Aptallar İçin Evrim
-
ToR5 bunu yazdı:
-----------------------------
baba ama sende iki teori arasında kalmışsın onları birleştiriyorsun. Maymun. Hz. Adem. Belkide bunları ispatlamak için henüz erken. Belki bu iki teoriden de farklı bir teori ileride atılabilir. Bekleyelim daha. Ama ben bir Yaratıcı'ya inanıyorum ve bu Yaratcı'nın istediğ zaman yaratabileceğine inanıyorum Bu mantıkla Hz Adem teorisi daha mantıklı geliyor. Bilimsel mi? 19yy. pozitivizmine göre değil. Ama 20yy da bazı bilim adamları Fayrebend gibi.. Dini de bilimin içine alıyor. Harun Yahya gibi değil yalnız.:D daha bilimsel diyelim..
Bu arada bu konu eski değilmiydi ya ne ara hortlatıldı.
-----------------------------hocam feyerabend sadece bir felsefecidir. esasından matematik, gökbilimi falan da var ama bu konuda konuşmak bir biyologa falan düşer.
bilim adamı ve evrime karşı demek bu adam gibi uzmanlık alanı alakası olmayanlar için anlamsızdır. turmuş felsefe yapmış sadece.
ben şimdiye kadar adem-havva iddiasının hiç bilimsel temelini görmedim. varsa lütfen paylaşın artık görüp incelemek istiyorum.
edit : evrimi savunmuyorum. araştırıyorum, inceliyorum. savunduğum tek şey doğrular ve somut kanıtlar...
-
deltaforce bunu yazdı:
sokoban bunu yazdı:
mqstar bunu yazdı:
Bu evrimi kabul edenler belki bir umut hayatlarını sorgularlar diye düşündüm
-----------------------------Ben evrime inanıyorum aynı zamanda müslümanım bu durumda benim ne yapmam lazım :D Bir tutturmuşsunuz evrime inananlar ateisttir diye.Allahın işi diyip geçemezsin hiç bir şeye öyle olsa herhangi bir teknolojik gelişme olamazdı belki yanlış bir teoridir belki de doğru sonuç olarak nasıl yaratıldığımızı aramanın/araştırmanın günah bir tarafı yok.
-----------------------------Sevgili arkadaşım sana sadece diyanetten alıntı yaptığım bu ayet mealleriyle sesleniyorum, gerisini düşünmek sana kalmış. Elbette ki Allah ilimi ve ilim yapmayı öğütlemiştir ama Kur'an-ı Kerim'de ayetlerle sabit olan bir hükmü kabul etmeyip, insan beyninin dar düşünce ufkuyla doğru sonuca varmaya çalışmanın da şirke girdiğini biliyosundur elbette. İnanmayan arkadaşlara sözüm yok. Ama ben müslümanım diyorsanız Allah'a inanıp, Kur'an'ı kabul ettiğinizi varsayıyorum. Nasıl ki tahtanın yanında duran bir tebeşirin bir şekilde tahta hizasına çıkıp doğru açıda doğru işaretlemelerle mantıklı bir kombinasyon oluşturabilmesi imkansızsa; böyle bir düzen içinde çalışan bir sistemin, organizmayı oluşturan bileşenlerin olabileceği en mükemmel şekilde "kendiliğinden" insanı yaratması mümkün değildir. İnsanın varoluşunda mutlaka yaratılmıştan çok üstün bir yaratan olması gerekmektedir.
"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da1 eşini yaratan; ikisinden birçok erkek ve kadın (meydana getirip) yayan Rabbinize karşı gelmekten sakının."(Nİsa,1)
:....
