Alkol Yasağına Çözüm?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

@sleymn

Abi bi doğru düzgün birşeyler yaz ya tecavüzcü imam ne amk kişiye inmeyin ya 3-5 o.ç yapıyor diye bütün bir güruhu aynı göstermeyin.

@u235

Doğru söylüyorsun hacı benim arkadaşın kaldığı yurtta da (ki yurdun %60ı polonyalı geri kalanlar da avrupa ve asya ülkelerinden insanlardı) herkes içerdi kızlara saldıran hep doğukan diye bi çocuk olurdu :D gerçekten bilmiyoruz içmeyi

Alkol almak için ehliyet çıkarsınlar :D içmesini bilene versinler :D

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

@sleymn

Abi bi doğru düzgün birşeyler yaz ya tecavüzcü imam ne amk kişiye inmeyin ya 3-5 o.ç yapıyor diye bütün bir güruhu aynı göstermeyin.

@u235

Doğru söylüyorsun hacı benim arkadaşın kaldığı yurtta da (ki yurdun %60ı polonyalı geri kalanlar da avrupa ve asya ülkelerinden insanlardı) herkes içerdi kızlara saldıran hep doğukan diye bi çocuk olurdu :D gerçekten bilmiyoruz içmeyi

Canım abicim sizde sabah beridir 3-5 o.ç nin yaptığı taşkınlığı herkese mal ediyorsunuz demeye çalışıyoruz ama dönüyorsunuz dönüyorsunuz aynı şeyleri söylüyorsunuz.

Yasaklar kısa vadeli çözümdür. İki gün sonra el altından kaçak alkol illa ki satılacaktır. 

Milletin yaptığı bu ayıp yalnızca eğitimle kapatılabilir.

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Sapla sapanı birbirine karıştırıyorsun süleyman saçma sapan karşılaştırmalar yapıyorsun alkolün imamlarla ne alakası var allasen. 

The Cure bence tbtye girenlere ehliyet verilmeli hacı THT Sınıfından

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

türk olarak huyumuz sen yeter ki bana yasak de :< 

yasaklar çiğnenmek içindir kurallar zikimde değil ben özgürüm ksısıtlma yapıosun özgürlük vay amk :<

işin garip tarafı bizim ülkemizde bu kadar içen adam varmıydı lan ? 

bazı düzenlemeler topplum yararınadır ama gözünüzü sewim şunuda düşünün içen adamlar nerde içiyor ? ewinde oturur kimi efendi gibi içer amenna. benim oturduğum yerde (istanbul esatpaşa) abi yokuştan aşağı in köşeyi dön bi arazi var boş hemen yanında kaldırımın geçtiği çevrelemişler açık arazi yemin ediyorum bar açsan o kadar işlemez lan :| 

Living Death
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yNsr
    yNsr's avatar
    Erkek

herkes geçiçi çözüm olduğunu söylemeye başladi, eğitimle kalici çözüm sağlarsiniz diyorsunuz bugün sigara içenlere bakin hepsi eğitimsiz insanmi ?
     bilim bize sigaranin zararli olduğunu ve insani öldürdüğünü söylüyor hangi sigara içen eğitimli insan buna uyuyor ?

çözümün geçiçi olduğunu söylemek sirf bir yerden yırtayim çabasidir. sigara yasaklarininda geçici olduğunu ancak kalici çözümün eğitimle alınabileceğini söyleyenlerin sigara içenlerin eğitim seviyelerine bakmalari gerekir, bu işin eğitimle bir alakasi yok, (toplumun spordan uzaklikla alakasi vardir) bugün onca yasaklara onca kamu spotlarina onca engellemelerine ragmen beden eğitimi öğretmeni bile sigara içiyorsa demekki eğitimle bu tarz maddelerin zararlarindan koparamazsin ilkokul mezunuda ayni üniversite mezunuda bu insan pskolojisiyle alakali birşey ve devlet olarakta buna bir takim kısıtlamalar getirmen gerekir.

illa bunlar el altindan satilmaya başlayacak diyenlerede bu mantiğa girersek uyuşturucularada müsade etmek gerekir onlarda el altindan satilmiyormu ? ki devlet bir ortaya bir yasa ve otorite koyuyorsa buna karşı gelenlerede gerekli cezayi verir.  kahvelerde sigara yasağina mualif olan birisine sorabilirsiniz.

