ALLAHÜMME SALLİ Elektro Gitarla Çalmişlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Quetzalcoatl
    Quetzalcoatl's avatar
    Erkek
    Quetzalcoatl bunu yazdı:
    -----------------------------
    aynı olayı sakallı bi ibne ney ile çalsaydı yorumlar nasıl olurdu çok merak ediyorum. taşlaşmış insan görüyorum şuan yorumlara bakınca.

Özgürlüğü anladıkça ona daha az sahip olursun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    yascakucuk bunu yazdı:

ben günah vs. olduğunu düşünmüyorum

işin içine ney girince günah olmuyoda gitar girince neden günah olsun

ayrıcada dalga geçme amaçlı gibi değil çünkü öyle olsaydı

o müziğe söz uydururdu.. 

hocam anlamıyorsunuz biri eğlenmek için biri onu ve dinini düşünmek içni söyleniyor ney çalınca nasıl eğlenebileceksin hafif müzikte gitarda bariz eğlenmek için Allahı ve dinini anlatan bişeyde nasıl eğlenebileceksin gönlün nasıl rahat olacak

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

bu kişilerin beğenileriile alakalı birdebelki adam ney sesini beğenmeyecek yada onun kulağına tırmalayıcı gelecek ama elektrogitar sesini sevdiğinden belki öyle huzur bulacak adam tefle ilahi söyler onda da dans edenler olursa o zaman o oynayan kişi günah işler tefi çalana birşey diyemezsiniz bundada elektrogitarı çalana birşey diyemessiniz 

ayetlerde de yorum farkı tamamen     

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/ayet.asp?Kuran_id=17&I3.x=14&I3.y=11&Ayet_No=64

http://www.diyanet.gov.tr/kuran/ayet.asp?Kuran_id=17&I3.x=14&I3.y=11&Ayet_No=64

imam rabbani öyle yorumlamış diyanet böyle yorumlamış diyanetiny orumunda sadece eğlence diyip geçmiş hani çalgı musiki bunlar yorum farkıdır hep

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    afrasiab
    afrasiab's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

T01G4 bunu yazdı:
    yascakucuk bunu yazdı:

ben günah vs. olduğunu düşünmüyorum

işin içine ney girince günah olmuyoda gitar girince neden günah olsun

ayrıcada dalga geçme amaçlı gibi değil çünkü öyle olsaydı

o müziğe söz uydururdu..

hocam anlamıyorsunuz biri eğlenmek için biri onu ve dinini düşünmek içni söyleniyor ney çalınca nasıl eğlenebileceksin hafif müzikte gitarda bariz eğlenmek için Allahı ve dinini anlatan bişeyde nasıl eğlenebileceksin gönlün nasıl rahat olacak

iyide hocam kulağa hoş gelmesi lazım yani eğlenmek sorun deil ki

neyle söylensede sen anlamıyosun elektro gitarla söylensede

senin kulağına hangisi hoş geliyosa onla dinle yani bi sorun oluşturmazki 

Acı veriyorsa geçmiş, geçmemiş demektir...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek

salat getirmeyi ayet olarak gören zihniyet... niye uğraşıyorsunuzki düzelmez bunlar...

ayrıca bunu dinleyipte kimsenin kafa sallayacağını düşünmem. ben gayet sessiz sedasız bi şekilde hayranlıkla dinledim. darısı başınıza

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek
    NormaLde bu tür şeyLeri dinLemezdim ama bu meret dinLettiriyor kendini ya çaLan arkadaşı bir kez daha tebrik ediyorum face dahiL yayaLım her yere oLumLu yorumlar yapaLım arkadaşLar.. Yıkıcı deiL yapıcı oLaLım ;)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Ana baba kayan elemana(swordfish) 200 saat az bile olmuşş..Heralde konu gereği hafifletici sebeplerden az yedi :)  Müzik ile söylenmesinde ne günah olabilir ki.Nerden çıkıyor böyle şeyler anlamıyorum.Alay geçme,küçük düşürme durumu yok ki.

Ayrıca müzik de çok hoş olmuş.Yanlış anlaşılacak bir durum yok gayet güzel bir çalışma bence..

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Ya bırakın böyle şeyleri kim dio neyle çalınca günah değil de elektroyla çalınca günah. swordfish de aynısını söylemiş elektroda da aynı hüküm neydede aynı hüküm zurnadada bağlamadada hepsinde... Biri çıkmış ak sakallı bi hipne çalsa hoşunuza giderdi demiş televizyonlarda çıkıo die böyleleri benim fikrimmi değişecek. Ben hepsi için aynı şeyi söyledim ayrıca burada olumsuz yorum yapanların hepside aynısını söyledi elektro çalanda günaha girio ney çalanda. Bir de Allah kelimesini enstrumanla kullanmak yine Haramdır ayet olmasına ne gerek var :| Bırakın böyle değerlerle uğraşmayı burası teknoloji platformu paylaşım platformu lütfen genel paylaşımlar yapalım öznel değil!

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mamii
    mamii's avatar
    Erkek
    Güzel olmuş Allah razı olsun. Olumsuz eleştiri yapan arkadaşlara soruyorum. Bunda ne yanlışı var ?

ÖSS maratonu başlıyor. Dershane de başladı. Bir süre TBT"de yokum. Seneye kaldığım yerden devam =)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Erkek
    günah olduguna dair bi kanıt sunun arkadaslar yada ne bileyim hadis sunun gerçekten inanıcam ve dinledigim icin af dilerim. ama bos laflarla kimse kimseyi inandıramıyo

i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
Toplam Hit: 19797 Toplam Mesaj: 109