folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Aptallar İçin Evrim

Aptallar İçin Evrim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

İslam inancına göre ilk insan Hz. Adem, dünyaya gönderilmiştir; yani başka bir canlıdan gelişerek değişerek insan olmamıştır.

Eğer böyle birşeyi kabul etsek dahi neden dünyada hâlâ maymunların olduğun açıklayamayız. Zira; canlıda daha iyiye yönelim varsa ozaman bütün maymunların insan olması beklenirdi. Yada tam evrimleşememiş ara canlılar olması gerekirdi.

Biyolojiyi az-çok bilen bir insan bütün canlıların birbirine benzediğini görebilir, fakat bu onları birbirinden geliştiğini göstermez...

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

celoron bunu yazdı:
    -----------------------------

İslam inancına göre ilk insan Hz. Adem, dünyaya gönderilmiştir; yani başka bir canlıdan gelişerek değişerek insan olmamıştır.

Eğer böyle birşeyi kabul etsek dahi neden dünyada hâlâ maymunların olduğun açıklayamayız. Zira; canlıda daha iyiye yönelim varsa ozaman bütün maymunların insan olması beklenirdi. Yada tam evrimleşememiş ara canlılar olması gerekirdi.

Biyolojiyi az-çok bilen bir insan bütün canlıların birbirine benzediğini görebilir, fakat bu onları birbirinden geliştiğini göstermez...

İnsan ayrı konu. Bu Dünya zaten insanlar için var ve insan doğru zaman gelince Dünya'ya gönderilmiş. Bu Dünya'ya insanın gönderilmesinde hayvanların evrimleşmesi gibi mantık aramayız. Hz. Adem bir peygamber olarak mucizelere sahip olabilir veya tanıklık edebilir. Bu sebeple olağanüstü bir şekilde Dünya'ya gelebilir. Mucizeler ancak peygamberlerin eliyle gerçekleşir. Onların dışında doğada mucizeler aramamız doğru değil. Çünkü inanç sistemini bozacak, Allah'ı doğrudan ele verecek bir durum söz konusu olurdu. Hayvanlar konusunda değişimler olduğu doğru. Fakat aynı şekilde ilk canlıda Hz. Adem gibi gönderilmiş olabilir. Tehlikeli konular. O kadar derinlere inmek bizim işimiz değil :)

λ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kisuke_Urahara
    Kisuke_Urahara's avatar
    Erkek

kısa ve öz bir şekilde olsa daha iyi olurmuş, hepsini okumaya çalıştım ama bu yazının bize katkısı ne ve bizden istenen ne orasını anlamadım. eğer kendi yazınsa emeğe saygı ama bu kadarda çok uzun.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    override
    override's avatar
    Erkek

.

g͇̫͛͆̾ͫ̑͆l͖͉̗̩̳̟̍ͫͥͨ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

warlock bunu yazdı:

Bunu tartışmanın sonu gelmez.

Herkes nasıl neyi kabul etmek isterse özgürdür.

Bana göre insan insan olarak yaratılmıltır.Hayvan hayvan olarak.Bu kadar.

Evrim(kısaca ve uzunca sonuçta) = değişim demektir.Ben insanların hayvanlardan değişerek yada nasıl tanımlıyorsanız oluştuğunu Kabul etmiyorum çünkü İnsan insan olarak yaratılmıştır.Mantıklı olan bu.

Biz zaten insanın insan olarak geldiğini ve diğer canlılardan evrimleşmediğini kabul ediyoruz. Aksini söyleyen zaten dinden çıkar. Hayvandan insanın geldiğine dair bir kanıt yok ve insan, hayvan arasında dağlar kadar fark var. Biyolojik olarak yapılarımız hayvanlarla aynı olsa da birçok yönden fark mevcut. Kuran'da bunu detaylı bir şekilde anlatıyor.

Tartıştığımız nokta hayvanların değişim geçirerek mi yaygınlaştıkları yoksa bu milyonlarca canlının tek tek yaratılıp Dünya'ya ışınlandığı mıdır.

λ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    YaSevYaTerkEt
    YaSevYaTerkEt's avatar
    Erkek

Baştan sona saçma;

1) Evrim olayını Darwin'den ve onun evrim anlayışından soyutlamaya çalışmış,

Yazılan şey, " Kur'anı Kerim " - Risalei Nur, " İslam " - Ilımlı İslam gibi olmuş,

2) ( Mutasyon ) Dünya üzerinde bugüne dek, faydalı-yararlı bir mutasyon gözlenmemiştir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manialith
    manialith's avatar
    Erkek

çok güzel yazmışsın da bi ara hepsini okuyayım. eline sağlık.

uzun olunca tabi okumayanlar "aptal" bir şekilde yorum yaparlar, çünkü anlamak istemezler,

önyargıya anlatmak aptala anlatmaktan çok daha zordur.

Im Boned, All Boned.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    n2n2
    n2n2's avatar
    Erkek

Aptallar için basitçe anlatmışsın çok güzel de,

Okumadan etmeden bi skim bilmeden evrim saçmalık yea diyen gerizekalıyı napcaksın? Bunu hangi türe sokabiliriz? Yav adamın okuma ve okuduğu üzerinde düşünebilme yeteneği yok ki sen onun için özenip bezenip yazı yazıyorsun:D Bu yeteneklere sahip olsa zaten böyle bişey diyor olmaz, ben anlamam inancıma ters der falan saygı duyarsın napcan. Gözü kapalı savunmaya saygı duyarım o kendi tercihindir ama gözün kapalı saldırmaya kalkıyosan gülerler adama, niye bana hakaret ediliyo diye kızmıcaksın.

İstersen hiçbirşey bilmiyor ol, tamam, ama şu kadarcık yazıyı okumaya üşenip ya da okuduğun halde altına "o zaman niye maymunlar hala maymun" ya da "herşey kendi kendine mi oldu hehe" yazabiliyorsan, aptaldan çok ötesindir arkadaşım, hiç hiç kusura bakma. Çünkü bu iki kere beş ondur yazan yazının altına o zaman iki artı beş niye yedi demek gibi bişey. Ya yorumladığın konunun neyden bahsettiği hakkında en ufak bi fikrin yok, ya da bildiğin malsın. Anlamamış olma ihtimalin yok zira anlamamış olsan anlamadım açıklarmısınız dersin, böyle teori çürütmüş havalarında emin emin saçmalamazsın. Hayır doğa kanunlarının skinde değilsin, evrim sen reddediyorsun diye kaybolmayacak, ama belki sen mal olduğunu anlarsan hayatından sonrası için böyle olmamayı seçebilirsin (gerçi o da evrime girer:D)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    heza
    heza's avatar
    Erkek

edit:

"We think too much and feel too little." By Charlie Chaplin from The Great Dictator.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Çocucuğu tüpçüye ya da  sütçüye benzeyenler

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
Toplam Hit: 17160 Toplam Mesaj: 114