Alkol Yasağına Çözüm?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek
    ProBilisim bunu yazdı

Hocam bu işin bence özgürlükle alakası yok.sadece saat 10 dan sonra tekelden içki alamazsın diyor. yoksa içeceksen 10dan önce al biranı git evinde gece gündüz iç..karışan eden yok abicim.abartmayada gerek yok.   Bazılarının söylemlerine göre şuan  özgürlüğümüz yok, zindanda yaşıyoruz hepimiz:) internet koruma zamanındada  özgürlük  diye bağiranlar vardi, buralarda veya başka net ortamlarında rahatça küfür edebiliyor,yine bazı şeyleri  yapabiliyorlar. ne tesadüftürki o zihniyetler şimdi yine aynı şekilde bu meseledede aynı yolu tutuyorlar.Biraz aşın be abicim. Bu fırsattan istifade, beslenen kinin içgüdüsel  dışavurum şekillerinden biri. başka hiçbişe değil. Ha bi nokta daha var Muhalefet daha tutarlı ve zeki yaklaşımlar sergilese, halk bu yollara başvurmazdı bile.

bu işin bal gibi de özgürlükle ilgisi var. ben gider tekelden biramı 10'dan sonra alırım. bu benim hakkım. bu resmen içki tüketen insanlara yapılan bir baskıdır. sosyal yaşama da en ufak bi' katkısı olmaz. esrar kullanımı gibi "yasal" olmayan yolların önünü açar.

ayrıca ne kadar kural koyucu olmuşsunuz. "yok içeceksen 10dan önce al biranı git vs.." bu ne arkadaşım sen kime hitap ediyorsun böyle? kardeşine mi, ablana mı? herkes senin kuralların çerçevesinde yaşamak zorunda değil.

bu konu hakkında muhalefet ne yaptı ve halk hangi yollara başvurdu açıklar mısın :) olayları karıştırmayalım..

RockZs tarafından 10/Eyl/13 16:13 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    glaurung
    glaurung's avatar
    Erkek

bugün bu tarafı sıkıştıran muhafazakarlar yarın iktidar öbür tarafa geçtiğinde ağlarlarsa and olsun bir nebze olsun acımayacağım. 

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugrahan45
    bugrahan45's avatar
    Erkek

biz kimsenin yaşam tarzına karışmayız.

Bengü il tuta olurtaçı sen Türk budun.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

saat 10dan sonra namaz kılmak yasaklansa ne olur acaba?

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    sLeymN bunu yazdı

ne kadar salak bir yaklaşım ya abi böyle aptalca şeyleri birbirine karıştırıyorsunuz sonra millet bizi niye anlamıyor diyorsunuz

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

ne kadar salak bir yaklaşım ya abi böyle aptalca şeyleri birbirine karıştırıyorsunuz sonra millet bizi niye anlamıyor diyorsunuz

hacı kusura bakmada karakule haklı amk

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

olayı dine çekmek istemiyorum ama bu ve benzeri şeyleri savunan arkadaşlar müslüman olduklarına inanıyolarmı hakikaten onu merak ediyorum

hz. muhammedin neyini felsefe edindiniz

islamın hoşgörüsüne ne oldu

saat 10dan sonra içmeyiver demek nasıl bi karakterdir nasıl bi anlayıştır amk bizden olmayan gebersin gitsin demek nedir

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

hemde dibine kadar haklı

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

bugün saat 22:00 diyen, bir sene sonra bunu 21:00 e de çeker. e 21:00 e çeken 20:00 ye de çeker.. sonra da tümden yasaklanır gider.. mantık bu. istedikleri de bu. içecek adam zaten gece alır içkisini, ben de o saatlerde içki almışımdır. bu düzenleme felan değil düpedüz alkol yasağıdır.

bu yasayı savunanlar da bence başkalarının zevklerine müdahelede bulunmakta sakınca görmemektedirler.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    srsr_mnyk
    srsr_mnyk's avatar
    Erkek
    swordfish bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı
    sLeymN bunu yazdı

hemde dibine kadar haklı

:D hemde çok haklı öyle böyle değil

Sonuçta istediğinizi yapın yakın yıkın molotof atın değişmiyor, tecrübe ettiğiniz gibi. O yüzden çözüm üretin. Ben libyadayken 2010 senesinde ozamanlar alkol içmek komple yasaktı satılmıyordu hiçbiryerde, ama ben bulup içtim hemde viski yapmışlar el yapımı

Yani değiştiremiyeceğiniz birşey için sıkmayın kendinizi bende sevmiyorum bu yasaklarıda istediğinizi yapın bu adamlar bildiklerini uygılıyıcak

3 yıl önce 2 liraya aldığım bira şimdi anasının gözü olmuş sikeyim öyle işi her bok pahalı çok refahla yaşıyoruz sanki

srsr_mnyk tarafından 10/Eyl/13 19:04 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 12994 Toplam Mesaj: 109