folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Alevilik Inanci Ve Mezheblere Kuranî Yaklasim Ve Ortak Cözüm

Alevilik Inanci Ve Mezheblere Kuranî Yaklasim Ve Ortak Cözüm

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    elevator
    elevator's avatar
    Erkek

IsLaMiC_ForCe bunu yazdı:
    -----------------------------
    kokainman kardesim,

yazinin bas kismina katilmakla beraber son kismina katilmiyorum. 4 hak mezhep vardir demissin, bu görüs Sunni görüsüdür, dolayisiyla demek ki sünnisin. Senin icin nasil hak mezhep 4 tane ise Aleviler icinde kendi mezhepleri haktir. Hak dogruya götüren demektir. Hakki tekeline almak ve kendi 4 mezhep ile sinirlamak Vatikanin Hristiyanliga yaptigindan hicbir farki yoktur. Kilise, Isa Mesih'in yoluna ancak kilisenin araciligiyla ulasilabilecegini, Incili ancak dogru anlayacak olanin Kilise oldugunu söyler, su tevafuka bakin ki bizim diyanet de, sunni ve sii kesim de kendi egemenlik alanlarinda bunlari söylüyor.

Benim amacim iste senin ki hak benim ki hak diye mezhep yaristirmak degil, kimin hak olup olmadigini ortaya koymaktir. Bu amacla burada bir seyler ortaya koyup Kurani yaklasim ile ortak cözümler ve imansal uzlasi üretebilmektir.

Bunu yaptigimiz zaman senin gönlünden gectigi gibi ancak bir Aleviyi kendi safina katabilirsin, ya da bir Alevi kendisini dogru taniyamamis Alevi olmayan birini kazanabilir.

Lütfen objektif olmaya calisalim..

Selametle..
    -----------------------------
    pekala objektif demişken konuya girmek istiyorum.

alevilik sunnilik şiilik şaafi lik diye birşey yoktur .

var olmadığını  iddia eden olabilir ama olduğunu hiçbir müslüman iddia edemez.

var ise o halde bana apaçık bir kitap olan ve herkesin (akıl fikir sahibi) anlayabileceği şekilde yazılmış olan kuranı kerimden ayet getirsin.

nekadar anlatırsan anlat,anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır... VAR OLDUĞUM İÇİN DÜŞÜNÜYORUM ...
Toplam Hit: 15583 Toplam Mesaj: 62