ALLAHÜMME SALLİ Elektro Gitarla Çalmişlar
-
StigmatA bunu yazdı:
-----------------------------
Tamam din ile ilgili okuyup öğreniyorsunuz arkadaşlar, ama bari düzgün öğrenin şu işleri. İslamiyet mantık dinidir, mantıklı olun biraz. Müzik nasıl bi zarar verir ki yasak olsun?
-----------------------------hocam İslamiyet mantık dinidir. Gayet güzel söyledin. LAkin senin mantığın ile benimki birmi ? değil. Olmak zorunda da değil gayet doğal bişe. Peki hangi mantığa göre bu din ? Ben sakız orocu bozar derim benim mantığım budur kimse bu mantığımı değiştiremez. Sen ise sakız orucu bozmaz dersin bu da senin mantığındır. Lakin hangisi doğru ? tabiki senin dediğin ozaman mantık belli bir bilgiye dayanırsa mantıktır. Herkes kendi mantığına göre hareket ederse herkesin kafası karışmazmı hoca
-
HanDsomE bunu yazdı:
n2 sadece kelime haznen çok ama beynin ve kafan boş. İnsanlara yaklaşımın hayvanın insana yaklaşımından farksız. Sen bilgi vermek yerine saldırarak milleti küçümseyerek kendi bildiklerini doğru olarak kabullendirmeyi varsayan birisin. Ya adam akıllı yaklaşım sergileyip cahil dediğin kişilerin ki herkesin alim olması söz konusu değildir bilmediklerini öğret yada alim havasına giripte yırtılma.
-----------------------------hakkında hiçbir şey bilmediği bir mesele hakkında:
"Orospu çocugunun önde gideni kanı bozuk şerefsizler bunlar.Allah belalarını versin hepsinin"
diye bir yorum yapan adam her türlü muamaleyi ve aşağılamayı hak eder. hiç bana kibarlık edep falan diye gelme şimdi hoca. bunlar ancak bu dilden anlar. belki küçük düşerse biraz gururu incinir de gider açıp bişiyler okur utancından.
-
HanDsomE bunu yazdı:
-----------------------------StigmatA bunu yazdı:
Tamam din ile ilgili okuyup öğreniyorsunuz arkadaşlar, ama bari düzgün öğrenin şu işleri. İslamiyet mantık dinidir, mantıklı olun biraz. Müzik nasıl bi zarar verir ki yasak olsun?
-----------------------------hocam İslamiyet mantık dinidir. Gayet güzel söyledin. LAkin senin mantığın ile benimki birmi ? değil. Olmak zorunda da değil gayet doğal bişe. Peki hangi mantığa göre bu din ? Ben sakız orocu bozar derim benim mantığım budur kimse bu mantığımı değiştiremez. Sen ise sakız orucu bozmaz dersin bu da senin mantığındır. Lakin hangisi doğru ? tabiki senin dediğin ozaman mantık belli bir bilgiye dayanırsa mantıktır. Herkes kendi mantığına göre hareket ederse herkesin kafası karışmazmı hoca
-----------------------------Peki Kur'an'ı Kerim'de her şey açık açık belirtiliyor mu en ince ayrıntısına kadar? Belirtilmiyo. Çook büyük bir kısmın ucu açık bırakılmış, bu yüzden kim nasıl yorumlarsa dini öyle yaşar. Mezhepler de bu yüzden ortaya çıkmıştır zaten. Senin mantığını sorguladığım yok aslında, o küfür edenlere biraz da lafım. Ama hala merak ediyorum, dininiz kötü olan şeyleri yasak etmiştir, peki müziğin verebileceği zararları bilelim ki bu işte bi mantık arayalım. Zamanında üç beş cahil adam yorumlamış dini kendi kafanına göre, anlatmışlar etrafına, bugün hala onların etkileriyle din saçma sapan şeylerle dolmuş. n tane örnek var piyasada. Neyse konuyu uzatmaya gerek yok daha fazla.
-
n2 bunu yazdı:
-----------------------------HanDsomE bunu yazdı:
n2 sadece kelime haznen çok ama beynin ve kafan boş. İnsanlara yaklaşımın hayvanın insana yaklaşımından farksız. Sen bilgi vermek yerine saldırarak milleti küçümseyerek kendi bildiklerini doğru olarak kabullendirmeyi varsayan birisin. Ya adam akıllı yaklaşım sergileyip cahil dediğin kişilerin ki herkesin alim olması söz konusu değildir bilmediklerini öğret yada alim havasına giripte yırtılma.
