Ashab-I Kehf Ve 300 Yılı Aşkın Uyuma Süresi
-
SerYolcu bunu yazdı
İlk önce bu bir mucizedir.
Allah ın kudretini gösterir.
İsteyen inanır, isteyen inanmaz.
İnanan ve inanmayan herkesin, birbirine SAYGI duyması lazım.
Gelelim benim cevabıma.
Mucizeye bilimsel açıklama çok zor ama, Einstein in özel görelelik kuramını 7 uyurlar olayını açkılamak
için kullanabiliriz.
Wikipedia'da aynen şu yazar ".... Özel görelilik teoremi, uzaklığın ve zamanın gözlemciye bağlı olarak değişebileceğini ifade ederek Newton'ın mutlak uzay zaman kavramını anlamsızlaştırır. Uzay ve zaman gözlemciye bağlı olarak farklı algılanabilir. ..."
Yani bu olayı şöyle anlatayım..
Mesela uyuyan insan ile uyumayan hastaların zaman algısı farklıdır.
Siz akşam yatarsınız, sabah kalkarsınız.. 5 dakikada sabah olmuş dersiniz..
Çünkü uykuda gördüğünüz rüyaları toplasanız (hatırladıklarınız) 5 dakika ya eder ya etmez.
Bu yüzden gece size 5 dakika gibi gelmiştir.
Ama uyumayan bir insan, özellikle hasta ise ve ağrısı sızı var ise, onun için sabah zor olmuştur.
8 saatlik gece, ona 10 saat belki de 20 saat gibi gelmiştir.
7 uyurlar meselesinde ise, uyanık insanlara 700 yıl gelen bir süre,
uyuyanlar için 7 saat gelmiş olabilir..
Yukarıda linkini verdiğim özel görelelik kuramı buna izin veriyor..
onlarin algisi degil soru hocam, mesele gercek olmasi. yani hakikaten onca yil bedenlerine bir zarar gelmeden yasayabilmeleri. bunun iki alternatifi var: ya 300 yil sonrasina (zamanda) yolculuk oluyor, ya da oyle sartlar bir araya gelmis ki, beden curumuyor.
tarsuslu arkadas, surede magaranin girisinin hic gunes isigi almadigi yaziyor, icerde ve disarda bir farklilik var mi? yani ne bileyim isi, nem, hararet vs.
mizahi tarafından 15/Mar/13 12:49 tarihinde düzenlenmiştir -
çoğunuz ve yeni nesil entel veya marjinal görünmek için ateist oluyor bunlara en çok etkide masonların yönettiği sözlükler sen inanmak istemedikten sonra 300 yıldır uyuyanların fotoğrafı olsa inanmassın, ama sen marjinal bir aydınsın ya gavur sana der maymundan geldin ben zaten maymundum diyip kabul edersin, yaradan yok der bencede olmamalı dersin onu diyen adam yaradanın varlığını kabul etse dahi (stephen hawking) senin işine gelmez inanmak, nasıl görmek istersen öyle gör.
S0KR4T3S tarafından 15/Mar/13 12:56 tarihinde düzenlenmiştir -
SeyhSamil bunu yazdı
çoğunuz ve yeni nesil entel veya marjinal görünmek için ateist oluyor bunlara en çok etkide masonların yönettiği sözlükler sen inanmak istemedikten sonra 300 yıldır uyuyanların fotoğrafı olsa inanmassın, ama sen marjinal bir aydınsın ya gavur sana der maymundan geldin ben zaten maymundum diyip kabul edersin, yaradan yok der bencede olmamalı dersin onu diyen adam yaradanın varlığını kabul etse dahi (stephen hawking) senin işine gelmez inanmak, nasıl görmek istersen öyle gör.
Hocam siz hikayelerinize bilimsel kılıf uydurmaya çalışıyorsunuz.Neticede mızrak çuvala sığmıyor cevapsız kalan sorularınızın hırsıyla milleti marjinal olmak için ateist olmakla suçluyorsunuz.Zamanında atan adam çok desteksiz atmışsa biz ne yapalım ?
sokoban tarafından 15/Mar/13 12:59 tarihinde düzenlenmiştir -
sokoban bunu yazdıSeyhSamil bunu yazdı
Hocam siz hikayelerinize bilimsel kılıf uydurmaya çalışıyorsunuz.Neticede mızrak çuvala sığmıyor cevapsız kalan sorularınızın hırsıyla milleti marjinal olmak için ateist olmakla suçluyorsanız.Zamanında atan adam çok desteksiz atmışsa biz ne yapalım ?
Bunun bilimsel bir açıklaması olması gerekmiyorki, yoktan var eden Yaradan'a 300 yıl uyku uyutturmakta zor gelmez.
-
Alien filmindeki gibi metabolik bir uyku olsaydı bile türlü çeşitli canlıya yem olurlardı. Mekandan bağımsız zaman içinde yolculuk yapmış olmaları gerekiyor, teleportasyonla zaman farklı olarak aynı mekana gönderilmişler. İnanma meselesi ayrı bir husus, rasyonel bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde zeytinyağlı dolma yemiş insanları izler gibi hissediyorum kendimi...
-
Şahsen ben Bir yaratıcı güce kudrete inanırım.
Gücün oldukça büyük olduğunuda kabul ediyorum ve Çok Bilge olduğunuda kabul ediyorum, Yarattıklarına bakınca Bilgisiz bir Varlığın işi olmayacağı açıkça ortada zaten.
