Ashab-I Kehf Ve 300 Yılı Aşkın Uyuma Süresi
-
Gel sana bir bira ısmarlayayım izmo.
-
Ahahah hadi sal hocam ta az bizi yeter :D
-
zeybekustasi bunu yazdıZeytun-i bunu yazdıHolyOne bunu yazdı
Bilimsel açıklaması şu, Onlar ayı geni taşıdığı için uzun bir kış uykusuna yatıyorlar
Hocam bilimsel açıklamayı hak eden bir mevzu değil.
Zaten bu dinciler en ufak bir tuhaflıkta hadi ateistler bunu da açıklayın der.
Biz adama sorsak bu 300 yıl mağrada nasıl cesetleri kurumadan uyuyorlar üstüne bile alınmazlar soruyu =)
Bende sana şu an ölmüş ama çürümemiş bir ton alim var desem üstüne alınacan mı hocam :D
Abi bana bi tane full ceset söylesene...
Tuttular özala dediler adamın yarısı yok yahu şimdi bu mucize mi ?
Yani sonuç şu: siz din var düşünme inan diyorsunuz ben din var öğren diyorum aynı işi yapıyoruz farkında değilsiniz.
Bir kaç ay sonra Çöğenderli muhibleri tarafından naaşı mezarından kaçırılarak Çöğender’e getirildi ve buraya gömüldü. Ölümünün üzerinden 5 ay 17 gün geçmesine karşı mübarek cesedlerinin çürümediğini köylüleri hayretler içinde gördüler. Allah Rahmet eylesin...
Kaynak : Cevaplar.org
ismi geçen zat, hacı salih efendidir ( çöğenderli )
Şimdi caps koy deme 4309332409834098234 yıllık olaya sakın.
Gidersin yerinde ziyaret edersin çok merak ediyorsan. -
izzmarit bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdıizzmarit bunu yazdıLynXMaSTeR bunu yazdısokoban bunu yazdıShockMan bunu yazdıEcHoLL bunu yazdı
sana bilim diye öğretilen şey gerçekten doğru mu? hiç bir atomu parçalayıpta içindeki elektronları protonları saydın mı? kaç tane elektron var, kaç tane proton var? sen bilim adı altında sana öğretilene inanıyorsun.
Allah, kitabında nasıl diyor bi bak..
Kendi kendini baltalamak ancak bu kadar olur..
sen konuyu anlayamadın hocam, hala inkarda olduğun için olabilir..
Hocam adamlar atomaltı parçacıklara dalıyor çıkıyor sen elektron saydın mı hiç diyorsun..
"Allah'ı hiç gördün mü de inanıyorsun?", "din adı altında sana öğretilenlere inanıyorsun" diyen adama kızarsın ama.. Ne farkın oldu şimdi? Burdan 'elektriği de görmüyoruz ama var' seviyesine mi geçeceğiz?
Ayette "Allah'ın indirdiğine uyun" diyor. Kehf olayı da Allah'ın indirdiği ayetler arasında olduğu için gerisini bilimsel milimsel diyip kurcalamaya gerek yok bence inanan adam için bunu anlatmaya çalışıyorum. Adamlar atomaltından girip üstünden çıkmış olabilir ama sen kendin yapıp da aynı sonuca ulaştın mı? kendi gözünle gidip Cern de gördün mü? Demek istediğim şu;
biri demiş ki o kadar uzun süre uyunur mu yalandır dolandır felan, o zaman yaşayıp o uyuyanları görmedin sonuçta doğru mu yalan mı bilemezsin öyle değil mi? Ama ayette açıkça belirtilmiş bu husus. Eğer Allah'a inanıyorsan, kelamına da inanman gerekir. Açıklamaya çalışmak boşunadır.
-
HolyOne bunu yazdı
Bilimsel açıklaması şu, Onlar ayı geni taşıdığı için uzun bir kış uykusuna yatıyorlar
Hocam bilimsel açıklamayı hak eden bir mevzu değil.
Zaten bu dinciler en ufak bir tuhaflıkta hadi ateistler bunu da açıklayın der.
Biz adama sorsak bu 300 yıl mağrada nasıl cesetleri kurumadan uyuyorlar üstüne bile alınmazlar soruyu =)
yabancı bir bilim adamı bu kadar uzun süre uyumalarından dolayı vücudun yattığı bölümlerinin çürümesi gerektiğini söylemiştir fakat daha sonra Kuran'da bunun da açıklamasını görünce islama dönmüştür.
Gerek güneşin onlara dokunmaması gerekse sağa ve sola çevrilip hareket ettirilmeleri suretiyle çürümekten, çekirgelerin onları yemelerinden korunmuşlardır. (Kehf 17-18)
-
KrypT bunu yazdı
Koştum geldim. İki bira olsun. Kalan sağlara iyi geceler.
-
izzmarit bunu yazdıKrypT bunu yazdı
Koştum geldim. İki bira olsun. Kalan sağlara iyi geceler.
banaaaaaaaaaaaaaaa da
-
adamlara bilimsel bir makaleyi örnek verdiginde "dogru oldugu ne malum, kesin mi, her seyin dogrusunu bilim adamları mı biliyor, insanlar maymundan geldiyse neden halen maymun varkhasldkahfaf" diye otomatige baglıyor.
aynı kisilere ayın, denizin ikiye bölünmesini, yok 1000 yıl yasamıs yok bilmem ne olmus nasıl oluyor, nereden biliyorsun diye sordugunda "haddini bil zındık !!! tabii ki de bu mucizelerin hepsi oldu !!"
peki sen bunları gördün mü güzel insan ? hayır.
ben de peter pan'i görüyorum, bazen pencereme ucuyor, konusuyoruz geceleri, iki tek atıyoruz karsılıklı, valla bak.
-
Andrei bunu yazdı
adamlara bilimsel bir makaleyi örnek verdiginde "dogru oldugu ne malum, kesin mi, her seyin dogrusunu bilim adamları mı biliyor, insanlar maymundan geldiyse neden halen maymun varkhasldkahfaf" diye otomatige baglıyor.
aynı kisilere ayın, denizin ikiye bölünmesini, yok 1000 yıl yasamıs yok bilmem ne olmus nasıl oluyor, nereden biliyorsun diye sordugunda "haddini bil zındık !!! tabii ki de bu mucizelerin hepsi oldu !!"
peki sen bunları gördün mü güzel insan ? hayır.
ben de peter pan'i görüyorum, bazen pencereme ucuyor, konusuyoruz geceleri, iki tek atıyoruz karsılıklı, valla bak.
@Andrei sende geçmişte olanları görmedin geleceğe ait bir eserin yok gelecektekilerde böyle es geçsin. Öyle birşey olmasa bu zamana kadar gelmezdi bu bilgiler, türk tarihine, bakın osmanlı tarihine, bu tür şeyler geçmişte olupta bugüne gelenler ..
Soruyorum herkese sizde öleceksiniz birgün artık her nereye gitmek istiyorsanız kafanızda orası cennetinizdir, kimse değiştiremez zaten.
Geçmişte bir eser bırakırsanız gelecekte böyle büyük tartışma sesleri bırakır.
-
Filanca şeyh çürümemiş , filanca bilimadamı müslüman olmuş.İsim yok , resim yok , kanıt yok , belge yok ıvır yok zıvır yok.Elmayla armutu geçtik elmayla avokadoyu tartışmaya başladık.