In every job there is a no
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Dün gece 2.35 sularinda 4-5 litre civari bira bir suru cerez bir suru cekirdek aldik sahilde ictik, polis amcalar uyumustu. Hic birimiz sarhos olmadik kimseye taskinlik yapmadik sadece benzinlige tuvalete ugrayip yolu uzatmamak icin ters yonden gittik 25 saniye kadar, tek riskli seyimiz oydu. İlk yerel secimlerde ilk oyumu ak partiye verecek biri olarak Yasaklari zikem. Boyle yasaklari. 

...said addicted.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uLtRaLoVeR
    uLtRaLoVeR's avatar
    Erkek

Zaten burada amaç alkol satmayı yasaklamak, özgürlükleri kısıtlamak falan değil. Alkol satmak saat 22.00'den sonra yasaklandı ama medyada nasıl geçti ALKOL YASAĞI. Televizyonda ALKOL YASAĞI 'nı gören amcam dedi ki ulan bu adamlar alkolü de yasakladı ne müslüman adamlar bunlara oy vereyim. Eğer maksadı gerçekten alkol tüketimini azaltmak ve genç nesilin özenmesini önlemek olsa süpermarketlerde satılmasını engellerdi ilk başta. İçmek isteyen büfelerden yine alırdı. Ama bunların maksadı hiçbir zaman gösterdiği şey olmadı zaten.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    noname bunu yazdı

Dün gece 2.35 sularinda 4-5 litre civari bira bir suru cerez bir suru cekirdek aldik sahilde ictik, polis amcalar uyumustu. Hic birimiz sarhos olmadik kimseye taskinlik yapmadik sadece benzinlige tuvalete ugrayip yolu uzatmamak icin ters yonden gittik 25 saniye kadar, tek riskli seyimiz oydu. İlk yerel secimlerde ilk oyumu ak partiye verecek biri olarak Yasaklari zikem. Boyle yasaklari. 

5 litre bira 10 tane 50lik yapar arabada 5 kişi olsa herkes 2 bira içmiş oluyor 2 bira da promil sınırını aşıyor sizi ters yolda görüp de yakalayamayan polisin amk bi de tek riskimiz bu oldu diyo ulan karşıdan gelen birine çarpsaydınız nolcaktı ilk günün günah keçileri olurdunuz valla hacılar

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo
    zumsuk bunu yazdı

Biz kalkıp din ile ilgili bir sınırlama getirelim dediğimiz an, neredeyse kellemizi istiyorsunuz. Ondan sonra demokrasi, hukuk devleti, iyilikten bahsediyorsunuz.

Burada defalarca söyledik ; amacımız dinin yasaklanmasını, sınırlandırılmasını desteklemek değil. Size örnek göstermek. Gördüğünüz üzre, daha lafı geçtiğinde hemen atraksiyona giriyorsunuz.

Bakın beyler ; demokratik bir ülkede yasaklar çözüm değildir. Demokraside hukuk çözümdür. Hukuken gereken ayarı yapacaksınız. Sigara, alkol ve diğer bağımlılıklara karşı savaş açılmasına karşı değiliz. Tekrar tekrar diyorum, bu düzenlemede tek sıkıntı saat sınırlandırılmasıdır. 

Biriniz söyleyebilir mi bunun neresi hukuk ? Nedir dayanağı ?Ona gelmeden önce ; demokratik bir ülkede hukuksal düzenlemeleri yaparsın, onuda polisler kontrol eder. Her gün ağır kotnroller olsun. Eyvallah. İlk yakalanmada 2bin TL ceza, 2. yakalanmada 6 ay el koyma, 3. de ise 2 sene olsun. Ehliyetsiz ve alkollü yakalanırsa 5 ay hapis. Ve iyi hal falan olmasın. Ona da eyvallah.

Gelelim hak hukuk dayanağına. Nedir sizin destekleme noktanız ? 

Dünya'daki

Cinayetlerin%85

Tecavüzlerin%50

Şiddet Olaylarının%50

Ölümcül Trafik Kazalarının%65

Aile içi kavga ve geçimsizliklerin%70

Sonradan Olan Akıl Hastalıklarının%60

En etkili unsuru ya da sebebi ALKOL'dür!!!

