folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Aptallar İçin Evrim

Aptallar İçin Evrim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mqstar
    mqstar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Bu evrimi kabul edenler belki bir umut hayatlarını sorgularlar diye düşündüm

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

mqstar bunu yazdı:
    -----------------------------

Ben evrime inanıyorum aynı zamanda müslümanım bu durumda benim ne yapmam lazım :D Bir tutturmuşsunuz evrime inananlar ateisttir diye.Allahın işi diyip geçemezsin hiç bir şeye öyle olsa herhangi bir teknolojik gelişme olamazdı belki yanlış bir teoridir belki de doğru sonuç olarak nasıl yaratıldığımızı aramanın/araştırmanın günah bir tarafı yok.

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kutengri
    Kutengri's avatar
    Erkek

daha iyi fikri olan ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mqstar
    mqstar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sokoban bunu yazdı:

mqstar bunu yazdı:

Ben evrime inanıyorum aynı zamanda müslümanım bu durumda benim ne yapmam lazım :D Bir tutturmuşsunuz evrime inananlar ateisttir diye.Allahın işi diyip geçemezsin hiç bir şeye öyle olsa herhangi bir teknolojik gelişme olamazdı belki yanlış bir teoridir belki de doğru sonuç olarak nasıl yaratıldığımızı aramanın/araştırmanın günah bir tarafı yok.

böyle müslümanlık olmaz ilk önce kuranıoku bakalım ne yazıyor İslâm kale gibi sağlam bir şeydir. İçine girersin, her şeyinle müslüman olursun. Ucundan kenarından, yarım yamalak tutmakla olmaz.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

mqstar bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

mqstar bunu yazdı:

böyle müslümanlık olmaz ilk önce kuranıoku bakalım ne yazıyor İslâm kale gibi sağlam bir şeydir. İçine girersin, her şeyinle müslüman olursun. Ucundan kenarından, yarım yamalak tutmakla olmaz.

İslam Kale gibi sağlamdır da işte bilime gözlerini kapayanlar o kaleye zarar veriyor.İlla inanmak zorunda değilsin tabi ki neticede bir teoridir gerçeklik payı %100 değil ama bu teoriye inanan adamlara da inançsız veya bilgisiz muamelesi yapamazsın.

.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mqstar
    mqstar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sokoban bunu yazdı:

mqstar bunu yazdı:

sokoban bunu yazdı:

mqstar bunu yazdı:

İslam Kale gibi sağlamdır da işte bilime gözlerini kapayanlar o kaleye zarar veriyor.İlla inanmak zorunda değilsin tabi ki neticede bir teoridir gerçeklik payı %100 değil ama bu teoriye inanan adamlara da inançsız veya bilgisiz muamelesi yapamazsın.

Ben allaha inamazlar demedim ki sadece burada sana örnek verdim öğrenmesi bedava araştırabilirsinevrimi ben sana bunu incelemiş biri olarak konuşuyorum

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

Kreston bunu yazdı:

Doğal seçilim. 1 demek ki güçlü bir özellik ki orda kalabiliyor. yoksa zaten orda durmaz.

hocam cidden proteinler hakkında hiç bişe bilmiyosun demi :)

proteinleri oluşturan aminoasitler birbirine göre güçlü değildirler. zaten doğada sadece bir çeşit proteinde yok. ben ispatımı sadece bir çeşit protein için düzenlemiştim.

diyelimki bir proteinin 135. diziliminde Treonin bulunuyor. ozaman sizin mantığınıza göre 135. sıradaki amino asit Treonin olabilir ancak. fakat başka bir proteine göre 135. sırada Triptofan bulunuyor (bulunması gerekiyor)

amino asitlerin zekası yokki hangi proteinde hangi sırada bulunması gerektiğini bilsin!? yoksa varmı? onlara yol gösteren birimi var? yoksa yaratıcı amino asite nerede durması gerektiğini söyledimi?

evrendeki tüm atomları her saniye farklı protein dizilimleri için kullandım, yinede rasgele oluşturamadım şu proteini. fakat size göre iki çırpıda oluveriyor bu iş.

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

@celeron hacı beynini düşünmeden yoksun bırakıyorsun da bu kadarı fazla... sen şey mi zannediyorsun proteinleri sağ baştan tek tek deniyorlar :D ilk denemede de o kodu oluşturma ihtimali var bunun farkında mısın? bak şimdi elinde katirilyonlarca kağıt var ve her bir kağıtta bir proje mevcut... seninde favorin olan bir proje var ve onu yapmak istiyorsun... bunca proje arasında onu seçme olasılığın nedir? %50 ya doğru seçim yaparsın ya da yapmazsın... rakamların büyüklüğünden fln bahsetmişsin de olasılıkları en baştan en sona denemez ilk seferde de olabilir onuncu seferde de yüzüncü seferde de bininci seferdede... ama olasılık cok düşük diye olmaması gibi bişey söz konusu değildir...

