ALLAHÜMME SALLİ Elektro Gitarla Çalmişlar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tyler_Dayi
    Tyler_Dayi's avatar
    Erkek
    dinledim :/ daha bi ulvi duygular içerisine girdim :F

all this pain is an illusion...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Problemli
    kuvvet
    kuvvet's avatar
    Erkek

hocam günah dediniz

ana avrat küfür ettiz okadar admine söledim

özürdilerim okadar küfür edenlerden ama çoğunlujk günah olmadini sölüyor

bende size hakkimi helal etmiyorum

saolun güzel yorumlar için adamin dinle alamicaği hiç bişi yok

negüzel yapmiş koymuş ALLAHI camiyi dini muhamed yaziyo onlari anlatiyo

kötü amaçli biri neler neler yapardi 

Bozamaz Aramızı Yarasa
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek

abi duaların veya ilahilerin çeşitli müzik aletleri ile birlikte söylendiği zaman günah oldugu kuran-ı kerimde yazıyormu...

veya güvenilirliği tam(%100 doğru oldugu kabul edilen ) hadislerde günah oldugu söyleniyormu... eğer bu durumlar yoksa neden günah.. kim demiş günah diye... ben kuranı veya hadislerin tamamını okumadım böyle bi durumda günah mı değil mi bilmiyorum.. Ama çalışmayı beğendim bunu eğlence olsun diye değilde kalpten inanarak dinleyip eşlik edilirse mükemmel birşey ... bence...

saygılar..

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek

swordfish bunu yazdı:
    -----------------------------

Genki bunu yazdı:
    yasak olduğunu söyleyen arkadaşlar neye göre yasak diyolar. Kimseyi eleştirmek için değilde merakımdan soruyorum. Nerede yazıyor acaba herhangi bir kaynak varmı.Şimdi gidip Kur'an ı aç bak demeyin. Varsa bi bildiğiniz sure ve ayet verin

Çalgı çalarak veya oyun arasında Kur'an okuyan kâfir olur. (Tergib-üs-salât)

Müfessirler, İsra suresinin 64. âyetinde şeytana, (Vestefziz... bi savtike [Sesinle oynat]) demenin çalgı ile oynat demek olduğunu, bu âyetin, her çeşit çalgıyı haram ettiğini bildirmişlerdir. (Şeyhzade)

Müfessirler Enam suresinin 70. âyetini, (Dinlerini [şarkı ile, musiki ile] oyun ve eğlence haline sokanlardan uzak dur) şeklinde tefsir etmişlerdir

(Bir zaman gelecek, ümmetimden bazısı, zinayı, ipek giymeyi, içki içmeyi, mizmarı [çalgıyı] helal addedecektir.) [Buhari] 

(Şu beş şey zuhur ederse, ümmetimin helaki hak olur: Birbiriyle lanetleşme, içki içme, ipekli giyme, çalgılar ve erkeğin erkekle, kadının kadınla iktifa etmesi.) [Deylemi, Hâkim]

Şeyh Muhammed Rebhami hazretleri buyuruyor ki:
    Saz, tanbur, def, ney ve diğer çalgı aletlerini çalmak, Allahü teâlânın emrini tutmamak olur. (Riyad-ün-Nasıhin) 

Buyrun...

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Hakkinen
    Hakkinen's avatar
    Erkek
    ZoRKaYa bunu yazdı:
    swordfish bunu yazdı:

Genki bunu yazdı:
    yasak olduğunu söyleyen arkadaşlar neye göre yasak diyolar. Kimseyi eleştirmek için değilde merakımdan soruyorum. Nerede yazıyor acaba herhangi bir kaynak varmı.Şimdi gidip Kur'an ı aç bak demeyin. Varsa bi bildiğiniz sure ve ayet verin

Çalgı çalarak veya oyun arasında Kur'an okuyan kâfir olur. (Tergib-üs-salât)

Müfessirler, İsra suresinin 64. âyetinde şeytana, (Vestefziz... bi savtike [Sesinle oynat]) demenin çalgı ile oynat demek olduğunu, bu âyetin, her çeşit çalgıyı haram ettiğini bildirmişlerdir. (Şeyhzade)

