folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Aptallar İçin Evrim

Aptallar İçin Evrim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:
    -----------------------------

@celeron hacı beynini düşünmeden yoksun bırakıyorsun da bu kadarı fazla... sen şey mi zannediyorsun proteinleri sağ baştan tek tek deniyorlar :D ilk denemede de o kodu oluşturma ihtimali var bunun farkında mısın? bak şimdi elinde katirilyonlarca kağıt var ve her bir kağıtta bir proje mevcut... seninde favorin olan bir proje var ve onu yapmak istiyorsun... bunca proje arasında onu seçme olasılığın nedir? %50 ya doğru seçim yaparsın ya da yapmazsın... rakamların büyüklüğünden fln bahsetmişsin de olasılıkları en baştan en sona denemez ilk seferde de olabilir onuncu seferde de yüzüncü seferde de bininci seferdede... ama olasılık cok düşük diye olmaması gibi bişey söz konusu değildir...

@mqstar hacı eğer bu yazdığın uzun yazıda betimlediğin sen isen kusura bakma ama benim gözümde hala şahsiyetsizsindir... şahsiyet allahla olan bişi değildir! evrime inanıyorum ve halimden de gayet memnunum...

bak bir agnostik olarak sana güzel bişi sölicem... hastalığında doktora gidiyor musun? gidiyorsun... niye gidiyorsun allahın takdiri de geç... şimdi evlerden ırak anen ya da baban kanser olsa iyileşmesi için elinden gelen herşeyi yaparsın değil mi? bu da soru mu tabiki yaparsın... neden peki allahın işi diyip geçmiyorsun? allahın varlığına inanıyorsun! sana beyin vermiş onu kullanmaktan neden cekiniyorsun? bilim öcü değil şeytani bir olgu değil... gövdenin üstünde boşuna taşıma kullan o parçayı da...

%50, son çırpınışlar :) lan sabah sabah hiç güleceğim yoktu :) senden daha iyi bi savunma beklerdim

Diyelim sen matematik yazılısı oluyorsun ve matematik öğretmeninin varlığına inanıyorsun. çünkü birisinin sınavı hazırlaması lazım demi :) zor bir soru çıkıyor, sende matematik öğretmeninin takdiri deyip geçemessin. elinden geleni yaparsın. soruyu yapamazsın veya yapabilirsin. diyelimki sorun eksik kalır devam etmenin hiçbir yolu kalmaz ozaman matematik öğretmeninin soruyu tam kabul etmesini istersin. ama düşünsene adam soruya bir sayı bile yazmamış öğretmenden tam puan istiyor.

Burası imtihan dünyası ve biz buraya imtihan olmaya geldik.

Yaratıcının bana vermiş olduğu beyni kullanarak onu, hem evrenin en uçlarındaki kuasarlarda hemde atomun içindeki kuarklardaki mükemmel dizayni görerek bir kez daha buluyorum.

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    deltaforce
    deltaforce's avatar
    Erkek

sokoban bunu yazdı:

mqstar bunu yazdı:

Bu evrimi kabul edenler belki bir umut hayatlarını sorgularlar diye düşündüm

Ben evrime inanıyorum aynı zamanda müslümanım bu durumda benim ne yapmam lazım :D Bir tutturmuşsunuz evrime inananlar ateisttir diye.Allahın işi diyip geçemezsin hiç bir şeye öyle olsa herhangi bir teknolojik gelişme olamazdı belki yanlış bir teoridir belki de doğru sonuç olarak nasıl yaratıldığımızı aramanın/araştırmanın günah bir tarafı yok.

Sevgili arkadaşım sana sadece diyanetten alıntı yaptığım bu ayet mealleriyle sesleniyorum, gerisini düşünmek sana kalmış. Elbette ki Allah ilimi ve ilim yapmayı öğütlemiştir ama Kur'an-ı Kerim'de ayetlerle sabit olan bir hükmü kabul etmeyip, insan beyninin dar düşünce ufkuyla doğru sonuca varmaya çalışmanın da şirke girdiğini biliyosundur elbette. İnanmayan arkadaşlara sözüm yok. Ama ben müslümanım diyorsanız Allah'a inanıp, Kur'an'ı kabul ettiğinizi varsayıyorum. Nasıl ki tahtanın yanında duran bir tebeşirin bir şekilde tahta hizasına çıkıp doğru açıda doğru işaretlemelerle mantıklı bir kombinasyon oluşturabilmesi imkansızsa; böyle bir düzen içinde çalışan bir sistemin, organizmayı oluşturan bileşenlerin olabileceği en mükemmel şekilde "kendiliğinden" insanı yaratması mümkün değildir. İnsanın varoluşunda mutlaka yaratılmıştan çok üstün bir yaratan olması gerekmektedir.

"Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da1 eşini yaratan; ikisinden birçok erkek ve kadın (meydana getirip) yayan Rabbinize karşı gelmekten sakının."(Nİsa,1)

"İşte sizin Rabbiniz Allah. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. O her şeyin yaratıcısıdır. Öyle ise O’na kulluk edin. O her şeye vekil (her şeyi yöneten, görüp gözeten)dir." (En'am,102)

"Allah gökleri görebileceğiniz direkler olmaksızın yarattı. Yeryüzüne de, sizi sarsmasın diye sabit dağlar yerleştirdi ve orada her türlü canlıyı yaydı. Gökten de yağmur indirip orada her türden güzel ve faydalı bitki bitirdik." (Lokman,10)

"Allah geceyi gündüzün içine sokar, gündüzü de gecenin içine sokar. Güneşi ve Ay’ı da koyduğu kanunlara boyun eğdirmiştir. Her biri belirli bir vakte kadar akıp gitmektedir. İşte bu Allah’tır, Rabbinizdir. Mülk yalnızca O’nundur. Allah’ı bırakıp da ibadet ettikleriniz, bir çekirdek zarına bile hükmedemezler." (Fatır,13)

Primum non nocere!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mqstar
    mqstar's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

crafty bunu yazdı:

@celeron hacı beynini düşünmeden yoksun bırakıyorsun da bu kadarı fazla... sen şey mi zannediyorsun proteinleri sağ baştan tek tek deniyorlar :D ilk denemede de o kodu oluşturma ihtimali var bunun farkında mısın? bak şimdi elinde katirilyonlarca kağıt var ve her bir kağıtta bir proje mevcut... seninde favorin olan bir proje var ve onu yapmak istiyorsun... bunca proje arasında onu seçme olasılığın nedir? %50 ya doğru seçim yaparsın ya da yapmazsın... rakamların büyüklüğünden fln bahsetmişsin de olasılıkları en baştan en sona denemez ilk seferde de olabilir onuncu seferde de yüzüncü seferde de bininci seferdede... ama olasılık cok düşük diye olmaması gibi bişey söz konusu değildir...

@mqstar hacı eğer bu yazdığın uzun yazıda betimlediğin sen isen kusura bakma ama benim gözümde hala şahsiyetsizsindir... şahsiyet allahla olan bişi değildir! evrime inanıyorum ve halimden de gayet memnunum...

bak bir agnostik olarak sana güzel bişi sölicem... hastalığında doktora gidiyor musun? gidiyorsun... niye gidiyorsun allahın takdiri de geç... şimdi evlerden ırak anen ya da baban kanser olsa iyileşmesi için elinden gelen herşeyi yaparsın değil mi? bu da soru mu tabiki yaparsın... neden peki allahın işi diyip geçmiyorsun? allahın varlığına inanıyorsun! sana beyin vermiş onu kullanmaktan neden cekiniyorsun? bilim öcü değil şeytani bir olgu değil... gövdenin üstünde boşuna taşıma kullan o parçayı da...

Bu kişi ben değilim 1

sorduğun soru da dediğin gibi evet yaparım doktoru burada bir sebep olarak ele alabiliriz yani bilim bize yol gösterebilir fakat bilimin de yetersiz kaldığı bir an olabilir yani herşey bilim değildir peki eskiden insanlar bu doktorlar olmadığı zamana gidelim insanlar hasta olduklarında direk ölüyorlar mıydı hayır ölmüyorlardı fakat hastalığı daha şiddetli bir şekilde geçirerek atlatıyorlardı sen elinden geldiğin kadarını yaparsın sonra tevekkül edersin yani allahın takdirini hiçbirşekilde bir yana bırakamazsın senin dediğine kendin bile inanmıyorsundur yani kendini kandırma

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

gerizekalı sensin aptala bak evrim yok diyo böyle bir şey olmasa ders kitaplarına konmaz!  evet inanıyorum evrim varsa allah vardır evrim yoksa allahta yoktur al benimde teorim bu git çürük hadi ikile koçum olan bişeyi yok diye inkar edemezsin.(nokta)(umarım noktanın anlamını biliyosundur.)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Marsel
    crafty
    crafty's avatar
    Erkek

