folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ashab-I Kehf Ve 300 Yılı Aşkın Uyuma Süresi

Ashab-I Kehf Ve 300 Yılı Aşkın Uyuma Süresi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkparadise
    Darkparadise's avatar
    Dişi
    Lotus bunu yazdı
    Darkparadise bunu yazdı

Berber

Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar.
    Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...
    Berber: " Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum."
    Adam: " Peki neden böyle diyorsun?"
    Berber: " Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın.Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu,sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdi.
    Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum..."
    Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü.
    Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.
    Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok"
    Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim."
    Adam: " Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.
    Berber: " Hımmm... Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?"
    Adam: " Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa,bu gitmeyenlerin tercihi. İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!"

Allah'a inanmak gerekir.. Allahın işine karışılmaz. Onun kudretinden sual olunmaz.

bilmiyorum (Hacer-i Muallak) Muallak taşından haberiniz var mı? Bilim Bunu Da Açıklayabiliyor Mu? O kadar materyalistseniz, gidip görün ve açıklayın.

berbere ithafen insanların allah a gitmeleri gerekiyor demek peki ya budist olarak büyütülseydin allah a gidermiydin yada afrikalı yerli kabilesinde büyüseydin nereden bilebilirdin allah ı bu insanların suçu ne onun dışında muallak taşının fiziki bir imkansızlığı yok yanlış bilgin var yada efsaneye inanmışsın 

insanoğlunun beyni ilk önce Allah'a itaat etti. kalbe de Allah ve Allah sevgisi işlendi.. tüm kainat yaratılmadan önce. Peki bir çok budistin veya hıristiyanın Müslüman olmasına nasıl bakıyorsun? sonuçta bu insanlar da kendi dinlerine göre yetiştirilmedi mi?

Dışarıda Issızlık Bensiz, Bendeyse Yalnızlık Issız...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    patates
    patates's avatar
    Erkek

http://www.youtube.com/watch?v=1MWTWhKSajc

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    Darkparadise bunu yazdı
    Lotus bunu yazdı
    Darkparadise bunu yazdı

Berber

Adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı olmak için berbere gitti. Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar.
    Değişik konular üzerinde konuştular. Birden Allah ile ilgili konu açıldı...
    Berber: " Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum."
    Adam: " Peki neden böyle diyorsun?"
    Berber: " Bunu açıklamak çok kolay. Bunu görmek için dışarıya çıkmalısın.Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu kadar çok sorunlu,sıkıntılı, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdi.
    Allah olsaydı, bunların olmasına izin vereceğini sanmıyorum..."
    Adam bir an durdu ve düşündü, ama gereksiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi. Berber işini bitirdikten sonra adam dışarıya çıktı. Tam o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü.
    Adam bu kadar dağınık göründüğüne göre belli ki tıraş olmayalı uzun süre geçmişti. Adam berberin dükkanına geri döndü.
    Adam: " Biliyor musun ne var, bence berber diye bir şey yok"
    Berber: " Bu nasıl olabilir ki? Ben buradayım ve bir berberim."
    Adam: " Hayır, yok. çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı.
    Berber: " Hımmm... Berber diye bir şey var ama o insanlar bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ki?"
    Adam: " Kesinlikle doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa,bu gitmeyenlerin tercihi. İşte dünyada bu kadar çok acı ve keder olmasının nedeni!"

Allah'a inanmak gerekir.. Allahın işine karışılmaz. Onun kudretinden sual olunmaz.

bilmiyorum (Hacer-i Muallak) Muallak taşından haberiniz var mı? Bilim Bunu Da Açıklayabiliyor Mu? O kadar materyalistseniz, gidip görün ve açıklayın.

berbere ithafen insanların allah a gitmeleri gerekiyor demek peki ya budist olarak büyütülseydin allah a gidermiydin yada afrikalı yerli kabilesinde büyüseydin nereden bilebilirdin allah ı bu insanların suçu ne onun dışında muallak taşının fiziki bir imkansızlığı yok yanlış bilgin var yada efsaneye inanmışsın 

insanoğlunun beyni ilk önce Allah'a itaat etti. kalbe de Allah ve Allah sevgisi işlendi.. tüm kainat yaratılmadan önce. Peki bir çok budistin veya hıristiyanın Müslüman olmasına nasıl bakıyorsun? sonuçta bu insanlar da kendi dinlerine göre yetiştirilmedi mi?