Müfessirler Enam suresinin 70. âyetini, (Dinlerini [şarkı ile, musiki ile] oyun ve eğlence haline sokanlardan uzak dur) şeklinde tefsir etmişlerdir

(Bir zaman gelecek, ümmetimden bazısı, zinayı, ipek giymeyi, içki içmeyi, mizmarı [çalgıyı] helal addedecektir.) [Buhari] 

(Şu beş şey zuhur ederse, ümmetimin helaki hak olur: Birbiriyle lanetleşme, içki içme, ipekli giyme, çalgılar ve erkeğin erkekle, kadının kadınla iktifa etmesi.) [Deylemi, Hâkim]

Şeyh Muhammed Rebhami hazretleri buyuruyor ki:
    Saz, tanbur, def, ney ve diğer çalgı aletlerini çalmak, Allahü teâlânın emrini tutmamak olur. (Riyad-ün-Nasıhin) 

Buyrun...

buhari böyle birşey dediyse inanırımabi adam güvenilir kaynak ; fikrimi değiştirdim..

Kendini beğenmişlik, hakedilmelidir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Problemli
    kuvvet
    kuvvet's avatar
    Erkek
    hoca ilahilerde kuranla ilgil çok şey geçiyo :/ onlarda farkli şeyler çalınıyo nie o  sevap bu günah kötü bi amaçla yapilmamişki :/

Bozamaz Aramızı Yarasa
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZoRKaYa
    ZoRKaYa's avatar
    Erkek
    Yahu dioruz sana ona sevap diyen burada buna günah dedimi!

echo "imzanız özel karakter içermemelidir";
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RuzgaR
    RuzgaR's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

StigmatA bunu yazdı:
    Tamam din ile ilgili okuyup öğreniyorsunuz arkadaşlar, ama bari düzgün öğrenin şu işleri. İslamiyet mantık dinidir, mantıklı olun biraz. Müzik nasıl bi zarar verir ki yasak olsun?
    İslam mantık dinidir ama mantık yürütme dini değildir.Mantık yürüteceğiz derken Aleviler bu gün cenazelerini bile camiden değil Cem Evi'nden kaldırır oldular.Hristiyanlar bile cenazelerini kiliseden kaldırıyor.

500 yıl onceki beyaz bu gün bize siyah olarak kabul ettirilmiş olabilir.Zaman zehir gibidir.Kabul ettiremeyeceği,değiştiremeyeceği hiçbir şey yoktur.O yüzden sadık olmalıyız kaidelere...Ben bu müzik konusuna yorum yapmayacağım eterli bilgim yok ama "zaman-din-değişim-mantık" kavramlarını her benim diyen çözümleyemez.O yüzden kabul etmeden önce kabul edilmiş olanı bir anda silmeyin,düşünün araştırın,okuyun...

Aşk,Tanrı"nın Nefesini Hissetmektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Ne güzel sıkan sıkana...

Bu melodi Itri'nin bir bestesidir.. Kurban kesilirken tekbir getiriyoruz ya oradaki melodi de aynı şekilde Itri'ye aittir..

bknz: http://tr.wikipedia.org/wiki/Buhurizade_Mustafa_Itri

Sonuçta bu bir melodidir ve bi enstrüman ile icra edilmesi çok normal..

Ama kendini kaybetmiş bi kaç arkadaşımız bunu günah gibi yorumlayıp, İslamiyeti korumak adına küfür bile etmişler...

İsterseniz ben de ney ile üfleyip koyayım buraya... Ama bana küfür etmezsiniz di mi?

Çünkü bu Ney o Elektro gitar...

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caves
    caves's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    yakında dengesizin birisi cıkar ilahilerde dansoz oynatır onada HARİKA olmuş dersiniz... tmm calgılarla illahiler soylenir ama yok gitarmış yok b ilmem neymiş bana gore gunah!!

www.tahribat.com
Toplam Hit: 19784 Toplam Mesaj: 109