@mqstar hacı eğer bu yazdığın uzun yazıda betimlediğin sen isen kusura bakma ama benim gözümde hala şahsiyetsizsindir... şahsiyet allahla olan bişi değildir! evrime inanıyorum ve halimden de gayet memnunum...

bak bir agnostik olarak sana güzel bişi sölicem... hastalığında doktora gidiyor musun? gidiyorsun... niye gidiyorsun allahın takdiri de geç... şimdi evlerden ırak anen ya da baban kanser olsa iyileşmesi için elinden gelen herşeyi yaparsın değil mi? bu da soru mu tabiki yaparsın... neden peki allahın işi diyip geçmiyorsun? allahın varlığına inanıyorsun! sana beyin vermiş onu kullanmaktan neden cekiniyorsun? bilim öcü değil şeytani bir olgu değil... gövdenin üstünde boşuna taşıma kullan o parçayı da...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

@celeron hacı beynini düşünmeden yoksun bırakıyorsun da bu kadarı fazla... sen şey mi zannediyorsun proteinleri sağ baştan tek tek deniyorlar :D ilk denemede de o kodu oluşturma ihtimali var bunun farkında mısın? bak şimdi elinde katirilyonlarca kağıt var ve her bir kağıtta bir proje mevcut... seninde favorin olan bir proje var ve onu yapmak istiyorsun... bunca proje arasında onu seçme olasılığın nedir? %50 ya doğru seçim yaparsın ya da yapmazsın... rakamların büyüklüğünden fln bahsetmişsin de olasılıkları en baştan en sona denemez ilk seferde de olabilir onuncu seferde de yüzüncü seferde de bininci seferdede... ama olasılık cok düşük diye olmaması gibi bişey söz konusu değildir...

@mqstar hacı eğer bu yazdığın uzun yazıda betimlediğin sen isen kusura bakma ama benim gözümde hala şahsiyetsizsindir... şahsiyet allahla olan bişi değildir! evrime inanıyorum ve halimden de gayet memnunum...

bak bir agnostik olarak sana güzel bişi sölicem... hastalığında doktora gidiyor musun? gidiyorsun... niye gidiyorsun allahın takdiri de geç... şimdi evlerden ırak anen ya da baban kanser olsa iyileşmesi için elinden gelen herşeyi yaparsın değil mi? bu da soru mu tabiki yaparsın... neden peki allahın işi diyip geçmiyorsun? allahın varlığına inanıyorsun! sana beyin vermiş onu kullanmaktan neden cekiniyorsun? bilim öcü değil şeytani bir olgu değil... gövdenin üstünde boşuna taşıma kullan o parçayı da...

%50 yani, ya tutar ya tutmaz =)

Ondan sonra evrimi bilimselliğe dayandırırsınız.. Matematiği duman ettin şu an, nerde kaldı bilimsellik? Her milli piyango çekilişinde bana çıkacak umudu ile piyangoya para yatıran adam kadar bilimselsin şu an :)

Olaslık elbette denk gelebilir, ilk seferde gelme ihtimali ne kadar ise son seferde gelme ihtimali de o kadar.. İlk seferde gelmiş gibi konuşmanın alemi yok.

Kaldı ki bi aminoasiti oluşturmakla bitmeyecek bu iş. Evrimin her basamağında mantıklı mutasyonların denk gelmesi lazım, veya mantıksızlar gelince elenecekler. Bi yaratıkta yararlı mutasyonun meydana gelme ihtimali çok çok düşük, kaldı ki bir sonraki nesile aktarılmasından bahsediyoruz. Biyolojide gördüğünüz crossing over'ı hatırlıyosunuz di mi? Senin yararlı mutasyona uğrayan genlerinin bir sonraki nesle aktarılması için doğru aralığın tutturulması gerekecek bi de..

Ve basit yapılı bir aminoasitten, şu anki yapımıza dönüşmemizi mantıklı buluyosunuz. Ya bi programın sadece çevresel şartlar ile kendi kendini geliştirmesi ne derece mantıklı?

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Sadece iş proteinle bitmiyor. Onun canlı formuna girmesi, yaşam faktörleri de bu ihtimali bir o kadar düşürüyor. Bir canlı tek başına nasıl o ortamda yaşayabilir? Üreme, beslenme ihtiyaçları neye göre, nasıl ortaya çıkmış? Bu kadar ilkel formdaki bir canlı nasıl ortama adapte olsun ve kendi kendine değişimler içerisine girsin? Diyelim ki Dünya en uygun gezegen. Burası canlılar için elverişli. Peki neden sonradan tesadüfen ortaya çıkan canlı formları yok. Bütün canlıların temeli hep aynı yere gidiyor?

Peki bunları geçtik. Evet diğer mesajlarımda da dediğim üzere insan kısmına katılmasam da canlılarda değişim söz konusu. Bir müslümanın perspektifiyle evrime kısmen hayvanlar açısından katılıyorum. Fakat başıboş olduğunu düşünmüyorum. Bu hücreli canlılar neye göre bu kadar gelişme imkanı bulmuşlar? Kol, bacak, kalp, göz, kulak ihtiyacı nerden gelmiş. Bunların mimarisini kim çizmiş? Şimdi bütün kuralları unutalım. Herşey tesadüf ya :) Ona göre düşünelim. Gözü vücudunun içinde, ayakları yarım, derisi olmayan tamamen abuk sabuk bir organizma düşünün. Böyle canlılar olması gerekirdi. Bakıldığı zaman bütün canlıların kendine özgü bir şekli şemali ve mükemmel denecek düzeyde işleyen biyolojik yapısı var. Madem doğa en iyisini arıyor. Peki geçiş formlarındaki hatalı canlılar nerde? Herşeyin tesadüf üzerine işlediği sistemde hatalar doğrulardan daha fazla olmalı.

Bütün bu düzene gözlerini kapatıp tesadüfe bağlayanlar üzülerek söylüyorum ki bu Dünyaya tesadüfen gelmişler ve tesadüfen yaşıyorlar. Bilimde tesadüflerle iş yapılacaksa bilimadamları işi bırakıp zarlarla oynasın. Tesadüfçü arkadaşlara alttaki zar setini hediye ederim. Bilimi bırakıp zarlarla oynasınlar.

λ
Toplam Hit: 17362 Toplam Mesaj: 114