"Orospu çocugunun önde gideni kanı bozuk şerefsizler bunlar.Allah belalarını versin hepsinin"
diye bir yorum yapan adam her türlü muamaleyi ve aşağılamayı hak eder. hiç bana kibarlık edep falan diye gelme şimdi hoca. bunlar ancak bu dilden anlar. belki küçük düşerse biraz gururu incinir de gider açıp bişiyler okur utancından.
-----------------------------bi konuda hak veriyorum tamam ne olursa olsun küfür etmekte günahtır yasaktır ben bile etsemde o arkadaşın o derecede küfür etmesi gerekmez. Ama o şahıs o küfürü sana etmiyorki. Ee hocam sana edilmeyen bir hakaretin ucu neden sana dokunuyorsa senin geri dönüşümün o küfür edene oluyor. Sen şu anda elinin altındaki klavyeye küfür etsen, burada sitemini dile getirsen. Bende açtığın konuda sana hakaret etsem. Dimi ne kadar saçma birşey ama senin yaptığında o denli
-
bence gayet hoş olmuş dalga gecmek değil ki bu değişik bir biçimde sergilemişler sadece.
edit : diğer yorumları okudum günah olabilitesi varmış o zaman dinlemeyiz tabi.
-
swordfish bunu yazdı:
diye bir yorum yapan adam her türlü muamaleyi ve aşağılamayı hak eder. hiç bana kibarlık edep falan diye gelme şimdi hoca. bunlar ancak bu dilden anlar. belki küçük düşerse biraz gururu incinir de gider açıp bişiyler okur utancından
-----------------------------Senin neden soruna gidiyorki :) Boşuna dememişler yarası olmayan gocunmaz..Sana etmedik bu küfürü ama sana etmişten beter oldun :)
-----------------------------senin dinin sana sadece kendini düşünmeyi ve kendini savunmayı öğretmiş olabilir. benim insanlık anlayışım ise doğru olanı alakan olmasa bile sonuna kadar savunmayı gerektiriyor. aradaki fark bu işte.
-
Ya epey yorum yapılmış yarısı günah yarısı deil demiş herkes bi telden yani
ama günah kısmını anlamış deilim nesi günah yani Allah'a dua ederken bi ses
varsa nesi günah ilahilerin hepsinde fon müziği var ama daha 1 kişi çıkıp bunları asalım
keselim günah demedi sadece bunda böyle bişi oldu müziği dinlemedim iş yerinde
hoperlor yok ama eminim ki güzel olmuştur gitar ile birlikte
burda günah diyen arkadaş veya arkadaşlara bişi soracam bi şarkı var hani
'Allah'ım neydi günahım' diye yada 'Allah'ım bu nasıl şey aşık olamıyorum' vs.
burda da Allah'a sesleniş var yada şarkıda dua eden parçalar var o zaman onların hepsi
günahkar hatta ilahi söyleyenler kafir sonuç bu mu ?
-
O adam ilahi söylemio ki şarkı olarak eğlenmek için onu sunmuş. Gidip Allahın adını geçtiği peygamberimizin adının geçtiği bişeyde nasıl eğlenebileceksiniz? Kafa sallayabileceksiniz?. Bana tesr bu şeyler ben bunu dinlemem bile. Eğerki ilahilerde çıkıp oynanıyosa veya kafa sallanıyosa deli deli eyw. bundada problem yoktur
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------'Allah'ım neydi günahım' diye yada 'Allah'ım bu nasıl şey aşık olamıyorum' vs.
burda da Allah'a sesleniş var yada şarkıda dua eden parçalar var o zaman onların hepsi
hocam orda dediğin gibi sesleniş var onu anlatan bişey yok sadece bir şey istiyor soruyor onu anlatmıyor böyle böyle die yada direk Allah için yazılmış şeyi söylemiyor -
Bence gayet hoş olmuş sazla söylense sevap gitarla günah mantığı doğru değil madem günahsa hepsine günah olmalıdır. sonuçta hepsi müzik aletidir, çünkü bazı camilerde bile tefle eşlik ediliyor sonra bazı yerlerde zikirlere tefle eşlik ediliyor bence bu şekil dulaarın gençler tarafından daha da çok sevileceğini düşünüyorum hee adam bu duayı değiştirdiyse o ayrı konu değiştirip alaya aldıysa orada haklısınız da ben değiştirme de göremedim gayet düzgün çalmış