Ancak Dinlere, İnanç sistemi ürünü hiç bir şeye inanmıyorum. Kendime özgü İnanç sistemim elbette vardır. Ateistin bile İnandığı bir İnanma sistemi vardır.
Kaldıki ben Ateist değilim. Ama Din kavramına inanmadığım için yada Bazılarına göre işime gelmediği için inanmadığımdan Deist biriyim.
Din sistmi bence insanları tek kalıba sokarak, Ruhsal Bilgisizlik ile yokolmalarını engellemek amacı ile bilge kimseler tarafından getirilmiş, Ruhu eğitme Kurallar bütünüdür.
Benim Ruhumun böyle Kurallar bütününe bağlı olmasına gerek yok. İnsanlık için iyi olabileceğini düşünürüm ama. Çünkü Pek çok kimse Benliğini bile bilmeden Ölüyor, Bilgisiz Giden Ruhlar ise Gücünün farkında olmadığından Yokolduğuna inanıyorum. Çünkü Ruhun Yaşam Gücü Benlikten ve O Benliği Besleyen Bilgelikten gelmektedir.
O Yüzden peygamberlerin doğru iş yaptıklarınıda düşünürüm.
Konuda geçen Ashabın Atomaltı bir koruma zırhı ile Vücutlarının Yaşam fonksiyonları 300 yıl dondurulmuştur. Vücudunda Atomların bile kıpırdamadığı bir Canlı düşünün. İşte o şekilde Algıda Seçicilik ile Bir anlık uykudan kalkmış gibi hissetmelerine sebep olmuştur.
Net belirtirimki Ancak Hiç bir Dini Kaynak Zamanda Geri Gidilmişlikten Bahsetmemiştir. Demekki Geriye gitmek İmkansız.
ShockMan tarafından 15/Mar/13 13:10 tarihinde düzenlenmiştir -
yine iyi saçmalanmış.
-
RETRET bunu yazdı
Alien filmindeki gibi metabolik bir uyku olsaydı bile türlü çeşitli canlıya yem olurlardı. Mekandan bağımsız zaman içinde yolculuk yapmış olmaları gerekiyor, teleportasyonla zaman farklı olarak aynı mekana gönderilmişler. İnanma meselesi ayrı bir husus, rasyonel bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde zeytinyağlı dolma yemiş insanları izler gibi hissediyorum kendimi...
kopek var. belki o uyanikti, insanlari oyle ya da boyle zararli canlilardan korumus olabilir. asil bu ihtimaldeki asil sorun, susuz ve yemeksiz yasayabiliyor olmalari
-
ShockMan bunu yazdı
Şahsen ben Bir yaratıcı güce kudrete inanırım.
Gücün oldukça büyük olduğunuda kabul ediyorum ve Çok Bilge olduğunuda kabul ediyorum, Yarattıklarına bakınca Bilgisiz bir Varlığın işi olmayacağı açıkça ortada zaten.
Ancak Dinlere, İnanç sistemi ürünü hiç bir şeye inanmıyorum. Kendime özgü İnanç sistemim elbette vardır. Ateistin bile İnandığı bir İnanma sistemi vardır.
Kaldıki ben Ateist değilim. Ama Din kavramına inanmadığım için yada Bazılarına göre işime gelmediği için inanmadığımdan Deist biriyim.
Din sistmi bence insanları tek kalıba sokarak, Ruhsal Bilgisizlik ile yokolmalarını engellemek amacı ile bilge kimseler tarafından getirilmiş, Ruhu eğitme Kurallar bütünüdür.
Benim Ruhumun böyle Kurallar bütününe bağlı olmasına gerek yok. İnsanlık için iyi olabileceğini düşünürüm ama. Çünkü Pek çok kimse Benliğini bile bilmeden Ölüyor, Bilgisiz Giden Ruhlar ise Gücünün farkında olmadığından Yokolduğuna inanıyorum. Çünkü Ruhun Yaşam Gücü Benlikten ve O Benliği Besleyen Bilgelikten gelmektedir.
O Yüzden peygamberlerin doğru iş yaptıklarınıda düşünürüm.
Konuda geçen Ashabın Atomaltı bir koruma zırhı ile Vücutlarının Yaşam fonksiyonları 300 yıl dondurulmuştur. Vücudunda Atomların bile kıpırdamadığı bir Canlı düşünün. İşte o şekilde Algıda Seçicilik ile Bir anlık uykudan kalkmış gibi hissetmelerine sebep olmuştur.
Net belirtirimki Ancak Hiç bir Dini Kaynak Zamanda Geri Gidilmişlikten Bahsetmemiştir. Demekki Geriye gitmek İmkansız.
arkadaş seni böyle düşündürmeye sebep olan budistlik gibi ahlak üzerine kurulu (bir din bile değil anlayış,davranış biçimi) sahte dinler, akıllı ve düşünen biri olduğunu anladım yazdıklarından, okumadıysan Kuran-ı Kerim'i oku 4 büyük kitaptır aslolan ama diğerleri değiştirilmiş olduğu için güvenilir değil.
-
ShockMan bunu yazdı
abi bu ileride mantikli gibi gorunuyor ama su zamanda degil ki. atomalti koruma zirhi nedir? nasil dondurulur bir hucrenin islevleri.