"İşte sizin Rabbiniz Allah. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. O her şeyin yaratıcısıdır. Öyle ise O’na kulluk edin. O her şeye vekil (her şeyi yöneten, görüp gözeten)dir." (En'am,102)
"Allah gökleri görebileceğiniz direkler olmaksızın yarattı. Yeryüzüne de, sizi sarsmasın diye sabit dağlar yerleştirdi ve orada her türlü canlıyı yaydı. Gökten de yağmur indirip orada her türden güzel ve faydalı bitki bitirdik." (Lokman,10)
"Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Güneşi ve Ay’ı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir. Her biri belirli bir vakte kadar akıp gitmektedir. İşte bu Allah’tır, Rabbinizdir. Mülk yalnızca O’nundur. Allah’ı bırakıp da ibadet ettikleriniz, bir çekirdek zarına bile hükmedemezler." (Fatır,13)
----------------------------- -
Evrim nettir gerçektir, önünde duran şeyin masa olduğu gibi, bu yazıyı okumayı bildiğin kadar gerçektir, eğer saçma olduğunu düşünüyorsan muhtemelen anlayamamış veya yorum yapma yeteneği az olan bir insansındır ya da yanlış biri gelip evrimi anlatmıştır, evrim nasıl oluştuğumuzu değil, yaradan yada kendinden oluşumu değil, gelişimi ve ilerlemeyi anlatır.Doğruluğunu anlamak için o yeşil gözlükleri çıkarmak gerekir sadece.
Eğer ilgilenirseniz araştırabilirsiniz, evrim canlının ilk hücreden itibaren nasıl geliştiğini de açıklayabilir.Ancak sormanız gereken soru şudur bence : Adem ile Havva direk Dünya ya gönderildiyse evrim yalanlanır mı ? Evrim her zaman vardır.Ve yalanlanmaz çünkü hücrenin bölünüyor olması gibi bilimsel bir gerçektir.Lakin Adem ve Havva gönderildiyse de evrim devam ediyor olucaktır,(Bence kendinize şunu da söyleyebilirsiniz = Evrimin devamlılığını sağlayan Tanrı olamaz mı ?)
İsterseniz din bilgisine inanmadan hareket edin, o zaman size tüm bilimsel raporlar evrimin ilk hücreli canlıdan kuaservatlardan ve çok hücreli kolonilerden günümüze olan gelişimini açıklayabilir.Milyonlarca yıl öncesine ait örnekler insanın evriminin oluştuğunu gösterir ve geçiş formları neredeyse tamamlanmış durumdadır.Tek kendinize sorduğunuz soru bir yere kadar açıklıyor peki ilk canlıları kim oluşturdu yada ilk molekülleri, bilimde zaten bunu araştırmakta ve şuana kadar yapılan deneylerinden de çıkardığı gözlemlerle buna kapsamlı bir yanıt vermeye çalışmaktadır.
-
kimse yanlış anlamasın bu sitede evrimi tartışacak bir bilgi birikimi yok.Ortalama 17-18 lerde bu yaş grubuda ki bende dahilim okumayı pek sevmediği sitedeki genel postlardan açık yani bu konuyu tartışmak çok komik laflar doğurmazsa beni miksinler :D
-
Cansız da olsa madde hareketsiz değildir.
Atomlar sürekli hareket halinde olan öğelerden oluşmuşlardır.
Elektronların atom çekirdeği etrafında döndüklerini biliyoruz.
Bu bir harekettir.Yani ben yatağa akitsam bi ihtimal bişiler olurmu diyorsun.
-
:)
Bkz: http://img295.imageshack.us/img295/9563/dummy.png
Memenin Yalancı Olan Versiyonu
-
ben şansa inanmam bu kadar basit:D
-
güldüm
-
habitrail bunu yazdı:
ben şansa inanmam bu kadar basit:D
-----------------------------şans diye bir olay yoktur.
Herşey ihtimal dahilindedir.
-
Evrim milyonlarca yıl gerektiren birşey değil çok daha kısa sürelerde gözlemlemek mümkün. aşılara bağışıklık kazanan bakteriler birkaç senede türüyor. çok daha kompleks yaşam formları da birkaç yüzyılda meydana gelebiliyor.
en güzel örneği yediğimiz muz. Doğada o şekil bir meyve yok, doğadaki muz armut gibi yuvarlak yeşil ve çekirdekli bişey, insanlar tarafından tatlı ve kolay soyulanları ekilmiş yıllarca, acı olan çekirdeklileri çöpe dökülmüş ve bugunku halini almış.
İnanma meselesi değil görüp görmeme meselesi. zaten tarafsızca yarım gününü ayırıp araştıran görecektir.
Evrim deyince sanki cinlere inanmak gibi bir kategoriye girdiğini sanıyorlar (yada öyle gibi gösterilmeye çalışıyor kutsal kitaplarla çeliştiği için) bu inancın. Evrim gözümüzün önündedir.
Doğal Muz