@nmc bak şimdi hacı senin zeka seviyene inerek yazımı tekrar betimliyorum... ben sana birşeyin başarı şansı %50 dir diyorum bişey ya olur ya da olmaz başka bi olasılık var mı? yok... ha bu başarının yakalanma oranı matematiksel olarak düşük gözükebilir ancak her zaman bir başarı şansı vardır... yine yazımı nerenle okudun bilmiyorum ama ilk seferde oluşmuş bişi gibi konuşmadım... ilk seferde de olabilir onuncu seferde de bininci seferde de olabilir dedim... ilk seferde başarmıştır gibi bir cümle kurmadım ayrıca sözü gecen olaylar 4 milyar yılda oluşmuş bişi :D ha bir de sizin şu matematiksel oranınıza katmadığınız bişi var... siz sadece bir canlı için hesap yapıyorsunuz ancak canlı sayısı arttıkça bu oranı yakalama şansı daha da artar... ha yine atlicağınız bişi olacak ancak ben direk onu da yazim ki sonra yine saçmalamayın a türündeki bir canlı mutasyonla yeni özellik kazanırken bunun tüm a canlıları için oluşması beklenmez oluşan a canlısının üremesi sonucunda genler diğer nesillere aktarılarak devam eder... crossing over olayının hangi çiftten sonra oluşacağı belli olmayacaktır... zaten tüm bu oluşumlar için 4 milyar yıldan bahsediliyor... çevresel şartlar mutasyon oluşturmaz bunu da hatırlatırım...

@firex hocam o ilkel canlılar arasında da gen alışverişi bulunmakta örnek vermek gerekirse bakteriler birbirleri arasında köprü oluşturup gen alış verişi yapabilmekte... evet haklısın tüm bu faktörlerin bir araya gelmesi çok düşük bir ihtimal ancak kimse bunlar bir günde oldu demiyor... 4 milyar yıldan bahsediliyor... gelelim şu fosillere... bu konuda kendi yaptığım bir bilimsel çalışma olmadığı için sana ahanda fosil diyemem ancak gecenlerde discovery channelda düzenlenen charles darwin haftasında bir balık göstermişlerdi balıkta bir adet kurbağa bacağına benzer bir uzuv vardı... bunları nerelere saklarlar ne yaparlar bilemem ancak bununla ilgili çalışmalar mevcut... sürekli de üstünde çalışılıyor ki bunca yıldır çürütülebilseydi eğer ders kitaplarından çıkarılırdı... fosiller konusunda söyleyecek bir şeyim daha var... dünyanın kaçta kaçı araştırılabilmiştir sence? toprağın katmanlarını az çok biliyorsundur... devirlere göre sıralınışını... karış karış kazmaları mümkün değil ama dediğim gibi araştırmalar mevcut ve darwinin teorisine göre bir harita çıkarılmış ve bu haritada büyük bir kısım doldurulmuş...

@celoron yazıyı nerenizle okuyosunuz bilmiyorum ama orada yukarıda da dediğim gibi %50 olarak seçilimin doğru olup olmicağından bahsediyorum... vermiş olduğun matematik sorusuyla evrimi nasıl bağdaştırdın gerçekten hayret ediyorum... biz evrimi tartışıyoruz sense allahın varlığını kanıtlama peşindesin... allahın varlığını kanıtlayamazsın bu mümkün değil... bilimsel deneylerle bunu başarabilmen olanaksız... eğer evrimi çürüteceksen bilimsel deneyler ortaya koymalısın...

@deltaforca şimdi soracaklarımı yanlış anlama... kesinlikle kışkırtma vs. için sormuyorum sorularıma lütfen mantıklı olarak cevap ver... ilk insanın adem ve havva olduğunu varsayıyorsunuz... peki! neden mağrada yaşamışlardır? ya da birçok şeyi neden sıfırdan icat etmeye calışmışlardır? yasak meyveyi yediği için dünyada imtahan olduğunu söylüyorsunuz peki meyve neden yasaklanmıştır? kadın da erkek de allahın bir kuluysa neden eşit değillerdir? madem dünya sadece kulları sınamak için var o zaman çağ öncesinde dinazorlar vardı? bu kadar ulu ve yüce ise neden dört defa kitap göndermiştir? ve yine bu kadar ulu ve yüce ise neden insanoğlunu sınamak zorundadır?

