folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 3G"Ye Geçen Varmı?

3G"Ye Geçen Varmı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    Megamo bunu yazdı:
    -----------------------------

BEN SUNU SOYLEYEYİM BU 3G DENENEN ŞEY AVRUPAYA 2003 TE GİRMİŞ BİZDE BİR BOK GELDİ DİYE seviniyoryuz alem 4g ye geçmiş.

tv lerde reklamlarda sukaradar hız diyorlarda upload hızından hiç bahsetmiyorlar. ondan sonra madem okadar hızlı 4 gb kota 1 gunde bile dolar daha sonra nolcak kb başı faturamı gircek.

vodafone telsim iken ben cep ogrenci kullanıyordum ve kontorum çok zor bitiyordu. cem uzanı kotuluyorlar ama boyle kotuye can kurban. cem uzan olsaydı eminim piyasayı iyi kızıştırırıdı. :)

-----------------------------
    Hocam ona bakarsan daha avrupada 3G yokken Japonyada 4G vardı. Biz şu an 3G de isek Japonya bi' 6-7G olmuştur :)

Bence 3G konusunda en iyi hizmeti turkcell verecek. Çünkü 9/12 si turkcellin elinde(Uydu altyapısı olarak).

Upload olayına gelirsek hocam... Çük kadar kotan onunla birde upload işine girersen yanarsın.

Ekstra bilgi: Kotanız Download + Upload şeklinde hesaplanır.

Ayrıca istediğim neredeyse heryerden giriyorum. Şu an sinyal gücüm %7 ve bununla ilgili bir örnek vereyim. Geçen günlerde HP nin ftp sitesinden driver indirecektim. TTNET ile indirmeye başladım ve 8kb ile indiriyordu(serverın uzaklığı başka kıtada olması vs.vs.). Ama 3G Data Yolu + Uydu olduğu için ben o driverı 390 ile çektim.

Turkcell de 1GB kota aşımına 50TL ödüyorsun. Ondan sonra ne kadar aşarsan aş max 199TL ödüyorsun. Öyle milyarların gelme ihtimali yok yani.

Her uygulama gibi Türkiyede geç kalmış bir uygulama ama gayet iyi. Kota olayında bir değişiklik yaparlarsa tadından yenmez...

@iLLuMiNaTi hocam,

Tutmaması gibi bir ihtimal yok çünkü özellikle iş sektöründeki insanların hayali gibi birşey bu. Ayrıca mortyr'in dediği gibi milletin donu yok ama ellerinden n95 düşmüyor :) tekrarlıyorum tüketim toplumuyuz tutmaması gibi bir ihtimal yok...

Bana gör tek eksisi şu 3G nin radyasyon olayı. Şehirlerde ciddi kirlilik olacak. Minibook başında çok kaldığım zaman baş ağrısı ve bulantı yapıyor. Dikkat edin o yüzden. (Torrent manyakları 100% verim için baz istasyonun yanına gider şimdi, manyaklaşmayın şimdiden uyarıdır :) )
Toplam Hit: 13698 Toplam Mesaj: 92