ALLAHÜMME SALLİ Elektro Gitarla Çalmişlar
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------
hoca ilahi ayet de müzik tamamen yasaktır. İster sami yusuf olsun istersen abuzittin kelkadayıf olsun. Sen gayet ne yazdığımı çok güzel anlamışsın. Ben insan ayırt etmem istersen sevmediğiniz feytullah gülen gelsin oda müzikli ilahi söylesin aynı lafım onun içinde geçerli. TV'ye ben alimim evliyayım bakın gitarla ayet okuyorum diyende gelsin. Zaten kıyametin sol alametlerinden biriside ezan'ı müzik eşliğinde söylemek. İlahi ile başlandı ayet ile devam etti ezan ile de son bulur
-----------------------------Katılıyorum kardeşim söylediklerin doğru..Kim olursa olsun bir duayı bir ayeti herhangi bir muzik aleti eşliğinde çalar okur söylerse bu günahtır yasaktır.Kimin nasıl yaptığı farketmez !
-
swordfish bunu yazdı:
-----------------------------HanDsomE bunu yazdı:
hoca ilahi ayet de müzik tamamen yasaktır. İster sami yusuf olsun istersen abuzittin kelkadayıf olsun. Sen gayet ne yazdığımı çok güzel anlamışsın. Ben insan ayırt etmem istersen sevmediğiniz feytullah gülen gelsin oda müzikli ilahi söylesin aynı lafım onun içinde geçerli. TV'ye ben alimim evliyayım bakın gitarla ayet okuyorum diyende gelsin. Zaten kıyametin sol alametlerinden biriside ezan'ı müzik eşliğinde söylemek. İlahi ile başlandı ayet ile devam etti ezan ile de son bulur
-----------------------------Katılıyorum kardeşim söylediklerin doğru..Kim olursa olsun bir duayı bir ayeti herhangi bir muzik aleti eşliğinde çalar okur söylerse bu günahtır yasaktır.Kimin nasıl yaptığı farketmez !
-----------------------------hocam bunu bilmiyordum :S hiç kötü bişi düşünerek koydum
elektro sesi sevdiğim için elektro gitar sesleri ararken bunu buldum
yorumlarda
hoca eline sağlık ALLAH kabul etsin yazilari görünce kötü bişi oldunu sanmadığım için sizle
paylaştim
-
-----------------------------hocam bunu bilmiyordum :S hiç kötü bişi düşünerek koydum
elektro sesi sevdiğim için elektro gitar sesleri ararken bunu buldum
yorumlarda
hoca eline sağlık ALLAH kabul etsin yazilari görünce kötü bişi oldunu sanmadığım için sizle
paylaştim
-----------------------------Emin ol ben senden daha çok elektro gitar severim.Elektro gitarımda var çalarımda.Bütün metal müzüiklerinide dinlerim severim.Müziğe karşı yapılan yada muzik aletlerine karşı yapılan bir saldırı sataşma bok atma durumu yok ortada.. Sen ne deme istediğimizi anladın sonuçta.. Bir yanlış anlaşılma olmaması tartışma çıkmaması güzel oldu..
Saygılar..
-
saol hocam anlayşınız için herkezden özürdilerim
böle bişi oldunu bilmiyordum :(
konuyu sildirtiyorum pm atıyorum modlara adminlere
silerlerse sevinirim
-
Ezan okunurken bi müzik aleti kullanılmasa da bi ezgiyle söylenir ezan, hatta sabah - öğle - ikindi - akşam - yatsı her birinin farklı makamı vardır. Cahil cahil konuşmayın, İslamiyet müziğe de saygı duyar. Nerden öğreniyorsunuz öyle. Önce müzik olmaz, sonra vurmalı çalgılar dışında müzik aleti olmaz.. Birazdan üflemelileri de ekler biri.. Müziğe sadece müzik aleti olarak bakmayın.
-
StigmatA bunu yazdı:
Ezan okunurken bi müzik aleti kullanılmasa da bi ezgiyle söylenir ezan, hatta sabah - öğle - ikindi - akşam - yatsı her birinin farklı makamı vardır. Cahil cahil konuşmayın, İslamiyet müziğe de saygı duyar. Nerden öğreniyorsunuz öyle. Önce müzik olmaz, sonra vurmalı çalgılar dışında müzik aleti olmaz.. Birazdan üflemelileri de ekler biri.. Müziğe sadece müzik aleti olarak bakmayın.
-----------------------------benim kastım müzik aletiydi hoca. olabilir biraz genel konustum ama
-
ilahilerde dua gecmiyor mu ?
ha bunu yapan adam dalga gecmek maksatli yaptiysa o ayri,
ama ayetlerin muzikte kullanildigini kimse inkar edemez.
-
:/ yanlış anlanyan herkese pmyle özürümü diledim
ama gerçekten kötü amaçla koymamiştim
-
Böyle konularda küfür için banlanmayı şiddetle kınıyorum :)
Kolay kolay küfür etmem ben ama küfür edilecek yer var edilmeyecek yer var :)
-
yasak olduğunu söyleyen arkadaşlar neye göre yasak diyolar. Kimseyi eleştirmek için değilde merakımdan soruyorum. Nerede yazıyor acaba herhangi bir kaynak varmı.Şimdi gidip Kur'an ı aç bak demeyin. Varsa bi bildiğiniz sure ve ayet verin