@mqstar hacı yazımda zaten belirttim eğer sen isen dedim açık bıraktığın için ucunu herhangi bi problem yok... eskiden direk ölüyorlarmıydı diyorsun da eskiden bir domuz gribi ya da kuş gribi varmıydı? ya da kanser bu kadar yaygınmıydı? bu kadar hastalık ceşidi varmıydı? sen şuanki hastalıkların tamamını geçmişe taşırsan şuana bişi kalmaz örneğin bir veba 14. yüzyılda avrupa nüfusunun yarısını silerken şimdi tedavi edilebiliyor... şuanda en vahimi olan kanser konusunda bile çok ilerlendi ama bişi değişecekmi hayır! neden çünkü yenileri türeyecek... hangi dediğime kendim bile inanmıyorum acıklarsan cevap veririm...

ayrıca 1837 yılından beri çürütülememiş ya da daha iyisi bulunamamış bir teoriyi tartışıyorsunuz madem bu kadar bilgilisiniz o zaman bilimsel olarak çürütün arkadaş! orda burda bok atmakla olmaz bu işler... eğer evrimin olmadığını savunuyorsanız çıkarsınız bilimsel calışmalar ile çürütürsünüz bu kadar basit... allah var o yarattı herşeyi bizi sınıyor demekle bu teori çürümez! eğer cürüyecek olsaydı bende çıkar allah yok zeus hepinizi kandırıyo o şimşekler bi tarafımıza kaçacak unutun allahı darwini evrimi vs. desem ne evrimin kalması lazım ne de allahın...

Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

aptallar için evrim diyince evet bencede haklısın evrim aptallar içindir :)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Ben yaptım len aksini ispatlayın

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

@nmc bak şimdi hacı senin zeka seviyene inerek yazımı tekrar betimliyorum... ben sana birşeyin başarı şansı %50 dir diyorum bişey ya olur ya da olmaz başka bi olasılık var mı? yok... ha bu başarının yakalanma oranı matematiksel olarak düşük gözükebilir ancak her zaman bir başarı şansı vardır... yine yazımı nerenle okudun bilmiyorum ama ilk seferde oluşmuş bişi gibi konuşmadım... ilk seferde de olabilir onuncu seferde de bininci seferde de olabilir dedim... ilk seferde başarmıştır gibi bir cümle kurmadım ayrıca sözü gecen olaylar 4 milyar yılda oluşmuş bişi :D ha bir de sizin şu matematiksel oranınıza katmadığınız bişi var... siz sadece bir canlı için hesap yapıyorsunuz ancak canlı sayısı arttıkça bu oranı yakalama şansı daha da artar... ha yine atlicağınız bişi olacak ancak ben direk onu da yazim ki sonra yine saçmalamayın a türündeki bir canlı mutasyonla yeni özellik kazanırken bunun tüm a canlıları için oluşması beklenmez oluşan a canlısının üremesi sonucunda genler diğer nesillere aktarılarak devam eder... crossing over olayının hangi çiftten sonra oluşacağı belli olmayacaktır... zaten tüm bu oluşumlar için 4 milyar yıldan bahsediliyor... çevresel şartlar mutasyon oluşturmaz bunu da hatırlatırım...

Bak yazımda ne demişim.

"Olaslık elbette denk gelebilir, ilk seferde gelme ihtimali ne kadar ise son seferde gelme ihtimali de o kadar.. İlk seferde gelmiş gibi konuşmanın alemi yok."

Sen %50 üzerinden hesap yaparsan bi kere matematiksel ihtimali göz ardı ediyosun demektir, bu sefer her şeyi açıklamak zorunda kalmayacağını umuyorsun.

4 Milyar yılda bir aminoasit ile başlayan zincirin çevresel faktörler vasıtası ile İNSAN yapısını oluşturduğunu iddia ediyosun. Bak demin bahsedilen sayının büyüklüğünden haberin var mı? Her saniye çevresel faktörler etki etse bile mantıklı bir protein zincirinin oluşması matematiksel olarak 4 milyar yıldan çok çok daha fazla sürüyo.

