Alkol Yasağına Çözüm?
-
bu olayi bile dinle kıyasyalan beyinler var ya ne içiyorlar anlamiş değilim.. Olaya temelden bakin devlet gibi devlet vatandaşin can ve malını korumakla görevlidir vatandaşin aksi yönde bir çabasi olmasina rağmen.
Alkol sigara sağlığa zararlimi zararli devlet vatandaşinı aksi yöne yönlendirmek zorundadir. devlet niye karışıyor arkadaş benim ne içtiğime ve hayat tarzima diyebilirmisin? elbette dersin ama böyle düşünürsen bir paradoxa düşersin madem olaylara salt özgürlükçü anlayişiyla yaklaşiyorsunuz, devlet uyuşturucuyada karışmamasi gerekiyor.. uyuşturucu yasağinin kalkmasinida savunmaniz gerekiyor. neticede uyuşturucu içen insanlarda var bu memlekette. bir diğer örnekte dama çıkan insanlar.. devlet niye polisini pskologunu oraya yolluyor?? can onun değilmi devlet niye karışıyor bıraksn atlasin ne hali varsa görsün ?
içki ne kadar hayat tarziysa uyuşturucuda hayat tarzi devletin birisine karışıp birisine karışmamasini savunmaniz af edersiniz ama biraz yanar dönerliktir. pastanin güzel tarafi bana gelsin ezik tarafini başkasi yesin mantiğidir.
olayi dini boyuta çekmeden sadece ruh ve beden sağlığı açısından bakin bu bir yasak değil önleyici önlemdir.
ki içki olmazsa olmazi olan insanlari zerre rahatsiz etmez adam zaten aybaşında 2 kasa birasini alir kor evine yatar kalkar içer bir mani yok.
-
beeen gidecem saat 12 de de bizim tekelci bana istediğimi vermeyecek :D varmı öyle bir alternatif . boş iş bunlar
-
jawsap67 bunu yazdı
beeen gidecem saat 12 de de bizim tekelci bana istediğimi vermeyecek :D varmı öyle bir alternatif . boş iş bunlar
sigara yasaği gibi arkasinda dururlarsa 22 den sonra verecek tekelcide mangal gibi yürek olmasi gerekir zira cezalar çok ağır
5 lira kazanacağim diye 5 bin lira cezayi yedimi gözünün akı açılır adamin tahminim cesaret edebilenin pek olacağini sanmiyorum. ama illa mahalle köşelerinde seyyar 1 lira fazlaya satan karaborsacilarda çıkar.
-
Size laf anlatmaya gerek yok amk valla. O kadar yazı yazdım uzunca sonra dedim ki lan ben kime anlatıyorum ki. Gün gelir sizinde özgürlükleriniz kısıtlanır işte ozaman zkimde olmaz. Zamanında sizden çok sizin özgürlüklerinizi almak için çabaladığımı biliyorum. Şimdi dönüp bakıyorum bi geçmişe diyorum ki aklımı zikiyim. Bu beyin damarına soktuklarım içinmi götümü yırttım ben.
interfector tarafından 12/Eyl/13 06:27 tarihinde düzenlenmiştir -
ya tümden yasak et yada hiç bulaşma ne saçma birşey amk saat 10dan sonra yasaklamak?
-
birisi ilk cezayı yedi sanırım 9 bin tl olması lazım . satmak yürek ister. almak ise para ve ikna kabiliyetine bağlı :D
-
MiqRoP bunu yazdı
Hahaha kıyakmış acaba baskında bu cevap verilse sonuç ne olur?
-
Beynini cemaate evrilmis adamlara anlatamazsiniz. Deyyuzlar iste, saniyorlar ki her pislik alkolden cikiyor, trafik kazalarinin %1'i alkole bagliyken, kara yollarinin sikimsonik yollari yuzunden olenlerin orani cok cok daha fazla, kimsede devlete yuklenmiyor adam gibi yol, adam gibi sinyalizasyon, adam gibi kavsak yapin diye. O alkol siseleri gotunuze girsin.