"Ben Kurbana Karşıyım!"
-
bu ipnenin beyni zikle taşakla uğraşmaktan eyice sulanmış anlaşılan!
-
cepni bunu yazdı:
-----------------------------
bu ipnenin beyni zikle taşakla uğraşmaktan eyice sulanmış anlaşılan!
-----------------------------hehe öyledir sana olmasın o dediklerin ? git bi kendi beynine baktır din nedir onu öğren sonra gel
-
kurban eti yiyen fazla protein alan biri bunu fena şekilde 20*5 cm le tamir etti galiba :D
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi su ana kadar bu görüşü beyan eden kimseye karsıt olanlardan "hocam sen karısma,senin işin degil,yok herkes et yiyebiliyormus" gibi hem hiç bir cevap verememiş hemde basmakalıplardan kurtulup hiç bir seye acıklık getirememiş olan muminler siz düşündünümüz peki neden cevap veremiyorsunuz ?
Şimdi bana işte kurban ettir herkes yiyebilmekte falanda filanda...Onu geçiceksin.Mevzuda adamın dedigi nokta şu "Ben yalan söylemez,başkasının hakkını yemezsem kurbandan medet ummam" Sorunun cevabı bu kadar basit degil.Yani diyor ki ben her boku yiyim,onun bunun hakkına tecavüz edeyim sonra kurban keseyim cami diktiriyim allah beni affetsin desem hani o kuranda evreni kainatı yaratan tanrıyı "birileri"gibi kandırmam diyor.
Kısaca asıl soru ve asıl verilmesi gereken cevap farklı.Yani gercek bir müslümanın,inananın kurban keserek yardım yapmasımı dogrudur yoksa kurban kesmesede elinden geldigince yardıma muhtaclara yardım etmemsimi dogrudur ? Biri herkes için digeri kafayı çalıstıranlar için.Sonuç olarak istersen yedi sülalesini kesip dagıtsan özünde adam degilsin degilsindir.Benim anlamadıgım nokta su islamınızda sekilcilik mi önemli niyet mi ? Peki önemli olan niyetse neden bunu farklı yollardan yapanlara hörörörörö diye saldırıyorsunuz.Yoksa siz sadece sekil olsunlardamısınız.Ben bekleridim ki birininde çıkıpta önemli olan niyettir herkes farklı yollardan yardımını yapar demesiydi.Su ana kadar böyle bir yanıt alınmamasının sebebi acaba daha kendi dininize hakim olmadan baskalarına karsı saldırya geçip o bilgisizliginizmi kapatmaya calısmanız mı ? İslamınızın asıl düşmanlarını uzakta aramayın o bizzat yanınızda içinizde.Kendi inancı olan bir konuya bile dogru dürüst cevap veremeyenler,işi geyige gırgıra baglayanlar ve körü körüne saldıranlardır.
-----------------------------Hocam Şimdi temelden başlayalım...
İslam'ın şartları 5tir.
1-Kelime-i şehadet getirmek.
2-Namaz kılmak.
3-Oruç tutmak.
4-Zekat vermek.
5-Hacca gitmek.
Şu son iki madde zaten insanların parası var ise üzerine farz olan şeylerdir.
Fakire yardım etmek zekat ve sadaka ile olabilir. Zekat zaten farz sadaka ise sünnettir. Kurban dediğimiz kavram ise vaciptir ve hanefi meshebine göre yerine getirilmeyen vaciplerin hesabı öbür tarafta sorulacaktır.
Tamam islamiyet geniş ve esnek bir din, ve niyet önemlidir diyoruz. Ama bu islam'ı istediğiniz gibi eğip bükebileceğiniz anlamına gelmiyo. Sonuçta ortada bazı kurallar var ve oynayacaksanız kuralına göre oynamalısınız...
-
Eee bize ne ?
Çok mu derin konu bu adamın söyledikleri..
-
MinervaL bunu yazdı:
-----------------------------Eee bize ne ?
Çok mu derin konu bu adamın söyledikleri..