Ama doğru ya, büyük ihtimal ilk 5000 denemeden sonra denk gelmiştir di mi? Ya gelir ya gelmez zaten %50 :)

Canlı sayısının artması oranı artırır diyosun, ama bu işin biz başlangıcından bahsediyoruz. Ortada canlı falan yok henüz, ilk protein yapısı nasıl oluştu onu irdeliyoruz.

a canlısının kazandığı özelliği diğer tüm a canlılarının kazanması gerekmez demişsin. Yani demekki büyük ihtimal yararlı mutasyondan 1 veya 1kaç canlı etkilenecek en fazla yani senin dediğin gibi canlı sayısının artması bir avantaj kazandırmayacak onlara. Ve ortadaki birkaç canlının yeni nesillere düzgün genleri aktarma ŞANSI'na bağlayacaksın bunları...

Hayatında hiç olasılık hesabı yaptın mı bilmiyorum, ard arda gelen iki bağımlı olayda olasılıklar çarpılır. Yani bir zar 6 gelirse ikinci zarı atmana izin varsa, ve 2. zar da 5 geldiği zaman oyunu kazanıyorsan, senin bu oyunu kazanma ihtimalin 1/6 * 1/6 = 1/36 dır :)

Oturup burada benim zeka seviyeme hakaret edeceğine, nerenle okuyorsun diyip bana hakaret edeceğine, bana bilimsel cevaplar versen de ben de kenara çekilip sussam güzel olmaz mı? :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:

@celoron yazıyı nerenizle okuyosunuz bilmiyorum ama orada yukarıda da dediğim gibi %50 olarak seçilimin doğru olup olmicağından bahsediyorum... vermiş olduğun matematik sorusuyla evrimi nasıl bağdaştırdın gerçekten hayret ediyorum... biz evrimi tartışıyoruz sense allahın varlığını kanıtlama peşindesin... allahın varlığını kanıtlayamazsın bu mümkün değil... bilimsel deneylerle bunu başarabilmen olanaksız... eğer evrimi çürüteceksen bilimsel deneyler ortaya koymalısın...

ayrıca 1837 yılından beri çürütülememiş ya da daha iyisi bulunamamış bir teoriyi tartışıyorsunuz

Hâlâ %50 diyip bizimle tşk mı geçiyon yoksa matematikten hiçmi anlamıyon karar vermedim.

Olasılık hesapları diye bişe duymadınmı? Senin göklere çıkarttığın biyoloji bunu bir çok sahasında kullanıyor. Örneğin genetik; Baba A0, anne A0 genotipli iki bireyin çocuklarının 0 fenotipli olma şansı %25 tir. Bunu bilim söylüyor! Ama sen diyorsunki ya A olabilir ya 0, ozaman 0 olma ihtimali %50 dir. Ya bi sktir git hocam.

Bir yaratıcıyının olduğunu neden kanıtlayamzsın? İnsan sadece evrenin kendine vermiş olduğu kavramları kullanabilir. Bir şeyi anlatmak için ancak bu kavramları kullanabilirsin. Fakat sen yaratılmış olanla yaratıcıyı tarif etmemizi istiyorsun. Bizler zaman-evren dışında hiçbir şey bilemez ve anlayamayız. Sen illa kanıt iste dur. Evren var olmadan önce zamanda yoktu. Sen bunu anlayabiliyormusun? Hayır. Peki hangi şekilde yaratıcıyı anlamayı beklersin. Bizler sadece yaratılmış olanın mükemmeliğine bakarak bir yaratıcı olduğunu anlayabiliriz.

En çok güldüğümde son kısım. Evrimi bilimsel deneyle kanıtlayamadınızki evrimi çürütmek için bilimsel deney yapalım. Adı üstünde TEORİ Ben nasıl  kanıtlanamamış birşeyi çürütmeye çalışayım?

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bartimaeus
    Bartimaeus's avatar
    Erkek

Arkadaşlar bunu bu kadar tartışmanızı anlayamıyorum bu konuda neredeyse hicbir fikir birbirini curutemez ki.
    Bu tamamen insanın kendi kafasına yatan düşünceye bakar. Allah var evrim yok veya tam tersi buna bir diğerimizi inandırmaya çalışıp ne yapmaya çalışıyoruz ki. Bana sorarsanız ikisi de daha geçerliliğini geçerliliği kanıtlanamamış iki teoridir.(din de evrim de)
    Dünyadaki en büyük bilinmeyene burada 2 laf ederek cevap vermeye çalışıyoruz:S

Toplam Hit: 19287 Toplam Mesaj: 114