi ama modeli çoğaltıp basarsanız daha az israf yapıyor. bunu çözerlerse inanılmaz iyi bir ürün olur,

Vault-boy

Xbox controller standı

gamahawk tarafından 16/Eki/24 10:18 tarihinde düzenlenmiştir

hawk
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

2-3 yıldır fdm yazıcı boş duruyor. 2 hafta önce anycubic mono x2 aldım birinden. dün de reçine geldi.

iş yoğunluğundan daha açamadım bile makineyi.

suyla yıkanan reçine aldım. ipa ile uğraşmak istemedim. çeşmede yıkar geçerim. bir de kürleme station yapıcam karton kutudan, döner tablalı.

profit

İlk denememin sonuçlarını paylaşıyorum:

Suyla yıkanan reçine candır. İş bitince tablayı alıp alt kattaki wc'ye gidiyorum. Bir güzel suyun altına tutuyorum. Akan suyun altında parçaları çıkarıyorum tabladan. Sonra yıkayıp kurulayıp takıyorum yerine.

tableflip'in kalibrasyon şeyini yapıp exposure ayarını belirledim. 3 tane yaptım ve güzel bir çıktı aldım. tamamdır dedim.

low poly pokemon bastım. asit yıkama yaptığımız tabancanın pimini bastım. ancak bu pim elle bile kırıldı, küçük parça olduğu için sanırım. pokemonlardan pikaçunun kuyruğu kırılmıştı elimle. tekrar bastım o kırılmadı. ilk yaptığım fazla kürlenmiş olabilir?

arduino+step motor+mantar tencere altlığı kullanarak bir döner tabla yaptım. bir kutunun içini alüminyum bant ile kapladım. uv lambayı içine koydum. curing station yaptım. 4-5 dk kürlemek yetiyor.

kürledikten sonra, eğer destek parçalarının çıkıntıları kaldıysa ince zımpara yapın. hatta suyun altında yapın zımpara işini. çok temiz bir yüzey oluyor.

Henüz boyama aşamasına geçtim diyemem. nezih kitapevindeki uygun fiyatlı faber castel akrilik boya almıştım. hiç güzel olmadı. başka boya alıp deneyeceğim.

4 tane pokemonu bir kerede bastım. tek de bassanız 4 tane de bassanız aynı süre geçiyor. 

anycubic uygulamasını da kullandım, chitubox da kullandım. chitubox hoşuma gitti.

pürüzsüzlük isteyen sla, dayanım isteyen fdm aldın arkadaşlar.

başka deneme şansım olmadı. iş yerinde masada biribirmize bakıyoruz.

NoktaliVirgul tarafından 16/Eki/24 10:40 tarihinde düzenlenmiştir

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    OCEANUS
    OCEANUS's avatar
    Erkek

TheMayk

inek çok şirin görünüyor :D 

gamahawk

güzel baskılar

Renkli baskılarda işi hızlandırmak ve atık olayını önlemek için şöyle bir çözüm bulmuş Prusa 

5 farklı başlığı var makinenin

Bambu lab bakalım nasıl bir şey çıkartacak harika bir şey yaparlar eminim.

https://www.youtube.com/watch?v=xKo_Et3kE6g

KNOWLEDGE IS POWER!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    NoktaliVirgul bunu yazdı

2-3 yıldır fdm yazıcı boş duruyor. 2 hafta önce anycubic mono x2 aldım birinden. dün de reçine geldi.

iş yoğunluğundan daha açamadım bile makineyi.

suyla yıkanan reçine aldım. ipa ile uğraşmak istemedim. çeşmede yıkar geçerim. bir de kürleme station yapıcam karton kutudan, döner tablalı.

profit

İlk denememin sonuçlarını paylaşıyorum:

Suyla yıkanan reçine candır. İş bitince tablayı alıp alt kattaki wc'ye gidiyorum. Bir güzel suyun altına tutuyorum. Akan suyun altında parçaları çıkarıyorum tabladan. Sonra yıkayıp kurulayıp takıyorum yerine.

tableflip'in kalibrasyon şeyini yapıp exposure ayarını belirledim. 3 tane yaptım ve güzel bir çıktı aldım. tamamdır dedim.

low poly pokemon bastım. asit yıkama yaptığımız tabancanın pimini bastım. ancak bu pim elle bile kırıldı, küçük parça olduğu için sanırım. pokemonlardan pikaçunun kuyruğu kırılmıştı elimle. tekrar bastım o kırılmadı. ilk yaptığım fazla kürlenmiş olabilir?

arduino+step motor+mantar tencere altlığı kullanarak bir döner tabla yaptım. bir kutunun içini alüminyum bant ile kapladım. uv lambayı içine koydum. curing station yaptım. 4-5 dk kürlemek yetiyor.

kürledikten sonra, eğer destek parçalarının çıkıntıları kaldıysa ince zımpara yapın. hatta suyun altında yapın zımpara işini. çok temiz bir yüzey oluyor.

Henüz boyama aşamasına geçtim diyemem. nezih kitapevindeki uygun fiyatlı faber castel akrilik boya almıştım. hiç güzel olmadı. başka boya alıp deneyeceğim.

4 tane pokemonu bir kerede bastım. tek de bassanız 4 tane de bassanız aynı süre geçiyor. 

anycubic uygulamasını da kullandım, chitubox da kullandım. chitubox hoşuma gitti.

pürüzsüzlük isteyen sla, dayanım isteyen fdm aldın arkadaşlar.

başka deneme şansım olmadı. iş yerinde masada biribirmize bakıyoruz.

Normal  reçine kolay kırılıyor  o yüzden  tough reçine alıp normal  reçineyle karıştırıp  deneyesim  var,bazen figürler de  sorun  oluyor  bu yüzden.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Buda benim son yaptıklarım.

https://www.instagram.com/p/DA4R72Pouky/?igsh=MWZ4NGd0Y2oycG02Yw==

Bide bunlar var

KaptaN tarafından 16/Eki/24 21:45 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 20897 Toplam Mesaj: 138
yazıcı 3d yazıcı fdm sla