Alkol Yasağına Çözüm?
-
Bu capsten sonra aklıma geldi. Mümkünatı ne kadar? Vergi vermiyor adam böyle vererek ama alan razı veren razı. Satıcı hediye ediyor; müşteri bağış. Satış yok.

-
Hahaha kıyakmış acaba baskında bu cevap verilse sonuç ne olur?
-
İzin Alma Zorunluluğu
Madde 5- Bakanlar Kurulunca izin almadan yardım toplayabileceği kararlaştırılan kamu yararına çalışan dernek, kurum ve vakıflar dışındaki kişi ve kuruluşlar, 2860 sayılı Kanunun 7 nci maddesi ile belirlenen makamlardan bu Yönetmelikte belirtilen usule göre izin almak zorundadırlar. Bakanlar Kurulunca izin almadan yardım toplayabileceği kararlaştırılan dernek, kurum ve vakıflar, bu Yönetmelik kapsamına giren yardım toplama faaliyetlerini 2860 sayılı Kanunun 7 nci maddesi ile tespit edilen usule göre ilgili ve yetkili makamlara bildirmekle yetinirler.
İzin alınmadan veya ilgili ve yetkili makamlara bilgi verilmeden girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince men edilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır.
-
bi yerde görmüştüm hukuki çözümler üretmişti hukuk fakültesi öğrencileri ama bulamadım. ayrıca konu konu 20 saniyede index alıp kelimesinde ilk sıraya yerleşti.
-
itfaiyeci bunu yazdı
bi yerde görmüştüm hukuki çözümler üretmişti hukuk fakültesi öğrencileri ama bulamadım. ayrıca konu konu 20 saniyede index alıp kelimesinde ilk sıraya yerleşti.
oha harbiden ha
-
Hocam peki şimdi bu Kız Yurdu vs bağış kutuları oluyor. Bunlar için gerekli izin alınsa sonra işte kutuyu koyacaksın kasanın yanına müşteriye yine hediye edeceksin alkolü. Ondna sonra müşteri de meblası kadar kutuya bağış atacak. Ardından işletme sahibi de alkolün masrafı kadar olan parayı oradan çekecek gerisini de kız yurduna yollasa. Nasıl bir engelle takılabilir ki bu sefer? Kim nereden bilecek para kaçırdığını?
Edit: Küçük işletmelerde oluyor bu tür kutular özellikle cemaatçi işletmelerde.
Dentist tarafından 10/Eyl/13 01:05 tarihinde düzenlenmiştir -
Tam olarak kanun metnini bulamadım ama hatırladığım kadarıyla 22'den sonra satış yapılması yasaklanıyordu. Bu konuya çözüm önerim satış akdinin önceden kurulmasıdır. Hukuki anlamda satış akdi basit bir anlatımla alıcı ve satıcının anlaşması sonucu oluşur illa ki malın anında devri gerekmez. Ee o zaman sen saat 22'den önce büfeciyle anlaşıp parasını ödemişsen satış akdini kurmuşsundur bu anlamda satış işlemini yasak olmayan saatte yapmış olursun. Saat 22'den sonra da gider büfeden alkolünü alırsın ( yani sadece senin yapmış olduğun anlaşma uyarınca mülkiyet devrini gerçekleştirirsin ) bu sayede yasaklı olan saatler arasında alım-satım yapılmamış olur. Hı tabi gidip gündüzden böyle iş yapın demiyoruz büfeciyi ikna etmek yada başınıza gelebilecek olası terslikler için bence makul bir çözüm.
-
22:00 den önce al kardeşim ne alacaksan ne gerek var böyle atraksiyonlara :)
-
tutum bunu yazdı
22:00 den önce al kardeşim ne alacaksan ne gerek var böyle atraksiyonlara :)
Hocam alıcı gözüyle bakma satan adam için acayip bir zarar söz konusu bence
-
icecek adam sabahtan alip stok yapar icer. boyle sacma islere gerek yok bagismis hediyeymis bi zeki sizmisiniz la
-
Oha kasmayın bu kadar :D Muhtemelen çoğu tekel yardırmaya devam eder. Kim görcek amk
18 yaşından kücüklere de sigara satılmıyo hesapta