**

Tamamdır. Şimdi ben size link verceğim.

http://www.haberler.com/turkiye-nin-ekonomik-suc-isleyen-hukumlu-profili-4830967-haberi/

Ekonomik suçluların yüzde 61'ini ilkokul düzeyinde eğitime sahip

Yükseköğretim mezunları arasında ise ekonomik suç işleyenlerin oranı yüzde 3,4 ile oldukça düşük bir düzeye sahip

Hırsızlık suçundan hükümlü olanların yüzde 73'ünü ilkokul/ilköğretim mezunu bireyler oluşturmaktadır

"Ekonomik krizler insanları suça yöneltti"

Geri kalanını okursunuz oradan.

Yani üniversite mezunu adamlar daha az suç işler. Şimdi yukarıda alkolün suça yansımasını gördünüz. Bende size eğitim seviyesinin suçlara yansımasını verdim. 

Bu cinayette, tecavüzde, şiddette, kazalarda vs.. de böyle. O zaman kardeşim bu suçları engelleyecek düzenleme çıkartıcam size ;

Suç oranını azaltmak için gerekli düzenleme ;

1- Gece 22'den sabah 6'ya kadar ilkokul mezunu insanlar dışarıya çıkamaz !

2- Gece 22'den sabah 6'ya kadar ilkokul mezunu insanlar araba kullanamaz

....

Ben bunu madde madde götürürüm. Arada işi sıkılaştırıp, lise mezununa bile katı kural koyarım. Hatta iyice kassam, üniversite mezunu olsa bile çıkmasın. Sadece profesörler, yar.doç. lar çıksın derim.

Böyle bir mantık olabilir mi ? Böyle bir yasaklama olabilri mi ? Böyle yasaklar, suça çözüm olabilir mi ? (sadece kısa vadede geçici çözüm olur).

gördüğünüz gibi dinle iliglide bahsetmedik , çünkü olayın yasak kısmını anlamak yerine "aha dine küfür etti" moduna giriyorsunuz. İşte size yasak mantığının ne kadar salakça olduğunu gösteren şey.

Veriler ortada beyler, suçla gerçekten savaşmak istiyorsanız ; eğitime önem vereceksiniz, bu adamları okutacaksınız. Ekonomik kriz durumu yaratmayacaksınız, herkesin okumasını sağlayacaksınız vs.. vs.. vs..

Yasak, sansür vs.. gibi işlemler sadece geçici çözümdür. Uzun vadede, sansür ve yasak öncesinden daha büyük problemler doğrurur. Bu, insan psikolojisidir !

Yazının tamımını okudum haklı olduğun noktalar var ama çok yanlış bir çözümlme öneriyosun. Alkol yasağına karşıyım. Ama tüm yasaklara karşıyım. Eğer bir çözm üretilecekse. Daha mantıklı adımlar atılmalı. 22 den sonra şu çıkmasın bu içmesin diye yasaklama yaparak değil. Halkın eğitim düzeyini yükselterek çözüme ulaşırsın. Üniversitede hala kadına şiddeti savunan orospu çocukları varken bu iş zor. Ailelere gerekli eğitim verilmiyor. Adam karısını dövüyor, çocuğunu dövüyor, çocuğu okulda başarısız olduğunda dövüyor. Eve geç gelir döver. Şu olur döver. Bunları engellemek lazım önce. Bu suçlarar daha caydırıcı cezalar verilmeli. Daha geçenlerde çocuğunu döverek komalık eden adam vardı. Yapmayın şöyle saçma çözümler üretmeyin.

Dipnot : Çocuğunu komalık eden adam 1 damla alkol alamamış. Kişilere ingirgemeyin diyenlere uyarımdır. Siz kişiler üzerinden konuşuyosunuz.

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Niye bu kadr kasıyor sunuz ? Alkol yasak değil ki. Tekel bayileri market bakkal vs.. yerlerde satışı 22:00 den sonra yasak. Daha erken aldığınız alkolü dilediğiniz gibi evinizde terasta arkadaşta vs.. yine için. Yada 22:00 den sonra dilediğiniz bar, club, meyhane vs... yere gidip yine içersiniz. 

İçmek isteyen her şekilde içer. Ayrıca genellikle alkolü son dakkada değil önceden alır içecek kişi...

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
Toplam Hit: 12998 Toplam Mesaj: 109