bir çok budist yada hristiyan durduk yere müslüman olmuyor ya müslüman biriyle evleniyorlar yada türkiyeye yerleşmek zorunda kalıyorlar farklı bir din olduğu için anlayışla bakmak konusunda zorlanıyorsun lakin koyu bir müslüman olarak yetiştirilmiş bir insanın hristiyanlığa geçmesiyle bir hristiyanın müslümanlığa geçmesi arasında zerre fark yok buradan bakarsan daha mantıklı karşılayabilirsin olayı 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tnrsk
    Tnrsk's avatar
    Erkek

ya birader bişeyler yazıyosun ama hep havada kalıyo yazdıkların yok şöylede böylede falan filan püff

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UzatmaNaciye
    UzatmaNaciye's avatar
    Erkek

aslında bazı arkadaşlar cok dogru sözler söylüyor eger allah yada tanrı varsa neden bizlere bunları yaptırıyor şavaşlara,acılara ölümleri niye durdurmuyor taş olsa dayanmaz bunlar olurken izlemek galiba cevapları olmayan soruları sormamak lazım milletinde kafası karışıyor :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek
    sokoban bunu yazdı
    mizahi bunu yazdı
    sokoban bunu yazdı

Hocam hayal ürünü bir hikayeye bilimsel açıklama mı bekliyorsun ?

Kehf Suresi

Yani ?

ispatını kurana dayıyorlar hocam :D

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    UzatmaNaciye bunu yazdı

aslında bazı arkadaşlar cok dogru sözler söylüyor eger allah yada tanrı varsa neden bizlere bunları yaptırıyor şavaşlara,acılara ölümleri niye durdurmuyor taş olsa dayanmaz bunlar olurken izlemek galiba cevapları olmayan soruları sormamak lazım milletinde kafası karışıyor :)

Onun alakası yaratma ile ilgilidir. Senin yapmak istediklerinle ilgilenmek ona göre bir şey değildir.

Öyle bir meşkaleti olsaydı emin ol sen sen olamazdın... İrademize karışmıyor kısacası.

Savaşlar da Bizim İrademizin sonucu işlerdir. Karşılığında ortaya çıkan Acılarda, Bizim acımadığımız Taş olsa ağlar durumlara o neden Müdahale etsinki.? Mantıklı değil bu söylem.

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

hiç akla mantığa yatıyormu bir düşünün  en ufak bir bilimsel açıklaması var mı mümkünatı var mı?

bilimsel bir araştırma demektedir ki bir insan su içmeden 4 ila 7 gün yaşamkta en fazla hadi olsun 10 gün ki imkansız 

bilimsel bir açıklama ve mantık istiyorsan onu geç bir kere

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

bu konu azrailin onbinlerce insanın canını aynı anda nasıl alıyor sorusunun bilimsel ispatına cevap gibi birşey oldu..

Obama ABD'de konuşma yaparken kocaelide, Tv' başında aynı anda izliyebiliyoruz. ufacık kaploların içinden 1 ve 0 larla onlarca renk ve ses meydana geliyor.. bunu bir mucize olarakmı algılamak lazım. tesla darwin, Einstein kehf olayını saçma birşekilde teoriye dökseydi eminimki tereddütsüz kabul edenler bi hayli fazla olurdu. ozman birimizin kalkıp kehf süresindeki olayı araştırıp bilimsel olarak kanıtlamamız lazım. Hala bazı Güçlü beyinler biliminde biryere kadar olduğunu anlamış değil. Bilimin yetmediği erişemediği sınırlarda mevcuttur. 

bu Konuyu islam ve Dini inançlara bölersek iman meselesi ortaya çıkacaktır. İlahi hikmeti o güçlü beynimize sığdırıp kabul etmek lazım.. insana ve insalığa bir örnek ve hikmet..

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Einstein'ı karıştırmayın gözünüzü seveyim ya.

sigara değil, balık olan.
Toplam Hit: 18778 Toplam Mesaj: 155