-----------------------------Aynen.Cok önemli bir herif gibi mevzu etmeyin şu adamın lafını.
-
sen kimin zikisin kurbana karsıymıs
kodumun yaratığı sen ne anlarsın kurbanın manevi anlamını arkadasın dediği gibi senin beyninin çalıştığı noktalar belli ince konulara senin kel kafan basmaz
fasulye kendini nimetten sayıyo
-
ZoktriP bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi su ana kadar bu görüşü beyan eden kimseye karsıt olanlardan "hocam sen karısma,senin işin degil,yok herkes et yiyebiliyormus" gibi hem hiç bir cevap verememiş hemde basmakalıplardan kurtulup hiç bir seye acıklık getirememiş olan muminler siz düşündünümüz peki neden cevap veremiyorsunuz ?
Şimdi bana işte kurban ettir herkes yiyebilmekte falanda filanda...Onu geçiceksin.Mevzuda adamın dedigi nokta şu "Ben yalan söylemez,başkasının hakkını yemezsem kurbandan medet ummam" Sorunun cevabı bu kadar basit degil.Yani diyor ki ben her boku yiyim,onun bunun hakkına tecavüz edeyim sonra kurban keseyim cami diktiriyim allah beni affetsin desem hani o kuranda evreni kainatı yaratan tanrıyı "birileri"gibi kandırmam diyor.
Kısaca asıl soru ve asıl verilmesi gereken cevap farklı.Yani gercek bir müslümanın,inananın kurban keserek yardım yapmasımı dogrudur yoksa kurban kesmesede elinden geldigince yardıma muhtaclara yardım etmemsimi dogrudur ? Biri herkes için digeri kafayı çalıstıranlar için.Sonuç olarak istersen yedi sülalesini kesip dagıtsan özünde adam degilsin degilsindir.Benim anlamadıgım nokta su islamınızda sekilcilik mi önemli niyet mi ? Peki önemli olan niyetse neden bunu farklı yollardan yapanlara hörörörörö diye saldırıyorsunuz.Yoksa siz sadece sekil olsunlardamısınız.Ben bekleridim ki birininde çıkıpta önemli olan niyettir herkes farklı yollardan yardımını yapar demesiydi.Su ana kadar böyle bir yanıt alınmamasının sebebi acaba daha kendi dininize hakim olmadan baskalarına karsı saldırya geçip o bilgisizliginizmi kapatmaya calısmanız mı ? İslamınızın asıl düşmanlarını uzakta aramayın o bizzat yanınızda içinizde.Kendi inancı olan bir konuya bile dogru dürüst cevap veremeyenler,işi geyige gırgıra baglayanlar ve körü körüne saldıranlardır.
------------------
kurbanın mana ve anlamı belli bir ikinci senin kesitiğin kurbanın ne eti nede kanı allaha ulaşmaz bunu allaha bir kulluk görevidirbu günlerde yardımlaşma akrabalık komsuluk duyguları gelişir
madi durumu iyi olmayan insanlar bir nebze olsun hoşnut olur et yeme imkanı bulur insanların yardım etme paylaşma duyguları gelişir (haydar et derken senin anladığın penis anlamında değil) D
ama sen iyilikle bu iş halledilir diyosan senenin 11 ayı iyilik yapman için yeterince zaman kurban bayramı günündemi sadece iyilik yapılır iyilik yapmak için diğer aylarda yapabilirsin ama kurban senede bir kez (haydar okuyunmu la ) -
ReaL_KurD bunu yazdı:
-----------------------------kurban hayvan katliamıdır, namaz'a da gerek yok, başörtüsü beynin düşünme yollarını tıkıyor, oruç bedene eziyet, hele ki ezan ve Kur'an anadilde okunsa ve basılsa süperötesi olur. Netekim İslâm 'da şekil değil, iç önemli. Değil mi ki içimiz temiz, alayımız cennetliğiz.
Of ulan of
-----------------------------Kurdooo :)) mükemmel toparlamışsın :D
-
İlahiyata el atmadığı kalmıştı. Eğer öylese vay halimize :D